mezzaluna ayisigi24
profili

  • araplar osmanlı'ya ihanet etti yalanı

    yalan değildir. araplar, halifelik osmanlı'ya geçtiğinden beri-ki bu yavuz sultan selim dönemine tekabül eder, türklere düşmandır. ve günümüze kadar defalarca ihanette bulunmuşlardır. yok din kardeşi, ümmet vs. bunlar da yalan yani.

  • teoman'ın tarkan kadar saygı görmemesinin sebebi

    teoman tarkan'a göre daha halk adamı olduğu içindir. halk kendinden gördüğüne ve ulaşabildiğine saygı göstermez. geçen kış, arkadaşımla bir mekanda oturmuş sohbet ederken tam yanı başımda tanıdık bir ses duydum, bir baktım teoman yanımda oturuyor. hiç ünlü triplerinde ve kasıntı bir tip değil. hani böyle rockçı kasıntılığı ve asla coolluk olmayan kıl halleri olur ya, asla yok adam doğal cool.

  • sigaranın sosyalliği arttırması

    sigaradan nefret eden iğrenen biri olarak doğru bulduğum tespit. sigaraya çıkmak, sigaraya çıktığın sırada birileriyle tanışmak, sigara sohbetleri vs. bunlar bildiğin sağlam sosyal aktivite. hatta şu çakmak muhabbetinden sevgili edinen arkadaşım var.

  • bir daha onu sevdiğim gibi kimseyi sevemem hissi

    yanıltıcı bir his, böyle hislere teslim olmayın. gün gelir en unutulmaz dediklerinizi unutursunuz, sonra birini seversiniz daha önce hiç sevmemişim dersiniz çünkü hayat öyle bir yer, mucize ve sürprizlerle dolu. birilerini takıntı haline getirip anlamlar yüklemeyin.

  • türk kadınlarının esmer erkek sevdası

    (bkz: şizofrenik sancılar)

    esmer erkek denilince benim aklıma suri ve afganlar genel olarak da ortadoğu ırkı geliyor, söyleyeceklerim bu kadar.

  • türklerin arap olduğu gerçeği

    kültürel anlamda araplara yakınlık duyan, araplaşmış asimile bir türk grubu mevcut ama genel anlamda doğru değildir. düşünsene yeryüzünde bir sürü millet var, sen git gelişmemiş, ilkel bir ortadoğu toplumuna yönel. vizyona bak...

  • siyasi görüş dostluğu etkilemeli mi sorunsalı

    gereksiz bulduğum sorunsal. onun siyasi görüşü benim yaşamımı olumsuz etkiliyorsa tüküreyim öyle dostluğa. üniversitede en sevdiğim arkadaşım olan kızla geçenlerde bu konuyu tartıştık ikimiz de zıt fikirlerdeyiz kendisini akıllı bilirdim fakat akp'li olmayan herkesi dinsiz ve pkk'lı sanacak kadar geri zekalı olduğunu görünce buz gibi soğudum. hüdapar da bir pkk kadar terörist değilmiş kıyasa bak!

  • kendime saygım var davranışları

    örtünüp üzerine 8 kilo makyaj yapmamak. zira örtünmenin amacı dikkat çekmemek zaten, bunları yapıp da ahkam kesmemek de kendine saygı ibaresi. milletin yaşam tarzına burnunu sokmamak da bunlardan biri. gerçek süslümanlık bu değil.

  • tc numarasını söylerken kullanılan algoritma

    (bkz: 3+3+3+2)

    ben bu şekilde ezberledim ve papua yeni gineli bilim adamlarına göre bu, parıldak zeka göstergesiymiş.

  • vasat olan çocuğu ısrarla okutmak isteyen ebeveyn

    vasat=ortalama demek olduğu için, ortalama her insanın eğitim alması da olağan olduğundan gayet normal bir tutum sergileyen ebeveyn. her haltı eleştirme hastalığına tutulmuş tiplerden bıkkınlık geldi. burnunu kaşıyan ebeveyn diye başlık açarsınız yakında.

  • bir şeyi çok istersen olur

    genel anlamda doğru bir ifade. bir şeyi çok istemek demek o şey için olumlu bir enerjide olmak demek, işin içine olacağına dair inanç girerse kesinlikle olur, neye inanıp çok istediysem çoğu kez oldu.

  • en tehlikeli zehir

    cehalet.

  • evlenilecek kız güzel mi akıllı mı olmalı sorunu

    güzeli de, akıllısı da size bakmaz.

    (bkz: şimdi dağılabilirsiniz)

  • ekşi itiraf

    arkadaşımın 2 yaşında bir minnoşu var, uykusu geldi ben de gel beraber uyuyalım dedim. ninni açtım, iki piş piş yaptım çocuktan önce ben uyumuşum, bebe beni öperek uyandırdı. çocuğa ninni açıyorum ben uyuyorum ne güzel değil mi? sonra tekrar ninni açtım, bu böyle mayıştı hipnoz olmuş gibi tavana bakıyor, tam uyuyacak bana bir gülme geldi ifadesi çok komikti, ağzımı kapatıyorum görmesin duymasın diye, yok patladım, bebe anladı o da kikir kikir gülmeye başladı. uykusu da açıldı, bir daha da uyuyamadı.

    sonuç olarak bir bebeyi uyutamadım, bir de üstüne kendim uyudum çoggzel...

  • mustafa kemal atatürk

    istanbul üniversitesi'nde öğrenci olduğum sıralar, okul duvarında bir ilan gördüm: "avrupa'ya talebe yollanacaktır."

    allah allah, dedim. ülke yıkık dökük, her yer virane, lozan yeni imzalanmış, bu durumda avrupa'ya talebe... lüks gibi gelen bir şey. ama bir şansımı denemek istedim. 150 kişi içinden 11 kişi seçilmişiz. benim ismimin yanına atatürk, "berlin üniversitesi'ne gitsin." diye yazmış.

    vakit geldi, sirkeci garı'ndayım; ama kafam çok karışık.
    gitsem mi, kalsam mı? beni orada unuturlar mı? para yollarlar mı? tam gitmemeye karar verdiğim, geri döndüğüm sırada bir posta müvezzi ismimi çağırdı.

    "mahmut sadi! mahmut sadi! bir telgrafın var."

    "benim" dedim.

    telgrafı açtım, aynen şunlar yazıyordu:

    "sizleri bir kıvılcım olarak yolluyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz."

    imza:
    mustafa kemal

    okuyunca düşündüklerimden olağanüstü utandım. "şimdi gel de gitme, git de çalışma, dön de bu ülke için canını verme." dedim.

    düşünün, 1923'te o kadar işinin arasında 11 öğrencinin nerde, ne zaman, ne hissettiğini sezebilen, ona göre telgraf çeken bir liderin önderliğinde bu ülke için can verilmez mi?

    çok başarılı oldum. ülkeme alev olarak döndüm. önce istanbul üniversitesi genel ve beşeri fizyoloji enstitüsü'nü kurdum. kürsü başkanı oldum. daha sonra ülkemin başbakanlığını yaptım.

    ben kim miyim?

    ben sadece iki satırlık bir telgrafın yarattığı bilim adamıyım...

    - ord. prof. dr. sadi ırmak

    -alıntı-

    vizyon algınızı arşa ulaştıran yüce türk lideri...

  • yeni tanıştığı insana sen diye hitap eden tip

    kim ne derse desin bana itici ve avam gelen insandir. ınsan iliskilerinin belli olculere dayanmasi gerektigine inaniyorum, belli bir enerji yakalandiysa kendiliginden sen demeye baslarsin ama ilk etapta karsindaki insani olcmen gerekir, karsindaki bundan rahatsizlik duyabilir. gereksiz samimiyetten hic hoslanmiyorum. misal, geçen gun bir pastaneye girdim, saclarin boya mi yoksa, dogustan mi boyle? diye soruyor denyo. bu tip bana asiri itici ve avam geldi mesela, sanane benim sacimdan basimdan, senli benli degil de sizli bizli sorsa belki bu kadar itici gelmez, bir daha da asla ugramam oraya. simdi, samimi olmak isteyecegin insan vardir, samimi olmak istemeyecegin insan vardir, ben de asiri ciddi ve kasinti bir tip degilimdir ama yuz goz olmayi da sevmem. kimisiyle elektrigim tutar hemen kaynasirim, kiminden de hic hazetmem hemen uzaklasirim. ıste bu tipler bana senli benli gelince rahatsiz oluyorum.

  • ekşi itiraf

    aksamdan beri gulmemem gereken bir olaya guluyorum cocuklar. olay su ki; annenim halasini hastahaneye yatiriyorlar, kadin kafasina gore cikiyor hastahaneden tin tin tin geziyor etrafta, tipi de cok komikti rahmetlinin boyle minyon zayif bir kadin kafasini yana ege ege gezerdi biraz da cadiydi goz kapaklarindan biri kesikti, kedi gibi bakardi boyle. neyse iste oglu demis ki buna, anne niye ciktin hastahaneden oleceksin yavvv demis, kadin da iyi o zaman oleyim bari deyip oglunun kucagina yatmis ve olmus, oglu sok! tovbe esta... kadinin olumu bile bi denisik ya, oglu hala o travmadan kurtulamamis. saka gibi bir olum, kadin son golunu atmis. konusmasi da bir denisikti burnundan konusurdu son sozlerini nasil soyledigini de hayal edebiliyorum, bir gulme geliyor tovbe est...

  • ilber ortaylı'nın ilginç evlilik yorumu

    (bkz: hayati paylasmayi bilmiyorlar)

    cok dogru valla adam gercekci, adam yuruyen mantik. tam olarak benim kafadan...

  • ekşi itiraf

    kanzuk'a cok kirginim. neden? cunku bir suru beyinsizi toplamis buraya engelli listem kabardi iyice, entry sayisina bakiyorum cogu da yeni yazar olmus. eskiden buradaki insanlarin bircogu akli basindaydi, belli bir kalite seviyesi vardi arada tek tuk curuk cikiyordu simdi iyice abaza ve ergen yuvasina dondu. bir de yazdiklarima karsin ahkâm kesen, hesap soran beyin yoksunlari var ki onlar ayri bir olay zaten. aptal saptal bir sebepten bir tartisma cikarip engeli yiyince fake hesabindan nick altimi pisleyen bir sigir var ki tam bir sosyal facia. burada bile bir suru ruh hastasi, psikopat ve sapik var o yuzden ozellikle hemcinslerim cok dikkat etmeli cok...

  • beyin yakan kadın isimleri

    (bkz: ümüş)

    tövbeler olsun...