theos ek mekhanes6
profili

  • rakının yurt dışında tutmamasının sebebi

    düzenli rakı içen biri olarak yurt dışında tutmamasının en büyük sebebinin rakının basit ve niteliksiz bir içki olmasından kaynaklandığını rahatça söyleyebilirim.

    babam, içilebilir etil alkolün satışı durdurulana dek rakıyı kendi yapıyordu: etil alkol, anason yağı, şeker, su. rakıyı yapması sanırım beş dakika falan sürüyordu ve yeni rakı'dan daha güzel bir rakı ortaya çıkıyordu. bu verdiğim örnek bile rakının ne kadar niteliksiz olduğunu kanıtlamaya yeter.

    damıtılmış başka bir içki olan viskiyle kıyaslayayım: bir iskoç viskisinin üç seneden daha az fıçılarda bekleme ihtimali yok (kanunen yasak), 50 yılın üzerinde yaşlandırılmış viskiler bile var, günümüzde ulaşılabilir ve güzel tek maltlar 12 yıl civarında seyrediyor. yapımdaki emek ve ustalığa, viskinin yapıldığı coğrafyanın önemi gibi konular da cabası.

    alkollü içeceklerin her türlüsüne ilgi duyan, mümkün olduğunca farklı türleri ya da aynı türlerin farklı yorumlarını deneyen biriyim. rakının da tekel'den sonra çıkan her türünü denedim, denemediğim yok (en çok mest rakıyı severdim damla sakızlı) buna karşın şundan eminim ki, eğer türk olmasaydım rakıyı ikinci kez denemezdim.
    türk olmak neyi değiştiriyor? arkadaşlarla buluşulduğunda, dışarı çıkıldığına, yemek yeneceği zaman, mangala gidildiğinde insanların aklına rakı geliyor, çünkü aklımızın erdiği zamandan bu yana çevremizde-ailemizde rakı gördük. şimdi hala bu tür organizasyonlarda rakıyı keyifle içiyorum, ancak her türlü içkiyi evde içmeme karşın rakıyı evde içesim gelmiyor. nedeni "rakı muhabbet ister" tarzı iğrenç rakı edebiyatı değil, aslında rakıyı sevmiyor oluşum.

    yine niteliksiz bir içki olan votkanın ise dünya çapında tutulma nedeni tadının olmaması. her türlü kokteyle baz olabildiği ve karıştığı bileşenlerin tatlarını bastırmadığı için votka popüler olabiliyor. aromalı versiyonları da cabası. ruslar dünyanın kalanı gibi meyve suları ya da enerji içecekleriyle karıştırmayıp içiyorlar çünkü onların da alıştığı kültür bu. rakı ise bu elastikiyetten uzak, hiçbir kokteyle dahil olamadığı gibi sek ya da su ile tüketimiyle insanları etkileyecek bir lezzete de sahip değil.

    zaten hepsi bir yana, rakı pazarlanabilecek bir ürün olsaydı yunanistan bunu çoktan yapardı, onlar bile rakıya nazaran daha yumuşak içimli uzolarını kimseye içiremiyor.

  • metallica'nın en iyi şarkısı

    “en az bilinen şarkısını yazayım da marjinalite kasayım”cılar gelmiş yine. aferin size.

  • yaptırılan dövmeden pişman olma korkusu

    kendi adınızı yazdırıp kıro ve rezil bir dövmeye sahip olarak dozajını artırabileceğiniz korku.

  • israil ordusu

    ya ülkeyi veya politikalarını sevmezsin ayrı da, oturup "vasıfsız ordu" falan demek nedir arkadaş, bir de "teknoloji olmasa araplar bunları perişan eder" gibi kıraathane laflarını sarfetmek için gerçekten tarih bilmiyor olmak gerek, tarih gösterdi bunlar ne yapabildi ne yapamadı, üstelik o arap ülkelerinin hepsi altın çağındayken, israil hala palazlanmamışken.

    (bkz: 1973 arap israil savaşı)

    (bkz: 6 gün savaşı)

    edit: bilmedigi ve işine gelmeyen bir şey duyunca karşıdakini "israil sevici", "siyonist" olmakla suçlayan duzeyde birine ne anlatilabilir? he anam hizbullah ve persler super savascilar, git sen de savas onlarla.

  • ingilizce bildiği halde peynir yiyen götveren

    süt ürünlerinden alınan fosforun beyin gelişimi için ne kadar önemli olduğunu gördük böylece. ingilizce bilen ve peynir yiyen bir götveren olmak embesil olmaktan çok daha iyi arkadaşlar, parmesana rokfora devam.

  • doğan çocuğun evine mutluluk getirmesi

    10 tane çocuk yapan fakir ve salak ailelerin dayanağı belki de bu düşüncedir.