adams kerler30
profili

  • yeni lira teorisi

    (bkz: şakkadanak teorisi) ile yarışır.

  • kara lahana çorbası + muhlama + laz böreği

    (bkz: karadenizlilerde damak tadı olmaması)

  • 29 şubat 2020 rus ürünleri boykotu

    (bkz: tabi lan manyak mısın) önce doğalgazla başlayalım. n'olacak millet tezek yakar. uygun fiyata tezek sobası ayarlarız. yerli ve milli.

  • küpe takan erkek

    bu gözler, küpe takanlara laf ederken ufacık "erkek çocuklara" el peşrevi çeken, acem sarması yapan, sorarsan ülkü ocağı başkanı, sedat peker abisi özentisi, müslüman ibneler de gördü!

    o yüzden eğer yakıştırıyorsanız kendinize, takın küpenizi.

    o yüzden ibnelik insanın içindedir. yukarıda sözünü ettiğim ülkücü ibne gibi yıllarca toplumdan ve çevresinden gizlemeyi başarabilen nice ibneler var.

  • yarın dünya yok olacak olsa yazarların yapacakları

    ahmet maranki'yi bulurdum

  • tecavüz iftirası yüzünden ölen genç adam

    mahkeme başkanının, “daha önce bunları neden söylemedin?” diye sorması üzerine f.b, “babamdan korktuğumdan dolayı söylemedim. m.ç’ye bir şey olur, 'babam bir şey yapar' diye korktum. o yüzden muhammet reşit’in ismini vermek zorunda kaldım. onunla 3 ay arkadaşlığımız oldu. özür dilerim, pişmanım" ifadesini kullandı.

    bu sözlerden anladığım... m.ç.'ye bile isteye veriyordu demek kaltak. bu kaltağa cinayete azmettirmek suçundan ceza vermesi gerek hakimin. hem doya doya sikiş hamile kal. hem de m.ç.'ye bişey olmasın diye garibana suç at. kimse kusura bakmasın ama ortalık bu küçük orospularla dolu.,

    peşin edit: 12 yaşından büyük her çocuk "duruma göre" cezai ehliyete sahiptir.

    edit: @bestenigar'a uyarısı için teşekkür ederim.
    "12den büyük her çocuk cezai ehliyete sahip değildir. 12-15 yaş grubunda çocuk işlediği fiilin farik ve mümeyyizi ise cezai ehliyete sahiptir."

    söz konusu çocuk 15 yaşındadır ve 3.grup (15-18) yaş aralığında yukarıdaki şarta bakılmaksızın değerlendirilir.

    diğer edit: yaş ile ilgili ve kullandığım ifadeler ile ilgili duyar kasanlara gelsin cem garipoğlu canavarca hisle adam öldürmek suçunu işlediğinde 17 yaşındaydı

  • geceye bir müslüm gürses sözü bırak

    eaveeeeet! en güzel boya filli boya!

  • fetö amerikan yargısına da kongresine de sızmış

    bush, obama veya trump'ın başkan seçildikten sonra balkona çıkıp "buradaaaan penisilvanya'ya da selam gönderiyorum" diye seslendiğini hiç duymadım. sen duydun mu?

  • türk zombi dizisine isim önerisi

    istanbullu zombi
    zombim sensin
    zombi ve mavi
    bir zombi masalı
    binbir zombi
    zombinin bahçesi
    muhteşem zombi
    mahallenin zombileri
    karazombi
    zombi ve güzel
    zombili konak
    zombinin çiftliği
    zombiler vadisi
    zombi dünyaya hükümdar olmaz

    gibi isimler önerilebilir

    edit: mesajlarla gelen önerileri de eklemek istiyorum

    zombigül'ün suçu ne
    adını zombi koydum
    zombinin yolu

  • 15 temmuz darbe girişimini en iyi anlatan atasözü

    ata'nın gençliğe hitabesidir.

  • osmanlı'dan bize kalan en büyük miras

    yıllarca ödemek zorunda kaldığımız hatırı sayılır dış borçlar bir de kendini osmanlı zanneden hödükler topluluğu miras kalmıştır.

    miras diye istanbul'un fethedilmesinden falan söz edenler olmuş. fetheden ecdadının torunları çoktan ingiliz işgal kuvvetlerine teslim etmişlerdi. fetihten söz ediyorsan ingilizin yunanın fransızın elinden geri alan komutanı anacaksın. açın biraz tarih okuyun zevzekler.

    varisi olduğun son hükümdarın sana bıraktığı miras 17 kasım 1922 tarihli mektuptur;

    “der saadet işgal orduları başkumandanı
    general harrington cenaplarına,

    istanbul’da hayatımı tehlikede gördüğümden, ingiltere devleti fahimesine iltica ve bir an evvel istanbul’dan mahalli ahara naklimi talep ederim efendim.

    16 teşrinisani 1922
    halifei müslimin
    mehmed vahdettin"

    osmanlı'dan bize kalanların tam listesi için

  • türkiye'de bilimkurgu sinemasının gelişmemesi

    aslında çok güzel senaryolar üretilebilir. mesela kuran dinleyip büyüyen fasulyeler projesi tübitak'ta dereceye girmiştir. tarım bakanlığı bu projeyi hayata geçirmeye karar verir. tohumluk fasulyelere henüz silolardayken kuran dinletilmeye başlanır.

    bu arada ilerleyen senelerde okunmuş su ile sulanan fasulyelerin daha hızlı büyüdüğü gözlemlenen bir proje daha tübitak'ta dereceye girer. bu defa devlet su işleri, sulama havzalarına atanmak üzere din adamı kadrosu açar.

    tarım bakanlığı kuran dinletilen tohumluk fasulyelere çoktan sertifika düzenlemiştir. bazı özel girişimler işi daha ileri götürüp kabe hocasının sesinden kuran dinletilen tohumluk fasulyeler üretmiştir.

    sertifikalı tohumlar piyasaya arz edilmiştir. çiftçiler tohumları ekmiştir artık. sulama kanallarıyla aktarılan okunmuş su ile sulanmaktadır. gerçekten bu iki faktör birleşince inanılmaz büyüme hızına ulaşır.

    aksiyon başlar. bir yatsı namazında 3000 lira maaş alan köy imamı köyün tek tük cemaatine namaz kıldırmaktadır. namaza durur ve o arada hışırtılar duyarlar. namazı bölmek istemese de hışırtılardan götü atan imam selam verirken göz ucuyla arkasını keser ve bazı fasulyelerin namaza geldiğini görür. cemaatle birlikte namaz kılmaktadırlar. korkudan osurur ve abdest bozulur haliyle namaz da bozulur. zaten imam osurduğu için cemaat fasulyeleri görünce sıçmaya başlar. mümin fasulyeler bu durumu görünce camiiyi terkederler. tarlaya geri dönerler.

    tarlada durumu anlatırlar. ve gerçek islamın böyle olmaması gerektiğine karar verirler. ne de olsa tohum olduklarından bu yana hep islam dininin kitabını dinlemişler. kendileri gerek kuran dinletisi gerek okunmuş suya maruz kaldıklarından arapçayı ana dilleri gibi bilmektedirler ve yaşanan islamın kurana çok aykırı olduğunu düşünüp devlet'ül fasulia el islamiyye ismi ile bir devlet kurmaya karar verip cihat etmeye and içerler. önce askeri mühimmat depolarına sızıp uzun namlulu tüfekler ele geçirirler. hatta bazıları silahları köylülerin toyota pikaplarına monte ederler ve fasulyeler cihat yapmaya başlarlar. kanlı eylemlerinden ötürü artık bir terör örgütü gözüyle bakılmaktadır. örgüte isim kısaltması ile seslenen siyasiler bir türlü doğru kısaltma bulamazlar. kimi defi der, kimi ifde der en sonunda fide demek hususunda ağız birliği yaparlar. her eylemden sonra terör uzmanı abdullah ağar kanallarda demeçler vermeye başlar.

    kurgu böyle devam eder. devlet yine kendi eliyle yarattığı bir terör örgütü ile savaş vermeye başlamıştır. lakin ülke idaresini inceleyen zaten dört bir yandan ve içinden bir dolu terörist grupla savaş veren ülkeyi gören fasulyeler insafa gelip silah bırakırlar. ve imha edileceklerini bile bile tarlalara geri dönerler. filmden bir sahne

  • kar tatilinde öğretmenler kürekle yol açsın

    imamlar da namazdan kalan bol vakitlerinde amme hizmetinde çalışsınlar.

    fahişelerden sonra yattığı yerden para kazanan meslektir.

  • hayattan kaçmanın en güzel yolu

    gerçekleştirmeye en yakın olduğum zamandayım. önemli olan karar vermekti... verdim bitti...

    istanbul'da kendi işimi yaparak yıllardır iyi kötü bir şeyler kazanıyorum. nispeten rahatça bir yaşam sürüyorum. ancak evden ne zaman dışarı çıksam, arabayla trafiğe karışsam bir hayvan içime oturuyor. insanların birbirlerine saygısızlığına tahammül edemiyorum.

    insanların tek-yön yolda kaza yapması, kaza mahallinden geçerken hıyar gibi durup izlemeleri yüzünden 1 dk dahi kaybetsem; benim değerli vaktimi çaldıklarını düşünüyorum.

    ulan azrail öz kardeşim olsa yaşayacağım yıl sayısı, gün sayısı belli. vaktimi, huzurumu, sağlığımı çalan hırsızları (kim olursa olsun) ortadan yok edemeyeceğime göre... istanbul'dan siktir olup gitme eylemini gerçekleştirmenin daha kolay olacağını düşünüyorum. zaten para kazanmak da iyice zor hale geldi.

    istanbul'da işten güçten kazandıklarımla aldığım dükkanlar var. bursa tarafında dede'den kalma bir ev var. babamın bir kaç dönüm tarlası var. dükkanları satılığa çıkardım bile. babama, dedemden kalma evde yaşayacağımı, tarlasına sera kuracağımı önerdim kabul etti. zaten her yıl köyden bir herif yonca falan ekip durur. şimdiye dek 1 kuruş fayda getirmemiş bir tarla. seraya kredi faiz desteği var. devlet destekleri var.

    yeter artık sikerler istanbul'u kim meraklısıysa burada yaşamaya onlar yaşasın. hedefim dükkanların tamamı istediğim fiyattan satılana kadar burada kalmak. satıldığı hafta tası tarağı toplar evi kapatır giderim. gelen gelir, kalan kalır.

    japon atasözü veya çin atasözü ne demiş;
    eğer, bir gece mutlu olmak istiyorsan içki iç...
    bir yıl mutlu olmak istiyorsan evlen...
    bir ömür mutlu olmak istiyorsan toprakla uğraş...

    japon veya çin atalarıma kulak vereceğim.

  • izmir

    ilk kez gidenlerin kültür şoku yaşamalarının doğal olduğu şehir. muhtemelen ilk kez kültür görüyorlar çünkü.

    ayrıca her yer leş gibi, hepimiz pislikten kokuyoruz.

  • 10 ekim 2015 rus jetinin düşürülmesi

    ruj seti düşmüştür, rus jeti olsa soğuktan duramayız.

  • twitter'da başlayan altına işeme akımı

    victoria beckham daha bu akım başlamadan işemeye başlamıştır.

    kadın modanın duayeni abi.

    (bkz: victoria beckham'ın altına işemesi)

  • evinin önünde gazeteci dövecek kalleş değiliz

    "ne kadar kalleşsiniz?" diye kontra soru gerektirir.

  • huzur istiyorsanız vereceğiniz oyu iyi düşünün

    (bkz: sen istiyor huzur verecek 400)

  • pavel nedved

    kendisi zinedine zidane ile hiçbir zaman aynı takımda (resmi maçlarda) oynamamıştır.