muzmin evli5
profili

  • ölümün en iyi tanımı

    "ölüm bir uykudur, gözlerimizde, soluğumuzda,
    bir akrep gibi sürüne sürüne yaklaşır."

  • eşek gibi çalıştıktan sonra erkeğe yemek yapmak

    valla tembel ve beceriksiz biri olarak evdeki işlerin yüzde kırkını ben yapıyorum sanırım. ben bile bu kadar yapıyorsam, becerikli arkadaşlar çok daha fazlasını yapmalı. bazen söylene söylene yapıyorum ama mutlaka yapıyorum, ki maalesef aşırı tembelim her konuda.

    meriçlikle vs alakası da yok durumun. hayat müşterek.

  • fethullah gülen

    insanın içini acıtan, yüreğini sızlatan bir şahsiyet. yok yok öyle çok ağladığından falan değil. sebebi bu insancığın dokuz milyon ~yaklaşık~ adet müridi, talebesi vs var. burada ~sözlükte~ bakıyorsunuz da herkes o sulugöz ~ciklet~ reklamında oynatılası adamın ne ~halt~ olduğunu biliyor ama diğer yandan da üniversite okumuş, master'ını doktorasını yapmış, hatta ordinaryüs bile ~burası biraz abartı oldu galiba~ ~swh~ olmuş elemanlar, abiler, ablalar gözü kapalı peşinden koşuyorlar fethullah gülenin ardından. tamam ameller niyetlere göredir ama allah sana akıl vermiş, fikir vermiş.. senin düşünmene gerek yok biz senin yerine düşünürüz diyenlere müteşekkir kalıyor bu abiler, ablalar. neyse lafın kısası darbe, postmodern darbe, e-muhtıra vs. yapılmadan önü kesilmesi gereken adam.

    bu arada cemaatle ilgili bir kitap: (bkz: kanla abdest alanlar)

    evet şimdi bunları okuyunca çok anlamlı gelmedi size değil mi? bu yazdıklarımı şimdi değil 9 yıl önce yazdım desem daha anlamlı olur sanırım?

    işte buyurunuz:
    (bkz: https://m.uludagsozluk.com/e/9343075/)

    edit: okuyan herkes kolayca anlamış olmalı ki bir kişi hariç anlaşılmaz bir entry olduğununa dair mesaj atan olmadı. ben yine de açıklayayım ama:

    ~bu kısmı~ gizli bakınız olarak algılayınız, ulusözlükteki linki tıklarsanız gizli bakınız olduğu anlaşılır zaten. gizli bakınız olarak düşündüğünüzde daha anlaşılır olacağını düşünüyorum.

    edit 2: neden burada gizli bakınız yapmadım konusuna gelince, aslında burada da gizli bakınız yapabilirdim ama gizli bakınız kısmını okuyamayan sözlük dışı okuyucular olabilir diye düşündüm sanırım, onlar da ~bu kısmı~ parantez olarak algılayabilir.

  • thy'nin dönüş bileti kurnazlığı

    kötü bir durum ama çözümü olan bir durum ( bu olay için değil, belki başkalarına faydası olur diye yazıyorum) diyelim ki istanbul'dan izmire uçacaksınız fakat bileti aldığınız tarihten öncesine gitmeniz gerekti izmir'e dönüşü de uçakla yapmanız gerekiyor, thy yi aramazsanız dönüş biletiniz yanar maalesef fakat arayıp durumu izah edip biletleri ayırmak istiyorum derseniz birbirinden bağımsız biletleriniz olur. yani dönüş biletiniz yanmaz artık.

    yazarın başına gelen olay içinse çözüm önerim yok malesef, geçmiş olsun.

  • kalitesiz olduğu halde kaliteli sanılan markalar

    (bkz: ekşisözlük)

    bana lcw yi hatırlatıyor. eskiden lüks bir markaydı, herkes giyemezdi. kuzen vasıtasıyla elime geçen o maymunlu poşetini yıllarca sakladığımı bilirim. sonra pazar malı üretmeye başladı. sözlük de zamanında lcw nin ilk hali gibi elit bir marka iken, inci - ulu karışımı bir yere dönmeye başladı maalesef.