ahbual22
profili

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    yaş :33
    meslek: avukatlık
    uzmanlik alanı: nitelikli dolandırıcılık
    derdiniz geçim kaynağımdır :)

    (geyik amaçlıdır)

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    yaş: 32
    yer: suriçi, istanbul
    meslek: kapıkulu

    ilgilendiğim konular: tımar sistemi, yeniçeri ocağı, cülus bahşişi..

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    meslek : avukat
    uzmanlık alanı : ceza hukuku
    derdiniz geçim kaynağımdır..

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    ilk dönemler dertleşme ve çözüm odaklı kullanılan, daha sonra ise tanışma ortamına dönüşen veritabanı.

    ben size bu başlıkta işlerin nasıl ilerlediğini anlatayım; (herkesin tahmin edeceği gibi bir entry üzerinden başlar.)

    entry: ilişki konularında yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var. yeşillendirin. (tam tilki bu)
    mesaj: (0000001) evet, sen dinliyorum.

    1. gün;

    muzdarip olduğu dert ve konu hakkındaki fasıl. daha sonra; sohbet, yazılan entry'ler hakkında yorumlar ve karşılıklı şuku/fav olayı. biraz daha komiklikler ve ''kendine iyi bak, iyi geceler'' mesajı ile kapanış.

    2. gün;

    ''selam, naber'' şeklinde açılış; biraz sohbet, dün akşamki dertten söyleşi, biraz günlük yaşamdan kesitler, ortak nokta bulma çalışmaları ve devam eden sohbet. ''iyi geceler, yarın görüşürüz'' mesajı ve ''badilerime ekledim'' notu ile kapanış.

    3. gün;

    ''selam, badi'' şeklinde samimiyet ve yakın temas içerikli açılış; başlayan sohbet, tarafların numara isteme konusundaki cesaretsizliği ve taraflardan birinin tüm cesaretini toplayarak ''senin için sıkıntı olmaz ise whatsapp'dan yazışalım'' mesajı ile ilk sinyali vermesi. karşı tarafında numarasını yazıp sonuna bir '':)'' eklemesi.

    4. gün; (whatsapp'dan)

    ''selam'' ve smiley ile açılış. profil fotoğrafı hakkında yorumlar ve devam eden sohbet. uzar, uzar, uzar...

    5. gün; (whatsapp'dan)

    ''çok kötüyüm ya'' temalı karşı tarafı meraklandıracak bir mesaj. gün boyu o konudan yazışma ve teselli.

    6. gün; (whatsapp'dan)

    sohbet, sohbet, sohbet...

    7. gün; (whatsapp'dan)

    sohbet, sohbet, sohbet...

    8. gün; (whatsapp'dan)

    yazışmaların durması.

    9. gün;

    3. ve 4. gün yaşanan heyecanın tamamen bitmesi. kimsenin yazmaması.

    10. gün; (whatsapp)

    --çevrimiçi-- ancak yazan kimse yok. karşı tarafta da heyecan bitti. artık reel'deki arkadaşlarıyla yazışmaya devam ediyor.

    sonuç; kimse yazmayınca taraflardan birinin rehberinden silmesi.

    11. gün;

    sözlüğe geri dönüp yeniden ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı başlığına bir entry daha yazmak. yine dönen biri, yine aynı olaylar... tanış, tanı ve bitir. sonra başka biri, sonra diğeri, sonra öbürü, tekrar başa dön...

    "rhizoma isimli yazarımızın baslık altindaki entry'idir. "

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    ekşi itiraftan alıntıdır.

    hayatımda ilk kez evlilik teklifinde bulunacaktım. farklı birşey, orjinal bir şey olsun istedim, bayağı düşündüm taşındım, ismi de bir çok filmdeki önemli sahnelerde fonetik olarak çok güzel uyacak bir isimdi, fragman hazırlatayım dedim. sonra nazımın geçtiği düzgün bir yerde projeksiyonla yansıtır izleriz, güzel olur dedim. türkiye'deki firmalara güvenmediğim için yurtdışında bir kaç firmayla yazıştım, kullanılacak resimleri, istediğim film sahnelerini, istediğim hikayeyi, diyalogları falan gönderdim, demo hazırlayıp gönderdiler beğenmedim, onlar başka firmaya yönlendirdi, orada aynısı oldu falan derken 8-10 firmadan sonra bir firmaya ulaştım.

    fragman normalde 3 dakika falan olacaktı, firmalar da 15 saniyesi sesli, 15 saniyesi sessiz demo gönderiyorlardı, bu firma 4 saniyelik bir demoyla film afişi bir sabit görüntü gönderdi, 300'deki this is sparta sahnesiyle, v for vendetta temalı afiş. ama öyle bir demo ki, gazetelere göndersem hollywood'un gururu türk diye haberimi yaparlar. adamlar filmdeki sahneye öyle bir oturtup, öyle bir seslendirmişler, milyon dolarlık projede direkt ben varım, öyle diğer firmalar gibi kafayı kes yapıştır değil, ben şüpheye düştüm lan o kadar iyi. dedim tamam ben bunu istiyorum, yapın. adam bana öyle bir fiyat çıkardı ki 3 dakikalık iş için, o paraya ev alınabiliyor.

    tamam lan dedim yapın, hayatta bir kere yapılacak bir şey, sokarım parasına. adam nerede kullanacaksınız hangi formatlarda hazırlatayım dedi, valla dedim evlilik teklifi olacak bu, flash belleğe koy gönder. adam da bu sefer seni deli mi sikti diye sordu. o paraya çok daha iyi evlilik teklifinde bulunabilirsin dedi. adamla bayağı muhabbet ettik üstüne. şöyle olur mu, sen nasıl ettin falan derken sonra başka bir fikir bulduk adamla beraber, gerçekten de fragmandan daha güzel bir fikirdi, tamam dedim onu yapayım, teşekkür ettim falan, sonra da tebrik ettim adamı elindeki işi sırf müşteriyi düşünerek savdığı için, türkiye'ye gelirse kesinlikle kendisini ağırlamak istediğimi söyledim, adresine de özel yapım lokum gönderdim, renkleri adamın firma logosu gibi dizilmiş şekilde falan. adam el yazısıyla teşekkür mektubu gönderdi bunun üstüne, noel'de de kart gönderdik birbirimize.

    sonrasında ben diğer teklifin planlarını yaparken ayrıldık. o teklifle ilgili planlar da iptal oldu tabi. bugün de ofiste otururken bir kargo geldi, baktım bir adet flash bellek. ay başında sektörel bir program röportaj yapmıştı, onu gönderdiler diye çok da siklemedim. attım cebe çıktım. eve gelince dedim bir bakayım nasıl olmuş program, taktım belleği içinde bir kaç video var, bir tane word dosyası var, allah allah dedim montajlı montajsız hepsini gönderdiler herhalde. en büyük boyutlu olana tıkladım izleyeyim diye.

    adam benim ona gönderdiğim fragmanın tamamını yapmış. öyle böyle değil, bildiğin muhteşem ötesi olmuş. sadece bazı diyalogları değiştirmiş, evlilik teklifi değil de evlilik esnasında yayınlanacak bir şey haline getirmiş. nefesim kesildi izlerken resmen. diğer ufak videolarda da beraber çalıştıkları bazı ünlü şahıslara mutlu bir evlilik diletmiş. word dosyasını açtım, bayağı uzun birşeyler yazmış, teklif için bu olmazdı ama evlenirken güzel bir hediye vermek istedim, hangi ünlüyü sevdiğinizi bilmediğim için onların videolarını ayrı ayrı koydum sevmediğiniz varsa aralarında göstermezsiniz falan yazmış.

    bildiğin oturdum ağladım. te anasının örekesindeki adam, önce kazanacağı paradan vazgeçiyor daha iyi bir evlenme teklifi yapayım diye, sonra üç beş kilo lokum gönderdim diye parasıyla yaptıramadığım şeyi, muhteşem bir sürprizle hazırlıyor ve gönderiyor. ki parasını ödeyip satın alacağımdan da daha fazla içerikle yapıyor bunu.

    lan hadi beni siktir et, bu adamın emeğine yazık lan. toplasan 6 aydır tanıyor adam beni, en fazla bir hafta konuştuk, o adam anlamış benim ne kadar değer verdiğimi, sense giderken benim hediye ettiğim kitabın içine hala birşeyler yazarak trip atma derdindesin, yok kurşun kalemle yazıyorum siler sonrakine verirsin benim değerim mi vardı falan. yemin ediyorum hiçbir şey değilde, ben o adama nasıl ayrıldık diyeceğim onu düşünüyorum. sikerim lan seni dese tek kelime edemem, adamın ilişkimizdeki emeği senden fazla lan resmen. aynı isimde aynı tipte kız bulacaksın o video oynayacak düğünde dese itiraz edemem.

    bir ilişki için şahsen yapabileceğim en büyük jest resmen elimde patladı. buralar değerlenir diye arsa alıp, karşı lotuna gökdelen dikilirken arazisi kamulaştırılmış dayı gibi kaldım.

    edit: beklemediğim kadar oylandı bu entry, bir çok kişi sonrasını merak etti, tek tek cevap yazmak yerine edit ile anlatayım sonrasını.

    çok da lafı uzatmadan söyleyeyim, hayatımın aşkını buldum. dünya üzerinde var olmasına ihtimal bile vermediğim birisi çıktı karşıma. yaşıtlarım neredeyse torun sevecek ben hala elini tuttuğumda tüm vücudum kasılacak kadar aşığım ona, resmen yaşlılığımı ağız tadıyla yaşatmıyor bana, liseli gibi oldum. ilişkideki tek sorunum da bu açıkçası.

    bu entry girilmeden önce onu tanımıştım ama öyle tanış seviyesindeydik. sonra benim içip içip tacizlerime dayanamadı ve bana bir şans verdi. daha doğrusu o zaten kaç çocuğumuz olacağına falan karar vermişti ama erkeklik gururum incinmesin diye sanki olaylar benim kontrolümdeymiş gibi davranmama göz yumdu. ve beni dünyadaki en mutlu erkek yapmak için de sadece var olması yettiği halde daha da fazlasını yapıyor.

    velhasıl kelam, oğlum benim için üzülmeyin lan. cidden diyorum bak o ağlak şarkıdaki gibi değil, cidden üzülmeyin. sadece evlenmiş o lmak için evlenecektim ve her şeyi bokunu çıkararak yapan bir insan olduğum için bu kadar prodüksiyon içine girdim. şimdi ise deli gibi aşığım ve umuyorum ki bu sefer gerçekten aşık olduğum için evleneceğim.

    bir de teklif güzel falan değildi, dünyanın diğer ucundaki adama para verip yaptırdığım bir şey, kişisel bile değil sadece pahalı. bunun yerine kendi ellerimle bir pankarta bile benimle evlenir misin yazsam daha iyi bir teklif olurdu, bunu ise şimdi görebiliyorum çünkü aşığım, iyi olanın sadece para ile elde edilen bir şey olmadığını görebiliyorum.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    daha çok anlat” dedim.
    “hoşuna gidiyor mu?”
    “çok. elimden gelse seninle sekiz yüz elli iki bin kilometre hiç durmadan konuşurdum.”
    “bu kadar yola nasıl benzin yetiştiririz?”
    “gider gibi yaparız."
    (şeker portakalı).

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    ilk dönemler dertleşme ve çözüm odaklı kullanılan, daha sonra ise tanışma ortamına dönüşen veritabanı.

    ben size bu başlıkta işlerin nasıl ilerlediğini anlatayım; (herkesin tahmin edeceği gibi bir entry üzerinden başlar.)

    entry: ilişki konularında yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var. yeşillendirin. (tam tilki bu)
    mesaj: (0000001) evet, sen dinliyorum.

    1. gün;

    muzdarip olduğu dert ve konu hakkındaki fasıl. daha sonra; sohbet, yazılan entry'ler hakkında yorumlar ve karşılıklı şuku/fav olayı. biraz daha komiklikler ve ''kendine iyi bak, iyi geceler'' mesajı ile kapanış.

    2. gün;

    ''selam, naber'' şeklinde açılış; biraz sohbet, dün akşamki dertten söyleşi, biraz günlük yaşamdan kesitler, ortak nokta bulma çalışmaları ve devam eden sohbet. ''iyi geceler, yarın görüşürüz'' mesajı ve ''badilerime ekledim'' notu ile kapanış.

    3. gün;

    ''selam, badi'' şeklinde samimiyet ve yakın temas içerikli açılış; başlayan sohbet, tarafların numara isteme konusundaki cesaretsizliği ve taraflardan birinin tüm cesaretini toplayarak ''senin için sıkıntı olmaz ise whatsapp'dan yazışalım'' mesajı ile ilk sinyali vermesi. karşı tarafında numarasını yazıp sonuna bir '':)'' eklemesi.

    4. gün; (whatsapp'dan)

    ''selam'' ve smiley ile açılış. profil fotoğrafı hakkında yorumlar ve devam eden sohbet. uzar, uzar, uzar...

    5. gün; (whatsapp'dan)

    ''çok kötüyüm ya'' temalı karşı tarafı meraklandıracak bir mesaj. gün boyu o konudan yazışma ve teselli.

    6. gün; (whatsapp'dan)

    sohbet, sohbet, sohbet...

    7. gün; (whatsapp'dan)

    sohbet, sohbet, sohbet...

    8. gün; (whatsapp'dan)

    yazışmaların durması.

    9. gün;

    3. ve 4. gün yaşanan heyecanın tamamen bitmesi. kimsenin yazmaması.

    10. gün; (whatsapp)

    --çevrimiçi-- ancak yazan kimse yok. karşı tarafta da heyecan bitti. artık reel'deki arkadaşlarıyla yazışmaya devam ediyor.

    sonuç; kimse yazmayınca taraflardan birinin rehberinden silmesi.

    11. gün;

    sözlüğe geri dönüp yeniden ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı başlığına bir entry daha yazmak. yine dönen biri, yine aynı olaylar... tanış, tanı ve bitir. sonra başka biri, sonra diğeri, sonra öbürü, tekrar başa dön...

    copy pasted baska yazardan :)

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    yaş: 32
    yer: suriçi, istanbul
    meslek: kapıkulu

    ilgilendiğim konular: tımar sistemi, yeniçeri ocağı, cülus bahşişi

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    her zaman ki gibi müptelalarının doldurduğu başlık.. tek kelimelik entry gördü bu gözler.. yalarım diyememiste dinlerim yazmis beyzade, hanzade..

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    yaş: 32
    yer: suriçi, istanbul
    meslek: kapıkulu

    ilgilendiğim konular: tımar sistemi, yeniçeri ocağı, cülus bahşişi...

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    meslek : avukat
    uzmanlık alanı : ceza hukuku
    derdiniz geçim kaynağımdır...

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    var olduğuna inanmadığım veritabanıdır.

    şöyle ki; buradan bir kaç arkadaşa zamanında yazdım, elimden geldiğince dinleyip kendi çapımda çözümler sunabilirim diye düşündüm.

    cinsiyete bakmadım, önemli olan dertleşmek diye düşündüm, inandım lan işte mal gibi.

    noldu peki? geri dönüş olmadı. neden bariz belli bence: iki sap neden dertleşsin lan!?

    halbuki ben insani açıdan yaklaşmıştım, tamamen iyi niyetimle. ama maalesef burada dertleşmek adına yazan bir çok erkeğin tek hayali kafasını sıcak bir memeye koyup ağlamak, yavru kediyi oynamak.

    bari acındırmadan yapın olm bu işi. sonra sizin gibiler yüzünden karı milleti erkekler şöyle erkekler böyle diye konuşuyor.

    mutlaka arada cidden dertleşmek isteyen vardır, herkes cinsiyetçi olamaz tabii.iyi niyetli o arkadaşları tenzih ederim..

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    yaş: 27
    yer: suriçi, istanbul
    meslek: kapıkulu

    ilgilendiğim konular: tımar sistemi, yeniçeri ocağı..

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    var olduğuna inanmadığım veritabanıdır.

    şöyle ki; buradan bir kaç arkadaşa zamanında yazdım, elimden geldiğince dinleyip kendi çapımda çözümler sunabilirim diye düşündüm.

    cinsiyete bakmadım, önemli olan dertleşmek diye düşündüm, inandım lan işte mal gibi.

    noldu peki? geri dönüş olmadı. neden bariz belli bence: iki sap neden dertleşsin lan!?

    halbuki ben insani açıdan yaklaşmıştım, tamamen iyi niyetimle. ama maalesef burada dertleşmek adına yazan bir çok erkeğin tek hayali kafasını sıcak bir memeye koyup ağlamak, yavru kediyi oynamak.

    bari acındırmadan yapın olm bu işi. sonra sizin gibiler yüzünden karı milleti erkekler şöyle erkekler böyle diye konuşuyor.

    mutlaka arada cidden dertleşmek isteyen vardır, herkes cinsiyetçi olamaz tabii.iyi niyetli o arkadaşları tenzih ederim.

    demiş bir zamanlar sevgili yazarımız “refreshing towel” ... yine, yeniden hala güncel

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    var olduğuna inanmadığım veritabanıdır.

    şöyle ki; buradan bir kaç arkadaşa zamanında yazdım, elimden geldiğince dinleyip kendi çapımda çözümler sunabilirim diye düşündüm.

    cinsiyete bakmadım, önemli olan dertleşmek diye düşündüm, inandım lan işte mal gibi.

    noldu peki? geri dönüş olmadı. neden bariz belli bence: iki sap neden dertleşsin lan!?

    halbuki ben insani açıdan yaklaşmıştım, tamamen iyi niyetimle. ama maalesef burada dertleşmek adına yazan bir çok erkeğin tek hayali kafasını sıcak bir memeye koyup ağlamak, yavru kediyi oynamak.

    bari acındırmadan yapın olm bu işi. sonra sizin gibiler yüzünden karı milleti erkekler şöyle erkekler böyle diye konuşuyor.

    mutlaka arada cidden dertleşmek isteyen vardır, herkes cinsiyetçi olamaz tabii.iyi niyetli o arkadaşları tenzih ederim.

    demiş bir zamanlar sevgili yazarımız “refreshing towel” ... yine, yeniden hala güncel

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    yaş: 27
    yer: suriçi, istanbul
    meslek: kapıkulu

    ilgilendiğim konular: tımar sistemi, yeniçeri ocağı, cülus bahşişi..

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    degerli yazarlar , daha degerli ve aynı zamanda sabırlı çaylaklar başlığı uzun süredir ara sıra takip ediyorum. aşağı yukarı aynı kisilerin takip ettiği rahatlıkla görülüyor. geyik yapmak isteyen varsa, bana özelden yazdiğinda bi whatsapp grubu kuralım. amacı sadece sevişmek icin birileri ile tanışmak olanlar yazmazsa daha huzurlu oluruz.. sevgilerle

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    bir çok insanın samimiyetsiz bir şekilde yazdığına inandığım veritabanıdır.

    efenim şöyle ki; bundan bir kaç ay önce bu tarz bir ilana rastladım.bir kaç entrysini okudum yazan arkadaşın, samimi bir arkadaş zannettim ve bütün samimiyetimle "anlat hacı abi, dinliyorum seni" tarzı bir mesaj yazdım. dönmedi tabii ki. neden? e amk o'nun derdi başka, sürttürecek hatun arıyor, n'apsın benim gibi sapı gecenin bir saati dimi?

    samimi olun, en azından diyalog kurmak istediğiniz insanın cinsiyetini belirtin.”

    demiş bir arkaşımız. e hala güncel, hala doğru.

    not: dünden bugüne yenilendi.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    bir çok insanın samimiyetsiz bir şekilde yazdığına inandığım veritabanıdır.

    efenim şöyle ki; bundan bir kaç ay önce bu tarz bir ilana rastladım.bir kaç entrysini okudum yazan arkadaşın, samimi bir arkadaş zannettim ve bütün samimiyetimle "anlat hacı abi, dinliyorum seni" tarzı bir mesaj yazdım. dönmedi tabii ki. neden? e amk o'nun derdi başka, sürttürecek hatun arıyor, n'apsın benim gibi sapı gecenin bir saati dimi?

    samimi olun, en azından diyalog kurmak istediğiniz insanın cinsiyetini belirtin.”

    demiş bir arkaşımız. e hala güncel, hala doğru.

    not: dünden bugüne yenilendi.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    “bir çok insanın samimiyetsiz bir şekilde yazdığına inandığım veritabanıdır.

    efenim şöyle ki; bundan bir kaç ay önce bu tarz bir ilana rastladım.bir kaç entrysini okudum yazan arkadaşın, samimi bir arkadaş zannettim ve bütün samimiyetimle "anlat hacı abi, dinliyorum seni" tarzı bir mesaj yazdım. dönmedi tabii ki. neden? e amk o'nun derdi başka, sürttürecek hatun arıyor, n'apsın benim gibi sapı gecenin bir saati dimi?

    samimi olun, en azından diyalog kurmak istediğiniz insanın cinsiyetini belirtin.”

    demiş bir arkaşımız. e hala güncel, hala doğru.