tabudeviren35
profili

  • avukat bir kıza dm'den nasıl yürünür

    görsel

  • kemal kılıçdaroğlu'nun muharrem ince ziyareti

    kılıçdaroğlu'nda sağlam sinir varmış. ben telefon ekranında ince'ye denk gelmeye tahammül edemiyorum.

  • borsa istanbul

    5 ocak'taki düşüşten sonra 6 ocak'ta yüklü alış yapıp borsayı artıya geçiren, günün sonunda "para girişi ilerleyen günler için güven veriyor" şeklinde twit atan yatırım finansman, bunu yazdıktan sonraki ilk iş günü, yani bugün, yaklaşık 2 milyarlık satış yaparak tüm hisseleri dibe çekti ve attığı bu twiti de sildi.

    edit: şöyle bir iddia var..

  • 2 dakikalık kapı açmaya 100 tl alan çilingir

    şu başlığa "yirmi sene + iki dakika" gibi şeyler yazanlara çok gülüyorum.

    kardeş senin o dediğin, çalışarak daha uzmanlaşılan meslekler için geçerli. örneğin kalp/beyin cerrahı gibi meslekler.. ne kadar çalışırsan o kadar gelişirsin, daha uzmanlaşır, detaylara ve zorluklarına hakim olmaya başlarsın.

    kapı açmak için yirmi sene çalışınca daha mı uzmanlaşıyorsun? kapı daha mı iyi açılıyor? :)

    kapı açmanın bir uzmanlığı yok. yıllar gerektiren bir deneyime ihtiyaç yok. geçen bizim komşu dışarıda kalmıştı, benden pet şişe istedi. kesip verdim. denedi olmadı, ben denedim oldu. sıfır deneyim ile daha önce yapmadığım bir işi yaptım.

    doksanlı yıllarda yaşasaydınız belki çanak anten ve uydu kurulumu için fahiş fiyatlar ödeyecektiniz. ama şimdi her şey elinizin altında.. kendiniz yapabilirsiniz.. bazı şeylere artık para vermeye gerek yok.

    kapı açmak için de durum aynı.. ekstrem durumlar haricinde bir numarası yok. merak ediyorsanız youtube'a bakın. yapamıyorsanız boşverin bir çilingir çağırın. ama 20+ sene deneyimli olmasına gerek yok, iki günlük deneyimi olan da yapar :)

    [edit: başlıkta anahtarın evin içinde veya kapıda içeri taraftan takılı unutulduğu yani kapının sadece dilinin açılması durumu kastediliyor ve bedeli 100 tl değil -başlık açıldığından beri geçen zamandan dolayı- daha pahalı. benim yazdığım da bununla ilgili.]

  • 400 ticari taksinin bağlanması

    ulan zaten havalimanı şehrin dışında cehennemin dibinde.. normal tarifeyle bile her yere dünyanın parası tutuyor. yetmemiş bir de hileli taksimetre yapmışlar.

  • hidayet türkoğlu'nun tr'ye para getirmemesi

    bir iddia. (başka kaynak)

    "hidayet türkoğlu’nun yurtdışındaki banka hesabında bulunan 150 milyon euro'yu türkiye’ye getirmesi istendi.türkoğlu, parayı türkiye’ye getirmeyeceğini söyledi. bunun üzerine türkoğlu’na saray’daki odasını boşaltması talimatı verilirken tbf başkanlığı’ndan da istifa etmesi istendi."

    hidayet türkoğlu dört sene önce "büyüyen ve güçlü türkiye için ben de varım" diyor ve 16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumunda evet diyeceğini söyleyerek, benzer bir video çekmesi için kenan sofuoğlu'na sesleniyordu.

    yaa hidayet kardeş evet derken çok rahat konuşuyordun?

    edit: iddiayı verdiğimize göre hidayet türkoğlu'nun cevabını da verelim, şöyle yazmış.

  • ümit özdağ

    muharrem ince ve ümit özdağ ekranlara çıkmaya, konuşmaya, konuşulmaya, gündemde olmaya bayılıyorlar.

    televizyon kanallarının da canına minnet. ne de olsa biri chp'ye birisi iyi parti'ye sallıyor. risksiz, "majestelerinin" işine gelen gündem oluşturma aygıtı oluyorlar.

    normalde onları hiç çağırmayan kanallar yayın üzerine yayın yapıyor.

    örneğin ümit özdağ 28 eylül, 19 ekim ve 16 kasım'da cnn türk'te "tarafsız bölge"ye çıkarılmışken, meral akşener'in cnn türk'ü son görüşü temmuz 2016 :)))

    nasıl da "tarafsız"--mış gibi yapıyorlar ama... sanki böyle iktidar harici birini; iyi partili birini çıkarıyor, farklı seslere yer veriyormuş gibi yapıyorlar, ama öyle değil :))

  • kırıkkale'de gece otelde odasına erkek giren kadın

    okuduğumda şok olduğum bir olayı yaşamış kişi.

    "...adım kardelen kamişli, elektrik elektronik mühendisiyim. ankara’da yaşıyorum fakat işim nedeniyle her gün kırıkkale’ye gidip geliyorum. bu süreçte de gerek iş gerekse yol yorgunluğundan ötürü kırıkkale’de (otelde) kalmayı tercih ettim.

    ...işlerimi halledip 01:00 civarında uyudum. saat 02:40 – 02:50 civarında bir anda uyandım ve yatağımda daha önce hiç tanımadığım ve görmediğim bir adamın oturup bana baktığını gördüm..."

    tamamı şurada.

    odaya giren kişi: seyit muhammet sarı
    otelin ismi: hotel carmine [instagram, web site]

    merak ediyorum... acaba bu kişi daha önce başkalarının da odasına girdi de kimsenin haberi olmadı mı? haberi oldu da ses çıkaramadı mı?

    edit: @ayayayayayaya bildirdi: " 2-3 hafta önce iş için gittiğimizde o otelde kaldık ve aynı olay başka odada kalan kız arkadaşımın başına geldi. odası zorla açılıp biri girmeye çalışmış. şikayet edince kız arkadaşımın kaldığını unuttuklarını, önceki müşterinin odada bir şey unuttuğunu o yüzden kartı verdiklerini söylediler." [arkadaş daha sonra olayı entry'de anlatmış: (bkz: #112789450) ]

    edit2: insanın aklına kurt düşürüyor. acaba daha önce odasına birinin girdiğini fark etmeyen/edemeyen kişilere ne yapıldı? taciz mi edildi, fotoğrafları mı çekildi veya odadaki parası ya da değerli eşyaları mı çalındı? fark edemeyen kişilerin başına ne geldi? bu olay hepimizin bir otel odasında rahatça uyuma özgürlüğümüzü elimizden almıştır. bundan sonra bir otel odasında kalacak olursam kapının kilidine güvenmeyecek ve kapının arkasına sandalye vb. koyacağım. hiç olmazsa birisi odaya girdiğinde çıkacak sesle haberimiz olur!

    edit3: otelin google yorum sayfası şurada, ama arkadaşların dediğine göre yorum yazılamıyormuş (yayınlanmıyor, gizleniyor?). hayırdır, gecenin köründe misafirinizin odasına insan girerken sorun yok da, google'da yorum yazılınca mı sorun oldu?

    edit4: valilik açıklama yaptı.

  • tele 1'in 5 gün süreyle karartılması

    karartılmış ekranda "...ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz ilkesinin tekraren ihlali..." yazıyor..

    bu yazıya baktıkça acı acı gülümsüyorum. kendi çıkarları için bu suçları birçok kez işleyen çok meşhur kişiler var ama onlar cezadan muaf tabi.

    bir de yedi gün yirmi dört saat zehir kusan iğrenç yandaş kanallar.. bu yasa yandaş kanallara uygulansa, o kanalların kapatılıp, binasının yıkılıp üzerine kireç dökmek gerekirdi.

  • thy'de akgül soyadlı 49 kişinin çalışması

    soyadı "akgül" olan insanlarda görülen türk hava yolları'nda çalışma tutkusunun bir sonucudur. doğuştan gelen bu tutkunun türk hava yolları insan kaynakları başkanı ebubekir akgül ile hiçbir alakası yoktur. bu kişilerin çoğunun ebubekir akgül insan kaynakları başkanıyken işe girmesiyle hiç ama hiç alakası yoktur.

    murat herdem instagram hikayesi, görsel
    airtporhaber yazısı.

    edit: tıpkı thy'nin medikal alışverişini aycı medikal'den alması gibi. thy yönetim kurulu başkanı ilker aycı :)

    edit2: başlığa yazılanları okuduğunuzda laikliğin ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz. laiklikten uzaklaştıkça dünyada yaşadığınız haksızlıklara dinde çözüm ve teselli arıyorsunuz. bu tam bir siyasal islamcı dili ve çoğu insana yerleşmiş. hesabın ahirette verilmesi, yapılanın haram olması bu dünyaya ait olan kavramlar değil . bunun hesabı dünyada verilmeli. bir kez geldiğiniz şu dünyada sınava giriyorsunuz sorular çalınıyor, işe başvuruyorsunuz, işi siz hak ettiğiniz halde birilerinin akrabası işe alınıyor. sonra da kul hakkıymış, harammış ahiretmiş. hayır! hepsinin hesabı dünyada sorulmalı.

  • alparslan türkeş

    fethullah gülen'in kendisine "sizlerden öğrendik. bu yolu sizler açtınız" dediği kişi.
    türkeş'in fethullah gülen hakkındaki yorumu ise şöyle:

    "...şahsi malı olarak bir dikili ağacı dahi bulunmayan, kendini ilme ve ilmin yayılmasına adayan, memleketimizin manevi dinamiği olan hocaefendinin, avrupa'dan yunanistan'a, kanada'dan yakutistan'a olan çalışmaları her manada takdire şayandır. böyle muhterem bir zatın nereden geldiği belli olmayan elli sekiz kişilik bir listede isminin geçmesi veya eklenmesi, zan sahiplerince hiçbir mana ifade etmeyecektir. hocaefendi türk milletinin gönlünde hak ettiği tahtı kurmuştur. hiçbir zan ve iftira onun bu durumunu sarsamaz. türk manevi ve milli değerlerine büyük katkılarıyla ve kültür alanındaki büyük ve başarılı girişimleriyle şimdiden bütün milletimizin derin sevgi ve hürmetini kazanmıştır. türkiye'nin hak ettiği huzur ortamına kavuşması için elinden gelen gayreti gösteren fethullah gülen hocaefendiye yapılan bu çirkin yakıştırmanın gerisinde art niyet ve art niyetli kişilerin olduğu meydandadır..."

    cenazesine fethullah gülen en ön sıradan katılmış ve muhtemelen cenaze namazını kıldırmak istemiş. ama diyanet işleri başkanı mehmet nuri yılmaz masaya çıkıp namaz kıldırarak buna engel olmuş.

  • mehmet çilingiroğlu

    akademisyen egosu + doktor egosu + yurtdışında yaşayıp tepeden bakan insan egosu + ileri yaşta popülariteye kavuşan insan görmemişliği (bundan özellikle twitter'da bol miktarda var)

    hepsinin karışımı.

  • osman öcalan'ın trt kurdi'de imamoğlunu kötülemesi

    abdullah öcalan'ın kardeşi olan ve bir zamanlar pkk'da yer alan osman öcalan'ın, devlet kanalı trt kurdi'de istanbul büyükşehir belediye başkan adayı ekrem imamoğlu'nu kötülemesidir.

    "mikrofon uzatılan osman öcalan, “ekrem imamoğlu ciddi bir mesaj vermedi kürtler için. elinden geldiğince kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. kürtler için chp’nin hiçbir projesi yoktur” dedi."

    hey gidi istanbul rantı sen nelere kadirsin..

  • samsun valisi'nin 1.7 milyon tl'lik yeni aracı

    (bkz: passat mı çekeyim yanlarına)

    dünyada kimler makam aracı olarak audi a8l kullanıyor? (alternatif link)

    • isveç başbakanı
    • danimarka başbakanı
    • estonya başbakanı
    • ispanya başbakanı ve yardımcısı
    • polonya cumhurbaşkanı
    • hollanda kralı
    • norveç kralı & kraliçesi

    bizim samsun valisinin bunlardan ne eksiği var? tabi ki audi a8l alınacak.

  • hiç got izlememiş yazarların gözünden got

    bir sarışın kadın, bir de cücenin varlığından başka hiçbir bilgim yok.

  • bolu belediyesi'nde itfaiyecinin efsanevi kariyeri

    2004-2019 yılları arasında alaaddin yılmaz (akp) tarafından yönetilen bolu belediyesi'ne 10 sene önce itfaiye eri olarak giren serkan ılgaz'ın (başkanın uzaktan akrabasıymış) efsanevi kariyeridir. itfaiye eri olarak işe başlayan serkan ılgaz, şunların hepsini birden yürütüyormuş:

    • özel kalem müdür vekilliği
    • insan kaynakları birim sorumluluğu
    • belediye bünyesindeki 'tabiatın kalbi bolu' şirketinin yönetim kurulu üyeliği,
    • iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı,
    • belediye bilişim birim sorumluluğu
    • halk ekmek fırın müdür vekilliği

    2019 yerel seçimlerinin ardından tanju özcan (chp) belediye başkanı seçilince bütün görevlerinden alınıp tekrar itfaiye eri yapılmış.

    edit: bolu'da yaşan bir arkadaşımız haberde 10.000 lira olarak gösterilen maaşın sadece "tabiatın kalbi bolu" biriminden geldiğini, başka birimlerden de artı para aldığını söyledi. eşi ve annesi de belediyede memurmuş arkadaşın dediğine göre.

  • chp'nin dsp yüzünden kaybettiği belediyeler

    31 mart 2019 yerel seçimlerinde, chp'nin, dsp adayına giden oylar sebebiyle kaybettiği belediyelerin listesidir.
    normalde alanda görünürlüğü olmayan, sosyal medyada bile görünürlüğü olmayan fakat seçim gelince ortaya çıkıp aday gösteren dsp'nin sebep olduklarının bir kısmı şunlardır:

    silivri / istanbul
    mhp - 46.740 (volkan yılmaz)
    chp - 43.933 (özcan ışıklar)
    dsp - 6689 (selami değirmenci)
    kazanan ve chp/ittifak adayı arasındaki oy farkı: 2.807
    -----
    keşan / edirne
    akp - 18.429 (mustafa helvacıoğlu)
    chp - 18.406 (şenol yalı)
    dsp - 59 (yunus emre ergamalıoğlu)
    kazanan ve chp/ittifak adayı arasındaki oy farkı: 23
    -----
    çifteler / eskişehir
    mhp - 4.758 (kadir bıyık)
    chp - 4.750 (zehra konakçı)
    dsp - 21 (sevilay altaş)
    kazanan ve chp/ittifak adayı arasındaki oy farkı: 8
    -----
    pazarcık / kahramanmaraş
    akp - 17.901 (ibrahim ylmazcan)
    chp - 10.684 (haydar ikizer)
    dsp - 10.067 (kamil dalkara)
    kazanan ve chp/ittifak adayı arasındaki oy farkı: 7217
    -----
    aksu / antalya
    akp - 15.467 (halil şahin)
    iyi parti (chp ittifak adayı) - 12.473 (durmuş ali arslan)
    dsp - 11.506 (isa yıldırım)
    kazanan ve chp/ittifak adayı arasındaki oy farkı: 2994
    -----
    serik / antalya
    akp - 28.759 (enver aputkan)
    dsp - 24.777 (mehmet habalı)
    iyi parti (chp ittifak adayı) - 21.287 (yusuf mecek)
    kazanan ve chp/ittifak adayı arasındaki oy farkı: 7.472

    örnekle çoğaltılabilir fakat hiçbiri 1999 ankara seçimleri kadar unutulmaz olmayacaktır:

    ankara büyükşehir belediyesi
    fp - 541.515 (i. melih gökçek)
    chp - 512.083 (murat karayalçın)
    dsp - 169.490 (doğan taşdelen)
    kazanan ve ikinci arasındaki oy farkı: 29.432

    çankaya belediye başkanlığından büyükşehir belediye başkanlığına geçmeye çalışan doğan taşdelen, aday gösterilmeyince dsp'ye geçerek aday oldu ve ankara'yı melih gökçek'e teslim etti.

  • yakışıklı olan ama sevgilisi olmayan erkek

    sözlükte "yakışıklı olan ama sevgilisi olmayan erkek" başlığına bunun kendisi olduğunu iddia eden hiçbir erkek bu kategoride değildir.

    sevgilisi olmaması açısından değil, yakışıklı olma açısından :)

  • ak parti'nin gündeminde bedelli askerlik yok

    binali yıldırım'ın 27 nisan 2018 bedelli askerlik açıklamasını dengeleyen açıklama.

    birbirinin zıddı anlamına gelen iki açıklama ile iki tarafın da ilgisini çekme ve herkesin gönlünü hoş etme siyaseti.

    binali yıldırım açıklamasıyla bedelli bekleyenler umutlandırılıyor, mahir ünal açıklaması ile bedelliye karşı olanlar sakinleştiriliyor.

    bedelli askerlik yerine farklı bir örnek ile de açıklanabilir. binali yıldırım "emeklilik yaşını kırk yapacağız" derken, mahir ünal da "böyle bir şey gündemimizde yok" diyebilir.

    böylece hem kırk yaşında emekli olmak isteyenler umutlanır, hem de yıllarca emeklilik için yaş sınırını bekleyenlerin tepkisi yatıştırılır. iki tarafın da gönlü hoş olur, oyu yapıştırırlar.

    saftirik arkadaşlar da bu iki kişinin birbirinden bağımsız hareket edip açıklama yaptığını sanar.

  • merve çavdar

    facebook hesabında üniversitedeki son dönemine girerken kendisini öğretmen olarak gösteren bir montaj görsel paylaşmış. görünce içim yandı. çocukluğundan bir kare. gerçekleştiremediği hayallerini yanına alarak aramızdan ayrılan genç bir insan ve yitip giden bir hayat.

    ve bu kardeşimiz için bir insan müsvettesinin yazdığına bakın: (bkz: cehape'nin bir oyu daha azaldı)
    intihar eden bir başka öğretmen:
    (bkz: ibrahim yeşilbağ)