cashkopat2
profili

  • adil kullanım kotası

    sıfırlanma tarihinin herkes için ayın 1'i olması altyapı eksikliği bahanesinin bir yalan olduğunun en büyük kanıtıdır.

    bir altyapı yetersizse kullanım için hedef maksimumların en küçüğünü yakalamaktır. yani aylık toplam kullanım 30 birim ise bunun her gün için 1 civarında olması işinize gelir. bu 30 birimlik aylık kullanım 3 gün boyunca üç, 5 gün boyunca 0.2 gibi bir dağılımla elde edilmişse 3 olan günlerde altyapı yetersiz kalacaktır.

    dolayısıyla değişik sistemler deneyip her biri için maksimumlara (ayın en çok tüketim yapılan günü kulllanım miktarına) baktığınızda en küçük olan sistem yetersiz altyapı için en uygun olandır. maksimumun küçük olması yukarıdaki örnekten anlaşılabileceği gibi her gün aynı ortalama kullanım ile mümkündür. (örnekte matematiksel olarak en az 1 olabilir. ne kadar yakın, o kadar iyi ) ancak mevcut sistem bunun tam tersine yol açıyor.

    herkesin farklı bir fatura kesim tarihi olsa adk'nın sıfırlanması ayın 30 gününe dağılacağından çok daha dengeli bir yüklenme olur. neredeyse her gün aylık toplam/30 şeklinde bir kullanım ortaya çıkar ve bu maksimumu minimize eder. ama şu anki sistemde ay başında herkes en yüksek hıza sahipken, ay sonunda yine neredeyse herkes 5'te biri hıza düştüğü için, yani ayın 1'inde kimsede adk diye bir şey olmadığı için maksimumların maksimumu ortaya çıkıyor ve altyapı zorlanabileceği en yüksek seviyede zorlanıyor.

    kısaca adk'ya neden olan şey altyapı filan değil.

  • iphone 6s

    şunu hatırlatan: (bkz: olan biten/#20571171)

    tamam, çoğu sözlük kuralı "hit getiren herşey makbuldür" felsefesiyle kaldırıldı, format diye bir şey kalmadı. adında sözlük geçen dünyanın en dandik şeyi neyse onda bile olmaması komik kaçacak "daha önce yazılmış zaten bu" kuralı bile yok artık. ona da eyvallah, millet yazsın ki paracıklar gelsin. ekşisözlük'ün gittigidiyor olarak kullanılmasına zaten bir şey diyemem, hâttâ desteklerim, itiraf ya da şikayet sitesi olabiliyorsa satış neden yapılmasın? ama arkadaş, adamın biri iki iphone satacak diye en az 10. kez "bire bir aynı" entry'i silip silip yeniden giriyor. ve yaptırımı yok. neden? ilk cümledeki sebepten. durmak yok, yola devam.

    elimde biri 16gb diğeri 64gb 2 adet kapalı kutusunda gold modeli bulunmayan telefondur kendisi. ama olsa sözlük yönetimine fırlatırdım protesto amaçlı.(kutularını en azından.)