duma duma dum5
profili

  • hastanelerde artık sıra beklenmediği gerçeği

    evet beklenmiyor. geçen gün erzurum şehir hastanesinde önümde 200 kişi olduğu için sıra beklemedim, ayrıldım. özele gittim. orası da kalabalıktı ama en azından süreç işliyordu.

  • ölünce yaratıcıya söylenecek ilk söz

    annemi görebilir miyim?

  • la casa de papel

    arka arkaya durmadan izlediğim muhteşem dizi. mantık hatası her dizide mutlaka var ama beni en çok rahatsız edeni aşağıda paylaşıyorum.

    --- spoiler ---

    kabin şeklindeki, yani alttan üstten açık (üstten pek emin olamadım şu an gerçi) tuvaletlerde o kadar bant cırtlatma sesini, alet edevat sesini kapıda bekleyen adam nasıl duymaz ben hayret ettim.
    --- spoiler ---

  • öğrenciye 12 yılda ahlak öğretemeyen sistem

    ahlak çocuğa haftada 1-2 saatlik dersle değil, çevresini algılamaya başladığı andan itibaren yaşatılarak öğretilir. yani ailesinde ne görürse onu alır, eğitim anca biraz yontar yontabilirse.

  • üst kat komşusuna mektuplar

    sevgili üst kat komşum çiftin erkek olanı,

    doktorasını yapan, okumuş adamsın. hatta lise öğretmenisin. neden sürekli karına bağırıp çağırıyorsun? bazen üstümüze düşeceksiniz zannediyorum gümbürtüden. eşin gördüğüm en naif, en sessiz insanlardan biri. bir de bize "eşim benim başıma gelen en güzel şey, hayattaki tek şansım" falan diyorsun ama hiç de öyle davranmıyorsun. lütfen ona karşı saygılı ol. ona bağırma, bir şeyleri sağa sola fırlatma, tepinme, küfür etme. onu sev.

    bir de arabanı düzgün park et lütfen. kendin gibi yamuk yumuk koyuyorsun, sonra bizim arabalar dışarıda kalıyor.

    bir de teşekkür ederim, okumakla adam olunmadığını bir kez daha gözler önüne serdin.

    duma duma dum