mor da bir renktir3
profili

  • altın madenleri neden yabancılara ait

    >dam gerizakalı çıktı baba. patent demiş ya la? siyanür ile altın işlemenin neresinde patent varmış bir zahmet göstersin. hiç bir ülke buna yanaşmıyor artık üçüncü dünya ülkesi değilseniz. adamlar işlediği her cm2 toprağı işlemeden önceki hali ile istiyor sizden. bşz 500.000 doları olana vatandaşlık satıp, hindistan dan daha beter çöp ihraç ediyoruz. sonra instragamda hint sokak yemek satıcılarını görüp tiksiniyoruz. adamların iancı o. beden saftır. öyle bizim tiksinti duyduğumuz bir çok şey onlarda yok. onlar 75 milyon dolara aya sonda yollar mesela, biz 55 milyon dolara turist. soran olursa ,onların sokaklarda yemek yenmez. olm elin kanadalısının toprağa gömüp çıkarmaya deymediği için siktir ettiği 9 kişi bilmem kaç milyon metre küp toprağın altında yatarken utanır insan. patent değil mesele. patent yok o durumda. elin afrikalı altın madencisi de aynı ilkellikle çıkarıyor altını. bizde olmayan patent değil. para. vatanını üç kuruşa satanların zamanı bu. en milliyetçisi aymden bunların hesabını soruyor.

  • sadece cahillerin kullandığı kelimeler

    bakın size bir hikaye anlatayım. ki tamamen gerçek.

    geçen gün iş arkadaşları ile bir şekilde oturmuşuz, konu ekonomi falan oldu mecbur. mal (asıl adı hakan ama ben hikaye içinde kısaca mal diye hitap edeceğim kensine ki kendisi henüz ek dışında bir iktidar görmemşi, askere bile gitmemiş, 20 yaşında bir sığırdır)

    m-zaten ekonomi nasıl düzelecek ki?
    - vala normal bir ekonomi politikası yürütülürse hemen düzelmeye başlayacaktır.
    m-amerikaya evet derlerse seçilenler düzelir tabi (seste hafif bi gülme efekti ile)
    - gerek yok ki. ekonomi böyle yönetilmez zaten.
    m-chp yi de gördük? 50 yıl yönettiler, mahvettiler ülkeyi.
    -chp bu ülkede hiç iktidar olmadı ki? ne ara mahvettiler?
    m-atatürk kurmadı mı chp yi? o da cpli sayılır işte?
    - sen ataatürk de kötü yönetti mi diyorsun ülkeyi?
    m- tabi ki öyle, müslümanlar zül altında inim inşim inledi işte?
    - neyse senle tartışmayacağım. çok yanlış yoldasın dedim ve bıraktım. ya ben önceden hakikaten sinirli bir adamdım. evlenince duruldum galiba. yoksa döverdim la ben bu adamı. öteki arkadaşların gözüme bakmasından anladım gerçi durumu da neyse işte. olm beni chp savunduracak duruma getiren düzenin tekerini sikiyim. bu beyinsizlere bu tarihi öğreten kimse onun beynini sikiyim. adama sorsan sbdülhamit süper adam. lalasını siktiklerim.

  • mustafa ceceli

    baya baya adam sayılıyor.

    ilginç. para nelere kadir.

    o değil de bire gafil. madem beğenmiyorsun sözlerini söyleme. dallamalığın manası ne? sen aşık daimiden çok daha iyi mi biliyorsun?