the dawn mist glowing21
profili

  • çok susamışken içilen soğuk bira

    çok susamışken içilen suyun yerini tutmaz.

  • antidepresan etkisi gösteren şeyler

  • hulusi akar

    düğünler, açılışlar, selfie'ler...

    askerlikle alakasız ne kadar iş varsa peşinden koşan genelkurmay başkanı.

  • 20 bin tl maaş + sıfır arkadaş + sıfır akraba

    fazla. 3 bin tl maaş + sıfır arkadaş + sıfır akrabaya fitim şahsen.

  • cübbeli ahmet'in yaşar nuri'ye gavur demesi

    cübbeli ahmet'in yaşar nuri öztürk öldükten birkaç gün sonra yaptığı açıklamada gerçekleşmiştir.

    konuşmanın tamamını dinlemenizi tavsiye ederim. daha yeni ölmüş gitmiş adam hakkında:

    - gavur
    - bütün solcular komünistler cenazesindeydi
    - itibarlar, profesörlükler, alkışlar bitti bir anda
    - münker nekir hangi surette geldi acaba düşünmeden edemiyorum

    gibi bir sürü saçma sapan laf etmiş. ya yazıklar olsun be kardeşim yahu. sevmiyorsan sus, allah taksiratını affetsin de geç. bunlar ne kadar çirkin, ne kadar nahoş sözler, insan biraz utanır ölünün arkasından böyle kin kusmaya.

    ama yanmayan kefen satsaydı müslüman olacaktı değil mi cübbeli?

  • emre mor'un şapkası

    (bkz: bu ne acele)

    ne yazdığını öğrenseydik de daha sonra linç etseydiniz bari.

    edit: şapkada londra yazıyormuş. amına koduğumun embesilleri, 10 saniyede anlamadan dinlemeden radikal islamcı, akp'li falan ilan ettiler adamı. hastasınız siz hasta. çok hasta hem de, öyle böyle değil. ayrıca cahilsiniz de.

    kaçmışlar. kimse caps falan almadı mı lan?

  • erdoğan'ın uganda c.başkanı ile ibretlik fotoğrafı

    erdoğan'ın uganda cumhurbaşkanıyla olan ibretlik fotoğrafı olacaktı aslında.

    tayyip erdoğan geçtiğimiz günlerde uganda'ya gitti biliyorsunuz. bu ziyaret sırasında uganda cumhurbaşkanı yoweri museveni ile karşılıklı otururken çekilmiş bir fotoğrafı çıktı ortaya:

    http://media-cdn.t24.com.tr/…44-cikti_559948355.jpg

    daha büyük: http://i.hizliresim.com/wyqdy8.jpg (ben smyrna'ya teşekkürler )

    ashdgjahsdghjk olaya bak lan. dünya liderine oradan bir sandalye çekip vermişler, sanki çocuk gelmiş ziyarete. karşısında da uganda diye bir üçüncü dünya ülkesinin cumhurbaşkanı taht gibi bir şeyin üstünde gayet mağrur bir şekilde oturuyor. dünya lideri de halinden pek şikayetçi değil, uslu uslu duruyor yerinde. galiba fahri doktora alıyormuş burada bizimki.

    ikide bir itibar itibar diye övünüp şöyle fotoğraflar paylaşan mallara göstermek lazım bu fotoğrafı, belki erdoğan ve türkiye'nin ülke dışındaki itibarı hakkında gerçekleri öğrenirler biraz.

  • bankalara 250 bin tl borcu olan çok mutlu aile

    son zamanlarda sık karşılaştığım aile tipi. aşağı yukarı şöyle bir profilleri var:

    - evlendik, araba aldık, ev aldık. şu an bankalara 250.000 lira borcumuz var ama olsun çok mutluyuzzzz!
    - bu borcun altından kalkmak için ikimiz de her gün köpek gibi çalışıyoruz, birbirimizin suratını günde 1-2 saat görüyoruz ama çoook mutluyuz!
    - cinsel hayat desen yok gibi bir şey, sanatsal kültürel etkinlik desen vakit mi var amk, spor zaten hak getire. bir pazar günleri avm'ye gidiyoruz ama çoook mutluyuz!
    - sırf karımın/kocamın akrabası oldukları için evimize saçma sapan insanlar gelip gidiyor, biz de onlara gidiyoruz ama çok mutluyuuuuz!
    - akşam işten gelince yemekten sonra sarılarak survivor izliyoruz, sonra da yatıyoruz. başka da bir sikim yaptığımız yok ama mutluluktan ölüyoruz!
    - ortak facebook hesabımız var, ne kadar mutlu olduğumuzu başkaları da görsün diye sarmaş dolaş fotoğraf koyup duruyoruz, yok böyle bir mutluluk!!!
    - bazen kavga ediyoruz, iş hayatının yorgunluğundan stresinden birbirimize sarıyoruz ama olur canım böyle şeyler. mutluluğumuzu kıskananların nazarı değiyor!
    - ikimiz de şişmanlamaya başladık, her tarafımız yağ bağladı. eskisi gibi hoş görünmüyoruz sanki ama olsuuun, tombiş olduk biz nasıl mutluyuz nasıl!!
    - galiba böyle devam edemeyeceğiz, boşanıyoruz ama çooook mutluyuz!

    edit: derdim kapitalizmin yarattığı aile tipini eleştirmek. yoksa herkesin böyle olmadığını elbette ki ben de biliyorum.

    edit: sanırım bir şey anlaşılmamış. başkalarının mutluluğunu kıskandığım söylenmiş. ama demek istediğim şu: o insanlar* mutlu değiller ki! bunu anlatmaya çalıştım zaten. sadece öyle olduklarına kendilerini inandırmaya ve öyle gözükmeye çalışıyorlar. haliyle ortada kıskanılacak bir mutluluk yok zaten. "boşanıyoruz ama çok mutluyuz" kısmından bunun anlaşılması gerekiyordu. eğer mutluysanız üstünüze alınmayın yani.

  • hdp'nin tekke ve zaviyeler yeniden açılsın teklifi

    http://odatv.com/…er-tekrar-acilsin-2505161200.html

    --- spoiler ---

    hdp izmir milletvekili müslüm doğan, tekke ve zaviyelerin kapatılmasıyla ilgili yasanın yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi verdi.

    hdp’li müslüm doğan teklifinde, cumhuriyet'in ilanı sonrasında kaldırılan tekke ve zaviyelerin yeniden açılmasıyla “tüm inançların yaşadığı mağduriyetin ortadan kalkacağını” öne sürdü.

    --- spoiler ---

    evet; şimdi söz bunları sol parti zannedip oy veren, eleştirenleri de faşist ilan eden embesil cihangir sakinlerinde.

    (bkz: tekke ve zaviye isteyen sol parti)

    allah akıl fikir versin bu cihangirlilere.

  • kadınların pipisi olsaydı ne olurdu

    kadın erkek fark etmeksizin, ülkece barzo olduğumuzu kanıtlayan video. soru net, işte verilen cevaplardan bazıları:

    "karı sikerdim ne yapacağım?"
    "tecavüzden yargılanırdım"
    "her deliğe sokardım"
    "götünü güzel bulduğum her erkeği sikerdim"
    "önüme gelen bütün güzel popolu kızlara dayardım; dolmuşta, otobüste"
    "net bir şekilde herkese saplardım, hiç acımadan"

    işte manzara bu. zihniyet bu. şaka falan yapıyorlar demeyin; böyle konularda, özellikle türkiye'de kadınların sürekli mağdur olduğu konularda kadınların da bilinç seviyesinin ne olduğunu çok iyi gösteriyor bu video. böyle terbiyesizlik, böyle kalitesizlik olmaz.

    toplum olarak kalitesiziz. zaten bir toplumda kadın neyse erkek de odur, bu ikisi birbirinin aynasıdır. birbirlerinden ayrı düşünülemezler.

    (bkz: bugün de türkiye'den nefret ettik elhamdülillah)

  • abdullah öcalan'ın röportaj esnasında sümkürmesi

    az önce youtube'de 1992 yılında mehmet ali birand ile yaptığı röportaja göz gezdirirken gördüğüm, beni gülmekten yamultan olay.

    amk bu nasıl bir hareket lan böyle. adam önce birand soru sorarken mendili alıp borazan gibi sümkürüyor, sonra da aynı mendile ağzını yüzünü siliyor lan akjhsgjhgask. birand da şaşırıyor, çıkan sesten sonra şöyle bir duraksıyor.

    şaka maka allah kimseyi şu adamı önder belleyecek kadar düşürmesin.

  • kadınların eleştirilmeyi hazmedememesi

    doğru bir tespittir.

    kadınların herhangi bir davranışını eleştirdiğinizde direk "sana ne?" cevabını alıyorsunuz. doğru dürüst bir cevap yok, bir karşı argüman yok... "sana ne?" deyip, "kadınlar özgürdür" vs. deyip işin içinden çıkıyorlar. veya en alakasız konuda bile ataerkil sistemi eleştirerek yaptıkları saçma hareketleri meşru göstermeye çalışıyorlar.

    ıyy...

    edit: ah, bir de, nasıl unuturum... kendilerine yapılan her eleştiriyi, eleştiriyi yapan kişinin yalnız veya terk edilmiş olmasına bağlamak (ki eleştiren kişi öyle olmaya da bilir tabii ki) da çok yaygın. olaya bak lan, hiçbir eleştiri kabul etme, her boka "kızlar sana vermiyor diye vs.", "ataerkil zihniyet bizi buna zorluyor", "sana ne?", "özgürüm ben" diye cevap ver, ama aynı zamanda da demokrasiyi, ifade özgürlüğünü, eşitliği falan savunuyor ol. gerçekten çok iticisiniz, kusura bakmayın. sizi çok itici yapan şey de bu kaynağı belirsiz özgüveniniz.

  • atatürk'ün fransızca konuştuğu görüntüler

    atatürk'ün galiba abd büyükelçisiyle atatürk orman çiftliği'nde fransızca konuştuğu görüntülerdir.

    lan nerden nereye arkadaş ya. seksen sene önce şakır şakır fransızca konuşan liderimiz varken şimdilerde akdeniz'in ingilizcesini white sea zanneden barzolara kaldık.

    ah ulan ah...

  • maraş otogarında iki pkk sempatizanının dövülmesi

    diyarbakır'a giden bir otobüs kahramanmaraş'ta mola vermek için durunca pkk lehine slogan atan iki kişinin linç edilmesi olayıdır. videoda dövülen bir kişi görünüyor ama haberde iki kişi diyor.

    haber
    video

    yalnız halkın tepkisi insanın içinin yağlarını eriten cinsten. adamlar hep haykırmak istediklerimi haykırmışlar resmen:

    --- spoiler ---

    burası kahramanmaraş lan diyarbakır değil!

    pkk'nın amına korum senin!

    abdullah öcalan'ının amına koyayım senin!

    ananı ecdadını sikerim!

    avradını siktiğimin piçi!

    askere kurşun sıkma yok burda!

    --- spoiler ---

    döven herkesin eline ayağına sağlık. bu orospu çocuklarına tam da yapılması gerekeni yapmışlar. yaa yavşak seni... maraş'ta terör örgütü propagandası yapmak öyle diyarbakır'daki evinin önünde zafer işareti yaparak poz vermeye benzemez, ananı sikerler anında.

    bu videoyla bir kez daha hatırladık ki, bu ülkede hala abdullah öcalan'dan ve pkk'dan nefret eden yaklaşık %85'lik bir kesim var, pkk'lılara ve hümanist sevgi pıtırcıklarına duyurulur. ayağınızı denk alın orospu çocukları.

  • tc askerinin kürtleri katlettiği video

    ölürlerse "masum sivil" olacak barış ve kardeşlik neferlerini barındıran video.

  • charlie hebdo'nun aylan bebek karikatürü

    birazdan dangalağın birinin gelip çok ince mizah içerdiğini, herkesin anlayamayacağını, çok komik bulduğunu ve ifade özgürlüğü denen bir şeyin olduğunu söyleyeceği karikatür.

  • umut bulut'un tolga zengin'le teke tek kalması

    umut'un dışarı giden topunu tolga'nın içeri almasıyla sonuçlanır.

  • hdp'li belediyenin aracından pkk mühimmatı çıkması

    mardin'in dargeçit ilçesinin hdp'li belediyesine ait bir traktör römorkundan pkk'ya götürülmek üzere cephanelik çıkması olayıdır.

    --- spoiler ---

    traktör römorkunda yapılan aramada; 7 adet rpg-7 roketatar silahı, 1 adet zagros uzun menzilli zırh delici silah, 1 adet keskin nişancı silahı kanas, 2 adet bixi silahı, 5 adet kaleşnikof, 7 adet el bombası, 1 adet mp5 silahı, 24 adet rpg -7 anti roket mermisi, 19 adet rpg -7 roket sevk fişeği, 27 adet kaleşnikof şarjörü, 1 adet mp5 şarjörü, 5 adet kanas şarjörü, 8 adet bixi mayonu, 24 adet antitank roketatar mühimmatı, 800 adet bixi fişeği, 744 adet kaleşnikof fişeği, 30 adet kanas fişeği, 5 adet mp5 fişeği, 2 adet el telsiz, 8 adet sırt çantası ve 2 adet hücum yeleği ele geçirilmiştir.

    --- spoiler ---

    barış, sevgi, kardeşlik falan takılıyoruz işte baba ya...

  • hitler almanyası'nda da başkanlık sistemi vardı

    rte beyanatı. niyetini bu kadar açık sözlülükle belirtmesi takdiri hak ediyor gerçekten. dürüst adam vesselam.

  • rabbin seni terk etmedi

    her duyduğumda tüylerimi diken diken eden, olağanüstü etkileyici ayet. o kadar derin anlamlar içeriyor ki...

    "rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da..."

    dünyada bundan daha ümit verici bir söz olabilir mi?

    edit: etkileyici bulduğum diğer ayetler için (bkz: en etkileyici kur'an ayetleri/@the dawn mist glowing)

    edit 2: yemin ediyorum gerizekalılarla dolu burası. adam kalkmış bana afrika'da açlıktan ölen çocuk fotoğrafı gösteriyor. "onları terk etmiş"miş, "buradan konuşmak kolay"mış. lan beyinsiz, kim söyledi dünyanın çok harika, adalet dolu, muhteşem bir yer olduğunu? tanrı var diye burası çok süper bir yer olmak zorundaysa ahiret denen yer ne işe yarayacak o zaman? mantığa gel. emperyalizm o çocukları aç bıraktıysa allah ne yapsın, havadan ekmek mi yağdırsın? onceuponatime'ın bana söylediği gibi, allah paylaşmayı emrediyor, insanlık paylaşmıyor. allah mı söyledi "bazılarınız aşırı zengin olsun, şirketler kursun, dünyayı yönetsin; bazılarınız da açlıktan ölsün" diye? bu ayette söylenmek istenen şey, allah'ı hatırlayan kişiyi alah'ın da unutmadığı ve onunla beraber olduğudur, bu kadar basit.

    hadi her şeyi geçtim, afrikalı çocuklara o kadar üzülüyorsan buraya onların resimlerini koyup allah'ın yokluğunu kanıtlamaya çalışacağına siktir ol git de yardım et onlara. bana bu ayetle huzur bulmak kolay da sana resim koymak zor mu?

    edit 3: şu entry'de ilk başta bu ayete duyduğum hayranlıktan başka hiçbir şey belirtmemiştim. kimseye de tek bir laf söylememiştim. ama durup dururken kendine açık görüşlü, modern, zeki diyenlerin saldırısına uğradım. dinci, cahil, saf olmakla falan itham edildim bu başlık altında. ne oldu arkadaşım, seni rahatsız eden şey nedir tam olarak burada? kendi çapımda inandığım kitaptan bir söz paylaştım, demediğinizi bırakmadınız. hani din ve vicdan özgürlüğü, hani ifade özgürlüğü, hani inançlara saygı? siz var ya, bugün eleştirdiğiniz akp'den daha beter faşistsiniz. daha yobaz ve daha tahammülsüzsünüz ayrıca.