thecribers12
profili

  • dedeleriniz geldi tabutla geri gönderdik

    "bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar. burada bir dost vatanın toprağındasınız. huzur ve sükun içinde uyuyunuz. sizler, mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar. gözyaşlarınızı dindiriniz. evlatlarınız bizim bağrımızdadır. huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatarımız olmuşlardır" - mustafa kemal atatürk

  • cern'in dünya aslında olmamalı demesi

    sonunda adamlar kafa yora yora kafayı yediler.

    (bkz: atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun)

  • peşmergelerin ağlayarak kerkük'ü terk etmesi

    arkadaşlar sonuçta onlardaasfsjgsjg hiç duyar kasacak değilim.

    kerkük'ten silah zoruyla göçe zorladıkları, evlerini yakıp yıktıkları türkmenler gelsin akıllarına.

  • cinselliğin abartıldığı kadar güzel olmaması

    hadi anladım entry ve nick uyumu olur da bu kadar mı olur?

    (bkz: entry ve nick uyumu)

  • meltem banko

    konuyla alakasız ama nedense birden bir fıkra geldi aklıma.

    --- spoiler ---

    imam efendi, camide cuma namazı kıldırırken, kazayla, zort diye kaçırıvermiş. öyle bir utanmış ki, namazı falan bırakıp, hemen eve gelmiş. -hanım, demiş. camide böyle, böyle oldu. ben artık bu köyde kimsenin yüzüne bakamam. kalk gidiyoruz bu köyden, başka yere taşınıyoruz. demiş ve taşınmışlar uzaklara. aradan 20 yıl geçmiş, hoca köyünü çok özlemiş. bu özlem dayanılmaz bir hal almış ve eşine; – hanım, kalk gidelim köyümüze 20 yıl geçti aradan unutulmuştur nasılsa. demiş ve düşmüşler yollara. köye yaklaştıklarında genç bir çoban görmüşler. hoca; -hanım sen burada bekle de ben gidip şu çobana bir sorayım. bakalım köylüler olayı unutmuşlarmı. eğer unutmamışlarsa geri döneriz. demiş ve çobanın yanına yaklaşmış. – selamuanleykum çoban oğlum. sen kaç yaşındasın? -valla yaşımı bilmem amma imamın camide osurduğu yıl doğmuşum. hoca öfkeyle hanımının yanına dönmüş; -kalk hanım, kalk gidelim buralardan. bizim kıçımız tarih olmuş.
    --- spoiler ---

  • zarrab konusu bizi ilgilendirmiyor

    evet, uganda'yı ilgilendiriyor.

  • saçına aylık 5 bin tl harcayan gelin adayı

  • bitmeyecek bir evliliğin 10 basit kuralı

    1- yaparız hayatım.
    2- gideriz hayatım.
    3- çıkarız hayatım.
    4- alırız hayatım.
    5- olur hayatım.
    6- nasıl istersen hayatım.
    7- sen daha iyi bilirsin hayatım.
    8- aaa çok iyi hayatım.
    9- özür dilerim hayatım.
    10- tabi ki hayatım.

  • üzülmemek için tavsiyeler

    "üzülme değmez" sözünü duymaktan sıkıldım. değmeyenlere zaten üzülmem. üzüldüğüm şey; değmeyenlere yüreğimin değmiş olması. - cemal süreya

  • konsomatris gibi giyinip okula işe giden kız

    (bkz: kolları kıllı kız)

    (bkz: kolları kılsız kızlar)

    (bkz: bıyıklı kızlar)

    (bkz: bıyıksız kızlar)

    (bkz: makyajsız zombiye benzeyen kız)

    (bkz: makyaj yapmayan kadın)

    (bkz: makyaj yapan türbanlı kız)

    (bkz: kırmızı başörtülü kız)

    (bkz: başörtüsüz kadın soyulmuş yalanmış bir karpuzdur)

    (bkz: başörtülü oruç yiyen kadın)

    (bkz: erkek bulmak için rejim yapan ama oruç yiyen kız)

    (bkz: regl olduğunda daracık beyaz pantolon giyen kız)

    (bkz: çıtçıtlı badi altına tanga giyen kız)

    (bkz: çiçekli başörtülü ve daracık pantolonlu kız)

    (bkz: tayt giyen kızın asıl amacı)

    (bkz: tayt giyen kızın kıçına bakmayabilmek)

    tayt giyse ayrı bir dert olan, giymese kezban olan, giydiği pantolonun rengine ve bedenine, yaptığı makyaja dahi karışılan ve buna rağmen makyaj yapmazsa zombi olan, başörtüsü takması halinde gerici takmaması halindeyse potansiyel tacize maruz kalacak olan kızdır.
    bunlardan daha fazla acımasız eleştirilerin öznesi olan ama herkesin peşinde koştuğu kızdır.

    (bkz: ikiyüzlü olunmaz ikiyüzlü doğulur)

  • atatürk'ün kendisi hakkında söylediği sözleri

    •ben diktatör değilim. benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar, evet, bu doğrudur. benim arzu edip de yapamayacağım bir şey yoktur. çünkü ben zorâki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. bence diktatörlük, diğerlerini râm edendir. ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim.
    karal (ord. prof.), enver ziya (2003). fatih özdemir atatürk'ten düşünceler (kitap) (türkçe dilinde), 170. sayfa, ankara: odtü yayıncılık.

    •ben istese idim derhâl askerî bir diktatörlük kurardım ve memleketi öyle idâreye kalkışırdım. fakat ben istedim ki, milletim için modern bir devlet kurayım.
    karal (ord. prof.), enver ziya (2003). fatih özdemir atatürk'ten düşünceler (kitap) (türkçe dilinde), 170. sayfa, ankara: odtü yayıncılık.

    •benim adım 'çok içer' diye çıkmıştır. filhakîka ben, öteden beri içerim. fakat istediğim zaman bunu keserim; karıştırmam. içki, sâdece benim keyfim içindir. içki yüzünden vazîfemi bir an geri bıraktığımı hatırlamıyorum. daha gençken, manevralara çıkılmadan önce, muhabbete dalarak sabaha yakın zamanlara kadar içsek bile ben, bazen uyumadan saatinde vazîfem başına gider ve görülecek işi bir dakika geri bırakmazdım. içki ve vazife, iki ayrı şeydir. birbirine dokunacak yerde vazifeyi elbette keyfe tercih etmeli, içkiyi behemehâl kesmeli.
    karal (ord. prof.), enver ziya (1927-10-20). fatih özdemir atatürk'ten düşünceler (kitap) (türkçe dilinde), 211. sayfa, ankara: odtü yayıncılık.

    •çocukluğumdan beri bir tabiatım vardır, oturduğum evde ne ana, ne kızkardeş, ne ahbapla bulunmaktan hoşlanmam. ben, yalnız ve bağımsız olmayı, çocukluktan kurtulduğum günlerden başlayarak daima tercih etmiş ve sürekli olarak öyle yaşamışımdır. tuhaf bir halim daha var: ne ana -babam çok erken ölmüş-, ne kardeş, ne de en yakın akrabamın, kendi tutum ve düşüncelerine göre, bana şu veya bu tavsiye ve nasihatta bulunmasına tahammülüm yoktu.
    smail habib sevük: atatürk için; kültür bakanlığı yyn., ankara, 1981, s.91.

    •beni görmek demek, behemahal (mutlaka) yüzümü görmek değildir. benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu kâfîdir (yeterlidir).

    •çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini eğer kitaplara vermeseydim bugün yapabildiğim işlerin hiçbirini yapamazdım.

    •orduya ilk katıldığım günlerde, bir arap binbaşısının 'kavm-i necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında türklük şuuruna erdim. onda gördüm ve kuvvetle duydum. ondan sonra türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. benim hayatta yegane fahrim, servetim, türklükten başka bir şey değildir.

    •milletim beni nereye isterse oraya gömsün. yeter ki beni unutmasın.

    seni hiç unutmayacağız atam.

  • günde 15km yürüyen 20 yıllık tcdd çalışanı

    -trenler gelip geçtikçe makinistlerle selamlaşıyoruz.
    -ama bazen selam vermiyorlar.
    -o anda işte insanın içinde bir eziklik oluyor.