wisefish2
profili

  • kiralık aşk

    bolum icinde gozumuze soktuklari sahneleri,"bak acayip twist yaptik,belki anlamamissinizdir" diye flashback yapip tekrar gosterip iq seviyesi 90-'ye hitap ettigini deklare eden dizi. biz bu diziyi cok zekice kurgulanmis, bol ters kose var diye degil, her bolum ayri bir inception diye degil, tek bir nedenden izliyorduk: bizi mutlu ediyordu. artik etmiyor. her bolum bir oncekinden kotu. eskiden defne omer yanyana geldiginde ekrandan elektrik cikardi, simdi cak cak bagiran defneye "bi sus amk" demekten baska bir duygu uyandirmiyorlar. yonetmenin rejinin onemini burda daha iyi anliyoruz zira bu duygusuzluk reji degistigi anda peydah oldu.ama senaryo da bu duruma gayet guzel eslik ediyor masallah.
    bu bolum defne "ayyhh, aman, off, sistim, yeter, gerek yok" tan baska ne soyledi, ya da omer durup poz kesmekten baska ne konustu, hic. basrolde koray'in oynadigi, hikaye akisindan uzak skeclerle bezeli gibi bir bolum.
    ne ara " tuh ya, demek birlikte kahvalti edemiycez, ya da ben gec uyanmayi ogrenicem" seviyesinden bu..ornek vericek diyalog bile bulamadigimiz- cunku diyalog yok- ici bos bagirismalar, uc yasindaki cocuk tripleri seviyesine geldik.
    kabul edelim bu son bolumler dizinin ilk bolumleri olsaydi birakin bu reytingleri, dizi eylulu bile goremezdi. eski gunlerin hatirina, "belki bu bolum duzelir ya arada olur oyle seyler" kredisiyle izlemeye devam ettik ama. kendimizi eglendirmek icin tek alternatifimiz bu degil.

    not: guya hic izlemedigi dizinin basligi altinda hic izlemedigi dizi hakkinda yorum yapip hic izlemedigini belirtme ihtiyaci icinde olmak daha acikli degil mi ya? (bkz: sozlukculerin dizilere denk gelmeleri)

  • kızlık soyadını kullanmaya devam eden evli kadın

    su anda kanunlar degisse ve erkeler kadinlarin soyadini alacaklar dense "olur mu lan ole sey, erkek adam karinin soyadini alir miymis?" diye isyan edecek olanlari rahatsiz eden kadinlar..cinsiyetciliginize hukuk, gerek, duzen, sevgi vs. gibi kiliflar aramayin.