martik6
profili

  • ceza yazan trafik polisine çığlık atan akademisyen

    geçenlerde turiste tüküren taksicinin ifsasi ne kadar doğruysa bu da o kadar dogrudur. o olayda oh olsun deyip bu olayda duyar kasmaniz komik.
    kaldı ki polis muhabirligi diye bir şey var, birçok haber bu şekilde polis kayıtlarından toplanır, bu olayda gayet haber niteliği taşıyor, kısaca ortada ifsalik bir durum yok. umarım tüm bilaller anlamıştır.

  • kız arkadaşın aileyi beğenmeyip ayrılması

    helal olsun dediğim kızdır. kim ne derse desin aileler birbirine denk olmalı. eşimin ailesinden tek okumuş kişi kendisi, gayet efendi, aklı başında biri. ama o bile evlilikten sonra değişmeye başladı, özellikle çocuk doğduktan sonra, ki ben bu adamla 4 yıl aynı evi paylaştım, bodoslama yapılan bir evlilik değil. en basiti ev işlerinin ortak sorumluluk olduğunun bilincindeyken, bir anda baş sorumlu ilan edildim. deist olduğumu bildikleri halde oğlumun sünneti daha doğmadan konusulmaya başlandı; elbette sadece bir defa konusulabilindi, hiç kimse benim adima kararlar veremez. baktılar bana diş geciremiyorlar, benimkini işlemeye başladılar alttan alta farkına vardığımda biraz geç olmuştu. bosanmamiz için neler yapılmamış ki, evde bir sürü hir gür yaşadık bebegimin en güzel dönemlerinde. ailesinin gazina gelip benim huzurumu kaciracak adamdan bana koca olmaz diyerek boşanma davasını açtım. bizim ki o zaman normale dönmeye başladı; ama hala eskisi gibi değildi bir şeyler, ne zaman ki karşı taraf bir aramanın sonunda telefonu açık unutuyor, eşim tüm konuşmaları duyuyor, -ki sadece benim değil kendi arkasından bile neler konusmuslar- o zaman normale dönüyoruz.
    şimdi mi konusulmayan bir erkek tarafı var elimizde, ama insan düşünmeden edemiyor, ne gerek vardı böyle şeylere tüm aile bir arada gülüm balım yaşasa daha iyi olmaz mıydı? oğlum büyük bir ailede mutlu mesut buyuseydi. gerçi ne kocalar var hala 5 yaşında çocuk gibi anasının ağzına bakan, en azından öylesi denk gelmedi diye sevinir oldum, şaka gibi.

  • survivor 2017

    yarışmayı nerenizle izliyorsunuz bilmiyorum; ama son tur biraz daha dikkatli bakın. sema daha rakamı aldığı an yoklamasını yapıyor ve elindeki rakamı bilerek panoya geliyor. panoda da rakamların içinde elini gezdirerek rakamı hayali çiziyor. ogeday'ın yaptığı gibi eliyle pat pat üstüne vurarak anlamaya çalışmıyor. ki azıcık kafası çalışan insan sema'nın yaptığını yapar.
    kısaca sema ne görüyor ne de oyunda hile var. sadece ogeday'a kıyasla daha zeki. orantısız zeka sadece ogeday'a karşı değil anlaşılan, bir kaç yorumu okuduğumuzda ortaya çıkan duruma göre.

  • survivor 2017

    anıl "takdir sizin" diyerek acun'a lafı çaktı. bence de takdir halkın değil, acun'undu.

  • survivor 2017

    serhat'ın eşi olsam, serhat potayı her girdiğinde sms e yüklenirim ki evden olabildiğince uzak dursun. evde bir bahar havası esmiyorsa şaşarım.

  • aylar süren vodafone rezaleti

    öncelikle cümleleri toparlamak biraz zor olacak, çünkü inanılmaz sinirliyim. şimdiden yapacağım yazım hatları için özür dilerim herkesten. temmuz ayından beri bu rezaleti yaşamaktayım. temmuz sonunda sadece kampanya bilgisi öğrenmek için optimum outlette gezerken görmüş olduğum vodafone şubeye uğradım. eksik bilgilendirmeyle beraber hattımı faturalı vodafone hattına çevirdiler. bu işlemi yapabilmeleri için imzamın olması gerekmekte; ancak ben herhangi bir belgeye imza atmadım. sorunu çözmeleri için anında müşteri hizmetlerini aradım; ancak bir şey yapamayacaklarını belirttiler. ben de "imzam olmadan nasıl faturalı hatta geçiş yapılır" diye üsteledim, bu sefer de "şubeden belge isteyeceklerini, inceleme sonunda hattımı normal haline döndüreceklerini" belirttiler. ancak 29 temmuz tarihine kadar herhangi bir dönüş olmayınca bu sefer hem şikayetvar.com'dan hem de kendi sitelerinden şikayetimi yazılı olarak bildirdim. sikayetvar.com sitesinden de görebileceğiniz üzere hala oaradan bile cevap vermeye tenezzül etmediler.
    yılmadım 16 eylül tarihinde yine müşteri hizmetlerini aradım ve son durumu sordum. imzalı bir işlem olduğunu ve benimde imzalı formlarımın ellerinde olduğunu, yapılan usulsüz herhangi bir şey olmadığını bildirdiler. durumun tek açıklaması olabilirdi, şube benim yerime imza atmıştı. ortada sahtecilik olma ihtimali yüksekti. durumun araştırılması talebinde bulundum, yine bir şey yapamayacaklarını belirttiler. ben de vodafone genel müdürlüğün numarasını bularak, aradım. şikayetlere bakmadıklarını belirttiler, ben de suratıma kapatılmaması için "imzada sahteceilik var ve müşteri hizmetleri beni dinlemiyor" deyince karşımdaki bey beni dinlemeye başladı. 29 temmuz tarihinde atmış olduğum 3 imzalı şikayet dilekçemi ve nüfus fotokopimi tekrar vodafone.com.tr üzerinden göndermemi istediler, ben de gönderdim.

    evet bugün 3 kasım tarihindeyiz, ben artık yoruldum. hala bana olumlu olumsuz dönüş yapılmadı. benim bildiğim yazılı bir dilekçeye 15 gün içinde "kişinin bilgi edinme" hakkı kapsamında geri dönüş yapmalılar, kaldı ki ortada bundan daha büyük bir sorun var, sahtecilik.

    3 kasım tarihinde bu sefer şikayetimi ekşi sözlük üzerinden yazıp, derdimi kendimce anlatmaya çalıştım. umarım sesim duyurulur. okuyan herkese teşekkür ederim.

    edit : birçok yazar arkadaş şikayetimi btk'ya iletmem gerektiğini belirtiyor. en kısa sürede şikayetimi daha resmi bir dille yazıp, btk'ya göndereceğim. ilginiz için teşekkğr ederim.
    ayrıca başlığın solda görünüp daha çok kişiye ulaşmasını sağlayan herkese tek tek teşekkür ederim.