tirizettin14
profili

  • gençlere vergisiz telefon limitinin 2000 tl olması

    bunların iyi bişey yapacağını sanan salaklara müstehak.

    bunlar bitik. rte bugün istifa etse dolar 3-4 tl düşer. anlayın artık.

  • ev fiyatları ve kiralar nasıl düşer

    yabancılara konut yoluyla vatandaşlık uygulaması ya hemen yasaklanacak ya da sınır 1 milyon usd sınırına çekilecek. 250 bin dolardan dağıttığımız vatandaşlıklar bugün tuik'in enflayon rakamları gibi yabancıların satın aldığı konut ve tüm aile bireylerini tc vatandaşı yapma hakkıyla kaç milyon insanın vatandaş olduğunu bilmiyoruz.

    rakamlar hep düşük açıklanıyor oysa ki büyük sitelerde 15-20 dairesi olan araplar, iranlılar var. son dönemde bunlara rus mafyaları falan da eklendi. adam bir kere vatandaş olduktan sonra aldığı diğer daireleri tc vatandaşıymış gibi aldığı için yabancıya konut satış rakamları hep düşük çıkıyor. bu da ayrı bir sorun ama akp için sorun teşkil etmiyor. onlar müteahhit ve inşaatçı tayfayı mutlu etsinler, kredi sağlasınlar gerisi umurlarında değil. bunları hep söyledik.

    (bkz: türke ev vermeyen iranlı ev sahibi)
    (bkz: türk'e ev kiralamayan yabancılar)
    (bkz: tr'den ev alan yabancıların arabaya ötv ödememesi)

    hiç birini gündemde tutamadık, yandaş medya ve aktroller hep engelledi.

  • arap + pakistanlı + afgan + iranlı + faslı + hindu

    (bkz: imam hatip+metrobüs+osmanlı tuğrası+suriyeliler) sarmalından sonra geldiğimiz iç açıcı nokta.
    bakalım bundan sonraki ne olacak. kötü günler geride kaldı, sırada daha kötü günler var...

    ek olarak; (bkz: yabancıların enflasyonu daha çok artırması)

  • türke ev vermeyen iranlı ev sahibi

    son zamanlarda sayıları gittikçe artan ev sahipleridir. konut satın alarak, kendisini ve ailesini t.c. vatandaşı yapan bu yabancılar, bu toprakların gerçek sahibi olan türk vatandaşlarının barınma hakkını gasp ediyor. burası dingo'nun ahırı mı? zaten yabancıların kiraları 3-4 katına yükselttikleri yetmiyormuş gibi bir de bunlarla mı uğraşacağız?

    benim ülkemde elin arabı, iranlısı, bilmem nesi, bana ev vermiyor öyle mi? bu milleti bu hale getirenler utansın. avm'sinden, inşaatçısına, garsonundan tezgahtarına yabancılara hizmet eder ve onlar ne derse uyar hale geldik, getirildik.

    edit: bir yazar uyardı, bu ayrımcılık suçuna giriyor ve para cezası var. istersen entri sonuna not olarak ekle, benzer durumla karşılaşanlar şikayet etsinler. türkiye insan hakları ve eşitlik kurumu'na şikayet ediliyor.

    edit2: yabancılar mesaj kutuma dadandı, öyle iyi türkçe konuşuyorlar ki hem de. lafla dövecekler bizi. bak din kardeşi, burası türkiye birleşik devletleri değil, demografik yapısı bozulmuş, adalet sistemi ve demokrasi eksik de olsa işliyorsa anayasal bir hak olan barınma hakkı engellenemez. bir diğer konu benim ülkemde gerçek enflasyon yıllık %170. benim ülkemin para birimi hükümetin islami prosedürlere göre bir ekonomi modeli uygulamasından ve faizleri düşürüp, bir kesime kredi bolluğu yaratmak istemesinden neredeyse her ay değer kaybediyor. her ay fakirleşiyoruz, bir el cebimizden alıyor, başka birine veriyor. hükümet bu gerçekleri tuik'in düşük enflasyon verisiyle örtüyor. dolayısı ile 2 yıldır maaşlı kesimin alım gücü gittikçe düşüyor ve şehirleri terketmek ya da daha ucuz varoş mahallelere gitmek zorunda kalıyor.

    2018'de oturduğum sitede %30 yabancı %70 türk varken, şu an %80 yabancı %20 türk kaldı. her geçen gün daha da beter duruma gidiyoruz. biz türklerin içinde işini gücünü sizler sayesinde sürdüren akp'ye de tapan bir kitle var. sizi getirdikleri için ve alım gücü düşen türk halkı yerine ürün/hizmetlerini size fahiş fiyattan satabildikleri için çok mutlular. sizlerde atatürk'ün armağanı olan laikliğin son kırıntıları ile bu ülkede ne kadar rahat, özgür, zorla örtünme olmadan gezebildiğiniz, alkol alabildiğiniz, karı kız kesebildiğiniz için mutlusunuzdur.

    edit3: bahsi geçen evi ve siteyi bilen cemalsoft nickli yazarın mesajını aynen yayınlıyorum;

    "linkte bahsi geçen yer avrupa konutları yamanevler. o iranlıyı tanıyorum, doktormuş beyfendi, aynı eve bende baktım. emlakçı azeri... birde üzerine diyor ki "sene sonunda tefe-tüfe'ye göre değil yeni kiralanan evlere göre kira artışı yaparız diyorlar. 2 depozito, 1 emlakçı bedeli 1 kira ile birlikte eve giriş maliyeti zaten 60.000 tl oluyor. adam aynı siteden 2 tane ev almış. canımı sıkan şey ise ortalama bir türk aynı şekilde başka bir avrupa ülkesinde aynı şekilde mülk edinemiyor. o emlakçıya "böyle bir enflasyonun olduğu yerde sana niye o kadar parayı ödeyim" diye sordum adamın enflasyondan haberi yok. anlaşamadık.

    burada daha kötü bir şey var aslında ben buralarda ev bakarken farkettim. emlakçılar ev sahibine 10-15 arasında bir rakam ödüyor, fakat üzerine kendisi kâr koyuyor ve evin fiyatını 18-19 bin liradan sarı siteye koyuyor. aradaki parayı her ay kendisine alıyor.

    birde sırf avrupa konutlarına yakın diye çevredeki evlerin fiyatı artıyor. adam avrupa konutlarına bakıyor diye ilan açıklamasına yazmış. geçen sene 4 bin lira olan ev bu sene 10 bin lira. zaten ümraniye'de gözle görülür bir biçimde arap iranlı nüfusta artış var ve parsel parsel satın alıyorlar."

  • 4 kasım 2021 rte açıklamaları

    benim ne konuştuğu gram umurumda değil artık. umrumda olan şu;

    (bkz: türkiye'de yıllık gerçek enflasyonun %49.87 olması)

  • hakan ural

    şu an canlı yayında ekşi sözlük'e saydırıyor. kimsiniz ulan sıfatınız ne, korkaksınız vs..

    keşke şu 1 ayda getirilen zamlardan bahsedebilse. varsa yoksa goy goy. her şeyi her konuyu yorumlayabiliyor, çıksın mesela 800'den fazla ürüne ek ilave gümrük vergisi neden getirilmiş konuşsun, mesela medikal bir ürün olan kontak lensin yerli üretimi var da biz mi almadık? yerli üretim böyle mi korunuyor desin.

    bunları konuşsan goy goy yapmasan halkın yanında olsan merak etme seni burada bir allahın kulu eleştirmez hakan ural. eleştireni de sustururlar.

  • izmir'i akp'nin alması durumunda olacaklar

    ev kiraları yükselir, başta araplar olmak üzere suriyeliler izmir'in tüm il merkezi ve ilçelerine yayılır.

    bikini ile denize girilen bilumum sahilde haşemalılar cirit atmaya başlar. bunun sonucunda haremlik selamlık plajlar türer.

    1+1 evlere inşaat yasağı gelir, alkollü mekan açılması zaten zorlaştırılmıştı, imkansız hale getirilir. kordon dediğiniz yerde mangal atanlar, arkasına 15 kişi toplayıp yeşliköy florya sahildeki gibi namaz kılanlar babasının malı gibi halıyı çaydanlıgı kapanlar toplaşır.

    inşaat ekonomisi hızla göçe sebep olur. her boşluğa bir cami dikilir. ulaşım yalandan birkaç sene ucuz olur. sonra bol propaganda ve medya desteği ile halkın beynı yıkanmaya calısır.

    3 sene sonra tıpkı istanbuldaki gibi tıkış tepiş bir metro yada metrobüs gibi bir araca binmek için 4 tl bayılırsın.

    ak parti'li büyükşehir belediyesi demek günümüzde budur ne azı ne fazlası.

    o yüzden büyük şehirlerde çözülmeler had safhada. en önemli şey ulaşım berbat.

    bonus: imam hatipler. tüm anadolu liseleri, tıpkı çamlıca beşiktaş gibi anadolu imam hatip liselerine evrilir.

  • doğu ekspresi+instagram+şarap+ışıklar

  • boğaz köprülerinden geçişin 8.75 tl olması

    bugün de kimselerin farketmeden cebinden alınan vicdansız, ahlaksız zam. gasp.

    boğaz köprüleri'nde yaz boyu yapılan insanları yaz sıcağında da ilallah ettiren çalışmalar demek bunun içindi. ne kadar zam yapıldığını anlamayalım daha rahat geçirsinler diye yeni gişe sisteminde köprüden geçerken ne kadar ödediğimiz gözükmüyor.

    türk halkı 2015 ocak'ta 3.40 tl ödediği boğaz köprülerine 2 ocak 2018 itibarıyla 8.75 tl ödüyor. uyumaya devam et halkım.

  • 3 ocak 2018 büyük doğalgaz zammı

    16 yıllık recep tayyip erdoğan hükümetinin son icraati. teşekkürler büyük insan, reis. ümmetin lideri.

    öpmediğiniz bir kulak arkamız kaldı gel büyük başkan gel, açtık bekliyoruz. onu da öp.

    (bkz: boğaz köprülerinden geçiş ücretinin 8.75 tl olması)
    (bkz: 2 yılda %257 zam)

    allah elini iki yakanızdan da ne o tarafta ne bu tarafta eksik etmesin bu millete çektirdiğiniz yanınıza kalmayacak allah'ın izniyle.

  • otomobilin kalitesini gösteren küçük ayrıntılar

    uzun yola gittiğinizde (ama 750-800 km'den fazla) gideceğiniz yere vardığınızda geri dönüp arabayı çalıştırdığınızda sanki o yolu hiç gitmemiş de 1 haftadır garajda yatıyormuşçasına sessiz, takırtısız çalışması. o sesi bilen bilir.

  • hayırcıların ülkeyi borç batağında sanması

    domatesin kilosu olmuş 9.99 tl sokayım borcuna da imf'sine de.

    tanım: kızdıran halktan uzak tespit.

  • 5 ekim 2016 maslak'ta kamyon devrilmesi

    dev bir şantiye olan istanbul'da sıradan bir haber.

    hala kamyonların cirit attığı bir şehir trafiği. sizin yapacağınız işin ben.

  • jd.com

    (bkz: ekşi sözlük ölücüleri)