baklava yiyen kedi42
profili

  • lisede edebiyat dersinden akılda kalanlar

    canım nebahat hocam. lisede çok fazla zorbalığa maruz kaldım ve lise anılarım benim için kabus gibi ama nebahat hoca hariç. ayakta zor duracak kadar hasta olduğunda bile derse gelirdi. öyle zamanlarda beni seçerdi bazen:

    - kedi hadi bize son okuduğun kitabı anlat.

    hala birçok konuda eksiğim var biliyorum ama bugün edebiyata duyduğum ilgi ve sevginin en büyük mimarıdır hocam. eğer ki bugün kitap yazmak gibi bir eylemin altından kalkacağıma dair bir inancım varsa onu da kendisine borçluyum. yazmanın ne kadar zor ve bir o kadar da rahatlatıcı bir şey olduğunu bana öğrettiği için her yazdığım sayfa sonrası kendisini sevgiyle anıyorum.

    iyi ki benim hayatımdan geçtin, iyi ki daha iyi bir insan olma yolunda gösterdiğim çabanın bir parçası oldun hocam.

  • tek gecelik ilişki yaşamış kadın ile evlenir misin

    debe'ye giren entry şahaneymiş.

    evli patronu tuzağa düşürmek? içki ile vs. ile, yerde yanında oturmak ile iş gezisinde olmuş. adam sütten çıkma ak kaşık tabii, hatta zavallının önde gideni. bir şeytan tarafından baştan çıkarıldı. aldatmak mı? yo dostum yo, tuzağa düşmek onun adı! hem evli hem çocuklu üstelik, zavallı, nasıl da kandırıldı!

    bayılıyorum şu ilişkisi olan insanların aldatıp aldatıp "kandırıldım", "baştan çıkarıldım", tuzağa düşürüldüm" vs. demelerine. kimse size tecavüz etmediği sürece sizi zorlayan yok. ilişkinizden, evliliğinizden, eşinizden, çocuklarınızdan falan hep siz sorumlusunuz. karşınızdaki insan değil.

    içkiye dayanıklılığın yoksa bir otel odasında kadın çalışanınla baş başa içmeyeceksin sayın patron. yere yanına oturduysa ve kendini kontrol edemeyeceğini hissediyorsan müsaade isteyip odadan göndereceksin. yok öyle tuzağa düşmeler.

    kadın ya da erkek fark etmez, kötü sadece karşınızdaki değil, kötü sizsiniz de aynı zamanda.

    gelelim başlıktaki kadına; erkek olsaydım kesinlikle evlenirdim. benden önce kiminle, kaç kere seviştiği beni ilgilendirmezdi. beni mi bekleyecek? elbette sevişecek. nasıl ki erkeğin ihtiyacı ise seks, kadının da öyle. kadınlar nasıl ki tek gecelik ilişki yaşamış adamlarla evleniyorsa, erkekler de aynı şekilde tek gecelik ilişki yaşamış kadınlarla evlenebilir. şunu kalın kafanıza sokun.

    saygılar.

  • doğru insanı bulmak

    daha önce yazdığım bir entry ile çok benzediğini hatırladığım için buraya yazdığım paragrafları sildim. şu tanım kalsın:

    kimileri de; kadının kırklarının ikinci yarısında sevilmesi, adamın teknesi olması, adamın varlıklı olması, kadının asabi karakterli olması ama adamın varlıklı olması, adamın hem varlıklı hem kadını asabi de olsa sevmesi vs. olarak tanımlıyor doğru insanı bulmayı. bilmiyorum, bilemiyorum.

    benim bildiğim şey şu: eşimi seviyorum ve onun tarafından seviliyorum. varsın teknemiz olmayıversin.

  • kadınlar sadece sorun yaratır

    "kadınlar düşüncesizce çocuk doğururlar"

    zaten o çocuğu kendi kendilerine yaparlar. öyle değil mi?

  • kilo vermenin çok zor olması

    evet kilo vermek zor ama benim için verdiğim kiloları geri almamak daha da zor.

    birkaç yıldır kilo verip verip alıyorum. şimdi son bir kez diyete başladım. bu sefer zayıflayıp öyle kalacağım umuyorum ki.

    sonuçta fazla kilolardan kurtulmak hem fiziksel hem psikolojik açıdan çok daha sağlıklı olmamıza yardımcı oluyor. o nedenle vazgeçmek yok, yola devam!

  • %52'nin haklı olma ihtimali

    terörist olmadığımdan emin olduğum için olmayan ihtimaldir.

  • tatilini kaş'ta geçiren 35 yaş üstü bekar kadın

    "çocuk sevgisi nedir bilmeden kedisiyle yalnız ölecektir" tadında bir şey demiş birisi. tabii ki de erkek kendisi. annelik duygusunu da en iyi kendisi bilir çünkü.

    bak ben evli bir kadınım ve çocuk sevgisi nedir bilmeden öleceğim. çünkü bilmek istemiyorum. çünkü çocuk istemiyorum. çünkü ne gerek var? üstelik yalnız da değilim; evli ya da bekar çok kadın var çocuk istemeyen. sizin bunu anlayacak kapasiteniz yok ama kadınlar bu dünyaya sırf çocuk doğurmak ve anne olmak için gelmiyorlar, başka amaçları, hedefleri de var çoğunun. çocuk istemeyen erkekler nasıl normalse, çocuk istemeyen kadınlar da normal.

    gelmişsin buraya çocuk sevgisi bik bik. ben olsam şöyle derim mesela sana: çocuğunu da al git!

  • türk kızlarının konfor düşkünü kezbanlar olması

    yine toplaşmışız.

    konfor düşkünü olmak neden kötü bi söyleyiverin de bilelim. çoğumuzun annesinin çektiği yokluğu çekelim, kocalarımıza ve çocuklarımıza köle olalım vs. mi istediğiniz? ev işleri ve çocuk bakımı karı koca arasında eşit bir şekilde paylaştırılınca kadın kezban mı oluyor?

    sizin bu talebiniz konfor düşkünü olmanızdan kaynaklanmıyor mu peki? kadın bana hizmet etsin, kadın çocukları büyütsün, mümkünse bir de çalışsın ki benim maddi yüküm azalsın ama bunlara karşı çıkıyorsa kezbanın önde gideni olsun.

    ciddi ciddi yazmışlar ya. sabahın köründe üstelik. ha gerçi hoş ben de başlığı görüp sinirlenince sabahın köründe yazıyorum ya neyse.

  • türk kızlarının kendini prenses sanmasının nedeni

    ufak bir arama yaparak milyon tane benzeri başlık görebilirsiniz. piremsesli başlıklar içinde benim favorim ise şu oldu:

    (bkz: sabah prenses gibi uyandığını sanan sidikli kezo)

    gerçekten çok yaratıcı.

    aynı başlıkların değişik versiyonlarını açıyor ve altında kadınlara kin kusup duruyorsunuz. hayır hiç mi ilerleme olmaz bir cinste ya? bir de bilim, sanat falan diyor. yahu sen önce bi açtığın başlığa bak? siz bilimden, sanattan ne anlıyorsunuz diyoruz "nobeli kim daha çok kazanıyor bi kere h-ııh!!11" diyorsunuz. evladım kaç nobel aldın? ne katkın oldu bilim dünyasına bugüne kadar?

    birisi gelmiş soma'da katledilen madencilerden bahsetmiş. insan bu konuyu bu boktan başlıkta açmaktan utanır be! sonra bunun üzerinden kadınlara laf atmış. madencilerle erkek şiddeti sonucu katledilen kadınları karşılaştırmış aklınca. ne desem gg tabii.

  • her zaman keyif alınan aktivite

    (bkz: resim yapmak)

  • öpüşen çift görünce verilecek tepkiler

    (bkz: tepkisizlik)

  • reglden hemen önceki gün

    bu regl başlıklarında halı sahada taşşşşşaklarına top yeme örneğini verip durmak da telefonunu çıkar demek gibi bir şey oldu artık. alakasız ve baydı.

  • kadınların ekonomik krizi pek umursamaması

    "kadın olmak, dünyanın her yerinde en karlı ve en kolay şey."

    bak sen? şu cümleyi utanmadan, çekinmeden kurabiliyor adam. bakalım ne kadar kolaymış kadın olmak:

    - kadın cinayetleri
    - tecavüz
    - taciz
    - zorla evlendirme
    - vb.

    tabii şunlar da var:

    - kadın da çalışıyordur.
    - çocukların bakımı da kadına aittir.
    - yemek ve temizlik yapmak kadının görevidir.
    - kadın ev hanımıdır.
    - çok daha fazla iş yükü kadının omzundadır.

    mahalle yansa kadın mobilya bakarmış bi de. hadi ya?

    t: bir takım erkeğin tespitimsisi. dökün böyle kininizi, devam. engelleyecek birçok yazar çıkıyor bize de. devam.

  • üçlü ilişkide sert davrandı diye partneri öldürmek

    haberde o kadar çok "alkol aldılar", "alkol içtiler" vb. ifade kullanılmış ki. sanırım içmeyin yoksa çükünüzü keserler demek istiyorlar.

  • evde durmaktan psikolojisi bozulmayanlar

    (bkz: burada bozulmuşu var)

    anksiyeteden dolayı zaten kolay kolay çıkamadığım için hiç de etkilenmedim evden çıkamamaktan. benim sinirimi bozan şey yasak olması. özgürlüğümün kısıtlanması. yasak olmasın, ben yine çıkmayayım hiç dert değil. sadece bu benim kararım olsun, kontrol bende olsun. çünkü neden? çünkü manyaklık.

  • depresyona giren kişiye söylenebilecekler

    psikiyatriste ve terapiye gitmesini tavsiye etmek ve bu konuda kendisini desteklemek yapılabilecek en iyi şeydir muhtemelen. aksi takdirde ne derseniz deyin ters teper. kendimden biliyorum.

  • 5 dil bilen türk kadını

    milyon dil bilen türk erkeklerimiz yokluğundan yakınmışlar. şanslı bir azınlık hariç hepimiz aynı eğitimden geçiyoruz. sen nasıl ki bir dili bile doğru düzgün öğrenemiyorsan aynısı kadın için de geçerli. eğitim sistemine bok at ille de bi yere atacaksan. bu da artık kadının suçu olmasın, lütfen.

  • filtre kahve içenlerin asıl amacı

    allah kimseyi filtre kahve içmeyi zenginlik göstergesi sayacak kadar fakir etmesin. amen.

    t: canı istemiştir.

  • kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması

    yalan değil. düşürdüm ve yapıştım kendisine. darısı olmayanların başına.

    edit: sözlükten değil duyurudan düşmüş beyimiz, düzeltmemi istedi.

  • ekşi itiraf

    uyku sorunum var. ilaçlarım tam olarak işe yaramıyor. kardeşimin bir bitki çayı tarifi var, her akşam ondan içip mışıl mışıl uyuyorum.

    bir süre önce hastalandım, birkaç gün boyunca çayımı sevgilim yaptı. sonra fark etti ki çay yapma işi ufaktan üstüne kalıyor bi isyan eder gibi oldu. ben de hemen taktik geliştirip "ama aşkım, insanın sevgilisine çay yapması çok romantik bir şey değil mi" diye sordum. sonuç: haftalardır çayımı sevgilim yapıyor. pişman değilim.