winona soul8
profili

  • beşiktaş

    121 yil önce bugün kurulmustur.

    "biz 11 arkadasiz, lakin arkamiz daha vardir."

  • hamit altıntop

    350 gün icinde faroe, lüksemburg ve ermenistan'a puan veren a milli takim'dan sorumlu tff yönetim kurulu üyesi.

    istifa etmesi icin sanirim san marino'yla eslesip iceride disarida 3-0 yenilmemiz falan gerekiyor.

  • 4 mayıs 2019 erzurumspor bursaspor maçı

    erzurum’un 2-0 kazanarak ikili averajda da üstünlüğü ele geçirdiği maç.

    olayların beşiktaş ile hiçbir ilgisi yoktur, şimdiden tarihe not düşelim:)

  • oğuzhan özyakup

    prim muhabbetlerinde yeterince ön plana çıkmadığı için milli takıma alınmamış olabilir.

  • beşiktaş

    yaklaşık 10 yıldır sözlükteyim, sadece beşiktaş başlığına bugüne dek 1.000'e yakın entry girdim, büyük olasılıkla en çok yazan benim buraya (ancak bakılırsa görülür genelde analiz, mali durum, istatistik ve projeksiyon yapmaya çalışırım). hiç girmediysem 50 kere debe'ye falan girmişimdir (marifet değil), hiçbir beşiktaşlı kardeşim de bana mesaj atıp "abi bugün şu yazıyı debe'ye sokuyoruz" demedi. olsa, oldu derdim, yalan yok. bilen bilir :) ama bakıyorum debe için organize olduğumuzdan dem vurulmuş. sorun yok, serzenişim yazan kardeşe değil. sözlükteki beşiktaşlılara :) beyler bana da mesaj atsanıza ya, ben niye zincire dahil değilim daha ne kadar katkı vereceğim bakın kendimi dışlanmış hissettim alıngan adamım ben.

    beşiktaş başlığındaki bu 965. entry'mi tüm beşiktaşlılara hediye ederken 9+6= 15. şampiyonluk diyorum. 5 ile de çarparsak 75 puan ediyor, şampiyonluğun şifrelerini verdim.

    tüm kartal yüreklere iyi mesailer.

  • 8 mayıs 2016 galatasaray beşiktaş maçı

    fanatik bir beşiktaşlı olarak dostlarımı şampiyonluğa odaklanmaya ve maç öncesi seviyesiz atışmalardan uzak durmaya çağırıyorum. galatasaray tarihi boyunca beşiktaş'ı sürekli yendiğinden şu anki galibiyet sayıları 120-110.

    bundan tam 20 yıl önce 1 mayıs 1996 tarihinde şampiyonluk sayıları şu şekildeydi;
    fenerbahçe-12, beşiktaş-11, galatasaray-10

    bundan 10 yıl sonra ne olacağını da bilemeyiz. ha ama ben sıfır analitik zeka, sıfır centilmenlik ve sıfır olgunlukla bikbikbikbik öteceğim diyorsanız devam edin.

    8 mayıs gecesi maçtan sonra konuşuruz.

  • beşiktaş

    galatasaray'ın 2014/15 sezonundaki çifte şampiyonluğun büyüsüne kapılıp zayıf bölgelerini görmezden gelerek şu an düştüğü durum (son 11 lig maçında 1 galibiyet) beşiktaşımız için çok iyi bir ders olmalı.

    allah'a şükür kadro yapımız (genç oyuncu sayımız ve hücum hattımızın korkunç potansiyeli) galatasaray'ın çöküşündeki dinamiklerden farklı ancak sırf yerli diye, beşiktaş'ın çocuğu diye, birkaç senedir takımda diye, sallantıdaki mevkiilerimizi görmezden gelirsek; uzun bir süreden sonra gelen ligi domine etme (kastım illa şampiyonluk değil, her yıl 1 veya 2 olmak, yarıştan hiç kopmamak, şl yapmak) şansını elimizin tersiye iteriz.

    sağ bek, sol bek, stoper. buraya 3 tane şampiyonlar ligi klasında, tercihen beş büyük ligde 200 üzerinde maç yapmış, avrupa kupası oynamış, sağlam birer adam bulmak durumundayız.

    şampiyonluk gelirse bunun için yeterli bütçemiz kesinlike olur. unutmayın sadece bursa maçı 16-17 milyon lira para getirdi kulübe (20 bin adet 3'lü bilet satışı dahil). kayseri ve olası şampiyonlukla osmanlı maçları da 15 bin'er tekli bilet satışı, kartal yuvası geliri vesaire dersek 4-5'erden 8-10 milyon lira daha yazar kasaya. kısacası son 3 maçtan bile 30 milyona yakın para kazanmak hayal değil.

    hücum hattında kritik nokta tüm elemanlarımızı kadroda tutmaktır. sosa, oğuz, gomez, töre... bunlardan maksimum 1'îni kaybedebiliriz. o da yerine en az onun kadar iyisini ikame etmek şartıyla.

    akıllı olursak çok güzel günler yakın. gelecek sezon vodafone arena'da tüm maçlar bize yakın olacaktır. içeride 14, 15 galibiyet alınınca zaten genlerine deplasman işlemiş olan bu takım ister istemez 80 puanları görecektir. bu da ya şampiyonluk, ya da en kötü ihtimalle ikincilik demektir.

    kısacası hücumda kare aslarımızdan maksimum birini kaybederek üst düzey sağ bek, sol bek, stoper. bu işin formülüdür.

    haydi kartallar, küllerimizden doğduk, şimdi kanatlarımızı daha kuvvetli vurma zamanı.

    yükseliyoruz...

  • beşiktaş

    sporting maçı öncesi avrupa kulüpler sıralamasındaki durumunu analiz etmek istediği takımım.

    hemen bir sıralamamıza bakalım.
    mavi (renk) ton verdiğim takımlar, halen avrupa kupalarına devam eden, elenmemiş, aktif takımlar.

    51-m.kharkiv.......38,0
    52-s.bükreş.........36,6
    53-trabzon..........36,1
    54-monaco.........36,0
    55-apoel.............35,9
    56-braga.............35,6
    57-genk..............35,4
    58-paok..............35,3
    59-roma.............35,0
    60-beşiktaş.........34,6
    61-fenerbahçe.....34,6
    62-bate...............32,9
    63-levante...........31,9

    şimdi de bu kesitte görünen takımların bugün ve yarın oynayacağı maçlara bakalım:

    tottehnam-monaco* (%90 elendi)
    apoel*-sparta prag (kesin elendi)
    groningen-braga* (turladı)
    dortmund-paok* (kesin elendi)
    roma*-bate* (şl-her şey olabilir 2-3-4)
    sporting-beşiktaş* (her şey olabilir)
    fenerbahçe*-celtic (%90 turladı)

    parantez içindeki yorumlar, * ile belirtilmiş olan kesitimizde bulunan takımlar içindir.

    özetlersek, beşiktaşımız'ın 1 galibiyet (=2 puan) mesafesinde ve üzerinde tam 8 takım var. bunlardan 3 tanesi pasif yani elenmiş, puan toplayamaz (s.bükreş, trabzon, genk). kalan 5 taneden 2 tanesi avrupa'ya veda etmeyi garantiledi (apoel, paok), 1 tanesi de etmek üzere (monaco). roma'nın başına her şey gelebilir (şl'de devam, avrupa ligi, elenme); braga ise avrupa ligi'nde turlamayı garantiledi.

    özetin de özeti ise şu; sporting'le berabere kalırsak 2 sıra (genk, paok); yener isek 4 sıra (+bükreş, trabzon) garanti gibi bir şey. bu da bizi ilk 55'e doğru yakınlaştıracak.

    bu sıralar çok önemliymiş gibi durmayabilir ancak esasen önemli. çünkü bazen yeri geliyor 1 sıra ile torba düşüp çıkabiliyorsunuz.

    kaldı ki cezalı olarak 1 ve 2 puanla tamamladığımız 2012-13 ve 2013-14 sezonları halen ortalamamızı bozuyor (kulüpler sıralamasında son 5 sezonun avrupa puanları dikkate alınıyor). geçen sezonki 12 puanımızı, bu sezon alacağımız 10-11 puanla sürdürebilirsek vodafone arena'ya geçiş ve sonrasındaki iki sezon için konuşuyorum, en kötü ihtimalde 11 puan ortalamalı bir grafik yani kabaca 11x5=55 puanlar civarında gezen bir beşiktaş (şu an gördüğünüz gibi 34-36 bandındayız) ile coşabiliriz; bu da avrupa kulüpler sıralamasında ilk 35 demek olacaktır.

    bu, istisnai durumlar haricinde avrupa liginde 1. torba, şampiyonlar ligi'nde de 3. torba demektir. gerçekçi hedefimiz bu olmalıdır. dolayısı ile perşembe akşamı alınacak beraberlik ve galibiyet, uzun vadede çok önemlidir.