seovi16
profili

  • borsa istanbul

    borsayı takip eden herkes bugün tavana gideceğini biliyordu arkadaşlar.

    borsanın en uzun zamandır yaptığı en normal fiyatlama oluyor şu an.

    bir ekip aralık sonundan beri borsadan bir para almaya çalışıyordu. deprem ve sonrası yaşanan vurgunla alacakları parayı aldılar. dün açıklanan tedbir paketi de 10-15 milyar yapıyor. yf 1,5 milyar alım yaptığında tavana giden borsadan bahsediyoruz. özetle birileri alması gereken parayı ölenlerden ve depremzedelerden aldı. 1 haftadır kanlı para diye kendini parçalayan bir ekip ve onların arkasına saklanmış kendi portföyünü kurtarmaya çalışan sansarlara da sus payı olarak bu para verildi. sansarlar sevindi, istediklerini aldı, işin peşini bıraktı.

    6-7 şubatta türkiye de depremle beraber büyük bir vurgun yapıldı. unutma, unutturma.

  • didem didar balcı

    bence doktorlara karşı kamu oyunda oluşan antipanin sebebi bu nevi insanlar. bunlar doktor olduğu için böyle değil. mühendis olsa da böyle olacak, tekel bayisi de. kalite mekteple olacak iş değil. aile terbiyesi, güzel bir çocukluk, belki biraz genetik, huzurlu bir iç dünya gibi bir sürü şey gerektiriyor. belki 10 insandan biri böyle. doktorluk mesleğinin doğası gereği sen muhatabı olarak denk gelirsen kalitesizliğinden kaçamıyorsun. özellikle devlet hastanesi gibi ucuza hizmet almak mecburiyetin varsa kalitesizliğe maruz kalma ihtimalin artıyor. çünkü günümüz iş dünyası bunu eleyip iyi personeli pahalıya satmanın yollarını biliyor. sen de elekte kalanlarla muhatap oluyorsun. normal bir meslek olsa bir şekilde kaçınırsın. bu olayda hasta da sesini yükseltse hemen beyaz kod verecek. onu da suistimal edecek. model o çünkü.

  • orta sınıf beyaz yakalı gereçleri

    robot süpürge
    nc kulaklık
    air fryer
    dyson vx
    kazanlı ütü
    kartujlu espresso makinesi
    akıllı saat ya da en azından fitbit
    katlanır bisiklet
    oyun konsolu
    macbook
    mirorless dslr
    güvenlikli site içinde ev (anasının amında olabilir)
    netflix, prime, yt premium ve spotify üyelikleri
    pikaplı hi fi
    digital piyano
    elektro gitar

    essential household items for everyday regular normal motherfuckers.

  • mühendislik kontenjanlarının azaltılması elzemdir

    tmmob’nin ne işe yaradığını neye sözcü olduğunumerak ediyorum bu mesele için sesini duyuramıyorsa. hem halihazırdaki mühendislere, hem bir umutla bölümlere giren çocuklara yazık ediyorsunuz. ya da “mus” gibi bir sınav koyun, %20 kontenjan açın. aldığı eğitimle %20 ye girebiliyorsa girsin yoksa teknisyen olarak devam etsin.

    bu işin sonu kötü. bu ülkede mühendislik hiç bir zaman altın bir çağ yaşamadı kabul ama giderek daha kötüye gitmesi bir ülkenin önlem alması gereken bir şey değildir de nedir?

    ya okulları denetleyin, eşek bağlasan mezun olur modundan çıksınlar ya da kontenjanları kapatın.

    bir başka öneri, mühendislik fakülteleri sadece 2 yıllıklardan alım yapsın. mühendis olmak isteyen önce ilgili mühendisliğin ön lisansını bitirsin. alan sınavını verenler devam etsin.

    bu işe önem veren, olmak isteyen, becerebilecek olan meyletsin.

    şu an endüstrimize verilen zararın farkında değil kimse. eski hocalar hala hayatta ve devam ediyorlar. 10 15 yıl sonra mühendislik fakültelerine yetkin türk hoca bulamayacağız.

    çok yazık oluyor.

  • ibb sosyal tesislerinde bira satışı

    ailemle tesise gittim. alkollü bir serseri bana sataşırsa devletin polisi işini iyi yapmıyor demektir. bir sonraki seçim devleti de değiştiririm.

    ayrıca şunu anlamayacak kadar gerzeksin. hiçbir yerde izin vermediğin için o serseriler evinin köşe başında duruyor, o yüzden sen hava almaya semtine çıkmak yerine “sosyal tesis”e gitmek zorunda kalıyorsun.

    (bkz: ibb sosyal tesislerinde bira satışı/@seovi)
    edit: her alkollüye polis mi vereceğiz gibi bin mesaj geldi. salak mısınız çocuğum. heryeri güvenlik kulübesi, güvenlik, polis, zabıta dolu bir sosyal tesisten bahsediyoruz. kaldıki bu yerlerde öpüşen iki gence anında müdahale ediliyor ama alkol olup taşkınlık yapan gruba müdahale etmiyorlarsa bilerek etmiyorlardır. onlara ettirmeyenleri de değiştirirsin,
    etmeye başlarlar. bu kadar basit.

  • 500 milyon dolar'la yapılabilecekler

    sayın c. başkanının kendi beyanıyla almak için fiyatını sorduğu (zaten uçakları olmasına rağmen) ve bir anda katar tarafından hediye edilen (yersen) uçağın fiyatı. yani sözümona hediye olmasa gözden çıkartılan para ile neler yapılabilir. basit bir hesapla 3 öğün toplam 5 dolardan, 100 milyon öğün yemek dağıtabilirsin. yani tüm türkiye yemek ısmarlarsın hatta suriye’ye bile çıkar. 280.000 insana ( bu bir ilin nüfusudur) bir yıl boyunca yemek dağıtabilirsin.

    malum memlekette devlet yurdu sıkıntısı var. öğrencilerimizi yatıracak yeri yok devletin. 10 katlı 600 yurt yapılabilir bu parayla.

    kaç km yol, kaç km tünel, kaç okul, kaç öğretmen varın siz hesaplayın.

  • erdoğan'ın iyiden iyiye saçmalamaya başlaması

    24 haziran seçimlerine 4 gün kala katıldığı radyo programında alışık olmadığımız şekilde vatandaş şikayetleri dinletildi. umursamaz ve muhattap almaz bir şekilde not almaya bile tenezzül etmeden dinlemesi.
    verecek bir cevap bulamayınca teessüf etmesi.
    15 yıl önce yani 2003 de evlerimizde buzdolabı ve fırın var mıydı gibi saçma sapan bir retorik soru sorması,
    emeklilik için yaşı bekleme konusuna adeta fransız kalması ve her halinden böyle bir şeyden haberdar olmadığının görülmesi,
    bu kıraathane saçmalaması,
    dün tatar böreği de vereceğiz dediği mitingin kayıtlarından tüm türkiye tarafından izlenmesine rağmen demedim öyle bir şey demesi,
    bu garabet sistemde bir koalisyon seçeneği olmadığı halde koalisyon kurarız demesi,
    açıkçası erdoğan bugün yeni biri olarak çıksa bu performansla %1 bile alamaz.
    normalde de kıvrak zekalı cevaplar verebilen biri değildi ama sanki demans belirtileri veriyor. ortamdan kopuk, donuk ve ne olup bittiğinin farkında değil gibi.

  • ev de yanlızım gelsenya diye mesaj atan kız

    türkçe hocasını da ben öpeyim bari o kızın.

  • 30 mart 2018 istanbul'a uzay istasyonu düşmesi

    sefaköy’e düşerse çingeneler yüklenip hurdayıca 47 dakika içinde satar. oradan da artık jilet mi olur, çelik granül mü bilemem.

  • kyk borcunu kocasına ödettiren kadın

    benimkisi. ben kendisine evlenmek istediğimde bana şöyle demişti.

    bak koçero benim babam astsubay emeklisi, alkolik, hovarda bir adam. şu hayatta bana ait hiçbir şeyim yok. henüz okuyorum işim bile yok. evlenirsek eve bir bavulla gelirim o da kesin değil.

    sonra evlendik o zamanın parası 11 ktl kyk borcu çıktı. bende de yok, maaş anca evin kredisi fatura o bu. babamdan borç aldım. kızı eksi bakiyede mi almışız dedi, he dedim. olsun iyi kız dedi. kızım gibi sevdim dedi.

    sonra ödedik borcu, babama da ödedik. o iş buldu, şimdi isviçreli bir şirkette yönetici. ben işsizim bir süredir. az önce aramış iphone 8 indirimdeymiş alayım mı sana diyor. bunları düşünmeyin yani gençler. eşiniz teninizden içeri girer. siz o, o siz olursunuz.

  • aykut kocaman

    kendisinin fenerbahçe'yi çalıştırmadığı bir zaman hangi takım hatırlamıyorum, beşiktaş'la yenildikleri bir maç oynamıştı. maçta da 3. dakikada mı ne bunun takımı gol atmıştı. maçtan sonraki röportajda yenilgiyi golü erken atmalarına bağladığında taktik zekasına hayran kalmıştım kendisinin. böyle bir analiz yeteneği, böyle bir stratejik planlama. az bulunur.

    edit:
    arpadam kaymakpuruzu nickli suser bulmuş paylaşmış, maç berabere bitmiş, yenilmemişler. ama demeç linkte.
    http://m.goal.com/…ğımız-goller-bizi-kötü-etkiliyor

  • zam yapmak yerine ürünü küçültme prensibi

    tadım çekirdekte yıllardır yapıyor bunu. mesela kırmızı paket bugün diyelimki 400 gram ve 8 lira mavi ise 200 gram ve 4 lira. bir yıl sonra kırmızı paketi 300 gram, maviyi 150 gram yapıyor. fiyat aynı kalıyor. kırmızı 200 grama düştümü farklı bir renkte 400 gram çıkarıyor. döngü devam ediyor. ben de çekirdeğimi alıp izliyorum.

  • yüzde 49'a lider aranıyor

    yarın posta gazetesi seri ilanlar şeysine vereceğim.

    mesai mefhumu nedir bilmeyen
    tercihen bir yabancı dili iyi konuşabilen,
    alnında bilgi sahibi,
    ikna kabiliyeti yüksek,
    yöneticilik vasıflarına haiz
    azıcık da güler yüzlü, esprili olması tercih sebebidir,

    yayımlarlar mı ki?

  • 22 kasım 2016 futbol dünyasına fetö soruşturması

    soruşturma diye başlık açılıp suç duyurusu diye entry girilen bir olay.

  • iş görüşmesinde let's continue in english denen an

    ingilizcem pek fena değildir. yurtdışında kalmadan getirilebilecek en iyi seviyeye getirdim diyebilirim.

    bir japon firmasıyla yaptığım görüşmede bunu söylemeden direk ingilizce olarak bir iş gününüzü anlatabilir misiniz dedi kadın.

    nedendir bilmem hiç es vermeden,
    i usually get up early dedim. sonra bi gülme geldi bana ki anlatamam. sustum, sıktım kendimi ama dayanamıyorum artık, o gırtlaktan gelen garip sesleri yapmaya başladım sonra da koyverdim kahkayı ama gözümden yaş geliyor artık görmeniz lazım. kadın zaten kleopatra'nın mumyası gibi böyle siyah küt saçlı ve yaşlı öylece bana bakıyor ifadesini bozmadan.

    neyse yatıştım, kusura bakmayın devam edemeyeceğim dedim ve terkettim odayı.

  • jose ernesto sosa

    ecdadımızı siktin sosa