hgzr24
profili

  • 21 temmuz 2023 yeni şafak'ın bu son olsun uyarısı

    yeni şafak artık bir güvenlik sorunudur.

    tanım: laf

  • erdoğan'ın tanju özcan'a heykel cevabı

    sarayı kapatıp senelik elektrik giderini halka dağıtması gereken kişinin goygoyu

  • türkler ırkçı mıdır

    ülkeye milyonlarca insan girmiş, bunlar ülkedeki refaha ortak olmuş, neredeyse hiçbir çatışma çıkmamış.

    bundan ala hayır cevabı olabilir mi. polonya sınırından almanya'ya kaçaklar girecek diye onlarca yıldır bakın biz nazi değiliz ağlaklığında dresden bombalanmasındaki kurbanları bile anmayan almanya'da sağcılar sınıra yürüdü.

    sizin lafta yabancı düşmanlığıyla, eyleme geçmiş ırkçılık arasındaki farkı bilmeden yaptığınız tespitler ancak komedi olabilir. bazılarınız neler olduğunu biliyor yine de yalan atıyor.

    onların kendisi zaten türk düşmanı ırkçı.

  • deniz poyraz

    hdp binasında kürdistan milliyetçisi çıkınca şaşırana ben şaşırırım.

    olay babasının ya da ölenin fikriyatı değil.

    olay, bir şehrin göbeğinde siyasete silahla müdahalenin reddedilmesidir.

    bu reddi de deniz poyraz'ın apo sevmesini benimsediğimiz için değil, türkiye'nin terör örgütlerinin elinde oyuncak olmaması için yaparız.

    türkiye'nin herhangi bir şehrinde pkk,ışid vs terör eylemini reddetmek gerekir. ölen pkk eliyle katledilen bir ışid sempatizanı da olabilirdi.

    hukuku ve anayasayı hakim kılmak zorundayız.

  • genetik diyor ki türkiye türk değildir

    bazı genetik araştırmalar sonucu, azerbaycan'la gen türkiye'nin aynı gösterildiği gen haritaları var. ne yapacağız. türklük ırki kimliktir, değildir tartışması mı yapacağız.

    türk ulus devleti kuruldu, sindirin artık bence. yunan, ermeni, kürt ırkçısının twitter'daki en acınası tepkileri arasında türklerin kanını sorgulamak var. çok düşünürler ya ara sıra ölümünü diledikleri türkleri.

  • ermeni soykırımı

    bu ülkede istanbul'da işgal güçleri varken, kadınlara tecavüz edildi, erkekler öldürüldü. kimler yaptı? bazı rumlar. bu her rum'u kapsar mı, kapsamaz.

    nasıl geçmişten dolayı rumları sorumlu tutmuyorsak tutmamalıysak, kimse de bizden geçmişten dolayı hesap soramaz, propaganda üretip özür talep edemez.

    ama işte herkes kendi bakış açısını önemsiyor. sayı az olunca, daha fazla mağdur edebiyatıyla ekstra haklı olduğunu varsayıyor. ermeni soykırımı iddiası kabul edilmeyecektir.

    2009 civarı, ermenistan'la sınırları açmak için yayınlanan protokol vs derken, erdoğan özür metni yayınlamıştır. tehcir sırasında ölenler için acılarını paylaştığını belirtmiştir. mağdur edebiyatı bir boka yaramaz. hepimiz mağduruz. 1910'dan 1922'ye kadar milyonlarca türk sürüldü, yüzbinler katledildi. utanmadan bir de üstüne özür talebi var.

    ne yapalım, anadolu'da tutunduk diye özür mü dileyelim. ermeniler karabağ için bile özür diledi mi? erivan'da 200 senede türk kalmadı. kimse bir lafını etti mi? trakya'da rumların yapmadığı kalmadı. bir özür var mı? bulgaristan türkleri ülkeden kovdu, kamplara kapattı. topluca türkler balkan savaşlarından 70 sene sonra türkiye'ye kaçtı. bütün bunlar olurken üstüne özür talep edenler, umursanmayınca şaşırmasın.

  • tc suriye sorununun başında ne yapmalıydı meselesi

    sınırdaki mayınları temizlememeli, bölgeye militan akışına izin vermemeliydi.

  • ulus musevi lisesi'nin yaptığı drone icadı

    ulan sonra aktroll deyince alınıyorlar.

    artık ayrımcılık o kadar doğal gelmiş ki bunlara, musevi türk vatandaşlarının başarısının üstü kapatılıyor. bunun eleştirisi yapılıyor.

    burada gelen cevaplar ne, "ayrımcılığa mı maruz kalmışlar :(", "müslüman değiller, ondan översiniz:("

    yuh be kardeşim.

  • kürtçe eğitim hakkı

    dünyanın açık ara en ırkçı ülkesinde en sık kullanılan sitelerde halka hakarete de en ufak ırkçılıkla suçlayanların propagandasına izin verilmezdi.

    yan kesici edasıyla gasptan bahsedenleri, ortamlarda değil, orta okul çağındaki çocukların eline silah verilirken görmek isteriz. yok, sizce o sorun değildiyse, o çocukların geleceğini gasp eden insanlar olarak ya onların yerine geçecek kadar insan olun ya da utanın biraz.

    diyalektikten bahsederken bu kafayla kaybedeceğinizi anlamanız gerekirdi. ama öcalan da hem ormanlara bir kibrit çakmak zor mudur diyordu, hem de ekolojik devrimden bahsediyor.

    tanım: istekte bulunan halkın verdiği vergiye dayanır.

  • ahmet altan

    yahu şu adamların en sevdiğim yancıları ne, siz ekşi sözlükte takma isimle yazıyorsunuz kafaları.

    adam taraf'ta darbecilere destek çıkacak yazarlar listesi yayınladı diye hatırlıyorum ben.

    orada adam açıkça devletin savcısının gücüne dayanarak basını hizaya çekenlere destek olmuş. şimdi sen burada cesur! kendi ismiyle yazıyor! diyerek mi savunacaksın bu garabeti.

    uzatmayın, yanlış ata oynadı. kaybetti. daha neyin goygoyunu yapıyorsunuz. bir de bu akılla millete aptal diyorsunuz. asıl bu zekanızla millete aptal diyerek dinleceğinizi sanmanız aptallıktır. eğer aptal dedikleriniz sizi takarsa gerçekten aptallardır.

    basmadıysa, yazayım. hukuk olan ülkede ona buna darbeci diyenlere dava açılır. kanıtınız ne sorgusuna çekilirler, kanıtların çoğu yapma olduğundan ahmet altan en iyi ihtimalle basından dışlanmış fakir bir yeni işsiz olur, kötü ihtimalle hapiste olurdu.

    ama olan devlet destekli operasyondu, şimdi ahmet altan o operasyonun ortaklarından birinin diğerini ezmesinde taraf. bundan herhangi bir cesaret çıkartan asıl zekasından şüphe edilmesi gerekenlerdir. hani demiş ya yancısı, ahmet şık mı altan mı farketmiyor diye. sen burada bunu altan'a kılıf yapmak istesen de, ahmet altan'ı yaralayan o, ahmet altan farkedilmek istiyor. ayrıcalıklı olmak istiyor. o insan ezen silindiri de zamanında kendi çok övdü çünkü.

    zaten ateistim dedikten sonra çocukların beynini feto vaazleriyle yıkayan cemaat ve onun ışık evlerine yancılık yapanı, cesur bulana yardım etmek lazım. cesur bulup altan için millete hakaret edene de köprü satmak lazım, onları uyarmak değil.

  • lozan zafer mi hezimet mi

    musul süleymaniye için masadan sonra savaşı vardır. 1.dünya savaşı açıkça osmanlı'yı ve petrol kaynaklarını paylaşma savaşıydı.

    herhalde anadolu'yu geri aldın diye adam sana savaşı açma sebeplerinden olan musul'u geri verecek değildi. ingilizleri, şeref bey ilk çatışmada mağlup ettikten sonra ingilizlerin hava filosunca bombalanarak mağlup edilmiştir.

    daha sonra da türk ordusu musul için savaşacakken şeyh said isyan etmiştir.

    kıbrıs'ı veren abdülhamit'tir. almak isteyen abdülhamit'in donanmayı çürüttükten sonra adaları italyanlara, ingilizlere peşkeş çekmesini sorgulasa kafası çalışacak ama zaten o olsa adamda, buraya gelmezdik.

    ingilizler, 1.dünya savaşı'ndan sonra denizlerdeki hakim devlet olgusunu yitirme tehdidiyle karşılaşmış, abd ile bu ünvanı paylaşmak zorunda kalmışlardır.

    adam eski rakibine zaten savaş hamlesi olarak el koyduğu gemileri, kendi ihtiyacı varken vermezlerdi doğal olarak.

    trakya'yı bağışlamışsın desen, fransız ordusunun geçtiği, yunan ordusunun işgal ettiği doğu trakya'yı savaşmadan aldıktan sonra batı trakya'yı donanma olmadan nasıl alacaktık. bakın gene donanma eksikliği sorun. tazminat da karaağaç'tır.

    istanbul'u savaşmadan geri aldı türkiye cumhuriyeti, savaş için yerel örgütlenmesi de vardı. ancak ordularını donanma olmadan nasıl geçirecekti ve boğazlara egemen olacaktı? bunun açığı da 1936'da boğazlar sözleşmesiyle kapatılmıştır.

    abdülhamit'in darbe korkusu yüzünden osmanlı devleti ve devamı olan türkiye cumhuriyeti, 10 sene boyunca donanmasız savaş yapmak zorunda kalmıştır.

    zaten donanma dediğin nedir ki.

  • mustafa kemal atatürk vs recep tayyip erdoğan

    metodları nasıl benziyormuş onu da anlatsaydınız, 15 sene ikisinin de yönetimi altında yaşadı bu millet.

    sizin bu ortamlarda yapacağınız goygoy yüzünden ulus devlet olsun mu kabile devleti mi olsun tartışmasına geldik, cemaate eleştiriye jakoben yaftası yedi insanlar.

    hala da üstü kapalı bok atarak ne olduğunuzu sakladığınızı filan sanıyorsunuz.

    açıktan atatürk eleştirisi yazın biz de öğrenelim, senelerdir apoculardan, cemaatçilerden siyasal islamcılardan ne öğrenememişiz.

    belki bizim de ufkumuz açılır. neyse, kemal atatürk bir zamanlar da kenan evren'le karşılaştırılıyordu. cahil cahillikle yaşamaktan zevk alır.

    osmanlıcılık yapanla, biz bölgemizde komşularımızla iyi ilişkiler kuracağız diyen insan nasıl karşılaştırılabiliyor. bunu anlamak zor.

  • kemal kılıçdaroğlu

    devlet bahçeli'ye demokrasi mitingine davet ederken hayatında o kadar kalabalığa hitap etmiş midir diye laf atan insanların olduğu yerde o mitinge katılmaması iyi ve doğaldır.

  • hiroshima'ya atılan bombanın soykırım sayılmaması

    debe'ye giren girdi atom bombasının soykırımdan kötü olduğunu vurgulayarak, yangın bombalarını da hatırlatarak bir çeşit vicdan rahatlatması yapmış daha önce abd'nin emperyalizmi için başkası olsaydı daha kötüsünü yapardı girdilerinin de etkisiyle belki de.

    amerikalıların önemli bir kısmı hatta belki de çoğunluğu atom bombası saldırısını soykırımdan kötü bir suç görmüyor.

    soykırımdan kötü bir suç o yüzden soykırım sayılmaması suçun ağırlığının anlaşılması için iyi, tanımına bu noktada insanın kendine söylediği beyaz yalanların büyüklüğüne örnekten başka bir açıklama getiremiyorum.

    jon stewart abd basınındaki ana akım anlatıma uymayan biridir ara sıra. bu adam atom bombasının savaş suçu olduğunu söylediği için inanılmaz tepki çekmiştir ve ne hikmetse bunun soykırımdan kötü olduğunu iddia eden abdlilerin varlığı iddiasına rağmen bu tespiti için geri adım atıp özür dilemiştir.

    abd halkının tepkilerinden sonra.

    birileri de gelmiş. vay efendim, japonların toplu yokedilmesi istenmiyordu filan demiş. sen hitler'in yaptığı planı sağa sola kafana göre siyasi emeller için savaş suçlarına yakıştırırsan dresden bombalamasını da tokyo bombalamasını da nagazaki, hiroşimayı da hatırlatırlar.

    daha da kötüsü atom bombası japon adalarına sovyet rusya hakim olmasın diye atılmıştır çünkü japonlar savaşı zaten kaybetseler de dirençleri kırılmamıştı.

    o zamana kadar karşısındaki insanın direncini savaşı kazanarak ya da yangın bombası gibi savaş suçlarıyla kırarak ilerleyen batı cephesi, bu sefer atom bombasını tercih etmiştir. bunu da savaşı kazanmak için değil, savaş sonrası ganimeti için yapmışlardır.

    görüldüğü üzere, nasıl ermeni soykırımı tanımlaması birinin çıkarına, diğerinin kör noktasına geliyorsa; 2.dünya savaşı'ndaki savaş suçları da aynı şekildedir.

    yok efendim, bir etnisite yok edilmek istenmedi filan diye hem gizliden kıyaslama yapılan ermeni soykırımı hakkında hem de soykırım tanımının açıklığı vede muğlaklığı hakkında batı kaynaklı propaganda ne dediyse kabul ettikten sonra vicdani üstünlük taslayanların durumu da ayrı akıl yoksunluğu.

  • cem özdemir

    o kadar onurludur ki 2011'de akp'yi çok severdi. neyse, herkes siyasi ikbali için çalışıyor.

  • ahmet altan

    şimdiki vesayetin kemalist vesayetten kötü olması ahmet altan'ın suçudur. referandumdan önceki yazılarına bakarsanız, açıkça diyordu ki kemalist düzen kötü, bu adamların getireceği düzen daha iyi olacak.

    yazısının tekinde diyordu ki, "yeni düzende herkes daha mutlu olacak ulusalcı gençler de." özellikle kimi düşman gördükten sonra "paylarını" vereceğini belirterek ilerliyordu davasında.

    kendini savunmak için tekrar attı yazdıklarını ortaya. orada da açıkça bu yeni gelen vesayeti şakşakladığını görebilirsiniz.

    taraf'ta gazete emekçileri maaşsız gezerken paraları götürenler arasında olduğunu bilen biliyor. o taraf ki maaş veremezdi ancak yazarların sıkıntısı olmazdı. daha da kötüsü borsaya açıkladıkları bilgilere göre gazete emekçilerine maaş verecek durumdaydı.

    ahmet altan'ın yalanlarla dolu "savaşımı"nı istemiyoruz. ilk önce o da yargılanacak, beynini kapatan küçük puştlar iyi bilir ki, ahmet altan'ın o kadar açıktan yeni vesayeti şakşaklamasının sebebi, ergenekon davasının bile bir hukuk ihlalleri davası olmasıydı.

    balyozdan, kafesten, casusluk davasındaki kafasına göre kötü adam konuşturduğu, yazdığı yazılardan bahsetmeye gerek olmadan durum budur.

    o yüzden de biliyordu ki kemalistlerin tepesine bir daha bellerini doğrultamayacakları şekilde binilmeliydi.

    cemaat de akp de pkk da yedikleri haltı bildiklerinden asıl savaş için hazırlıklar yaptılar ve günümüze kadar olan süreçlerde birbirlerine daldılar. yoksa bu kadar büyük kumpaslar demokrasiyle yönetilen herhangi bir ülkede yargıya taşınır, iktidar değişikliği olduğunda.

    demokrasinin olduğu ülkelerde doğrudan iktidar değişimi sebebidirler.

    zekasını siktiğimin puştu burada ahmet altan'ın yalakalığını, açıklayarak kapatamayacağını bildiği için küfrediyor.

    oğlum sen aklın ermez bu işlere, çok küfrettirmeden siktir git şuradan. mal seni.

    yalaka herifin de böyle ağzı bozuk yalaka yancıları olur zaten.

    çydd hakkında adamlar ata evi kurup subayları ayartan kızlar yetiştiriyorlar diye cemaat için haber yapmış amk tarafı. buradaki ağzı bozuk puştlar hala küfür yemek için aranıyorlar.

    sonsuza kadar islamofaşist bir örgüt olan cemaatten açık toplumlu demokrasi dilenmiş ve bu konuda fanatiklik yapmış bir insan olarak anılacak ahmet altan. şimdi siktir git şuradan.

  • son chp'li ölene kadar laikliği savunacağız

    türk ulus devleti kuran partiye türk diye bir ırk yok diyen adamın yancıları fransız diyor.

  • bernie sanders

    adam kırk senedir, siyahların yanında olmuş, toplumsal özgürlük alanlarının genişlemesini istemiş, para için halkı satanları rezil etmiş. greenspan'i yerin dibine canlı yayında sokmuş bankacılık krizinde.

    buna karşılık hillary clinton, bizim davutoğlu'ndan hallice bir dış işleri performansı göstermiş.

    bizim cemaatçi ne diyor. sanders kimmiş, sike sürülür tek faaliyeti yokmuş. ahahahah. bu adamlar türk siyasetini boşuna mahvetmedi.

    yobazlık böyle bir şeydir.

    bernie sanders 74, hillary clinton 68 yaşındadır.

  • mansur yavaş

    bu adamla ilgili en mantıklı bulduğum yan ülkücü olmasına karşın halka hizmette kürt, alevi şeklinde ayrılmaması gerektiği ayırdına varmış olmasıydı. en azından öyle gözüküyordu.

    bence övenlerin de bu konuda bu insanın görüşlerini anlaması gerekir.

  • cumhuriyet tarihinin en zor günlerinden geçiyoruz

    ne zaman cumhuriyeti düşünür oldu acaba.