munc5
profili

  • 2016 turizm krizi

    öncelikle su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim.
    daha önceki entrylerimde yazdığım gibi yaklaşık otuz yıldır turizm bölgelerinde işyeri çalıştırdım. yıllar önce çevredeki süper! iyi!!! esnaflara ayak uyduramadığım için bırakıp sadece toptan gümüş, altın hediyelik pazarlaması yaptım.grup yeri tabir edilen( turistleri acentelerin tabiri caizse sattığı) alışveriş merkezlerine mal verdim.
    alanyadan ayvalığa kadar bütün sahili ve içerde kapadokya bölgesini dolaştım. bu kadar zaman içinde esnaf kalitesinin ve işletme kalitelerinin yıldan yıla nasıl rezilleştiğini ve hiçbir yerde dikiş tutturamamış, dolandırıcılık hırsızlık yapıp kapağı bu bölgelere atmış konuşmasını dahi bilmeden para kazanıp kendini bir halt oldu sanan çomarları gördüm.
    şimdi yıllarca milleti kazıklayıp niye hala niye turist gelmiyor, biz ne güzel rehberlik yaptık,çok iyi acentayız süper oteliz diyenlerin nasıl çalıştığını anlatayım.
    turizm acentaları önce türkiyeden otellerden sezonluk oda alır çok ucuz fiyata bizim dallama otelcilerimiz götlerine ve hizmet kalitelerine güvenmedikleri için ucuza verir .nasıl olsa ucuza çalışan turizmin t sinden anlamayan adam bulmak sorun değildir onun için.yiyecek içecek hileli olmuş dandik olmuş önemli değildir.yeterki cebine para girsin.şimdi acenta odayı ucuza aldı.sonra bu getireceği turistleri grup yerlerine satmaya sıra geldi.deri,kuyum,halı,şarap,lokum,hediyelik ve tekstil satan grup yerlerine kişi başı ve alışveriş miktarının belli bir yüzdesi (genellikle %45-50) oranında satar.o yılki tahmini getireceği turist için peşin para alır.ayrı ayrı grup yerlerini birbirine kırdırırarak peşinatı yükseltir.örnek olarak 20000 rus turist getirecek bir acenta bu turistleri deri mağazasına götürmek için adam başı 30 usd ,kuyum mağazasına 40 usd, tekstile 20 usd lokum ve hediyelik için 3 usd şarap için 10 usd .yaklaşık iki milyon usd.bunun büyük kısmını peşin alır.sonra rusyada fiyatları biraz daha ucuz tutarak getirir.
    turistler geldiklerinde her gün shopping turuna götürür.burda rehberler devreye girer ve gittikleri yerin fabrika mağazası olduğu dışarıdan daha ucuz ve sahte olmayan ürünler olduğunu buralardan alışveriş yaparlarsa garantili olduğunu söylerler buna da info denir.turist mağazaya girdiğinde rehberlere belli oranlarda ayak bastı parası verilir.ayrıca otobüs şoförüne genellikle 20 usd gibi bir para verilir ve yeme içmeside rehberle birlikte ücretsiz karşılanır.işyeri bu kadar komisyon verince fiyatlar en az 4 e katlanır.turistlere hemen içkiler dayanır ve inanılmaz bir baskı uygulanır mal almaları için.almayanlara hakaret tehdit bıçak çekme dahil herşey yapılır.bütün bu işlemler birde kayıt dışıdır. vergi şu bu yoktur.
    turist ordan çıkıp diğer shoppinge ertesi gün başkasına gidene kadar anasından emdiği süt burnundan getirilir.turistin normal çarşıya çıkmaması için herşey yapılır.hasbel kader çarşıya çıktığında acı gerçekle yüzleşir.sonra da bizim otelciler,acentalar ve rehberler genelleme yapmayın diye bık bık konuşur.bu kadar yılda durum günbegün kötüye bu şekilde gitti.sahildeki iş yapanların yüzde doksanı bu şekilde olduğu ,turisti yolunacak kaz sikilecek kız olarak gördükleri için beter olsunlar ve oluyorlarda.son olarak shopping sistemi işle ilgili olarak daha detaylı öğrenmek isteyenler malafa adlı kitabı okuyabilirler.

  • içinin pisliği yüzüne vuran ünlüler

    uzunnnn uzunnn düşündüm aklıma kimse gelmedi.

  • karma eğitim sistemi zinaya zemin hazırlamaktadır

    ensar vakfı için farketmeyen durum. orda karma eğitim yok ama oğlancılık, tecavüz gırla.

  • 7 nisan 2016 kılıçdaroğlu'nun erdoğan'a iftirası

    bu yıl çok iyi mağdur yaptı.

  • erdoğan'ın partisine oy verenler türkiye'ye gitsin

    hollanda'da aşırı sağcı özgürlük partisi'nin lideri geert wilders attığı tweetde "hollanda'da diktatör erdoğan'ın partisini seçen türkler, türkiye'ye gidin ve islamofaşizmin tadını çıkarın" diye yazdı. link