busondenemem2
profili

  • ifşa tehdidiyle kız çocuklarını taciz eden konyalı

    her ne kadar bu kadar entry girilen başlıklarda bu sayfalarda yazılan entryler farkedilmiyor olsa da aklımda sorular var. ve bu soruları sormak zorundayım.

    öncelikle olay yüzde yüz kurgu olsa dahi sosyal medya hesaplarından baktığım kadarıyla çocuğu döve döve öldürseler sikimde olmaz. zaten boş beleş yaşayan insan tipi var. ve de başlığı açan arkadaşı herhangi bir şeyle itham etmiyorum. sadece merak ettiğim bir takım sorular var. aşağıda yazdıklarım bir iddia, desteklediğim argümanlar değil sadece istenilse yapılabilecek şeyler, komplo teorileridir.

    şimdi ana meseleye gelmek istiyorum. bilindiği gibi fake whatsapp/instagram yazışması yapılabilen dümdüz siteler var. hiç photoshop bilmenize gerek yok. direkt googlea fake whatsapp chat maker yazınca zibilyon tane çıkıyor. aynısı instagram için de geçerli uygulamalar var. herhangi bir örneği bu bu da insta için.
    öncelikle başlığı açan arkadaş yüzeysel de olsa olayın başlangıç noktasını anlatmıyor. o yazışmalara nasıl ulaşılmış? resimlerdeki konuşma aynı kişiyle mi? instagram profilinin capsi dahil 3 farklı telefonla ss alınmış. 3 resimde telefon saati 14.34 diğer resimde 14.35 ve 14.34'deki fotolarda turkcell çekim şeysi 4diş, 14.35deki telefonda 2 diş. ve olay örgüsünde aynı telefonla alınan ssleri birleştirdiğinde anlam bütünlüğü olmuyor. bu farklı telefonlardan gelen ss'ler yazarın eline nasıl geçiyor? yazarın geçmiş entrylerine baktığımda istanbul'da yaşadığı izlenimine kapıldım. belki konya'da yaşıyor olsaydı daha yüksek ihtimallerle o ss'ler eline ulaşmış ya da olayı daha yüksek ihtimalle öğrenme şansı olabilirdi. şöyle düşünün bir gün uyanıyorsunuz şahsınız üzerinden hazırlanmış böyle bir olaya dair 5 tane screenshot ve 1 paragraflık metin var. sizin hakkınızda fake bir olay hazırlanmış. 5 tane resimi yapmanın ne kadar kolay olduğunu yukarıda anlattım. ekşi sözlükte başlık açılmış, 500 tane entry girilmiş. çok net öldünüz. kendinizi açıklama şansınız dahi yok. evden dışarı adım atamazsınız.

    yukarıda anlattıklarımı sadece her olasılığı düşünmek, her türlü durumda objektif, karşı taraftan bakabilmek için yazdım. yazar arkadaşın eline bu ss'ler geldiğinde onun da olayın gerçekliğini teyit edip, ve o teyit ettiği bilgiyi bizimle de mağdur/yakınlarının gizliliğini ihlal etmeden paylaşması gerekliliğinin önemi. gerçekliğini teyit etmiştir ama bizimle paylaşmıyorsa yine eksiklik var. bu çocuğun düşmanı birisi bu tarz fake şeyler hazırlayıp onu da başlığı açan arkadaşa bir şekilde ulaştırıp sesimi duyurabilir misin tarzında bir istekte bulunmuş olabilir mi? olabilir. bence olmamıştır ama olması için bir engel de yok.

    tekrar etmek ve özet geçmek gerekirse yazar, olayın kaynağını bizimle paylaşması gerekiyor. çok mu önemli benim için? yoo o kadar da önemli değil. bu olaylar gerçekse, ki bence çok çok büyük ihtimalle gerçek çünkü yazdığım şeylerin yapılması, hem çok daha küçük ihtimal, hem de çok büyük bir suç. kimse öyle bir şeyi kafasına estiği gibi yapamaz. eğer bu olay gerçekse umarım çocuk yargının önüne çıkmadan kalıcı bir hasar alır. ölmemesi temennim çünkü hayatının geri kalanında da hayatı her gün sikilsin isterim. bu olayların tamamı kurguysa da yine sikimde olmaz. 17 yaşındayken facebookda paylaştığı fotoğraf ve altında yaptığı yorumların bedeli de hayatının sikilmesidir. ben de 17 yaşında oldum. keza çocuk büyüdükten sonra da dalyarağın teki olmuş. hayatının sikilmesi yine sikimde olmaz.

    yazdığım şeylerle ilgili bilgisi olan varsa özel mesajını bekliyorum. başlığı açan arkadaşa mesaj atmadım yüzlerce özel mesaj geliyordur ona şu an. olayın üstünden biraz zaman geçtikten sonra özel mesaj atıp yine burda sorduklarımı sorarım.

  • dota 2

    çocuklar için de lolde bir takım kurmaları gerektiğini düşünüyorum.