banakalanaskintadi10
profili

  • tunceli'de fotoğraflanan vaşak

    muhteşem bir hayvan.
    bakın vaşak uzmanı batur avgan ne demiş zamanında:
    " yaban keçileri ve geyikler orman içindeki açıklıklarda ki açık otlaklara pek çıkmaz ki vaşak kendilerini kolayca görmesin. böylece orman içindeki açıklıklarda ot oburların etkisi azalır. buralarda çiçekler ve meyveli bitkiler daha kolay yetişmeye başlar. meyveli bitkiler kuşlar için besin kaynaklarıdır, çiçekler de arıların bal yapması için birinci ihtiyaçtır. insanlar için de bu sistemin önemi var. yaban domuzları özellikle doğal alanlara yakın yerlerdeki tarım alanlarına çok zarar verir. vaşak ve kurdun yaşadığı doğal alanlarda yaban domuzları da açık olan tarım alanlarına kolay kolay girmezler. günlerinin büyük kısmını ormanın karanlığında saklanarak geçirirler. bu sayede çiftçi rahat eder. ama vaşak ve kurdun kendisine sağladığı bu yararı bilmeyen çiftçi her gördüğü kurdu ve bazen de vaşağı vurur.”

  • duru'ya nefes oluyoruz kampanyası

    devletin allah belasını versin (varsa)
    bir yanda o yaşa kalp ameliyatı olmuyor diye almanya'ya giden çocuk. (devlet değil misin sen, burada olmuyorsa sen göndereceksin almanya'ya tüm masraflarını da karşılayacaksın)
    bir yanda sma hastalığından ölen çocuklar (sen devlet değil misin neyse ne, alacaksın o ilacı yurt dışından vereceksin hasta çocuklara)
    kaderi kendisinden öncekilere benzemesin duru'nun
    devlet el vermiyor, bu devletin taaa ........ deyip biz el vereceğiz bir lokma yavruya..
    demiş miydim?
    devletin allah belasını versin...
    ancaa yiyip yiyip sıçmasın şişsin/birilerini şişirsin...

  • yeni akit'in robert koleji'nde sapkınlık haberi

    edit: insan artıklarına prim vermemek için link silindi. emeği geçenlere teşekkürler

    http://hizliresim.com/r0o8lr

    http://hizliresim.com/37pwbm

    hani doğursam bu kadar sevebileceğim manevi oğlumun da okuduğu robert koleji'nde neler oluyormuş neler.

    okul bünyesindeki kulüplerden (öğrencilerin oluşturduğu ve içeriklendirdiği) biri lgbtq, insanlar homofobik olmasın, insanlar nasıl homofobik olur, cinsel tercihler nasıl şekillenir, nefret söylemi, nefret dili vs gibi konularda hem kendilerinin hem de okul arkadaşlarının meseleye nasıl baktıklarını anlamak, doğru bir bilinç düzeyi oluşturmak, ötekileştirmeden anlamak vs gibi amaçlarla 1 haftadır okulda etkinlik düzenliyor.

    çeşitli konferanslar, oyunlar (ünlü ve eşcinsel olan insanları biliyor muyuz ve eşcinsel olduklarını öğrendikten sonra ne düşünüyoruz, şimdi artık bu insana michael değil de gay ya da top vs gibi mi hitap edeceğiz), etkinlikler düzenleniyor. bir ünlünün eşcinsel olduğunu bilene küçük pizza vermişler çok affedersiniz... şahane ödül dedikleri de o yani...

    anlıyorum ki yani akit çocukların bir ödülle eşcinsel falan olacağını sanıyor. ne bileyim misal ileride soracaklar nasıl eşcinsel olmaya karar verdin, 'abi her şey küçük bir pizzayla başladı' falan mı diyecekler!!!

    çocuklar hanzo olmasın, yüreklerinde nefret büyütmesin, empatik bireyler olsun , çoğunluk gibi olmayan (heteroseksüel), olmak zorunda olmayan, varlıklarını oldukları gibi kabul etmemiz gereken, onlara dair öncül duygumuzun bu kişilerin tercihlerinin değil varlıklarının olması gerektiğini söyleyen bir anlayış ve dille yapılmış okul içi bir etkinlik işte. lafı uzatmaya gerek yok. amerika'da üniversitelerde, özellikle de sosyoloji alanında üzerine zibilyon tane tez yazılan, araştırılan, tartışılan bir olgunun bu kadar basitçe, adi bir dille, nefret içeren ve nefreti körükleyen bir duyguyla haber yapılması da ancak yeni akit gibi özünde sapık sözünde ahlaklı anlayışa yakışırdı sanıyorum...

    sonuçta eğitime bakış açınızı dünün rektör yardımcısı, bugünün yök genel kuru üyesi bülent arı zamanında çok güzel özetlemişti.

    “ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede. ülkeyi ayakta tutacak olanlar okumamış hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halkın ferasetine ben güveniyorum. o beyannamenin ben neresinden tutayım. bizde okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. ülkeyi ayakta tutacak olanlar okumamış cahil halk. türkiye’nin okumuş kesimi profesörden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. üniversite ve sonrası çok vahim. çünkü zihinleri bulanık."

    üzerine çok çok anlaklı! zihinlerinizi de ekleyince, ortaya gerçekten tiksinç bir durum çıkıyor.

    o kadar çirkinsiniz ki, dileğim bu çirkinliğinizde boğulmanız!

    *********

    haber

    robert koleji’nde sapkınlık

    müslüman türk toplumunun genetik kodlarıyla oynamak için her yola başvuran şer güçlerin enjekte ettiği gay-lezbiyenlik sapkınlığı okullara kadar sıçradı.

    eşcinsellik hastalığını topluma normal bir insani durum gibi yansıtan sapkınlar korosuna amerikan robert koleji de katıldı. robert koleji’nde ittifak haftası adıyla düzenlenen farkındalık etkinliklerinin bu haftaki konusunun eşcinsellik olarak belirlendiği, lise öğrencilerine hafta boyunca lgbt sapkınlığının anlatılacağı ortaya çıktı. milli eğitim bakanlığı’ndan onay alınmadan yapıldığı öne sürülen “gay ve eşcinsel haftası”nda pazartesi gününden itibaren lgbt aktiviteleri çerçevesinde robert koleji’nin homoseksüellik afişleriyle donatıldığı, okul kütüphanesine eşcinsellikle ilgili kitapların konulduğu, 16-17 yaşındaki lise öğrencilerine ‘gay’lik hakkında sunumlar yaptırıldığı, yarışmalar düzenlendiği ve eşcinsellerin hayatlarını konu alan filmlerin talebelere seyrettirileceği öğrenildi. sapkın etkinliklerin marshall hoover ve joe welch isimli robert koleji öğretmenleri tarafından tertip edildiği ifade edildi.

    homo yarışması ve ödül

    robert koleji’nin mermer salon olarak adlandırılan bölümünde homoseksüellerle ilgili bir yarışma tertiplendi. “tanınmış” eşcinsellerin fotoğraflarının yer aldığı bir pano hazırlayan robert koleji, panonun yanına konulan oy pusulası ile öğrencilerden, fotoğraflardaki sapkınların isimlerini bilmelerini istiyor. en çok eşcinsel ismini doğru cevaplayan öğrencilerin “şahane bir ödül” kazanacağı duyuruluyor.

  • devlet bahçeli

    şu an grup toplantısında konuşan mhp genel başkanı...
    ve eleştirilere müthiş bir cevap verdi.
    - niye evet dediniz diye soruyorlar. sana ne? sana mı soracağız ne diyeceğimizi...

    gerçekten büyük kapak!!!

  • rıza yaşının 12'ye düşmesi

    çocuğa cinsel istismarda rıza yaşı 15’ten 12’ye düşürülmesidir.
    kısacası anayasa mahkemesi'nin temmuz ayında koyduğu 12-15 yaş arası için ‘rıza’ kriteri baz alınmış ve madem böyle bir kriter var o zaman yasayı da değiştirelim kafadan 12 yaş üstü çocukların cinsel istismarında rıza arayalım...

    yansıması
    misal; bir öğretmen 12 yaşındaki kız öğrencisini taciz etti ya da ona tecavüz etti...
    öğretmen rızası vardı diyecek, çocuğu alacaklar rızan var mı kızım diyecekler. belki baskıdan, belki korkudan, belki gelişmemiş kişiliğinden, belki yaşadığı aldatmacadan 'var' hakim amca diyecek ve kişi ya ceza almayacak ya da çok az ceza alacak...

    derdiniz nedir sizin çocuklarla?

    biz 15 yaş uygulaması yüzünden üzüntüden gebirirken şimdi de 12 yaşındaki çocuklara musallat oldunuz. onlara musallat olacaklara kol kanat geriyorsunuz.

    şöyle bi dönüp 12 yaşındaki çocuğunuza bakın.
    ne görüyorsunuz?

    link

  • devlet bahçeli

    şu an grup toplantısında konuşan mhp genel başkanı...

    "fiili başkanlık uygulaması cumhuriyetin temeline ve esaslarına aykırıdır. fiilen başkanlık ile ülkenin yönetilmesi hukukun üstünlüğü ile çelişmektedir. fiili durumun hukuki boyut ve içerik kazanması için demokratik sürecin işletilmesi en geçerli ikinci yoldur."

    dedi ve arkasından

    "bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı ilan edenler bu sonuca nasıl vardı?"

    meali: kafam güzel, ne dediğimi bilmiyorum...

  • selahattin demirtaş

    bugünkü grup toplantısından...

    "alevi yurttaşlarımız, kerbela’da yaşanan katliamı anmak için 12 gün boyunca oruç tutuyorlar. orucunuz hak yolunda kabul olsun. muharrem orucu kerbela yası tutulurken diyanet başkanlığı ramazan ayındaki imkanları sunacak mıdır? bir inancın nerede ibadet edeceğini belirlemek devletin işi değil ki. kritik nokta laiklik. laiklik yoksa bu herkesin zararına. diyanet işleri başkanı’nın cemevleri’ndeki programlara dair bir programı var mı? yok. aldığın maaşın yarısı alevilerden geliyor."

    "kendisine saray inşa etmek isteyen yezid anlayışı devam ediyor. bize düşen, yezid’e karşı hasan olmak, hüseyin olmaktır. yezid’e karşı barış arayışından vazgeçmemektir."

    "akp dini diye bişey icat ettiler. örneğin hırsızlık haram değil akp dininde, yolsuzluk rüşvet nerdeyse madalya sebebi. dbp’li belediyelere kayyım atıyorlar. niye? çünkü hırsız değiller."

    "neymiş % 50 oy alıyorlarmış. haysiyetsizlik %50 ediyorsa kusura bakmasınlar. bilsek %99 oy alacağız, haysiyetsizlik yapmayız biz."

    "kapatılan basın kuruluşları onurlarını satmış olsaydı, bugün onlara polis değil, bir bakan giderdi konuk olarak. anadilimizde konuşma yapamıyoruz diye utanmadan sıkılmadan bizi suçluyorlar. sonra da gidip kürtçe çocuk kanalını kapatıyorlar."

    "herkes bu hükümeti aldatıyor, dünyanın en keriz hükümeti."

    "meclis’te 2 parti var, hdp ve diğerleri. bizden başka direnen yok, başka umut yok. hepsi saray’ın önünde süt dökmüş kedi gibi. korkacak zaman değil. özgürlük mücadelesi bedel istiyorsa, bu bedeli ödeyeceğiz ama teslim olmayacağız.”

    link

    link2

    edit: imla

  • selahattin demirtaş

    bugünkü grup toplantısından satır başları...

    (haber alma hakkına inanıyorum cancağızım. türkiye'nin yüzde 10,8 oy almış partisinin lideri konuşuyor, bakalım bu adam ne diyor diyenler olabilir. malum hiçbir tv kanalı vermiyor. ertesi gün gazeteleri de tamamen çarpıtarak, yalan yanlış veriyor... belki buradan birilerinin gözüne ilişir, tüh canlı yayınını kaçırdım vs diyen olur. alsın okusun işte. amme hizmeti yani benimki)

    …fehhullah gülen ve akp birlikte aynı hedef için çalıştı. devleti ele geçirmek için ittifak yaptılar ortada bir kandırma ilişkisi yok. çatışma birinin öbürünün önüne geçmeye çalışmasıyla başladı ve birbirlerine ihanet ettiler. hem akp hem gülen örgütü dini açıdan devleti ele geçirmek için işbirliği yapmıştır. birbirlerini kandırmamış birbirlerine çok samimi davranmışlardır. öküz ölene kadar ortaklıkları bozulmamıştır. bu nedenle biz kandırıldık mazeretini kabul etmiyoruz. bir saflık ve yeteneksizlik olabilir ama kandırılmışlık asla değildir…

    …siz barbar bir örgüte bunca yıl yardım ettiğinizi ve şimdi de pişmanlık duyduğunuzu söylüyorsanız en fazla pişmanlık yasasından faydalanabilirsiniz o kadar…

    …30 yıl boyunca bir meczubun, salya sümük bir adamın peşinden koştular. yarın öbür gün başka biri çıksa onun arkasından koşmayacaklarını kim söyleyebilir…

    …gülen’in iadesiyle ilgili çok ciddiyetsiz yaklaşıyorlar. gelsin istemiyorlar, gelip burada kim bilir ne anlatacak. neden istemiyorlar çünkü ülkedeki bir çok kesimin gülen’le ilişkisi var. maazallah gelirse ve konuşursa herkes gider ve ülke tek partiye yani bize kalır…

    …ısrarla parlamentoya idam cezasının sunulmasının nedeni budur. bir ülkede idam tartışması ya da işkence varsa o ülkeye istenilen kişiyi göndermezler…

    …bakan ne dedi. bunları öylesine mahvedeceğiz ki ölmek isteyecekler. biz bunları öyle bir yargılayacağız ki tüm hukuk işleyecek ve insan hakları ihlal edilmeyecek dese gülen buraya gelecek. ama işlerine gelmiyor…

    …bu süreçte bizi memnun eden tek şey toplumun darbeye karşı olmasıdır. halk cuntayı bir çözüm olarak görmüyor bu çok iyi bir manzaradır. yenikapı’da bir araya gelen insanların duygusunu çok iyi anlıyoruz, saygı duyuyoruz, katılıyoruz. hdp olarak oradaki her insanın duygusunu yürekten anlıyor ve hissediyoruz. ama yenikapı’daki sahne için aynı şeyi düşünmüyoruz, yenikapıdaki halk ne kadar güzelse sahne o kadar sahtekardır. hdp orada yoktur çünkü gülen’le hiçbir ilişkisi yoktur…

    …gülen’le organik ilişkisi olan bu 3 partinin üst düzey yönetimi vardı orada. darbenin siyasi ayağı halen ortaya çıkmadı. beklentisi olan, duyup da engellemeye çalışmayan kim. adil bir soruşturma olsun çıksın ortaya, tabi ki hdp onların arasında olamaz o yüzden bizi mitinge çağıracak yüzleri de olamaz…

    …chp ve mhp’ye soruyorum cumhurbaşkanlığına çatı adayı nasıl belirlediniz. siz de bi gece uyudunuz ve rüyanıza mı girdi yoksa birisi kulağınıza mı fısıldadı…

    …geçmiş hatalarını, suçlarını halktan af dileyerek, özeleştiri vererek anlatmak yerine hatalarının üzerini bayrakla örtmeye çalıştılar. elbette ki toplum uzlaşmayı özlemiş durumda, yalandan da olsa bir araya gelmemizi toplum çok istiyor. çünkü halk kandan, göz yaşından, kavgadan usandı. bir kerecik de olsa yalandan da olsa bir araya gelinmesi toplumun hoşuna gidiyor. ama biz toplumu kandırabilecek bir parti değiliz. orada bir hakiki uzlaşma yoktur, maskelilerin ilkesiz uzlaşması vardır. oradan toplumumuza barış ve demokrasi çıkmaz. keşke öyle olsaydı, bizi çağırıp çağırmamaları o zaman önemli olmazdı…

    ...hdp yakın zamanda toplum acı çekmemiş gibi davranamaz. biz herşeyi birbirimize karşı koz olarak kullanalım demiyoruz ama geçmişin üstünü çizerek geleceğimizi kuramayız, yüzleşmemiz gerekiyor…

    …birileri demiş ki hdp burada olsaydı şehitlerimize hesap veremezdi. hdp orada olsaydı şunlara hesap veremezdi (diyerek güneydoğu ve doğu anadolu’da göz altında kaybedilmiş insanların, bombalarla öldürülmüş çocukların, gezi’de ölen evlatların, tahil elçi’nin, fotoğrafını gösterdi)…

    ...hdp bu ülkenin düşmanı değildir, bu ülkenin bir parçasıyız. hdp’liler siz yok dediniz diye göz önünden yok olmazlar. biz herşeyi göze alarak demokrasi mücadelemize devam edeceğiz…

    …sorumluluk hepimizdedir. ülke bu hale gelmişse hepimiz bir yanlış yapmışızdır. ama ülkeyi düzeltmek için de tek adamın peşinden koşarak aynı hatayı yapmayalım. buradan çıkışın yolu tek adam üzerinden diktanın peşinde koşmak değildir. bizim liderler toplansın çağrımıza yanıt verilseydi biz ilkesel ve toplumsal bir barışı ve ortaklaşmayı anlatacaktık…

    …kişisel olarak hesaplaşmalarımız olabilir ama ülke bizden uzlaşı istiyorsa bunları kenara bırakmalıyız. liderler zirvesi önerdik, cumhurbaşkanına şunu soracaktık: 4 siyasi parti ve cumhurbaşkanı ortak deklarasyon oluştursun ve cb bunu yenikapıda okusun, başka da bir mesaja gerek yok. yenikapı böyle olsaydı oradan bir demokrasi ve barış umudu çıkabilirdi…

    …düşünün ki cumhurbaşkanı yenikapı’da şu metni okusaydı: biz ülke yönetiminde sorumluluk sahibi olan yöneticiler olarak söz veriyoruz:
    - ülke sorunlarını ve kendi sorunları saygıya dayalı olarak diyalog içerisinde işbirliğiyle çözeceğiz
    - yurttaşlarımızı utanç verici darbe anayasasından kurtaracağız
    - ülkede her türlü adam kayırmaya karşı çıkacağız. cemaat ve tarikatlara bırakılmasına karşı çıkacağız devleti liyakata göre organize edeceğiz
    - her türlü farklılığı hukukun güvencesi altına alacağız
    - medya, ifade, gösteri haklarını evrensel standartlara taşıyacağız
    - ekonomi de adil paylaşım istihdama dayalı büyümeyi esasa alarak yolsuzluğu önleyeceğiz
    - doğamızın katliamına göz yummayacağız
    - kadın özgürlüğüne azami düzeyde bağlı kalacağız
    - ülkemizde kimsenin silaha ya da şiddete başvurmasını kabul etmeyeceğiz.
    - demokratik siyasin bütün imkanlarını açık tutarak millet idaresinin üstünde hiçbir vesayete imkan vermeyeceğiz
    - barış ve huzurlu bir türkiye için canla başla çalışacağız

    ...bunlar ortaklaştı ve bize saldırdı diye yılacak değiliz. türkiye’nin artık bir tanecik umudu var. insanlar artık başka bir ülkede yaşama arayışına girdi. sakın olaki umutsuzluğa kapılmayın. bu ülke hepimizin, bu ülkede barışı ve huzuru tesis edeceğiz. oyumuz şu anda az olduğuna bakmayın, değişim ve dönüşümün dinamiği böyledir. lokomotif bir tanedir ama yüzlerce vagonu peşinde sürükler. biz lokomotifiz…

    edit2018: içerik ekleme

  • selahattin demirtaş

    bugün yaptığı grup toplantısından satır başları

    "islam'ın işi devleti ele geçirmek değildir."

    "kürt sorunu demokrasi kanallarının açılması konusunda ana noktadır."

    "darbe istemeyenler kürt sorunu barışçıl bir şekilde çözülsün de demelidir."

    "ordu kürtleri ezsin ama darbe de olmasın dersen ordu işte böyle kalkar köprüdeki insanlara ateş açar."

    "darbeye karşı çıkmak demokrat olmak için şarttır ama yeterli değildir. sadece darbeye karşı çıktınız diye demokrat olmazsınız. eksiksiz bir demokrasiyi savunursak demokrat oluruz."

    "ifade hakkı yok, gösteri, eylem hakkı yok. 7 haziran'dan beri bir sivil darbe söz konusudur. darbeyi siz tetiklediniz. bunların hiçbiri darbeyi haklı çıkarmaz ama bunlar yokmuş gibi davranırsak yanlış yaparız."

    "15 temmuz akşamı ordu demokrasi için hareket etmiyordu ama o akşamda türkiye'de demokrasi yoktu."

    "darbe demokrasiye karşı yapılmadı demokrasi mücadelesine yapıldı çünkü zaten türkiye'de demokrasi yoktu."

    "evet darbeye karşı beraber hareket etme hukuku var ama bu geçicidir. darbe tehdidi ortadan kalkınca bu birliktelik kalkacak. bu birliği bir demokrasi birliği yapmak gibi bir niyetleri yok. anlamıyor ve anlamayacaklar."

    "ülkeyi uluslararası anlamda yalnızlaştırdılar. bu da darbeye giden yolun taşlarını örmüştür."

    "şimdi diyorlar ki kontrol edemedik, devlete sızdılar. bu kadar basit bir analiz olabilir mi? peki bu kadar kolaydı hdp'ye neden sızamadılar? çünkü bunun adı sızma değil süzmedir."

    "hepsini süze süze kendi elleriyle devlete yerleştirdiler. bunlar olmamış gibi davranıyor bizim aklımızla alay ediyorlar."

    "özür dilerseniz sizi yadırgamayız, büyürsünüz, küçülmezsiniz. kandırıldık demeyin siz hep beraber türkiye'ye kandırdınız. çıkın özür dileyin."

    "görevden uzaklaştırılan binlerce insanın ismini nasıl bir gecede buldunuz. çünkü onları oraya siz yerleştirdiniz."

    "suçlamak için değil ders çıkarmak için söylüyorum."

    "sadece ankara belediyesinin cemaate sunduğu imtiyazların haddi hesabı yok. su, gaz, arsa ne ararsanız verdiler. bütün şehirlerde cemaati beslediler. bunlar öyle gizli bir örgüt falan değil isim isim biliyorlardı. şehirlerin gündemlerini belirleyen komiteler vardı. hakimler, valiler, abiler, ablalar. uyardık, yanlış yapıyorsunuz dedik, devletin içinde başka bir devlet kurmuşsunuz dedik yıllardır bunu söyledik. vali ya da rektör mü olmak mı istiyorsunuz? çok oyu olanı atamadılar. yüzde 5-10 oy alan rektörleri atadılar. neden? gülen'in referansı vardı. şimdi o rektörleri topluyorlar. diyarbakır rektörünü kaç kez şikayet ettim. konuşma yapacağız salon kapatıyordu. yök, başbakanlık, bakanlık hepsine şikayet ettim hiçbir şey olmadı neden çünkü o cemaatin rektörüydü."

    "istanbul valisi mutlu'yu oraya biz atamadık. bu profesörleri, rektörleri biz atamadık. hakkında yolsuzluk iddiaları olan insanları rektör atadınız. zamanında savcılar dava açmak istedi izin vermediniz."

    "kck dosyasını hazırlayan, sorgulayan, tutuklayan, yargılayan, gece yayını yapan televizyon cemaatçi. şimdi bunların hepsi tutuklu. ne olacak peki bu kadar insanın mağduriyeti. bu darbenin sorumlusu biz miyiz kardeşim? özür dileyecek bir yetkili yok mu bu memlekette?"

    "tankların önüne çıkan insanlardan da özür dileyecek kimse yok mu? bunları siz palazlandırdınız."

    "bir kokteyl darbe olduğu anlaşılıyor. tek başına cemaat mi değil mi şüpheli. dünyada ilk defa bir askeri darbenin arkasında siyasal olarak kim var belli değil. bir siyasi akımın desteği olması lazım. gözaltına alınan, tutuklanan, sorgulanan kimse yok. emin olduğumuz tek şey var bu darbenin arkasında olan siyasi güç hdp değildir. bakın tek emin olduğumuz nokta bu."

    "cumhurbaşkanının açıklamaları başbakanla, başbakanın açıklamaları cumhurbaşkanıyla, mit müsteşarının açıklamaları hepsiyle çelişiyor. mesela genelkurmay başkanı neden halen görevde? ülkede darbe olmuş engelleyememişsin, esir alınmışsın. şimdi neyle gururlanıyorsun, bu neyin kahramanlığı? utanması, istifa etmesi gerekirken meclise geliyor ayakta alkışlanıyor. yanlıştır."

    "enişteyi mit müsteşarı yapalım. o mit'ten daha çok bilgiye sahip."

    "havuz medyası bir kaç gündür saçma yayınlar yapıyor. hdp'yi darbe girişimine çekmeye çalışıyor. darbe girişimi başarıya doğru gitseydi bu yalakalar darbecileri destekleyecekti bunu da sakın unutmayın. bağlılık bildireceklerdi. 12 eylül'ü unutmayın. çalışma bakanı kimdi ? türk-iş genel sekreteri... işçi haklarını savunması gereken biri darbe yönetiminin bakanı oldu."

    "bizim akp'yi eleştiriyor olmamız bizim darbe destekçisi olduğumuz anlamına gelmez. darbe karşıtlığını akp yandaşlığı ya da şakşakçılığına çevirmeyin."

    edit: imla...

  • selahattin demirtaş

    konuş gardaşım konuş... hatta mümkünse sadece sen konuş...

    demirtaş, cumhurbaşkanı'nın bugüne kadar hakaret etmediği toplumsal kesimin kalmadığını söyledi. demirtaş, “kendisi ülkemizin güzide akademisyenlerinden olduğu için çok sayıda fahri doktorası var. hiçbir akademisyeni beğenmiyor olması, müsvedde yaftası yapıştırıyor olması ancak kendisine yakışır. kendisinin üniversite hayatı nasıldır türkiye bilmiyor. biz ülkemizin cumhurbaşkanının üniversite hayatını çok merak ediyoruz. üniversite arkadaşlarını hiç görmedik, üniversite fotoğraflarını hiç görmedik. tam olarak üniversiteyi bitirmiş mi ondan da emin değiliz."