heinz kamasunta9
profili

  • hüseyin avni coş

    kendisiyle davalıktık, burada anlatmıştım. (bkz: #74063578)

    istinafta da kaybetti, yargıtay’a taşıdı. avukatları tamamen fıkıh üzerinden gidip, islam hukukunu ortaya koyarak savundular. buradan da kendisinin ve avukatının ne menem insan olduklarını anlayabilirsiniz.

    neyse. şimdi ne desek gg.

    devlet hazinesinin parasını sürekli davalara harcardı ve halk takiplemek için sosyal medya dedektifleri tutup ‘ya tutarsa diye’ dava açtırırdı. ‘ya tutarsa’ dediği de kendisine en ufak eleştiriyi yönlendiren insanlara kamu davası açmaktı. sonra davayı kazanır ve bir güzel hakaret davası açardı. parasını da avukatları ya da kendisi yerdi. bilemiyorum o kadarını.

    öyle ki, sakarya bölge mahkemesi’ndeki mübaşir “abi iki gün sadece bu salonda hüseyin avni coş davasına bakılır” demişti. bir gün de zaten tayyip erdoğan davalarına bakılıyormuş.

    sonuç olarak bana açtığı davayı kaybetti, beni sindiremedi. ben buradayım, o gitti. ülkeyi seven “kavaslar” dimdik burada ama bu zihniyetin temsil ettiği kişiler bir bir gidecek ve bu halkın yarısından fazlası hakkını helal etmeyecek.

    en ufak hakkımı geçirmedim, helalliğine ihtiyacım yok. benden yana sende hakkım varsa haram olsun. varsa öte taraf, mekanın cehennem olsun.

    kazak abdal kendisiyle ilgili zaten söylenecek her şeyi söylemiş.

  • 24 ağustos 2016 cerablus operasyonu

    ışid'li toplamak için suriye'ye girmeye gerek yoktu amk. fatih'e girseler zaten üçte birini alırlar.

  • 21 ağustos 2016 medipol başakşehir fenerbahçe maçı

    volkan babacan'a gol atanlar;

    recep tayyip erdoğan: 3
    fernando muslera: 1
    robin van persie: 0

  • galatasaray 3 sene avantadan şampiyon oldu

    bir mahmut uslu beyanatı.

    galatasaray son 5 senede ne yapmış bakıyoruz;

    -->2011-2012 sezonuna bir önceki senenin 8.'si olarak başlamış, sıfırdan kadro kurmuş. aynı sezonda şikeden dolayı küme düşmesi gereken fenerbahçe futbol kulübü, lobisini kullanmış, arkasına yayıncı kuruluşu da alarak ligde gösterdiği berbat performansı tolere etmek için ligin 7. haftasında mevcut lig düzenini değiştirerek "play-off" diye bir sistem getirmiş ve şampiyonluk grubu oluşturmuş. içerde, dışarda 4 maç oynamış rakibiyle ve 3'ünde ezim ezim ezilmiş, sahaya gömülmüş. normal sezonu 9 puan geride bitirmiş ama play-off zırvasıyla puan farkı ikiye bölünmüş. fenerbahçe'nin mevcut yönetimi, son fenerbahçe-galatasaray maçı öncesi bizzat kendi talepleriyle kupayı şükrü saraçoğlu'na getirtmiş ve şampiyonluğu kaybedince de hem stadyumu yakıp yıkmış hem de kupayı kaldırtmasına izin vermemiş ve sözünde durmamış. sonuç olarak galatasaray "avantadan" saraçoğlu'nda kupayı kadırmış ve şapiyon olmuş.

    -->2012-2013 sezonunda galatasaray yine fenerbahçe ile kapışmış. aleyhimize olan onlarca hakem hatasının yanı sıra, yayıncı kuruluşu da yine arkasına alan fenerbahçe yönetimi, her maçtan sonra hakemlere sallamış, oynadığı kötü futbola bakmayıp tüm suçuyu medya ya da hakem gibi etmenler ilan etmiş. sonuç olarak aynı sezonun başında hem süper kupa'da rakibine yenilmiş hem süper lig'de kupayı kaptırmış. ayrıca bu sezon galatasaray avrupa'da başarılı bir performans çizmiş. ferguson'lu united'ı yenmiş, schalke'yi geçmiş ve real madrid'i sallamış ancak yıkamamış. yani "avantadan" çeyrek final oynamış.

    -->2013-2014 sezonunda fatih terim, alenen galatasaray'dan koparılmış. artık hangi oyunlar döndüyse, yıldırım demirören nasıl fenerbahçe'yi kümede tuttuysa, galatasaray'ı da milli takım bahanesiye ligden çekmiş. aynı sezon yabancı sınırına izin vermeyen tüpçü ve aziz, bir sonraki sene ne hikmetse yabancı sınırını kaldıracaktı. o sezon galatasaray türkiye kupası'nı avantadan almış. fenrebahçe'ye süper kupayı penaltılarla bırakmış. yine aynı sezon gaatasaray "avantadan" juventus-real madrid'li gruptan çıkmayı başarmış. bir sonraki sene final oynayacak juventus'u, trabzon'a göndermiş. ancak chelsea'yi geçememiş.

    -->2014-2015 sezonunda üç takım birden son 4 haftaya başa baş girmiş. fakat son anlardaki başarısını ve finallerdeki karakterini ortaya koyarak, formasının da verdiği güçle kupayı almış ve 4. yıldızı takmış.

    hayır, o bu değil de , şu adamın ağzının payını verecek bir yönetimimiz yok maalsef. böyle çıkıp çıkıp sallıyorlar işte. mahmut uslu'yu, emenike para sayarken nasıl rusya'ya kaçırdığını soracak bir babayiğit yok. rusya'ya kaçırdığı adamı neden bir sene sonra lige getirdin diye soracak adam yok.

    avantadan kimin ligde oynadığını, kimin kuralları deldiğini tüm dünya biliyor.

    mahmut çıksın bakalım edirne dışına, kendi takımını nasıl tanımlıyorlar?

    almanya'da, fransa'da, italya'da, ispanya'da fenerbahçe denilince akla ilk başta gelen kelime "match-fixer".

    kimin armasının başarıyla, kimin armasının avantayla anıldığını bir tek fenerbahçe yönetimi ve taraftarı bilmiyor. merak etmeyin, sizler dışındaki herkes biliyor.

  • evrim teorisi

    gen diye bir şey var. kanıtlanmış.
    insanın geni var. kanıtlanmış.
    evrim ağacında en yakın maymunun da geni var. kanıtlanmış.
    insan ile maymunun genlerinin %98.7'si birbirine benziyor. kanıtlanmış.

    uzak bir dalda bulunan hıyarın ya da muzun da genleri var. kanıtlanmış.
    hıyarla ve muzla da genlerimizin %40-60 benzerliktr olduğu kanıtlanmış.

    sana daha neyi kanıtlayalım amk. illa zaman makinası yapıp maymunların olmadığı, sıçanların ağaç kavuklarına tırmandıklarımzamanı mı gösterelim? kuşların dinozorlardan geldiğini, illa 65 milyon yılı kısa film olarak zaman makinası aracılığıyla çekip mi gösterelim? 3 milyon yıl önce modern insana benzeyen bir canlı olmadığını kemiklere ve kafatasına inanmıyorsan nasıl kanıtlayabiliriz amk? sen bize bir fikir ver, sana öyle kanıtlayalım.

    git zaman makinasını sen yap, sen bize göster güzel kardeşim. biraz da siz uğraşın amk dünyasında fikirlerinizi somut şeylere dayandırmak için. bıktık size bunları tekrar tekrar anlatmaktan.

    çoğunuz 4,5 milyar yılı sayıyla yazamayacak adamlarsınız hala burada kanıt istiyorsunuz.
    git kendin araştır, science direct var. olmadı d & r'ın bilim köşesi var. al iki kitap oku. internet var, hödük hödük konuşacağına siktir git iki şey oku.

    onlarca kitap, makale okuyan insanların emeğini noşa çıkarmak için elinizde bir kitapla etrafta dolaşmanızdan bıktık.
    ateist ya da agnostik değilim, azıcık düşünen insanlara vurduğunuz yaftanın da amk.

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    bir çoğumuz malum kepler 452b'nin keşfinden sonra "bizden başka yaşam var mı" sorusunun daha popüler hale geldiğinin farkındasınızdır.

    çoğumuz fermi paradoksu'ndan bahsetmiş ama kimse çok detaylı açıklamamış.

    büyük fizikçi enrico fermi bir gün şu soruyu sordu; "where is everybody?"

    evrenimiz 13.7 milyar yıl yaşında, galaksimiz yaklaşık 11 milyar yıl yaşında, güneş'imiz 5.5 milyar yıl yaşında ve dünya'mız da 4.5 milyar yıl yaşında. canlılık 3.7 milyar yıldır mevcut ve insan zekası 250 milyon yıldır var.

    tüm bu milyarları, milyonlara göre 24 saatte skala edersek gece saat 23:59.10'dan beri buradayız. en azından galaksimiz 11 milyar yıldır burada ve bizden 7 milyar yıl daha yaşlı.

    en azından bu 7 milyar yıl için;

    enrico fermi'nin de dediği gibi , o zaman, "where is everybody?

    yazının bundan sonrasına başlamadan önce lütfen şu entry'mi okuyalım. (bkz: #45525795)

    okuduk ve geldik mi?
    evet, fermi paradoksu'na geri dönelim.

    "başka gezegenelerde yaşam var mı?" sorusuna cevap verebilmek için seti diye bir oluşum var.
    bu oluşumun da babası frank drake'tir.

    frank drake amcamızın bir eşitliği mevcut, bu eşitlik bugüne kadar kaç tane mediniyet oluştuğunun formülü.

    işte o deklem, drake eşitliği

    daha detaylı bilgi için şu arkadaşımızın açıklaması oldukça başarılı olmuş.
    okuyalım lütfen

    aslında kesinlikle matematiksel olarak "kaç adet akıllı canlı var" sorusunun cevabını veren formülümüz var ama bunun değerlerini bilmiyoruz.
    yani kaç tane medeniyetle bağlantı kurduk, kaç tane dünya gibi gezegen var değişkenlerinin cevabı yok. ama cevabı almak yolunda kepler uzay teleskobu bize her gün yardım ediyor.

    neyse, konumuza dönelim, fermi paradoksu.

    komşu galaksilerimize, günümüz koşullarında asla ulaşamayacağız. çünkü evren genişliyor ve galaksiler sürekli bizden kaçacaklar. yani fermi paradoksu için samanyolu galaksisi'ni göz önünde bulundurmamız gerekiyor. diğer galaksiler de (ki milyonlarca galaksi var) konumuzun dışında şu anda.

    galaksimizde 450 milyar yıldız bulunuyor.
    450 milyar yıldız'ın yaklaşık 25-30 milyarı güneş gibi.
    bu güneşlerin de gezegenleri trilyonu bulunuyor.
    yani bizim gibi dünya olma olasılığı bir hayli yüksek.

    1 trilyon dünya gibi gezegen olsa %0.01'i bile binlerce hayat dolu gezegen yapıyor. (sadece samanyolu için)

    peki, bu ne demek?

    burada medeniyet sınıflandırması devreye giriyor.
    bilimde üç adet medeniyet mevcut ve bu formülüze edilmiş durumda.
    bunun adına kardashev skalası deniliyor.

    kardashev skalası basit ama etkili bir temele dayanıyor. (carl sagan'ın katı yaptığı 1971 tarihli makalesi )

    bir medeniyetin kontrol altında tutabildiği güç (watt cinsinden) bize o medeniyetin derecesini gösteriyor.

    formül için tık

    buradaki k sabiti bize, watt cinsinden güce göre medeniyet seviyesini veriyor.

    temel olarak 3 tip medeniyet mevcut.

    1. tip medeniyet

    kendi gezegenindeki tüm enerjiyi kontrol edebilen, gezegendeki enerjiyi %100 kullanabilen medeniyettir. carl sagan'ın yukarıdaki makalesinde de belirtildiği gibi şu anda 1971 hesaplarına göre bizim k değerimiz 0.73 çıkıyor. yani 1 değiliz. biz henüz 0. tip medeniyetiz. biz henüz ne volkanları kontrol edebiliyoruz ne de depremleri. rüzgarı, okyanusları, barajları kontrol etmekten çok uzak değiliz ama tektonik güçler konusunda, tsunamiler konusunda oldukça uzağız. sel'i bile kontrol edemiyoruz. aldığımız radyoaktif elementilerin %98'ini atık olarak yerin altına gömüyoruz. henüz plütonyumu bile verimli olarak kullanamıyoruz.

    miçu kaku'ya göre 100 yıldan az sürede insanoğlu type 1 olacak. ama miçu kaku son derece popülist ve yarrak gibi bir adam. bu yüzden bence bu sürecin en az 1000 senesi var.

    2. tip medeniyet

    bu tarz medeniyetler, dünyadaki tüm enerjiyi kontol edebildiği zaman en yakın enerji kaynağına yönelecektir. bu da tabi ki gezegeninin yıldızıdır. kendimizden örnek verirsek, güneş'tir. dünyamızı kontrol altına aldıktan sonra, kendi güneşimizi de kontrol altına alabilir hale gelmeye çalışacağız. enerjisini maksimum verimle kullanıp, yön verip, kontrol altına alacağız. o fikrin bilimsel adı da dyson küresi. tabi bu küreyi kurduktan sonra, güneş sistemi'nde koloni haline geleceğiz. alacağız o muhteşem enerji ile mars'a, jupiter'in uydularına medeniyetimizi kurabiliriz. güneş sistemi'nin her köşesinde yaşar hale gelebiliriz.

    3. tip medeniyet

    bu medeniyet ise artık bizim güneş sistemi'nin dışına çıkmamız ve galaksi'deki tüm yıldız sistemlerindeki yıldızların enerjilerini elde etmekle mümkün hale gelecek. tüm bu söylediklerim için, bugünden itibaren başlarsak 2 ila 5 milyon yıl sonra galaksi'de kendi imparatorluğumuzu kurmuş hale gelebiliriz.

    pekiiii, "where is everybody?"

    işte paradoks tam olarak burada başlıyor. biz ilk miyiz ya da bizden öncekiler nerede? galaksimiz birilerinin imparatorluğu olmayacak mıydı? olması gerekmiyor muydu? galaksimiz 10 milyar yıl yaşındaysa, o 2 milyon yıllık süreçte kimler, nerede?

    biz daha 0. medeniyetiz. emekleme dönemindeyiz. 200 milyon yıllık zekamız var, 10 bin yıldız tarım toplumuyuz, matematiği 3 bin yıldır biliyoruz. atom seviyesine 80 yıldır inmiş durumdayız, ay'a gideli 46 sene oldu, atmosferin dışına ilk defa 50 sene önce çıktık. nükleer silahların riskli olduğunu anlayalı 40 sene geçti. güneş sistemi'nin dışına insan yapımı bir araç çıkalı sadece 2 sene oldu.

    birbirimizle savaşıyoruz ve birbirimizi dinlemiyoruz. kendi elimizle dünya'yı berbat bir hale getiriyoruz, getirmememiz gerektiğini anlamamız bile en az 300 yılımızı alacak. haritalarımızda sınırlarımız var.

    hal böyle iken henüz biz 3. tip medeniyetin oldukça uzağındayız.

    ama 3. medeniyetten olmuş olabilen canlılar olabilir. başka galaksilerde veya mevcut galaksimizde. biz onları anlamıyor olabiliriz. bizden çok ileri düzeyde bir iletişim ve yolculuk kullanıyor olabilirler.

    sizler, muhabbet kuşunuza ya da bir karıncaya medeniyetinizi anlatabiliyor muyuz? belki de onlar da bize anlatamıyorlardır ya da anlatmıyorlardır. (en azından pi sayısından ve hidrojen atamonun şeklinden anlaşabiliriz)

    evet, 3. medeniyet gibi bir medeniyet bizim için tanrı olurdu. eğer varsalar, gözükmüyorlarsa bir bildikleri vardır.

    diğer seçenekse bizi yok edebilirler ve kaynaklırımızı kullanabilirler. bizler bir ormanı yok ederken, karıncalara ormanı neden yaktığımızı anlatabiliryor muyuz? kendi uygarlığım için kaynağa ihtyacımız olduğunu söyleyebiliyor muyuz? söyleyemiyoruz. işte tam olarak bu şekilde gelip, her şeyimizi alıp, özellikle oksijenimizi kullanıp gidebilirler. (otostopçu'nun galaksi rehberi'nde dünya'nın nasıl yok olduğunu hatırlayın)

    en son seçenekse yalnızız. tekiz. en azından samanyolu bizim imparatorluğumuz olabilir ve medeniyetimizi bu imparatorluğa yayabiliriz. yok olmamak adına, en azından 9 milyar yılın sonunda, samanyolu'nda oluşan canlılığı, aklı ve bilgileri başka gezegenlere taşımak zorundayız. bu, bu dünya üzerindeki her canlının görevi olmalı.

    1. medeniyet olabilmek için enerji değil;

    dünya'yı kirletmeyi, savaşmayı, adaletsizliği ortadan kaldırmamız gerekiyor.
    bilimi insanlara yaymalı, insanları eğitmeli ve o insanların dünya'yı korumasını sağlamamız gerekiyor.

    fermi paradoksu'nun çözülmesi, kardeshev skalası ve belki de drake eşitliğindeki o bilinmezlikleri ancak bu şekilde çözebiliriz.

    bununla ilgili olarak;

    kaynak 1 , kaynak 2 , kaynak 3 , kaynak 5 , kaynak 6 , kaynak 7 , kaynak 8 , çok iyi bir kitap, kaynak 9 , carl sagan kaynak 10 , hawking kaynak 11 ve kaynak 12

    hepsine ek olarak tüm bunları bilerek isaac asimov 'u okumak ne kadar büyük şans ya.

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    new horizons aracının 9,5 yılda plüton'a gitme maliyeti: 750.000.000 $ (yazıyla 750 milyon dolar)

    diyanet işleri başkanlığı'nın 2014 senesine ait yıllık gideri: 2.050.545.600 $ (yazıyla 2 milyar 50 milyon 545 bin dolar)

    kaynak için;

    new horizons

    ödenek teklifi burada
    2014 yılının ilk yarısı burada (ikinci yarısını bulamadım, hard copy olarak okumuştum.)

  • g.saray barça'dır fener ancak r.madrid olabilir

    tam bir aptal açıklaması.

    koskoca galatasaray başkanının yaptığı açıklamaya bak amk.
    13 yaşındaki çocuklar bile artık böyle benzetmeler yapmıyor.

    galatasaray, galatasaray'dır.
    nou camp'a çıkınca barcelona'yı titretir, arena'da madrid'i 5'lik kıvama getirir.

    sen kimsin de galatasaray'ı birisine benzetiyorsun.
    galatasaray'ı bir takıma benzetmek ve bir takımdan küçük görmek kimsenin haddi değildir.

    illa bir şeyi benzetecekseniz vizyonsuzluğunuzu benzetin.

    bir araba dolusu parayı sabri'ye dökmenizle barcenola'nın ne alakası var diyebilecek kalibrede bir yönetici yok mu şu adama allah aşkına ya?

  • simon kjaer

    türk kızlarının %85'inden daha güzelmiş amk.