querrery5
profili

  • mhp'nin cengiz inşaat oylamasındaki davranışı

    edit: ulan bi yazı yazdık, hem işadamına hem de tüm partilere giydirdik, şimdi bölücüsünden, ülkücüsüne kadar hepsi peşime düşecek. aktroller zaten her daim peşimde. kurtarın beni:)

    anlam veremediğim bir garip mhp davranışı.

    hükümet, şu milletin a. koyan meşhur mehmet cengiz'in sahibi olduğu cengiz inşaat'ın 900 milyon tl'lik vergi borcunu affediyor. chp ve hdp borç neden silindi konu araştırılsın diyor. mecliste oylama yapılıyor. akp konu araştırılmasın diye hayır oyu kullanıyor, mhp çekimser oy kullanıyor, sadece chp ve hdp'nin oyları yetmediğinden dolayı, konu oy çoğunluğuyla olayın araştırılmamasına karar verilerek kapanıyor. haber
    (bkz: cengiz inşaat'ın vergi borcunun silinmesi)

    şimdi akp'den falan bahsetmeye gerek yok, hadi onları biliyoruz memleketi beraber yiyorlar. ulan salak mhp. sana noluyo amk? ihaleleri veren iktidar sen değilsin, adamla parayı bölüşecek halin de yok, ama adamı koruyorsun. hırsızlık yapsan diyecem ki bu da işin içinde ondan koruyor. ama bırak iktidar olup hırsızlık yapmayı altı üstü mecliste 40 milletvekilin var. onlar da en köşede çaycıların yanında oturuyor. amacın ne bunak bahçeli?

    milletvekillerinden çok bahçeli'ye kızıyorum çünkü mhp'de hiçbir şey bahçeli'nin kararı olmadan yapılamıyor malum. bu arada bahçeli'nin diğer adaylara destek veren il ve ilçe teşkilatlarının tamamını kapatması da ayrı bi konu. sen tayyip'e diktatör de, ondan sonra gel bunu yap. demek ki iktidar olsan, sen de en az rte kadar diktatör olacaksın.

    hadi daha önceki meclis başkanlığı vb konularda yaptığın kaypaklıkları akp tabanından oy devşirme planına bağlayıp anlamlandırabiliyorum da, bunun amacı neydi? mehmet cengiz'i korumanın amacı nedir?
    ''abi güzel koruduk seni, iki daire de bize ver'' mi diyeceksin? ya da ''abi tapelerde dinledim, sen iyi koyuyormuşsun, gel bana da koy'' mu diyeceksin?

    bir nokta daha var: hadi evet oyu kullansan bu da onlardan der anlarım, hayır kullansan onu da anlarım da, mal gibi çekimser oy kullanıyorsun,hem adam hakkında şaibeliyim imajı çizip adama bok atıyosun, hem de sen kurtarıyorsun. üstelik de böyle ne isa'ya ne de musa'ya yaranabiliyorsun, piç gibi ortada kalıyorsun. kendi seçmenin bile utanıyor artık senden. ota boka çekimser oy kullanmak nedir yahu? parti dediğinin bir duruşu, çizgisi olur. sevelim ya da sevmeyelim hdp bile net be kardeşim. adam apo'nun heykelini dikecez diyor meydanlarda. terörist de olsa en azından senden net. sen hala çekimser. yazık...

    tebrikler mhp, şu andan itibaren artvin dışısın...

    milliyetçi bi parti, ''bu milletin amına koyacaz inşallah'' diyen bir adamı koruyorsa, adam tabi koyar, kimse kusura bakmasın. ulan herşeyi geçtim parti merkezine girerken tabelada yazan partinin adından utanır insan!

    ama zaten hangi parti adının tam zıttı değil ki?

    adalet ve kalkınma partisi: bir parti düşünün adında adalet geçsin, başında ülkedeki en kanun tanımayan adam olsun.

    cumhuriyet halk partisi: adında halk geçtiği halde elitist yapısıyla halktan en uzak parti görünümünde.

    barış ve demokrasi partisi: adında barış, emrinde terör örgütü var.

    halkların demokratik partisi: adında halkların geçiyor ama tüm dertleri sadece bir etnik grup.

    milliyetçi hareket partisi: adında hareket var ama 13 yılda 11 seçim kaybetmelerine rağmen partinin yönetim kısmında en ufak bir ''hareket'' yok.

    meclisi bitti ama liste daha bitmedi...

    millet partisi: adında millet var, ama milletin partiden haberi yok.

    büyük birlik partisi: iktidar olsa birlik ve beraberlik bir yana, kürtlere soykırım yaparlarsa şaşırma.

    doğru yol partisi: yanlış yolda oldukları için, bir zamanın iktidar partisi bugün bu halde.

    güven partisi: adana'da kumar oynatan insanlar tarafından kurulan, yerlerini polis basamasın diye kurdukları göstermelik parti. adı güven ama ortada siyasi bir parti yok. belki de herşeyin özeti aslında budur. güven ile siyaset bir arada olmuyor demek ki.

  • regus rezaleti 2. perde

    skandallar şirketi regus hakkında yeni bilgiler ve iddialar gelmeye devam ediyor.
    şikayet sitelerine bile kargom yanlış geldi diye bir şikayet yapılınca bile söz konusu şirketler hemen geri dönerken, regus'tan ve söz konusu yöneticilerden hala en ufak bir çıt yok. regus istanbul bölge müdürü melih kohen koltuğunda oturmaya devam ediyor. neye güveniyor olabilir diye bir araştırma yapayım dedim ve bakın neler buldum:

    regus yöneticilerinin apar topar ülkeden kaçması

    chp milletvekillerinin regus açıklamaları

    regus - cia dosyası gazete haberi

    regus - cemaat - cia ilişkisi

    soner yalçın ve fatih altaylı'nın regus hakkındaki fikirleri

    ulan regus görücez bakalım sen mi büyüksün yoksa biz mi!

  • regus'la ilgili başlıkların google'dan silinmesi

    sözlüğün sansür konusundaki son marifeti.

    asıl başlık ''regus'la ilgili açılmış ''sadece olumsuz başlıkların'' google'dan da silinmesi olacaktı.
    konuyu bilmeyenler için olaylar ilk böyle başladı: ilk yazım

    denemek için google'a regus yazdım. işte google sonuçları sözlükte çok daha az görüntülenmesi olan regus başlığı google'da yer alıyor, ama regus'la alakalı rezalet başlıkları dün oradayken bugün uçmuş gitmiş. diyelim ki konu popülerlikten çıktı. e peki regus başlığı daha mı popüler ki sözlükteki o başlık ilk sırada çıkıyor? ya komple silindi ya da bilerek 6.240.000 sonucun en sonuna atıldı.

    belli ki bu olayı önemsemiyor görünüp, aslında çok ciddiye alıyorlar. bu arada ilk başlığın açıldığı gün hürriyet gazetesi ekonomi servisinden bir gazeteci, hem regus'a hem bana ulaşıyor, olayı haber yapmak için. ancak haber hala yapılamıyor, gazeteyi de 3 gündür oyalıyorlarmış. yine bu konu için şirketi arayan show anahaber ekibine de açıklama yapmayı reddetmişler.

    kısaca sanırım bunlara dokunan yanıyor. adamlar da haklılar ofis başına ayda 50 bin tl tatlı para tabi. ama olay artık buradaki herkes için gurur meselesi oldu. bunu bilseler iyi olur. unutmadım, peşlerindeyim. regus'a selamlar.

    not: eğer google sonuçlarında sözlükteki regus başlığının çıkıp, rezalet başlığının çıkmaması google'dan değil sözlük'ten kaynaklıysa ki muhtemelen öyle gibi, özgürlüklerin savunucusu çok saygıdeğer ekşi sözlük yönetimini bu sinsi hareketlerinden dolayı bir kez daha kınıyorum. muhtemelen beni de uçururlar yakında bunu ortaya çıkardığım için.

    sırf sözlüğün bu yaptığı için bir başlık daha açtım (bkz: ekşi sözlük sansür rezaleti 2. perde)

    aşağıdaki küresel regus yöneticilerinin tamamına linkedin'den mail attım. üşenmeyip destek veren olursa ve olayı küresel yöneticiler de duyarsa bu sefer ortalık fena şenlenecek.

    you must see the scandal of regus company in istanbul - turkey link

    mark dixon
    chief executive officer at regus plc: linkedin

    stephen farley
    ceo at regus corporation: linkedin

    charlotte harris
    global hr director at regus group plc: linkedin

    paulo dias
    ceo southern & western europe at regus: linkedin

    rudy lobo
    group coo at regus group plc: linkedin

    filippo sarti
    ceo - middle east and africa at regus: linkedin

  • 25 aralık 2015 sözlüğün sansür rezaleti

    tam da sözlükten beklediğim davranıştı. türkiye dahil dünyada 120 ülke ve 900 şehirde hizmet veren global bir şirket olan regus'un müşterilerinden hangi yollarla nasıl haksız kazanç elde ettiğini belgelerle anlattığım entry, olayın boyutu 10 milyon tl gibi rakamlara çıkınca ekşisözlük yönetimi tarafından sansürlenmiştir. girilen entry sayılarındaki azalmalara bakarsak benim yazımla beraber en az 50 yazarın entrysi daha silinmiştir.

    size ne kardeşim? girecekse bana girecek siz neden bu kadar heyecanlandınız? gerçi ben ilk dakikalarda destekler gelmeye başladığı an sansürlemelerini beklerdim ama moderasyon bu aralar biraz uykulu galiba.

    hatırlıyorum geçen sene midpoint entryleri de sansürlenmişti. hayır hala öğrenemediler mi entryler silinmeye başlayınca olaylar daha da çığrından çıkıyor?

    düzeltip tekrar canlandırmaya çalışacağım ama nafile. kimse querrery entrysini sildi kaçtı sanmasın diye bilgilendirmek istedim. destek veren herkese teşekkürler.

    not: yazımdaki dil kesinlikle hukuki idi. olayda haklıyken, hukuken haksız konuma düşmemek için özellikle ifadelerime dikkat ederek yazmıştım. sansürlenecek birşey yoktu. moderasyon resmen taraflı davranıyor.

    asıl başlık için: (bkz: 25 aralık 2015 regus ofis rezaleti)

    ek: mesajlar geliyor zamanında bir yazar arkadaşın daha başına böyle bir olay gelmiş. (bkz: #53332144) umarım bu olaydan sonra gereken dersi almışlardır.
    acil: bu arada yazdığımız entrylerin edit geçmişine nereden bakıyorduk? acil biri yeşillendirsin lütfen.

  • 25 aralık 2015 regus rezaleti'nin sansürlenmesi

    not: aslında 25 aralık olacak sinirden yanlış açmışım bu başlığı.

    tam da sözlükten beklediğim davranıştı. gg gerekçesiyle silmişler. size ne kardeşim? girecekse bana girecek siz neden bu kadar heyecanlandınız? gerçi ben ilk dakikalarda destekler gelmeye başladığı an sansürlemelerini beklerdim ama moderasyon bu aralar biraz uykulu galiba.

    hatırlıyorum geçen sene midpoint entryleri de sansürlenmişti. hayır hala öğrenemediler mi entryler silinmeye başlayınca olaylar daha da çığrından çıkıyor?

    düzeltip tekrar canlandırmaya çalışacağım ama nafile. kimse querrery entrysini sildi kaçtı sanmasın diye bilgilendirmek istedim. destek veren herkese teşekkürler.

    not: yazımdaki dil kesinlikle hukuki idi. olayda haklıyken, hukuken haksız konuma düşmemek için özellikle ifadelerime dikkat ederek yazmıştım. sansürlenecek birşey yoktu. moderasyon resmen taraflı davranıyor.

    asıl başlık için: (bkz: 25 aralık 2015 regus ofis rezaleti)

    ek1: mesajlar geliyor zamanında bir yazar arkadaşın daha başına böyle bir olay gelmiş. (bkz: #53332144) umarım bu olaydan sonra gereken dersi almışlardır.