nebileyimlan9
profili

  • 6 mart 2021 fenerbahçe'nin tff başvurusu

    en çok da efsaneleri nasıl yok sayarsınız açıklamasına gülüyorum. arkadaşlar size bir sır vereceğim. şu anda sayılan şampiyonluklar eski adıyla tff 1.ligi, yeni adıyla tff süper ligi şampiyonluklarını kapsıyor. eğer galatasaray'ın müzesine giderseniz metin oktay'ın falan kaldırdığı kupaları da görebiliyorsunuz. kaç kupanız var dendiğinde onları da sayıyorsunuz. ama kaç süper lig şampiyonluğunuz var dendiğinde 22 diyoruz. nasıl ki süper lig şampiyonluklarımızdan yola çıkıp 23 uefa kupamız var demiyorsak mahalli lig şampiyonluklarından da çıkıp 37 lig şampiyonluğumuz var demiyoruz. bunu anlayamayacak kadar salak gerizekalı beyinsiz embesil olamazsınız. minimum insan zekası bile bunu kapsar.

    olur da bir gün takım toplam kupası sayılacak ve buna göre bir yıldız gösterimi, ek para verilmesi falan olursa o gün general bilmemton kupanızı bile sayarlar merak etmeyin.

  • hagi'yi dünya yıldızı sanan yığınla kitle

    hagi hagi hagi... olum futbolda yasadigim en guzel sey haginin oynadigi takim tutmaktir. yeni yetmeler hagiyi bilmeyebilir, normaldir. onlar bugun figoyu belki gercek ronaldoyu falan da bilmezler. ama hagi ulan. romen olmasaydi cidden baska bir sey olurdu. ulan en basitinden real madridin barcelonanin sadece 3 tane eu disindan oyuncu oynatabildigi donemlerde o 3 oyuncudan biri olmustur hagi. ters adamdir, dik kafalidir o yuzden de cok kalamamistir bu takimlarda baska mesele.

    ama hagi dedigin adam bize geldiginde, hicbir avrupa kupasinda final dahi oynayamamis ulkede “avrupada kupa alirsak +2 milyon dolar isterim” demis ve kendisine gulenleri got etmistir. ayrica uefa super kupasi ve super kupayi takimina kazandirip 4 milyon dolari cep yapmistir. iddia ediyorum bugun cr7 veya messi turkiye’den bi takima gelse bu iddiayi koyamaz ortaya. o yuzden hagi > ......
    bosluga kimi yazarsaniz yazin hagi daha buyuktur.

  • beşiktaşlıyım demenin alternatif yolları

    biz bu formayla uefa’da ceyrek final oynadik.

    aklima geldikce guluyorum ya ne buyuk basari *

  • alvaro negredo sanchez

    sneijderli drogbalı kadromuzla zamanında yüce galatasarayımız için tam bir playstation kadrosu olduk derdik. şimdi de beşiktaş tam bir playstation kadrosu oldu. quaresma, pepe, negredo.

    negredoyu cityde valenciada başarısız bulabilirsiniz ama türkiye liginde bu adam her türlü canavar gibi iş yapar. hayatında 11 gol barajını aşamamış milan baros bu ligde gol kralı oldu. bitik gomez geldi golcülük dersi verdi. negredo her türlü 17-18 gol atar ve defansları ciddi yıpratır. bahsedilen maliyetler de hiçbir şey. o paranın 2-3 katına türkiye'den futbolcu alamıyoruz olum nedir ki yani?

    not: dursuna rağmen galatasaray!

  • fethullah gülen

    sene 2003, lise 1 ogrencisiyim. bunlar ilce genelinde okullarda bir deneme sinavi yapti. birinciye cep telefonu ve burs veriyorlardi. 1. ben oldum. dershanemize gelirsen telefonu veririz dediler. o zamanlar askeri ogrenci olan abim kesinlikle izin vermedi. gitmedim ve telefonu da alamadim.

    sene 2004. tekrar genel bir sinav yaptilar. yine 1. oldum. bu sefer torenle cep telefonunu verdiler. burs da verdiler yine gitmedim. artik lise sona gececegim icin daha ciddi yaklastilar. kapidan kovduk pencereden girmeye calistilar. benimle arkadaslarim vasitasiyla zorla bulustular. kah hali saha macinda, kah disarida bir pastanede, kah dershanenin onunde. kabul etmedim. en son laptop arti aylik burs teklif ettiler. kabul etmeye cok yakindim. o zamanlar askeri ogrenci olan abim kesinkes karsi cikti. bir daha seni kardesim saymam dedi. babam da izin vermedi. sonuc olarak gitmedim.

    bu tarihten sonra benim her yerde pesimden kosan adamlar beni kendi arkadaslarima kotulemeye basladi.(o dinsiz imansiz, ondan uzak durun falan) en yakin arkadasimla arami da bozdular. 2 yil konusmadi cocuk benle. sebebini baristiktan sonra ogrendim. bu picler yuzundenmis. bir kere de adam eksik diye bi arkadasim beni halisaha macina cagirmisti. hocalari benim oynamama izin vermedi. dershane ici macmis ben katilamazmisim.

    neyse, gel zaman git zaman bu olaylarla beraber ben bu adamlara zaten iyice uyuz oldum. her ortamda ana avrat kufrediyordum. o zamanlar savunuculari da cok fenaydi. cok tartistik universitede falan.

    2013e kadar bu adamlara asik olanlar bi anda dondu. bizim dedigimize geldiler.

    15 temmuz 2016dan sonra ne mi oldu peki?

    'onlarin dershanesine gidersen seni bir daha kardesim olarak gormem' diyen abimi bunlarin eski asklari fetocu diye iceride tutuyor. fetoyla ayni masaya bile oturmayacak adama fetocu diyorlar. ellerinde en ufak bir delil yok(olamaz da zaten) ama iceride tutuyorlar. kendilerinden olmayan herkese fetocu damgalari vurduklari gibi serefli turk subaylarina da bu damgayi vurup tasfiye etmeye calisiyorlar.

    yazin bi kenara, bu ulkeyi ne bugunun fetocularina ne de fetoculardan farksiz olanlara yar etmeyecegiz. zamani geldiginde canini yaktiginiz herkesin hesabini soracagiz. zalimliklerinizin cezasini verecegiz. merak etmeyin, biz asla sizin kadar zalim olamayiz. hesaplasmamiz maalesef adaletli olamayacak. ancak kimse bu dunyadan da oyle gocup gidemeyecek. suc isleyen herkes bir gun yargilanacak ve en azindan asla gonullerde aklanamayacak.

  • geç yatanların iq'su daha yüksek

    gec yatanlarin degil, beyni izin vermediginden dolayi gec uyuyanlarin zeki oldugu durumdur. beyin yorgun dusmeden uyuyamiyorsa noron hizlari yuksek demekmis. bu durum da sizin beyninizi hizli kullandiginizi, haliyle de diger insanlara oranla saniyede daha fazla sey dusundugunuzu gosterir. daha zeki oluyorsunuz yani kisaca.

  • siyasi hayatımda ne aldanan oldum ne aldatan oldum

    dusunuyorum dusunuyorum bu aciklamayi hangi kafayla yaptiginu bulamiyorum. ya kendi secmenini salak yerine koyuyor ya da alzheimer falan. baska bir sebep bulamadim. bir insan son 4 yillik stratejisini 'kandirildik' uzerine kurmusken nasil 'yooo hic olmadi oyle bir sey' diyebilir aklim almiyor. bakalim secmen bunu yiyecek mi cok merak ediyorum.

  • ak parti'den önceki türkiye

    savunanlarin cogu guldurmustur. adam diyor ki cop daglari vardi. erdogan istanbul'un basindayken de vardi onlar. hastanede sira vardi diyor. simdi de teknoloji sayesinde sirayi onceden aliyorsun gidip beklemene gerek yok. eskiden orada bekliyordun ama o gun tedavi oluyordun simdi 10 gun sonra olabiliyorsun. yol, dogalgaz, internet falan zaten tamamen teknolojinin gelismesiyle ucuzlamis ve evlerimize kadar girmis seyler. sanki bundan once dogalgazi turkiye'den cikartmiyorduk da artik cikartiyoruz gibi anlatilmis. daha once de disaridan aliyorduk yine ayni. adamlar herkes daha cok alabilsin diye ucuzlattilar tesisat doseme isini ve artik her yerde var. yollar da keza benzer durum. ayrica yapilan yollarin cogu hizmet degil alisveristir. verirsin parasini o yoldan gecersin. belese mal yok yani.

    kimse farkinda degil ama 2000 sonrasi donem teknolojinin cag atladigi donem oluyor. iphoneun falan cikisi da bu atlamanin taclanmasiydi. o yuzden teknoloji ile baglantili olarak yapilan seyler marifet degil. desen ki artik yolsuzluk bitti, ulkede teror bitti, insanlar mutlu falan filan kabul ederim. ama diyemiyorsun di mi kardesim?

    hayir'li isler.

  • hostes aslında muavindir

    katıldığım önerme. bu durum pilotu şoför yapmaz. pilot dediğin koca uçağı kaldırıyor, götürüyor, pilot olmak için ciddi bir eğitimden geçiyor vs. ama hostes dediğinin tek ciddi işi gerçekten servis yapmak. şimdi bir çok arkadaş yok ingilizce biliyorlar, yok ilk yardım biliyorlar falan diyecek ama bunların hikaye olduğunu biliyoruz. ingilizce için toefl'dan 55 isteniyor, ilk yardım eğitimi dediğiniz şey zaten 2 gün sonunda sizi ilk yardım uzmanı yapan bir eğitim. kısacası 4-5 bin tl maaş aldıklarından dolayı kendilerini bir şey sanıyorlar ama aldıkları maaşların da çok yüksek olmadığının farkında değiller. sadece kendi kalitelerine göre fazla kazanıyorlar. sonuç olarak hostes dediğin şık giyimli, düzgün diksiyonlu ayda 4-5 bin tl kazanan muavindir.