dead and broken4
profili

  • selda bağcan'ın hunharca kendisini övmesi

    (bkz: sağol canım övdüm de geldim)

  • yalova'da hapishane konseptli kafe

    (bkz: dilberay bunu beğendi)

  • yüksek lisansı tez aşamasında bırakmak

    yüksek lisansı tez aşamasında bırakma kararı aldıktan 1 yıl sonra bu kararı bozup tez yazmaya tekrar başladım. aslında ben yine başlamazdım da, tez danışmanım sağolsun, bir iteklemeye başladı beni. iki günde bir aramalar, okula çağırmalar vs. baskı bende ters tepmiştir hep ama bu sefer oturup bir düşündüm, o kadar ders aşamasında çabaladım, o kadar yılım gitti, üstüne kaç yarıyıldır 130tl harç ödüyorum. bari karşılığında bir diplomam olsun dedim ve başladım.

    itiraf etmem gerekirse, hafiften zevk almaya başladım bu işten.

    şunu da söylemeden geçmeyeyim. özellikle yüksek lisansa henüz başlamamış ama başlamayı düşünenler için; araştırma görevlisi değilseniz, (veyahut herhangi bir yerde çalışmıyorsanız) bu yüksek lisans işi size yük gibi gelir. her geçen gün, yahu ben burada ne yapıyorum diyeceksiniz. önemsememeye başlayacak veya bu alanda yetenekli olmadığınızı düşünmeye başlayacaksınız.

    emin olun bu konuda doğuştan yeteneğiniz olsa bile, bunu kullanamayabilirsiniz. insan psikolojisi işte, insan o kadar emek verdikten sonra maddi olarak bir kazanım elde etmek istiyor ve yüksek lisans size maddi bir kazanım sağlamıyor.

    yani, -bence- önce iş, sonra yüksek lisans. benim en büyük hatamdır bu sıralamayı gözetmemek.

    hadi hayırlı akademik kariyerler.

  • en büyük hedefi kpss olan insan

    kpss ile sadece düz memurluklara atanıldığını sanan insanın küçümsediği insan. ayrıca, a grubu yani kariyer memurluğu dediğimiz kadroları hedefleyen insanlar için kpss sadece ön eleme sınavıdır. kurum sınavlarına açılan kapıdır. yani, hedef kpss değil, kurum sınavıdır.

    ceo kardeşlerim kusura bakmasın ama durum böyle.