der meister56
profili

  • 7 nisan 2024 galatasaray fenerbahçe maçı

    fenerbahçeli arkadaşlar kusura bakmasın ama bu mevzu saçmalıktan başka bir şey değil.

    bugün dört bir günde maç oynayamayan takımı bırakın avrupa konferans ligi'ni, ingiltere'nin beşinci ligi olan konferans'ta bile barındırmazlar. üst düzey takımlar bırakın dört günde bir maçı, yerine göre yedi veya sekiz günde üç maça çıkıyorlar. bir kez de değil, bazen koskoca iki ay boyunca. atalanta başlığına yazmıştım, gidip bakın yakın zaman fikstürlerine. keza sadece eksiklerinden ayrı bir 11 çıkarılabilecek liverpool'un nasıl eşek gibi hafta sonu, hafta içi, paskalya, avrupa vs. demeden maçlara çıktığına...

    ali koç belli bir kitleyi davar gibi güdüyor. sizin istediğiniz adalet değil, ayrıcalık. yok o olsun, bu olsun, şunu isteriz, bunu isteriz... ya geçin abi. hayır hepsini geçtim zaten başlıkta defalarca yazılmış: olympiakos şu an yunanistan'da şampiyonluk play-off'u oynuyor, 7 nisan'da maçı var. ilk 6'nın şampiyonluk için 10 maç daha oynadığı, kanın gövdeyi götürdüğü bir sistem var orada. bakın adamların fikstürü nasıl,

    7 mart, olympiakos-maccabi tel aviv
    10 mart, olympiakos-panathinaikos
    14 mart, maccabi tel aviv-olympiakos

    (milli ara)

    31 mart, aek-olympiakos
    3 nisan, olympiakos-aris
    7 nisan, lamia-olympiakos
    11 nisan, olympiakos-fenerbahçe
    18 nisan, fenerbahçe-olympiakos
    21 nisan, olympiakos-paok
    24 nisan, aris-olympiakos
    28 nisan, olympiakos-lamia
    1 mayıs, paok-olympiakos

    ***

    ulan bu adamlar da ligde şampiyonluğa oynuyor. üstelik döne döne aek, paok, panathinaikos, aris gibi normal sezonu ilk 6'da tamamlamış; deplasmanda deli gibi atmosfer yapan acayip takımlarla oynuyorlar. süper lig'de şu an bu saydığım takımlar kadar zorlu deplasman sadece galatasaray, beşiktaş ve belki trabzon olur. kendi evinde rakibi bu kadar baskı altına alacak, boğacak başka bir takım yok türkiye'de. eskiden olsa eskişehir, bursa filan derdik ama onlar da gitti.

    ***

    neyin tatavasını yapıyorsunuz? hayır hepsini geçtim siz dört gün sonra avrupa maçına çıkacaksınız da galatasaray'ın eli armut mu topluyor, bu adamlar da ligde şampiyonluk mücadelesi vermiyor mu, as kadroyla çıktılar da iki oyuncuları sakatlandı diyelim, ne olacak?

    böyle mızıkçılık yapıp u-19 takımıyla çıkacaksanız çıkın. genç arkadaşlara hiç lafım yok ama umarım öyle bir senaryoda galatasaray 15 tane atar. trabzonspor deplasmanındaki olaylar korkunçtu, bu konuda tamamen fenerbahçe'nin tarafındayım şahsen ama süper kupa'da da bu kadar ağlanmaz. elinizi vicdanınıza koyun. bunun adı kaçak dövüşmektir, mızıkçılıktır. oynamıyorsanız oynamayın aq.

  • 3 nisan 2024 jti sigara zammı

    gibi'deki ersoy'un sesiyle okuyun,

    "sikicem ama artık ha!"

    :((

  • 7 ekim 2023 netanyahu açıklamaları

    bundan kısa süre sonra israil'den videolar gelmeye başladı. tanklar, zırhlılar vs. konvoylar halinde ilerliyor. birkaç saat içinde değilse maksimum birkaç gün sonra israil neyi var neyi yok olduğu gibi yok etmek için girecek gazze şeridine. diğer başlıkta da yazmıştım, kaybeden yine "bırakın da yaşayalım" diyen siviller olacak her iki tarafta. ben kendi adıma "israilliler suç ortağıdır, ülkeleri terörü desteklerken sustular!" argümanını çok haksız buluyorum. siz herhangi bir hükümetin, hele ki yaşadığınız ülkedekinin masum olduğunu mu düşünüyorsunuz? bu zihniyetle o zaman sizin birileri tarafından kaçırılmanız, işkenceye maruz kalmanız, sevdiklerinizin kafasının kesilmesi vs. haktır çünkü siz de başkalarının zulmüne sessiz kaldınız karşı tarafa göre. iyisiyle kötüsüyle dünyadaki çoğu sıradan vatandaş sadece yaşamanın, kendi hayatının ve çevresinin derdinde. sivil yerleşim yerlerini basıp insanları öldüren bir zihniyete sempati duyulmaz. bu kadar basit. taraf tutmak zorunda değilsiniz; terörün destekleyicisi bir devleti sevmiyorsunuz diye sivillerin kafasını koparan manyaklara alkış tutmak zorunda değilsiniz.

  • 7 ekim 2023 fatih'te filistin'e destek mitingi

    3-5 sene sonra bizim kafamızı kesecek barış kelebeklerinin keyifli aktivitesi.

  • 20 eylül 2023 dünyaya ufo saldırısı beklentisi

    hahaha olm 20 eylül'de ufo saldırısı beklemenin kendisi zaten "şey" de bunun türkiye saatiyle olmasını beklemenizin sebebi nedir tam olarak? avustralya'da, çin'de, rusya'nın doğusunda, güneydoğu asya'daki onlarca ülkede 20 eylül çoktan başladı zaten. kimisinde üç saat oldu, kimisinde yedi. uzaylılar saatleri bize göre mi ayarlamış mesela, "türkiye'de gece yarısı olduğunda dalalım" mı demişler?

    bence şimdi uyuyun, 7'de kalkın. uzaylılar amerikan saatine göre saldırıyor hep. yalnız işiniz gücünüz yoksa bence 7'de uyanmayın, 9-10'a kadar yatın. erken olabilir. benim uzaylı tanıdığım "west coast baba yaaa" diye geziyor. doğu saatine göre saldırı yapacak uzaylı değildir. hiç sanmıyorum.

  • 2022 emilia romagna gp

    zamanında böyle "ota boka" kırmızı bayrak çıksaydı jules bianchi aramızda olacaktı. vakit uyuşmuyorsa izlemeyeceğiz, yapacak bir şey yok. kimsenin canından kıymetli değil.

  • 12 şubat 2022 giresunspor fenerbahçe maçı

    yahu tutturmuşlar 50 yıllık yenilmezlik serisi bilmem ne. fenerliler bunu kendilerine daha çok acı çektirmek için mi yapıyor yoksa rakiplerin saçmalaması mı bilmiyorum ama aşırı anlamsız. abi giresun 44 yıldır süper lig'de değildi zaten, oynamadığı takıma nasıl kaybedeceksin?

    alın size benden bir istatistik o zaman: çorumspor, real madrid'e tam 110 yıldır yenilmiyor.

  • galatasaray'ın küme düşmesi

    river plate'in küme düştüğü bir dünyada "büyükleri düşürmezler abi, izin vermezler!" geyiği yapılması çok komik. üstelik arjantin'de o zamanlar (belki hala aynıdır) son üç sezonun puan ortalamasına göre küme düşülürdü; bu sistem de tam olarak devler kötü sezon geçirince düşmesin diye getirilmişti. hepsinin üstüne river plate bir de play-out oynayarak düştü, belgrano'ya kaybetmişlerdi sanırım, hani o maçı alsalar yine ligde kalıyorlardı...

    türkiye'nin futbol kültürü çok abartılıyor. hele ki arjantin'in yanında hiçbir şey değil bizimki. gerçi bu bağlamda bunu "kültür" olarak değerlendirmek ne kadar doğru, orası da tartışmaya açık... bugün galatasaray ya da başka bir büyük küme düşse taraftarlarının yarısı takımı izlemeyi bırakır. arjantin gibi futbola tapılan, futbolun toplumsal yaşamı dahi şekillendirebildiği bir ülkede river plate düşmüş, türkiye'de galatasaray mı düşmeyecek? kaldı ki arjantin yolsuzluk, ekonomi vs. konularında bizden kesinlikle daha iyi bir ülke değil, yani almanya'da büyük takım düşünce "adamlar katakulli yapmıyor abi, hak edeni düşürüyor" dersin de arjantin örneği var önünde.

    ha galatasaray veya üç büyüklerden herhangi biri düşse ne olur? bir şey olmaz. seneye, en geç iki sene sonra tekrar çıkar. belki 2-3 yıl bocalar ama sonra yine türkiye'nin en güçlü takımlarından biri olur. şöyle bir sorun olabilir: türk taraftarı "sevinmek için sevmedik" edebiyatı yapsa da başarıya endekslidir, dolayısıyla yükseliş çok hızlı ve güçlü olmadığı sürece (yükselinen sezonda süper lig'de tekrar ilk 3 yapmak gibi) bir nesil o küme düşen takımı "zayıf" görür, haliyle çocuklar-gençler arasında popülaritesi olmayacağından dolayı uzun vadede prestij anlamında yara alabilir. öte yandan türkiye'de futbol üç istanbul kulübü üzerinden döndüğü için bu da çok sorun yaratmayabilir esasında çünkü bizim sette sorellemiz, herkesin kendi şehrinin takımını tuttuğu bir kültürümüz filan yok; haliyle süper lig'e dönen takımın ya kısa ya da uzun zaman içinde toparlanması çok muhtemel ve makul bir senaryo.

    ciddi ciddi bu sezon küme düşeceğini düşünen galatasaraylı yazar/okur dostlarımız varsa onlar için yine river plate örneği üzerinden gideyim... river, 2011'de küme düştü. o günden beri üç libertadores finali oynadı; bunların ikisini (biri boca'ya karşı olmak üzere) kazandı.

    kısacası taraftar yanında durduğu, düştükten sonra panik yapılıp saçma ötesi kararlar alınmadığı sürece türkiye'de üç büyüklere pek bir şey olmaz. süper lig'de vasatlaşabilirler (panathinaikos, hajduk gibi örnekler mevcut yıllardır) ama kolay kolay "ikinci lig takımı" olmazlar, 40-50 yılda bir belki düşerler, düştükleri gibi de dönerler.

    bu sezon özelinde ise galatasaray'ın küme düşeceği varsayımı ya her şeye aşırı reaktif yaklaşan, üç maçta 10 gol atan takımın 30 maçta 100 gol atacağını düşünen heyecanlı kitlelerin işidir ya da eğlence çıksın diye özellikle pompalanan bir geyiktir... cimbom'un bu yıl küme düşeceğini düşünmek abesle iştigaldir. ne oldu zamanında fenerbahçe de düşüyordu, dört maç mı ne kazanıp beşinci filan bitirmişti adamlar sezonu.

    transfere 26 milyon harcayan takım küme düşmez. üç büyükler küme düşerse transfer yasağından, eldeki oyuncu kalitesinin gerçekten düşük olmasından, çoluk çocukla oynamak mecburiyetinde kalmaktan vs. düşer. bu takım geçen trabzon'u elinden kaçırdı, alanya'da top oynamadan puan aldı. siz sadece galatasaray'ın daha iyi oynamasına alıştığınız için şu anki futbolu haddinden fazla kötü görüyorsunuz. gerçekte galatasaray şu an en fazla "vasat" filandır, düşecek takım değildir.

    ha uzun vadede ne olur, orası bilinmez. mevcut borçlarla tüm büyüklerin işi zor.

  • rusya'da buz tutan göle atlayıp kaybolan kadın

    çocuklarına ve eşine korkunç bir travma bırakarak gitmiş. arkadan atlayan adam kocası.

    herkes aptal, doğal seçilim vs. demiş de ruslar her sene yapar bunu. yalnız bu iş için özel olarak belirlenmiş alanlar ve kurallar vardır; böyle cumburlop, hele ki koskoca nehre girilmez. akıntının olmadığı, çok daha sakin yerde, mümkünse bir yere tutunarak şöyle hızlıca girip çıkarsın. hatta suyun boyu geçmesine de gerek yok sanırım, kafanı eğip kendin soksan yine olur. zaten bu etkinliğin gerçekleştiği yer de bu törenin yapılmadığı, yasaklı bir bölgeymiş. korsan epifani yani anlayacağınız, öyle kendi köylerinde kafalarına göre hiçbir şeyi hesaba katmadan açmışlar orayı.

    kısacası cahillik, dikkatsizlik, adına ne derseniz deyin; kadıncağız yapmaması gereken her şeyi yaparak resmen intihar etmiş. ailesinin acısını hissedin, gününüz zehir olsun, sabaha kadar ağlayın demiyorum ama el insaf be kardeşim. siz hayatınızda asla hata, saçmalık, aptallık vs. yapmıyorsunuz di mi? ulan insanlar ayakları kayıp düştüğü için ölüyor, bu kadar cani ve düşüncesiz olmayın. öyle bir an gelir ki canınız asla hayal edemeyeceğiniz şekilde yanar, arkanızdan da burada darwin ödülleri, gerizekalı yazarlar. azıcık empati.

  • 4 aralık 2021 trabzonspor adana demirspor maçı

    10-12 yıldır sözlük ortamlarındayım, kendimi bildim bileli futbol delisiyim. üç büyütülmüşlerin taraftarlarının böyle kolektif biçimde kafayı yediğine ilk kez şahit oluyorum. aklı başında olanları tenzih ederim tabii ama şu başlıkta öyle entry'ler var ki gerçek olduğuna inanmak istemiyorum. nasıl bir izan yoksunluğu, nasıl bir mantıksızlık... anlatmak mümkün değil. bir kitle var ki akli melekelerini yitirmiş adeta.

    oğlum bu alt tarafı futbol lan sakin olun, o beyin size yarın da lazım olacak. 50 küsür yılda 5-6 şampiyonluk yaşamış, sonuncusunu bugün yetişkin olanlar bile görmemiş. gerizekalı gibi yırtınıp duruyorsunuz kolluyorlar diye. hayır adamların maçlarını da izliyorum, sakin sakin oynuyorlar; kazanırlar bile diyemiyorsun, sonra çat kaliteli bir hücumla bitiriyorlar işi.

    en çok da trabzon şampiyon olursa süper lig'i kim izler lafına gülüyorum... e hırto, sen cumartesi günü oturup trabzon'u izliyorsun işte? maçları izlemesek diğerlerinin top oynadığını, trabzon'un bala göte üst üste beş maç kazandığını zannedeceğiz.

    aynen, 20 yıldır bu ülkede premier lig futbolu oynanıyordu ama trabzon lider olunca kalite düşmüş oldu hemen ahaha. kaybetmeye tahammülünüz yoksa, dokunuyorsa takip etmeyin bu sporu birader. gidin barınakta hayvan filan sevin, belli ki size yaramıyor bu top işleri.

  • 31 ekim 2021 çavuşoğlu'nun ukrayna siha açıklaması

    aklıma şu fıkrayı getirmiştir,

    --- spoiler ---

    adamın biri elinde bıçakla camiye girmiş. “ey cemaat! içinizde müslüman olan var mı?” diye bağırmış. herkes suspus... ancak yaşlı bir amca ayağa kalkarak “ben varım” demiş. bunun üzerine bıçaklı adam, amcanın koluna girip: “bir dakika benimle dışarı gelir misin?” demiş ve beraberce camiden çıkmışlar. biraz ötede bağlı bir koyunun yanına vardıklarında, bıçaklı adam: “amca, bu kurbanı kesmeme yardımcı olur musun? islami kurallara uygun keselim diye seni çağırdım” demiş. amca adamın ricasını kırmamış ve koyunu kesmeye başlamış. yaşlılık bu ya her taraf kan olduğu gibi amca “evladım yoruldum. camiye git, bize yardımcı olabilecek birini daha bul gel” demiş. adam, elinde kanlı bıçağı ile tekrar camiye giderek bir daha bağırmış: “içinizde başka bir müslüman var mı?” yaşlı amcayı götürüp kestiğini zanneden cemaatten hiç ses çıkmamış ama herkes dönüp imama bakmaya başlamış. imamın cemaate cevabi tepkisi ise şu olmuş “ne bakıyorsunuz?! iki rekat namaz kıldırdık diye müslüman mı olduk?”

    --- spoiler ---

  • 15 haziran 2021 macaristan portekiz maçı

    bir ekşi klasiği olarak yine durduk yere bir şeye sinirlenilmiş.

    arkadaşlar sahada iki szalai ve bir tane sallai var. macarcada sz yan yana geldiğinde s okunur ama s harfi tek başına ş okunur. haliyle spiker oyuncuların isimlerini tam da olması gerektiği şekilde telaffuz ediyor. sahada benzer isimli oyuncular var diye konuşmasın mı yani buna mı takıldınız gerçekten, çok acayip insanlar var ya.

  • 2 aralık 2020 başakşehir rb leipzig maçı

    "üç büyük hegemonyasından tiksiniyorum, onlardan biri oynasa dolardı burası. ikiyüzlü olmayın" yazmış biri hahaha.

    kardeş mesele üç büyük değil. bu maçı kocaelispor, karşıyaka, adana demir vs. oynasa buralar yine yıkılırdı emin ol.

    mesele başakşehir'in taraftarsız, hiçbir sportif ihtiyaca cevap vermeyen, tamamen siyasi ve kofti bir oluşum olması.

    başakşehir'i destekleyen ve seven insanla şahsen futbol konuşmuyorum. bunların konuya bakış açısı bu kadar sığ çünkü. üç büyükler olsa dolarmış burası, lafa bak. dolar tabii ki. çünkü onlar iyisiyle kötüsüyle gerçekten futbol kulübü. taraftarları var, sevenleri var, tarihleri var. tutmayan adam bile açıp izliyor.

    başakşehir ne peki? futbolda hiçbir karşılığı yok bu lüzumsuz organizasyonun.

    o yüzden maç başlıkları her zaman çok daha sakin olacak. zaten adil bir türkiye'de başakşehir diye bir futbol kulübü olmaz. zamanla unutulup gidecek, tarihe kara leke olarak yazılacak sadece. sizin gibi her şeyi sineye çekmeye dünden razı tiplerden başka da kimse hatırlamayacak veya övmeyecek bu ucube yapıyı.

  • 23 ağustos 2020 psg bayern münih maçı

    analize bak hahaha, "almanların şu dünyada nefret ettiği en büyük ülke fransadır heralde" yazmış adam, yazım hataları kendisine ait.

    düşünsene thomas müllersin, belki 13-14 senedir profesyonel futbolcusun, dünyanın en iyi hocalarıyla ve futbolcularıyla çalışıyorsun. ya da adın robert lewandowski, alman bile değilsin... şampiyonlar ligi finaline çıkmadan önce aklından geçen motivasyon düşüncesi ise "bu fransızları da hiç sevmiyom aq çıkıp 3-4 tane atayım" oluyor.

    aynen, kesin öyledir. müthiş bir analiz. bayern'e güveniyorum fransızlardan nefret ettikleri için. seviyor olsalar sıkıntı olabilirdi ama nefret etmeleri iyi.

  • 25 kasım 2019 lecce cagliari maçı

    hâlâ ısrarla iki takım arasındaki maçları analiz edip de çıkarım yapmaya çalışan çok akıllı dostlarımız için tekrar eklemekte fayda görüyorum: arkadaşlar, bu espri spesifik olarak lecce ve cagliari takımlarıyla değil, dönemin serie a'sının sıkıcılığıyla ilgilidir. stadın yarısının gölgenin karanlığından görünmeyip diğer yarısının güneş ışığından parladığı, sert faullerle oyunun sürekli durduğu, futbol kalitesi ve heyecan düzeyinin düşük seyrettiği, genelde pek bir amacı olmayan takımların ve boş sayılabilecek tribünlerin bulunduğu bir maç hayal edin. şimdi bu dandik maçı banttan izlediğinizi düşünün. zamanında başlığı açan yazar arkadaşın değinmek istediği şeyin tam olarak bu olduğunu düşünüyorum. mesele lecce veya cagliari değil... oraya chievo-bologna da yazılabilirdi. çok akıllıymışsınız gibi "e ama bu iki takımın maçları golsüz geçmiyor, ayrıca serie a çok değişti!1!!1" yazmanızın sebebi nedir?

    yazar arkadaşımız bir tespit yapmış, bunu güzel bir espriye dönüştürmüş. neyini didikliyorsunuz ki yani, 10 sene önce hiç mi oturup gündüz maçı izlemediniz serie a'da? gerçekten de o maçları izlemek çoğunlukla ölümdü, futbol diye dayanamayıp izlerdin ama bittiğinde üzerine ağırlık çökerdi. lecce-cagliari maçları 0-0 bitmiyormuş, bak sen... ulan hangi takımlar arasındaki maç düzenli olarak 0-0 biter ki, dünyanın hiçbir yerinde öyle eşleşme bulamazsınız.

  • 19 ekim 2019 antalyaspor genclerbirligi maci

    uc buyukler disinda futbol takip etmeyen terbiyesizlere kalsa hoslarina gitmeyen her skor sike zaten. insan biraz utanir. gencler iki macta kirmizi kart gorup erkenden 10 (hatta antep'te 9) kisi kalmisti. sezon basindan beri kotu oynamiyor takim kesinlikle. alisma sureci, sanssizlik, disiplinsizlik vs. derken kazanamadik mac. bu takim son dort macinin ucunde alanya, trabzon ve galatasaray'la oynadi ustelik.

    ligin en zayif takimiymis da sike yapmis. o is oyle degil. diyeceksin ki, "benim kuponum yatti, ben bahis oynayacak olgunluga erisemedim, o yuzden hosuma gitmeyen her skorun sike oldugunu dusunen bir malim" veya "ben uc buyukler disinda kimseyi izlemem, yedi haftada toplam 30 dakika bile izlemedigim takimlarin macina sike diyecek kadar ahlaksiz ve karaktersizim."

    antalya veya gencler sike yapmissa da sizden ogrenmistir, gurur duyarsiniz.

  • 7 ekim 2019 suriye operasyonu

    ya bu bir grup gerizekalının vatan sevgisi kendi tekelindeymiş gibi davranmasına katlanamıyorum. operasyona karşı olanlar da ülkelerini, askerlerini seven insanlar olamaz mı be sikik? burada klavyenden komik komik övgüler döşeyince benden daha mı türk oluyorsun, ülkeyi benden daha mı çok sevmiş oluyorsun? sen kimsin ki seninle aynı düşünmeyen herkesi yaftalayabiliyorsun? bu orospu çocuklarındaki özgüvenden ben de istiyorum ya... aynı fikirde değilsen direkt pkk'lı oluyorsun, mantığa bak.

    ben ordumuzun, askerimizin yanındayım da en başta neden abd'nin yanında olup suriye'yi karıştırdık biz ha? şimdi binlerce vatan evladını o bok çukuruna gönderirken alkışlayıp içi boş laflarla gazlamamızı mı bekliyorsunuz? siktimin çomarlarına bak hele, klavyeleri başında mastürbasyon yapınca kendilerini başkomutan zannetmişler. sizin kadar biz de seviyoruz bu ülkeyi. askerleri ise sizden daha çok düşünüyoruz muhtemelen.

    operasyon hakkında bilgi almak istiyorsanız yabancı kaynakları takip etmenizi öneririm. burası neo-osmanlıcı, balık hafızalı çomar gavatlardan geçilmeyecek çünkü. sorsan açlıktan nefesi kokuyordur, gencecik oğlanlar osmanlıcıların hayalinin fragmanını gösterecek diye savaş naraları atıyor, türk ordusu şöyle türk ordusu böyle diye coşuyor.

    o kadar hevesliysen git sen savaş pezevenk. gerizekalı haydutlar. vatan sevgisi bunların tekelinde ya, bunlarla aynı fikirde değilsen hemen pkk'lısın, ülke düşmanısın. evet türkiye'yi sevmenin tek yolu sizin gibi eğitimsiz, gaza gelmeye hazır dangalaklarla aynı fikirde olmak çünkü. başka alternatif yok.

    not olarak ekleyeyim, ben operasyona karşı değilim. sadece şunu anlamıyorum: niye akp'nin yediği bok için binlerce gencimizi buralara kadar götürdük biz, neden şimdi savaş naraları atıyoruz? burada havlayan ve insanları pkk'lı olmakla suçlayan itlerin kaç tanesi eline silah almış, kaç tanesi adam vurmuş acaba? siz evinizde oturuyorsunuz nasılsa, size kolay tabii öyle coşmak. oğlum daha önce 50 kere izledik bu filmi. bugün sizin gibi aptalların gazını almak için girerler, bir ay sonra çıkarlar. belli mi olur? ordunuzu, ülkenizi seviyorsanız en başta bunlara oy vermeyeceksiniz işte.

    ben ülkemin çıkarına olanı istiyorum, ülkemizde insanlar mutlu olsun ve suriyeliler de kendi ülkesine dönsün istiyorum ama bunun için belki yüz binlerce evladımızın oralara gidip de savaşmasını sevinç çığlıklarıyla karşılayacak değilim. insanlara terörist demeden önce dönüp kendi ahlaksız götünüze bakacaksınız. amına kodumun kertenkeleleri. senin gibi orospu çocuğu türkse ben 10 kere türküm, var mı itirazın?

    ***

    edit: hala mesaj atan gerizekalılar var. bu kitleden fazlasını beklemiyorum zaten, kafaları bu kadar çalışıyor ama yine de açıklamaya çalışayım. diyorum ki, sizinle aynı fikirde olmayan ve farklı görüş belirten insanlara kuduz köpek gibi saldırıp "terörist" demeyin. bu insanlar ordusunu, ülkesini en az sizin kadar seviyor olabilir. vatan sevgisi sizin tekelinizde değil. haddinizi bilin. ben bu ülke için en iyisini istiyorum, beyinsizin evladı bana hala sen şöyle teröristsin, böyle adisin diye mesaj atıyor. bir tane mal da "olumsuz konuşanlara bakın, hepsi kürt" yazmış... aç oku ulan 3500 tane entry'm var, oku hepsini, gör bakalım kürt müymüşüm.

    siz hastasınız. ülkeyi abd'nin çıkarları için ateşe attılar, sesinizi çıkarmadınız. abd denen emperyalist köpeklerle iş tuttular, alkışladınız. şimdi burada, klavye başında egonuzu tatmin ediyorsunuz; sizinle aynı fikirde olmayanlar da terörist oluyor. ne ala memleket. ben türk ordusunun her zaman yanındayım da bu orduyu abd'nin çıkarları için kullananlara niye ses etmeyecekmişim, niye konuşmayacakmışım lan? onu da anlatsanıza bir bana? başka zaman eleştirilirmiş de şimdi olmazmış... hadi ya, neden? benim arkadaşım, dostum birilerinin oyunu için suriye'ye girecek ama ben bunu eleştirmeyeceğim öyle mi? siz ölmeyi bayılmak mı sanıyorsunuz lan?

  • nihat genç'in ankara yht kazası tweet'leri

    süper twitlerdir. ufkum açıldı. mesela 10'dan 4'ü çıkarırsak 6 kalıyor. 6 nerenin plakası? bildiniz, ankara'nın. naber?

  • 25 kasım 2018 ukrayna rusya gerginliği

    jasfsjfsj 3-5 entry önce elemanın biri donetsk'in tek taraflı bağımsızlık ilan ettiğini yazmış. ulan cehalet neyse de bilmediğin şeyi biliyormuş gibi aktarma çılgınlığı muazzam bir şey. ukraynalı ve rus tanıdıklarım var, bizzat savaşmış adamlar tanıyorum, 4 yıldır bu savaşla yakından ilgileniyorum ama ben şuraya gelip "şu olmuştur" yazacak yeterliliğe sahip değilim henüz, adam "donetsk tek taraflı bağımsızlık ilan etmiş" diyor.

    ulan o dediğin şey 4 sene önce oldu, yuh.

  • 14 ağustos 2018 doların düşüş trendine girmesi

    (bkz: pick noktası)

    daha yazılacak çok şey var da şimdi başıma iş almak istemiyorum. başlığı açan şahsın konu hakkındaki bilgisinin ne kadar sağlam (!) olduğu belli oluyor. aynen kanka, düşüş trendine girmiş dolar. her şey bitti, toparlandı ekonomi.

    edit: bir sürü mesaj aldım, "peak noktası olmasın o?" diyenler var. ulan şunu da yazdırdınız ya ne diyeyim. biz de ona dikkat çekiyoruz zaten. başlık sahibi ekonomi hakkında ahkam kesip "pick noktası" demiş, ona işaret ediyoruz.

    edit2: baslik sahibi hatasini duzeltmis. ilk actiginda "pick noktasi" yazmisti. hala bana "peak noktasi olmasin o?" diye mesaj atan gerizekalilar var. gercekten inanilmazsiniz. baslik sahibinin cakal gibi sessiz sedasiz degistirdigini haber verenlere tesekkur ederim, tek tek donemiyorum cunku ilginc bir sekilde patlamis baslik, 30-40 tane mesaj gelmis.

    edit3: hala "peak noktası olmasın o?" diye mesaj atanların ironi yahut şakaçs gülmiksliği yaptığını varsayıyorum. umarım öyledir. yoksa gidişat kötü.