groove salad4
profili

  • türk doktorla avrupalı doktor arasındaki farklar

    isveç'te çalışan türkiye'den mezun doktorlar, isveçli doktorlardan bin kat daha etkiliı ve cesurlar. isveç'teki stajım sırasında ve bazen hasta olarak da bolca gözleme imkanım oldu. türk doktorlara * hasta başı ayrılan sürenin kısıtlı olmasından ve hasta yoğunluğundan ötürü türkler teşhisi tak diye koymaya alışmış. direkt sonuç odaklı çalışıyorlar. türk doktor teşhisi koyup hastayı evine yolluyor ya da tedavisine hastanede acilen başlıyor. isveçli doktor ise kendinden emin değil, inisiyatif kullanmakta sıkıntılı, adım atarken korkarak hareket ediyor ve hastayı ciddiye almıyor. hastaya ayrılan süresi çok fazla olduğu halde haftalarca, aylarca aynı şikayetle gelen hastaya teşhis koyamayabiliyor. türk doktor hiç çekinmeden tahlileri isteyip hemen koyuyor teşhisini. sadece türk de değil, ortadoğulu hekimlerin hepsi böyle. acilde günde 200 hasta bakarak kaşarlanmışlar. kısacası türkiye'deki o çalışma ortamı hastalara yarıyor. evet türk doktorları rahatlatma, dinleme konusunda iyi değil, çünkü bunlara vakti olmadığı için sonuç odaklı çalışmak zorundalar, bu onların suçu değil.

    küçük bir örnek: yer isveç. hasta gastrik bypass operasyonu sonrasında fenalaşır, post operasyon denilerek ciddiye alınmaz ve evine gönderilir. evde daha çok fenalaşır, karnı ödem toplamıştır. acile gider, orada isveçli doktorlar hastaya öncelik hakkı tanımaz ve 12 saat sedyede bekletilir. sonunda başka hastaneye gitmeye karar verirler. türk kadın doktor hastayı görür görmez bir bokluk olduğunu anlar ve derhal ameliyathaneyi hazırlatır. ne olduğunu bilmediğini ama anlayacağını söyler. sonuç: hastanın dalağı ameliyat sırasında yırtılmıştır ve iç kanama geçiriyordur. biraz daha geç kalınsaydı hasta kaybedilecekti.

    ne olursa olsun türk hekimlerine saygım büyük.

  • fi

    --- spoiler ---

    koskoca zengin villasında yangın alarmının olmadığı dizidir. kız yangın çıkarınca vaay zeki, itfaiye polis falan getirecek diye düşünmüştüm.

    --- spoiler ---

  • rus kızının muhteşem ve olağanüstü vücudunun sırrı

    3 rus kızıyla zamanında aynı evi paylaştım o yüzden buradan bildireyim size. yıl 2006, yer rostov diye başlayayım da tam olsun.

    hiçbiri hayatında hiç pizza yememişti, mc donalds'a gitmemişti.
    hiçbiri kola içmezdi, bir şey içeceklerse çay ya da domates suyu içerlerdi.
    ekmek yediklerini pek görmedim ama patates püresi çok tüketirlerdi.
    ota boka mayonez koyarlardı.
    evde sürekli borş çorbası pişerdi.
    akşam yemekleri, sote edilmiş mantar, sebze, patates püresi, biraz smetana, eğer varsa biraz et olurdu.
    abur cubur yediklerini pek görmedim.
    evde etine dolgun sadece bir kız vardı o da fakir olduğu için sadece soğan, patates ve yağ ile beslenirdi. babası her ay 1 çuval patates getirirdi kıza kendi bahçelerinden.
    spor yapmazlardı ama sağa sola hep yürürlerdi.

  • youtube'daki ağda yapılan vajina videosu

    vajina değildir. vajinada kıl olmaz ya kaç kere söyleyecez. videoda gösterilen bölge vulva'dır.

    am anatomisini iyi öğrenin.