salazar19
profili

  • 3 mayıs 2023 süleyman soylu habertürk yayını

    soylu "apo'ya özgürlük diyorlar" dedi,

    mehmet akif de "hayır, kimse demiyor, kim diyor?" diye sordu.

    soylu'nun cevabı: "olur mu canım?"

    kim söylemiş abi bunu, soruyu devam ettirsene...

  • mehmet pişkin

    not: bu entry sözlük yazarlığım boyunca asla yapmadığım şekilde önceden yazılmış, 16 ekim'in ilk dakikalarında gönderilmek üzere kenarda hazır tutulmuştur. sebebi ise insanların mehmet pişkin ve intihar ile ilgili vıcık vıcık, romantik entryler girmesine bir nebze mani olmak ve intihar düşüncesi ile gün içinde başka yerlerden bu başlığa gelen herkesin okuması isteğimdir. dün bir entry daha yazdım ama aldığım mesajlar, hakaretlerden sonra durumun çok ciddi olduğuna kanaat getirerek bir entry daha yazmak istedim.

    ölümü üzerinden 8 sene geçen kişi. 16 ekim 2014 tarihinde intihar etmiştir.

    kendisi tahminimce bipolar bozukluk adı verilen hastalıktan müzdarip bir kişiydi. bipolar bozukluğun depresif dönemlerinde intihar düşünceleri ve teşebbüsleri diğer zamanlara göre onlarca kat fazladır. belki bipolar bozukluk da değildi ama benim düşüncem bu şekilde en azından. "sıkıldım, hadi allah'a emanet" deyip gitmedi yani. emin gibiyim hatta, her neyse.

    kendisinin intiharından çok insanların bu intihara verdiği tepkiler üzerine düşünülmesi gerekiyor. insanlar bu intiharı yüceltiyor, aforizma kasıyor, kıskanıyor, mehmet pişkin'i tanrılaştırıyorlar. sebeplerine geleyim uzatmadan.

    1. sürü psikolojisi: evet, en büyük etkenlerden biri bu. insanlar popüler olan görüş/fikir her neyse beğenilme ve onaylanma kaygılarını gidermek için biri ne yazıyorsa benzer şeyler yazmaya/söylemeye meyillidir. mehmet pişkin'in intiharını güzelleyen, romantik bir entry çok mu beğenildi? geçmiş olsun, başlık artık vıcık vıcık intihar güzellemesi dolar. bu, böyledir. her konuda böyle olmuştur.

    2. dış görünüş: evet, mehmet pişkin'in bu kadar abartılarak övülmesinin en büyük sebeplerinden birisi de dış görünüşü ve yaşam tarzıydı. kendisi prezentabl, yakışıklı, entelektüel bir insandı. bu dünyada her şey dış görünüştür arkadaşlar. ölümünüzde bile bu önemlidir. mehmet pişkin tipsiz bir insan olsaydı bu derece övülmeyecekti.

    aslında bu tüm insanlığın en büyük sorunlarından biri. çok alakasız örnekler gibi gelecek olsa da bahsedeceğim iki kişi var: ülkemizde, yakın geçmişte gündemi meşgul eden kadir şeker olayı. kadir'i suçsuz, günahsız ilan edenlerin, kendisini kahraman ilan edenlerin motivasyonu neydi biliyor musunuz? evet, bildiniz. kadir yakışıklı, genç, hayalleri olan bir insandı. başka hiçbir sebebi yok. isterse katliam yapsın, yine övülecekti. dünya gündemini geçmişte meşgul eden bir kişi daha var: ted bundy. kendisi en ünlü seri katillerden biriydi. ama çok yakışıklıydı, iyi giyinirdi ve entelektüel bir insandı, konuşma becerisi yüksekti. noldu dersiniz? insanlar kendisinin idam edilmemesi için kampanyalar başlattı, kadınlar onunla birlikte olmak için sıraya girdi, biri evlendi hatta hapishanedeyken.

    dediğim gibi bu iki örnek alakasız gibi gözükse de aslında çok alakası var. demek istediğim şey, bu dünyada ne yaparsanız yapın eğer gideriniz varsa allahsınız.

    mehmet pişkin'den bir süre önce bir genç canlı yayında ağlaya ağlaya kendisini pompalı tüfekle göğsünden vurup öldürdü. o genç ile herkes dalga geçti, saçma sapan yorumlar yaptı ve sonra ertesi gün olmadan unutuldu. neden? çünkü tipsizdi, şarap içmiyordu, arabesk rap dinliyordu, kendisini iyi ifade edemiyordu. umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.

    3. kıskançlık ve "ben de böyleyim" deme kaygısı: eveeet, geldik en rezil sebebe. yani mehmet pişkin'in yüceltilmesinin altında yatan en iğrenç ve hastalıklı ruh halıne.

    intiharını güzelleyenlerin çoğu "ben de bunun gibiyim, zor duruyorum.", "benim yapamadığımı yaptı, helal olsun." vs vs şeklinde entryler girdi. bu entrylerin hiçbiri gerçeği tabii ki yansıtmıyordu. mehmet pişkin'in infial yaratan ve çok beğenilen intiharından nasiplenmeye çalışan zavallı insanların ezik kaygıları bunlar. "bakın millet, ben de mehmet gibiyim haa, görün beni de." kafası. kime, neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

    bu üç temel sebep birleşince mehmet pişkin ismi yıllarca gündemden düşmedi, düşmüyor. videosunu izleyip, sözlük'te bu başlığı okumaya gelenlere söylüyorum:

    burada kendisini insanlara farklı göstermeye çalışan, sürü psikolojisi ile hareket edip beğenilme ve onaylanma kaygılarını gidermeye çalışan çakma romantik insanların entryleri ile sakın hareket etmeyin. intihar düşünceniz varsa derhal bir uzmandan yardım alın. intihar iyi bir şey değildir, bir kurtuluş değildir. intihar etmek zayıfların, acizlerin, ilgi çekmek isteyen ruh hastalarının eylemidir. çoğu zaman başkasını cezalandırmak ve vicdan azabı çektirmek için yapılır. siz o anlık kararla bir anda ölüp gidersiniz ama geride hayatının her günü müthiş acılar çekerek ölen sevdiklerinizi bırakırsınız. sevdiklerinize, sizi sevenlere bunu yapmayın. klişe olacak ama hayat sadece annemiz, babamız, kardeşimiz, sevdiğimiz üzülmesin diye yaşamaya değer arkadaşlar.

  • 24 eylül 2022 çin'de darbe iddiaları

    arkadaşlar size bir sır vereyim. komik olduğunuzu sanıyorsunuz ya, değilsiniz. kimse aptal sakalariniza gülmüyor. kızlar da size vermek için sıraya girmiyor ahahha çok komik adammış diye. çok ağır sövüp eksiyi basıyoruz genelde. bilgi almak için giriyoruz aptal aptal espriler dönüyor. yeter ya.

    twitter'da konuşulan bir iddia. hiçbir şey olmasa bile bir şeyler olduğu kesin. bu boş entry için kusura bakmayın ama bu espri yapan aptal sorrros çocuklarına gerçekleri söylemem lazımdı.

  • köftesi süper olan mekanlar rehberi

    abi bırakın artık anne köftesi romantizmini ya. güzel birkaç tavsiye okuyalım diyoruz hemen anne köftesi en süper köfte insanları geliyor fav kasmak için.

    neyse efendim ben de bir tavsiye vereyim madem. antalya'daki şişçi ramazan çok güzel köfte yapıyor. piyazı da efsanedir ayrıca.

  • 4 aralık 2021 galatasaray aleyhine verilen penaltı

    buna rambo okan bile penaltı vermezdi. öyle bir penaltı.

    not: fener.

  • recep tayyip erdoğan'ın acı reçete uygulaması

    sadece vidanjörün eksik olduğu konvoy. itfaiye bile var.

  • hogwarts legacy

    efsane oyun.

    tanıtımı görünce resmen çarpıntı yaşadım. tansiyonum falan yükseldi muhtemelen. merakla bekliyorum. inanilmaz heyecanliyim.

    şimdi söyleyin onlara: "salazar, emaneti olan hogwarts'i geri almaya geliyor" deyin.

  • 29 nisan 2019 scotty sürücüsünün istismarı

    kesinlikle yalan olduğunu düşündüğüm olay. başından sonuna kadar tutarsızlık var. ya çok büyük bir iftira kampanyası(aynı zamanda suikast girişimi diyebiliriz, adamın hayatı biter) ya da ilgi çekmek için yapılan fake mevzu.

    not: reglim diye yapmamış ifadesi de iyi düşünülmüş. zira sperm kalıntıları vs olurdu. çok temiz bir iftira ve ocak söndürme hareketi gibi geldi.

    edit: alkolün etkisiyle sevişip sonra pişman olup "alkollüyken beni kullandı" diye suçlama yapanlar çok var maalesef. bu ve benzeri olaylar yüzünden çok insan yatıyor içerde.

  • üsteki yazarın nickiyle alakalı ondan bir şey iste

    kusura bakmayin formatla ve baslikla alakasi yok, bunu da silicem ama artik yeter.

    allah sizin belanizi versin. sozlugu ne hale getirdiniz lan. gunlerdir bir sey yazmiyim diyorum ama yeter artık. bu ne arkadaşım? ulan sikik forumlarda bile boyle sacma sapan basliklar olmaz. nasil insanlarsiniz lan siz?

    yok mu bunlara mudahale edecek bir yönetici? görmüyor musunuz basliklari?

    edit: ben iki sene once 1 ayligina caylak olma cezasi yemistim. yazdigim bir entry yuzunden. gg olmustu. tarihce nedeniyle caylak yapildim. sizce boyle basliklar acanlarin caylak yapilmasi daha mantikli degil mi?

  • hadi

    göz göre göre büyük bir sahtekarlığın yapildigi oyun. bugunku yarismada en az 20 kişiye tüm sorular dağıtılmış. kendi calisanlari da girmiş. son soruya kadar 200 kisi falan kalir zannediyorlardi herhalde. saçma sapan sorularda herkes elenince foyalari ortaya çıktı.

    şikayet edilmeli. bu resmen dolandırıcılık, hırsızlıktir. bunlara sponsor olan firmalar derhal sikayet etmeli bu rezaleti.

  • 15 eylül 2017 kuzey kore balistik füze denemesi

    abd'nin "sabrımız taşıyor", bm'nin "kabul edilemez" açıklamalarının ardından istiklal marşı ve kapanışın gerçekleşeceği eylem.

    edit: @bazen yazar nickli arkadaşımız "endişe verici" açıklamasını unuttuğumu söyledi. haklı da. bu açıklama da nato'dan gelsin.

    edit 2: @arkadasim once o eli indir nickli yazar "kınıyoruz" açıklamasını da eklememi rica etti. bu da cumhurbaşkanlığı sözcüsü ordinaryus profesör sayın ibrahim kalın'dan geliyor.

    edit 3: @al sana bir kaya nereye dayarsan daya adlı yazar "bıçak kemiğe dayandı" cümlesini hatırlattı sağolsun. devlet bahçeli'den beklenir.

  • ekşi itiraf

    amirime gün geçtikçe daha çok hak verir oldum. hiç yanılmadı zaten kendisi.

    "geçmiyor amına kodumun dünyasında. bir sikim geçmiyor."

  • 2 mart 2017 kayserispor fenerbahçe maçı

    bir mac.

    o degil de "tanım: 5. entryi girdim." nedir lan? tanim mi bu? sozluk nelerle doldu, kimler yazar oldu yazik ya. size o tinerleri satanin anasini sikeyim ben.

  • 13 kasım 2016 interrail türkiye'nin dolandırılması

    grup yoneticilerinin de sucu olan olay.

    valilik izni olmaksızın boyle bir ise girişilmesi yasak diye biliyorum. keske boyle bir sacmaliga izin verilmeseydi. en azindan bestami gibi birinden beklemezdim bunu.

    edit: çok tepki aldım bu entry nedeniyle. şurayı da bir okuyun önce: (bkz: #64072341)

    edit 2: başlık başa kalmış. kısaca özet geçeyim:

    bir şahıs interrail türkiye'nin yardım grubu olan yardımrail'de ayak protezine ihtiyacı olduğunu belirtip para istiyor. bunun üzerine üyelerin ve yöneticilerin iyi niyetini kullanıp bir kampanya sayesinde kendisine gelir sağlıyor. sonradan ortaya çıkan gerçek ise adamın böyle bir şeye gerçekten ihtiyaç duymadığı ve bir çok sayfa ve grupta insanların duygularını sömürerek para koparmaya çalışması.

    başlığı açan arkadaş entry'sini neden sildi, bilmiyorum. saçmalamış biraz. interrail türkiye kurucusu başlığı beğenmediği için başlık sahibi entry'sini kaldırmış olabilir.

  • 22 eylül 2016 camilerden sela verilmesi

    (bkz: başkası adına utanmak)

    not: ateistim.

  • ayakların yanması

    (bkz: ayak kanseri)

    herkes bir şey yazmış. internetin olmazsa olmazı olan her belirtiyi kansere çevirmek konusuna bi katkımız olsun.

    (bkz: internette araştırılan hastalığın kanser çıkması)

  • kfc'nin gereksiz pahalı olması

    dogru bir tespittir. bu durumdan kurtulmak icin cok guzel bir yontem var. kfc'den yemek yemeyeceksin. nasil?

  • n11.com kitap rezaleti

    bende hayal kırıklığı yaşatan rezalet. beklentileri yüksek tutmadan okuyun.

    6/10

    edit: başlık başa kalmış.

    edit 2: başlığı açan arkadaş uçurulmuştu, yazarlığı iade edildi birkaç saat sonra.

  • işkenceci üvey annenin ceza evinde dövülmesi

    tatlı su hümanistleri de teşrif ettiğine göre mükemmel bir haberdir.

    edit: bu entry'de hümanizme bir sataşma tespit eden adam, su katılmamış bir gerizekalıdır. solunan oksijene yazık. kadın küçücük çocuklara işkence yapıyor, arkasından oklava sokup bağırsaklarını deşiyor. kendinize gelin.

    edit 2: "tatlı su hümanistleri" dedim diye, bu kadın kadar cani olduğumu iddia edenler beni çok şaşırttı ve üzdü. benzer her olayda "oh iyi oldu" diyen bir insan değilim. ama burada o iki çocuğun çektiği eziyetleri görünce bir robot olmadığım, duygularım olduğu için kadının canının yanmasına sevindim. makatından oklava sokulup bağırsakları parçalanan, 2 ay hastanede yatan o güzel çocuğun hayatı bitti. bu travmadan sonra onun güzel bir hayat geçireceğini kimse düşünmesin.

    evet, kadının acı çekmesi hoşuma gitti. bu beni o kadın kadar cani yapıyorsa, o zaman buyrun şikayet edin, ben de gireyim içeri. potansiyel bir tehditim sonuçta.

    tekrar izleyin görüntüleri: http://www.liveleak.com/view?i=d38_1450956945

    ama kulaklık takın, sesi sonuna kadar açın, gözlerinizi kırpmadan izleyin.