everything at once today9
profili

  • uzayda sürtünme yoksa ay neden yuvarlak

    5 x 10^20 kg ağırlığında ve 600km çapında olan bütün nesneler yerçekimi sebebiyle küre şeklini alır bu rocket science değildir.

    yerçekimi kuvveti (gravitational pull) her zaman kütlenin merkezine doğru çeker. nesne ne kadar büyükse yerçekimi kuvveti de o kadar fazla olur

  • hasan can kaya'yı unfollow ediyoruz kampanyası

    (bkz: hasan can kaya kim amk)

  • 18 şubat 2020 ülke geneli uyuyamama sorunu

    bu tür başlıklar zaman zaman açılıyor, çok da büyütülmemesi gereken - altında başka bir şeyler aranmaması gereken durum. her ne yaparsanız yapın, insanlara sorduğunuzda sizinle birebir aynı durumda olan birçok kişi göreceksiniz. 18 şubat 2020 insanların dişi ağrıması diye başlık aç, yine bir ton insan buraya bir şeyler yazar.

    çok klişedir, 23 kişinin bulunduğu bir sınıfta en az 2 kişinin doğum günlerinin birebir aynı olma olasılığı %50'dir. 75 kişilik bir sınıfta ise bu oran %99.9'a kadar çıkar.

    tamamen matematikseldir. yatın uyuyun hadi iyi geceler.

  • lord eddard stark hakkında samimi açıklama

    bir insanı sert bir lisanla eleştirmek ayrı bir konudur, bir insana günaşırı nefret niteliğinde troll tadında, okuyucuyu kızdıracak tartışmalar ateşleme amacı güden yazılar yazmak bambaşka bir konudur.

    eleştireceğin konuya gider yorumunu yapar köşeye çekilirsin, fakat 3 entry'den biri aynı şahsiyete hakarete varır nitelikte kanıtsız minvallerden oluşuyorsa ben burada kast ararım.

  • bmw ve ford connect kazası

    iki gram fizik bilmeyen, cahillikten sünger bob'daki patrick gibi ağzı açık gezen yazar beyanıdır.

    ilgili fotoğraflardaki bmw dediğiniz araç e90 lci, sedan. yani diğer bir deyişle o ford connect dediğiniz çöp yığınından oldukça alçak. mantıken arkadan çarpması halinde, diğer çöp arabanın altına girmesi dolayısıyla, bütün yük kuvvetinin de bmw'yi geri ittireceğinden dolayı o hasar oluşmuştur. son fotoğrafta görüldüğü gibi kaput geriye ittirilmiş, farlar kırılmış, ön tampon da düşmüştür. yani olması gereken şey olmuştur.

    kaza testlerinde araçlara yıldız kazandıran özellik, arabaya bir şey olmaması kesinlikle değildir. aracı süren kişiye herhangi bir zarar gelmemesi ve kaza sonrasında dışarıya saatli bomba misali herhangi bir zarar verme potansiyelinin olmamasıdır. kaza sonra görülen bmw'nin sürücü kabininde eminim ki çizik bile yoktur.

    bu araç ve diğer çöp araç kafa kafaya girselerdi yine bmw çok hasar alırdı, fakat içine hiçbir şey olmazdı. ancak çöpü süren dayı muhtemelen kemer bile takmayacağı için, siktirip ön camdan uçacaktı ağzındaki sigarasıyla birlikte.

    önemli olan araca bir şey olmaması değil, içindekine olmamasıdır. gerizekalı mısınız ya?

  • avustralya'da yaşamaktan nefret etme sebepleri

  • 11 ağustos 2016 datça'da gördüğüm kız

  • hız yapan polisi çeviren abd'li kadın şoför

    link

    diyalog şu şekilde gelişiyor:

    --- spoiler ---

    kadın: sizi çevirip konuşmak istememin sebebi (ingilizcede polisler birisini çevirdiği zaman "the reason why i pulled you over" diyerek lafa girerler onu taklit ediyor) sizi miller drive'dan gördüğümden beri hız yapıyorsunuz. 140 kilometre hızı zorluyordunuz. bunu anlayabiliyorum çünkü tam arkanızda 50km hızla gidiyordum. rampayı geçtikten sonra sizi yakalayabilmek için 130 km hıza çıkmak zorunda kaldım. buna rağmen halen size yetişmekte zorlanıyordum, yetişemedim de. bu kadar hızlı gitmenize sebep olacak aciliyet nedir?

    polis: ne kadar hızlı gittiğimin farkında değildim. ( bu söylediği şey de yine polis tarafından birisi çevrildiği vakit hız yaptığının farkında mı diye sorulmakta. örnek: "sir, do you know how fast you were going?" şeklinde.)
    söyleyebileceğim tek şey şu anda işe gidiyorum. hız yaptığımı düşünmüyorum. fikrinizi söylemekte tabii ki özgürsünüz. aracınızı yanıma çektiğiniz için ben de bu sebeple aracımı sağa çektim. çok acil bir durumunuz olduğunu düşündüm. her şey yolunda mı?

    kadın: hayır, o yüzden değil her şey yolunda.

    polis: hız yaptığımdan dolayı mı?

    kadın: evet, o yüzden.

    polis: o halde hız yaptığım için özür diliyorum. elimden geldiğince yavaş gitmeye çalışacağım.

    kadın: istediğim tek şey hepimizin topluma örnek olabilmesi.

    polis: katılıyorum.

    kadın: toplumun liderleri her daim örnek alınır.

    polis: kesinlikle öyle.

    kadın: etrafta çoluk çocukları görüyoruz. ben de erkek arkadaşımın oğlu ile birlikte yaşıyorum. geçen gün çocukların yanından polisin bir geçişi vardı, görmeniz gerekiyordu. gerçekten üzücü bir durum.

    polis: haklısınız. kendinize iyi bakın, dikkatli sürün.
    --- spoiler ---

    izleyince insan gerçekten şöyle oturup bir hayatını sorguluyor. ben nasıl bir yerde yaşıyorum diye. şunu bir de türk polisine yapsam acaba ne olur diye? ben söyleyeyim ne olacağını. hem dayak yersiniz, hem nezarethaneye atılırsınız, hiç olmadık yere siciliniz boşu boşuna kirlenir. bunların hiçbiri olmasa bile çirkin bir ağız dalaşına girmek durumunda kalırsınız bu da tüm gününüzü rezil etmeye yeter.

    ayrıca (bkz: türkiye'den siktir olup gitmek)

  • sözlükçülerin instagram sayfaları