sirgalahad77720
profili

  • pitbulluna kedileri parçalatan kadın

    defalarca bu canavarlar komple yasaklanmalı dedik. sahibinin inisiyatifine bırakmak, c4 patlayıcısını serbest bırakıp patladığı zaman sahibi sorumlu demek gibi bir şey. üstelik hiçbir eğitime veya koşula bağlı olmadan bu itlerin çip takılmasına ve yasal olarak sahiplendirilmesine izin verdiniz.

    görüyorsunuz işte sahipleri köpeklerden daha vahşi daha dengesiz. tüm yasaklı ırklar toplanmalıdır.

    edit: haberin uzun versiyonu:
    https://twitter.com/…eri/status/1556275840270344192

  • oruç tutmak

    orucun felsefesi fakirin halinden anlamak falan değildir. orucun asıl amacı nefsi terbiye etmektir.

  • kılıçdaroğlu'na fahri lgbti üyeliği verilmesi

    lgbt üyeliği nedir ki fahriliği olsun.
    lgbt üyleri bir yere aidat mi ödüyorlar? fahri üye olunca aidattan mı yırtıyorsun cidden anlamıyorum.

    malum kişi için yeni bir replik malzemesi:

    "işte bu bay kemal, biliyorsunuz kendisi hem alevi hem lgbt üyesi"*

  • 22 mart 2021 meclise yıldırım düşmesi

    (bkz: göklerden gelen bir karar vardır)

  • köpeklerin saldırısıyla korkudan bayılan kadın

    bir afrika ülkesi olan türkiye'de gerçekleşen olay.

    bir insanın bu görüntülere normal demesi için süzme beyinsiz olması lazım. lan yeter artık, madem çok seviyorsunuz alın evinize kendi organlarınızı keserek yedirin can dostlarınıza.

  • bitcoin

    zamanında 1 dolar iken almadımcı tayfaya sormak lazım. diyelim ki 1 dolar'dan 1.000 adet bitcoin aldınız. siz gerçekten 50.000 dolar olana kadar bekleyecek miydiniz? bu soruyu hiç kendinize sordunuz mu? hayır hiçbiriniz beklemeyecektiniz. gelecekten geçmişe bakıp yorum yapmak kolay!

    kabul edin ki neredeyse hepiniz bitcoin 10 dolar'ı gördüğü anda satacaktınız. hatta ve hatta çoğunuz 2 dolara çıktığı anda satacaktınız. lütfen kendinizi kandırmayın.

  • iran olayları ve güney azerbaycan'ın bağımsızlığı

    başka bir ülkenin bölünmesini savunanların ıslak rüyası.

    türkiye için sözde kuzey kürdistan neyse iran için de sözde güney azerbaycan odur.

    başka ülkelerde bölücülüğü savunanlar kendi ülkelerinde toprak bütünlüğünden söz edemezler.

    bu orta doğu çukurunda ne çekiyorsak ya mezhebçi yavşaklar yüzündendir ya da etnik milliyetçi ahmaklar.

  • 26 eylül 2019 taşıt kredisi indirimi

    (bkz: hyundai i10 bunu beğendi)

  • onursal adıgüzel'in paylaştığı adil seçim faturası

    lan bu adamlar bir de ülke yönetimine talip. insan utanır bu faturayı paylasmaktan. chp'nin bir yazılım ekibi bir bilişim merkezi yok mu ki bu işleri merdiven altı firmalara yaptırıyorlar? ulan iki saattir gülüyorum faturaya. en son ikinci dünya savaşında böyle faturalar basılmıştı herhalde.

    tweet'in altındaki yorumlar da şahane. uzun zamandır bu kadar sağlam gülmemiştim. gene kendinizi elin maskarası yapmayı başardınız, tebrikler chp.

    o aldığınız 100 milyon hazine yardımı da haram olsun.

    (bkz: endüstri 0.0)

  • 1 kasım 2017 central tercüme rezaleti

  • 2019 seçimleri ekşi sözlük anketi

    tahmin ettiğim üzere akşener'ın açık ara önde olduğu ankettir. bakın bu anket bize seçim sonuçları hakkında değil, muhalif seçmenin eğilimi konusunda bilgi veriyor. twitter'daki anketlerde de görüldüğü gibi muhalif kesim ister sağcı ister solcu artık çift kutuplu akp/chp sisteminin rte'den başka galibi olamaycağını nihayet anlamış olacak ki çoğunluk akşener'den yana oyunu kullanıyor.

    akşener'i sevin veya sevmeyin, ama bunu artık kabul edin; başkanlık için tek gerçek alternatif kendisidir. chp'nin adayı kim olacak bilmem, ama kazanma şansı sıfırdır bunu da unutmayın. aklını başında toplamış herkesin artık merkez bir adaydan başka kimsenin rte'ye rakip olamayacağını idrak etmelidir.

  • iktidar olursak sarayı üniversite yapacağız

    meral akşener'in kuracağı yeni parti hakkında konuşan ümit özdağ'ın sözleri.

    alıntı:

    "– iktidara geldiğinizde ilk icraatınız ne olacak?

    saray, yeni kurulacak bir üniversiteye kampüs olarak verilecek. cumhurbaşkanı'na ait 13 uçak satılacak. sayın akşener, atatürk'ün mirası olan köşk'te kalacak. bütün israfa sert ve kesin bir şekilde son verilecek. devlette tasarruf ana ilke olacak. sonra üretim ekonomisi başlayacak."

    (bkz: hadi inşallah)

  • türkiye'nin geleceği için acılara katlanmak gerek

    tam olarak "türkiye'nin geleceği için belli acılara katlanmak gerekiyor" şeklinde olan ana muhalefet liderinin son açıklaması.

    --- spoiler ---
    chp genel başkanı kılıçdaroğlu, fırat kalkanı harekatı'na ilişkin, "keşke hiç şehidimiz olmasa ama eğer türkiye kendi geleceğini güvence altına almak açısından böyle bir operasyon başlatmışsa, belli acılara katlanmak gerekiyor." dedi.
    --- spoiler ---

    tabi siz ilk başta bunu akp'li bir kurmayın sözleri sandınız değil mi? ama değil, benim de oy verdiğim kk'nin lafları bunlar. ben de oy verdim evet, ama son kez olarak! bakıyorum ki kılıçdaroğlu hergün biraz daha bahçeli'leşiyor.

    sen ana muhalefet lideri olarak çıkıp hesap soracağına, çıkıyorsun belli acılara katlanmamız gerek diyorsun. vallahı pes doğrusu!

    edit: açıklama dün yapılmış bugün değil, ama bu neyi değiştirir ki? sonuçta açıklamada acılara katlanmamız gerektiği söyleniyor ve dün fırat kalkanında 16 askerin şehit olduğu biliniyordu.

  • hesaba itiraz eden turistin öldürülmesi

    sanırım ölen turist iranlı olduğu için olay fazla ses getirmemiş. turist avrupalı veya amerikalı olsaydı bu olay çok daha hararetli tartışmalara sahne olurdu.

    olay turistleri kandırarak götürülen mekanda astronomik hesaplar çıkartılmasından ibarettir. aslında bu bir istanbul klasiğidir. turistik bölgelerde gezen bu çakallar özellikle bekar erkeleri tuzağa düşürüp "ucuz" olarak vadettikleri mekanda aşırı yüksek hesap çıkartılarak alenen soygun yapılmasıdır.

    bu mekanlar bilindiği halde bunlara önlem almayan göz yuman devlet sonunda bir cinayete vesile oldu. gerçi biz artık suça ve suçlulara göz yumulmasına alıştık.

    edit: (bkz: #63259637)

  • trafikte makas atan maganda

    kötü araba kullanmayı erkeklik sanan gavatlardan oluşurlar.

  • hatay'da cihatçıların halk tarafından dövülmesi

    hatay armutlu'da sokağa çıkan cihatçılar mahalle halkı tarafından dövüldü.

    https://twitter.com/…ergi/status/754429617964974081

    edit: yanlış anlamalara yol açabilecek bkz kaldırıldı. insanların birbirni dövmesi hoş bir durum değil. herkes sakin olsun, ama provokatörlere de meydanı boş bırakmamak lazım.

  • reyhanlı'da bomba yaparken patlayan cihatçılar

    halbuki patlamasalar kimya dalında kalifiye eleman kapsamına girebilirlerdi.

  • asgari ücreti 1300 tl yaptık olmaz dediler oldu

    bir ahmet davutoğlu sözü.

    "asgari ücreti 1300 tl'ye çıkardık, olmaz dediler oldu. fazla dediler hayır dedik."

    olmaz diyenler kendileri değil miydi ya? paralel bir evrene mi geçtik ne oldu?

    edit: video burada.
    41:30'dan itibaren.

  • suriye'nin geleceğini reis'in belirleyecek olması

    (bkz: nick ve entry uyumu)

  • biz brüt maaş veriyoruz

    doğru söylenmiş sözdür.

    keşke mevzuat değişse de brüt maaşın tamamı çalışanın hesabına yatırılsa, çalışan yatan paradan vergisini ssk primini de kendi elleriyle devlete ödese de bu ülkede vergi mükellefi olmanın ne demek olduğunu daha iyi anlasa.

    özellikle %35'lik vergi dilimi ile tanışmasına vesile olsa çok daha güzel olacak. her ay maaşının en az üçte birinin elinden uçup gittiğini görse belki dürüst işverenin halinden anlamaya başlar.

    örnek verelim de net olsun:

    5.000 tl brüt alan birinin net maaşı ortalama 3.300 tl'dir.
    işverene toplam maliyeti ise 6.125 tl. yani nerdeyse netin 2 katı.
    işveren sgk payı: 1.125 tl
    ssk'ya ödenen toplam para sıkı durun: 1.875 tl

    ben de diyorum ki bu 6.125'in tamamı çalışana verilsin. sonra ay sonu geldiğinde bunun yarısını kendi elleriyle götürsün devlete teslim etsin. böylece belki de vergi mükellefi olmanın ne demek olduğu tam olarak anlar ve ödediği her kuruş için devlete hesap sormaya başlar.

    keşke ssk priminin işveren payı olan kısmı da çalışana verilse de ona ödenen toplam paranın nerdeyse yarısının çeşitli kalemler adı altında devlete vergi ve prim olarak ödendiğini görebilse.

    herkesle eşit sağlık hizmeti almasına rağmen neden ben bu kadar yüksek ssk primi ödüyorum diye belki sorular sormaya başlar.

    yıllarca her ay devlete hayvan gibi ssk primi ödemesine rağmen 65 yaşında emekli olduğunda neden kuş kadar emekli maaşı alacağını sorgulasa.

    edit: imla