datta1
profili

  • boğaziçi üniversitesi nedir videosu

    lütfen şaka olsun dedirten videodur.
    çakma "nedir?" videosun olmasını geçtim. öncelikle şu "en başarılı öğrencilerin tercihi" geyiğinden kurtulmak gerek. milletin kafasına kafasına söylemişler ama farkında değiller söyledikçe inandırıcılığı kayboluyor. "canım sen kaçıncı oldun?" geyiğini de unutmamışlar, sağolsunlar.
    "başarılı iş adamları, önemli siyasetçiler ve saygıdeğer sanatçıların yolu" buradan geçmişmiş, bir de kebap salonu duvarı gibi fotoğraflarını teker teker göstermişler. mezun olan onca mühendisten, bilim adamından bir tane saysaydınız? yok. ama nil var... büyük şirketlerin götünün dibinden ayrılmayan öğrenciler hedef kitle olduğu belli, büyük şirketlerin kapıları sonuna kadar açılıyormuş çünkü (burada kollar iki yana açılacak). bilim yapan, öğrenen, üniversiteye hakkını verenler onlar değil, kütüphaneden çık(a)mayanlar, quidditch maçı yerine labratuvara gidenler, ama her zaman olduğu gibi, gene yok sayılmışlar, çünkü bakın ne kadar sosyaliz ve büyük adam olacağız...
    kimsenin "ceo makinesi" dediğini duymadım, iyi ki duymadım, duysam kudururdum herhalde. okulun amacı ceo çıkarmak değil çünkü, zaten olmamalı. bu kafayla anca kendi kendimize "en iyilerin tercihi" falan deriz. bilim zaten yalan dolan, ara eleman çıkarmaya devam... (bkz: biz ara eleman ülkesiyiz mucit çıkaramayız)