ifadeci2
profili

  • tavuk dünyası'nda fiyatların 70tl olması

    3-4 ay önce 29tl'ye yemek söyleyebildiğimiz tavuk dünyasında hem porsiyonların küçülmesi hem de fiyatların 70tl'lere ulaşması sorunudur. tavuk ulan bu tavuk! abd'de avrupa'da pek çok restorantta 5 usd'ye daha da güzelini ve doyurucusunu gösteririm size.

    görsel

    maliyetler arttı, isteyen alır isteyen almaz vs. denecektir. ben güncelde bir restorant ve franchise bir kafe işleten biri olarak giderleri dağıtarak ileteyim şimdi, ki giderleri dağıtırken perakende fiyatları ile yazıyorum (alttaki fiyatlara kdv ve gelir vergisi vs. dahildir):

    1. tavuk göğüs 150gr: 8tl (toptan alımda 5tl ye mal olur güncelde, fazla fazla yazdım)
    2. makarna 100gr: 2tl (toptan alım fiyatı da değil)
    3. soslar ve krema vs.: 2tl
    4. paketleme, servis: 1tl
    5. aşçıya gidecek pay: 2tl
    6. yemeksepeti ve kurye giderleri: 2tl (yerinde yeseniz de fiyat aynı gerçi) (altta bir apti gülmüş, siparişi bentley ile götürmüyorsan durum bu kardeşim)
    7. dükkanın kirasından gelen pay: 8tl
    8. marka giderleri: 5tl
    9: genel giderler: 10tl

    hepsini toplarsak 40tl yapar ki genel gideri çok bile bol tuttum elektriğe vs. zam geldiğinden.

    hadi ürün başına karı da ekleyelim 10tl olarak. olsun size 50 tl.

    zaten bunları bu kadar anlatmama da pek gerek olduğunu düşünmüyorum. gidip intiba gibi bir yerde iskender yeseniz (ya da yemeksepetinden söylerseniz) 67tl ödersiniz (en kaliteli dönercidir kendisi, hd iskenderde falan çok daha ucuza da yersiniz). bu saçma tavuk ürününün yanında çok avantajlı.

    şimdi bunun adı çıkarcılık değil de nedir? bu tür bir yer boykot edilmez mi?

    edit: bazı arkadaşlar iletti. bu firma sadece yemek uygulamasına özel 20tl fazla fiyat çakıyor şeklinde. bu da ayrı bir vaka analizi. yemeksepetine ve getire vs. şikayet etmek de yerinde olur.

    edit 2: alttaki entryde adam 70tl yi 100gr tavuğa vermeyi normalleştirmiş aklında. neymiş yemeksepeti %20 kdv alıyormuş bak sen şu işe. gören de muhasebecileri sanacak. be güzel kardeşim sana sorarım, madem %20 alıyor diğer eşdeğer ürünleri yapan restorantlar nasıl 40tl'ye gönderim sağlıyor? hayır kurumu mu onlar? en baba iskender 67 tl diye özellikle yazdım, bu ne peki at eti mi?

    edit 3: arkadaşlar yemeksepeti giderinin bana kaç olduğunu öğretmeyin. bahsettiğim yazdığım restorant yemeksepeti kurye ile getiriyor, burdaki rakamlara 6tl ilave para da alıyor. bundan dolayı bu şekilde yazdım. yok ağzındaki suyu püskürtmüşmüş, dikkat et o suya 20 tl vermişsindir..

  • sevgilinin ilk kez görüldüğü an

    gaziosmanpaşa kafe şanzelizede gördüm o an onu. üzerinde barcelona desenli abidas eşoftman üstü ve o dimdik, aşırı jöleli saçları. değişik bir dans sergiliyordu. bakmaz dedim ama elledi.

    3 yıldır evliyiz tek gözle yazıyorum.