masteryoda5
profili

  • fahiş kira artışına hapis hazırlığı

    fahiş akaryakıt, vergi, elektrik, doğalgaz vb zamlarına da hapis gelecek mi sayın bakan?

  • 2020 yılı araç satışı artış oranında rekor

    türkiye'deki araç satış adedi hala 10 yıl önceki seviyeyi zor yakalıyor (2011 otomobil+ hafif ticari satış sayısı 760 bin, 2020 satışı 770 bin)
    bu süre içinde ülkenin nüfusu arttı, otomobil üretimi arttı, sorarsanız ekonomi hep daha iyiye gitti.. ama sayı 10 sene önceyi yakaladı diye bayram yapıyoruz. kaldı ki aradaki yıllarda da hep geriye gitmişiz.
    10 yıllık yerinde saymayı başarı sayanların aklından kuşku duymak gerekiyor.
    ek: 2019 toplam otomobil+ hafif ticari satışı 479 binmiş. yerlerde sürünmüş. üstelik virus ve onun olumsuz etkileri de yokken. bunun üzerine ucuz kredili satış ile 10 yıl önceyi yakalayınca sevinç çığlıkları atıyoruz :)
    o kafadan istiyorum.

  • galata kulesi'nin abartılmış olduğu gerçeği

    o beğenmediğin galata kulesi 1500 yaşında
    bak bakalım çevrene 1500 yaşında kaç tane yapı var? modern teknoloji, beton, çelik kullanılarak inşa edilen binalar kaç sene ayakta durabiliyor? düşün.
    ha diyorsan ki "yazıktır. o güzelim galata kulesinin çevresi iğrenç binalarla çevrilmiş. koruyamamışız. yapının güzelliği ve görkemi onların arasında kaybolup gitmiş" anlarım.
    ama zamanının en yüksek binalarından biri olan o güzelim gözetleme kulesi asla abartılmış bir eser değildir. sadece biz çevresini korumayı becerememişiz.

  • kızılkayalar

    kıkırdak, deri, sinir ve bilumum sakatat artıklarını içeren sanayi kıymasından yaptıkları köfteyi, içindeki pislikler anlaşılmasın diye baharatla yoğurup bol salçalı suya batırıp satan mekan.
    hijyen: sıfır
    insana saygı: sıfır
    yobazlık: 100

  • 15 kasım 2015 çin füze ihalesinin iptal edilmesi

    o kadar astin kestin, meydan okudun, "gerekirse shangai beslisine gireriz" dedin, "nato sistemine entegre etmeyiz olur biter" dedin -silah sistemlerinden hic anlamadigin boylece belli oldu-, "ara yazilimla nato radar sistemine entegre ederiz" dedin sanki olabilirmis gibi, dunya dengelerini kafana gore degistirirsin sandin, basin sikisinca nato patriotunu cagirip isine gelince cinlilerle anlasirim sandin...
    yedirmezler..
    ne oldu cin sistemi? yemedi degil mi?