afilli nick bulamiyorum lan7
profili

  • masterchef türkiye

    eray sırf şişman olduğu için ne yaparsa yapsın saygı görmüyor.

    kilolu değil evet şişman. çünkü şişmanın halinden şişman anlar sadece. ben anlıyorum seni eray.

    bir tek mehmet şef seviyor artık o da hemşerisi olduğu için midir nedir. toplum şişmanları sevmez, sempatik der falan der ama başarılı olmaları üstünde bir de özgüven varsa öyle rahatsız eder ki bazılarını. tabak istiyoruz diye koca adamı gülerek koştururlar stüdyoda.

    çocuk daha 97 doğumlu 23 yaşında. oradaki 3 şef 23 yaşında neymiş acaba? danilo bile bugün karşı karşıya gelse italyan yemekleri harici her şeyde yenilir eraya.

    ha eraya kilo verdirecegiz diye dalga geçen adamın 150 kilo olup her yemeği kepçeyle tatması da çok enteresan.

    çocuk şişman ama başarılı üstelik deli gibi özgüven var. rahatsız oldukları her şey bir arada. çünkü şişmanlar normal insanlar için kendilerini rahatlatma aracı gören, hallerine şükrettiren, başarısız ve özgüvensiz yaratıklardır fazlası değil.

    bazen çok boş konuşuyor diyordum ama artık senciyim eray. şişman yoldaşım benim.

    edit: ya tabi ki çoğunuz için espridir seni böyle zayıflatacağız lafı. ama işiten taraf olarak baktınız mı hiç, ve bunu sürekli isittiklerini? şişmanlar toplumun stres topudur, isteyerek veya istemeyerek; onlar hor görülür ve ego okşanır.

    mesela ben mesleğe ve iş hayatınabir uygulama sınavı ile girdim. 1200 kişi arasında açık ara birinci oldum. ise başladım. ilk görev yerime götürüldüm. bir müddet çalışıp samimi olduktan sonra duyduğum şuydu: ya biz en beceriksiz şişman olan memuru bize verdiler sandık sen hem birinciymişsin hem de çok iyisin"

    yaaa. yaaa.

    eray artık şişmanları temsilen ordadır sonuna kadar eraycıyız hahahaha

  • fiyatı korkunç bir şekilde artan ürünler

    edit: buyurun yaptığım alışverişin ekran görüntüsü: https://i.hizliresim.com/jzoake.jpg

    migros money club kart kullandığım için 2017’den kalma alışveriş özeti mailine denk geldim geçenlerde. 2017 ekim ayı. bakalım:

    1.5 kilo elma 2.81 tl
    850 gram ithal muz 4.62 tl
    800 gram deveci armut 2.66 tl
    800 gram gala elma 1.64 tl
    16’lı tuvalet kağıdı 9 tl
    ülker içim süt 1 litre 2.40 tl
    tresan 500ml şampuan 15 tl
    selpak 3’lü kağıt havlu 5 tl
    toplam 46 tl civarında.

    bu alışverişin tıpatıp aynısını bugün yapsam en az 92 lira ediyor. en az 2 katı. 1.5 senede 2 katına çıkmış resmen.

    benim mayış ne kadar arttı bu süreçte? sanırım %19-20 falan. enflasyon farkıyla o da.

    piyasa %100 artarken benim maaş %20 belki arttı. söyleyeceklerim bu kadar hakim bey.

    edit: şu an müsait değilim ama yarın bu alışverişin ekran görüntüsünü yükleyeceğim, sallama olmadığı belli olsun diye.

  • masterchef türkiye

    eslemin tam anlamıyla tripli cahil egoist türk kezosu olduğu program. geçen haftaların birinde mehmet takım kaptanı ve ilk hakan’ı seçti. bu kezban için de hakan’la yakınlıklarından dem vurup seni seçmeyeceğim dedi. diğer takıma kereme kalacağı kesindi bu kezbanın.
    kerem de döndü ve dedi ki
    -eslem seni takımımda düşünüyordum alacaktım ama mehmet abi seni almayınca sen zaten garanti oldun. sakın yanlış anlama o yüzden şu an seçmiyorum seni çünkü zaten bendesin

    bu kezbanda bir tripler bir tripler. yok beni en sona bırakıyorsan moralim bozulur takımı batırırım haberin olsun. beni niye en son seçiyorsun. bahaneler saçma falan car car konuştu.

    oradaki adamlar, kerem, 3 şefin üçü de bu kezbana “mehmet seni almayacağını söylediği için sen keremin garantisi oldun, o yüzden senden önce birini seçti yanlış anlama” diye anlattı da anlattı ama türk kızı işte trip atınca kafayı beyni kenara koyuyor.

    tripli tripli olup etine bol ve muhtemel ülkü ocağı ya da akp gençlik kolları çıkışlı nargileci kocişine yar olması ve kenarından geçemediği mastercheften elenmesi dileğiyle.

  • internete ilk defa bağlanıldığında girilen site

    (bkz: www.lagaluga.com)

    liseli üniversiteli değil 1990 sonrası doğanların hiçbiri bilmez. o

  • özgüvenli olmanın zeki olmak zannedilmesi

    vallahi de billahi de aradım, buna benzer başlık var mı diye; bir tek şunu bulabildim:

    (bkz: özgüveni yüksek insanların aptal olması)

    ama anlatmaya çalışacağım durumu kesinlikle karşılamıyor kesinlikle.

    var abi, görüyorsunuz çevrenizde var bunlar. berkcanlar, meriçler, taylanlar, adı değişse de anlattığım tipler değişmiyor.

    özgüveni yüksek insanların toplumda zeki olarak öngörülmesi büyük bir problem bence. çok kez şahit oluyorum; 3 cümle kurmaktan aciz, düşünemeyen, okumayan, okuduğunu anlamayan; zeki olduğuna dair genel bir belirti göstermeyen (derslerde başarı da yok) ama özgüveni tavan olan insanlar!

    sırf ortamlarda daha rahatlar; istediklerini konuşuyorlar, düşüncesiz davranıp (bakın bu da bir zeki olmama belirtisi) absürd ve ilginç diyaloglar gerçekleştiriyorlar ama bu özgüvenli insanlarımıza ne olarak geri dönüyor?

    -taylan çok zeki birisi ya, bir o kadar da rahat. sonunun nereye varacağını hiç düşünmeden aklına geleni pat diye söylüyor!

    ulan sik kırığı, zeki bir insan söyleyeceği sözün nereye gideceğini tartar; düşünür, kuracağı cümlelerin vasat olmaması için çok fazla söz almaz, özgüveni yüksek olmazsa sık konuştuğunu bile duymazsınız ama "sümsük"tür sadece.

    aslında mesele biraz da kızların efendi erkek yerine piç tercihiolarak da açıklanabilir.

    daha dün şahit oldum, bu rahat davranan, aklına her geleni söyleyen, zeki olduğuna dair hiçbir ibaresi olmayan insana, bir tartışma sonucunda kızımız şöyle bir cümle kuruldu:

    -bak x, sen zeki bir insansın. çok zeki birisisin. benim neye kızdığımı da kesinlikle anlıyorsun. anlamıyormuş gibi davranma. biraz dikkatli ol. biliyorum anladığını çünkü çok zeki birisin.

    ama x bunu anlamadı. x herkesin suratına mal mal baktı. neden böyle yaptığını sorguladı. akşam da kızı evine bıraktıktan sonra anlattı bize "ya manyağın teki saçma sapan şeylere kafayı takmış bi bok anlamadım da zaten"

    bu iş hep böyle.

    lütfen ya artık bir insanı özgüveni biraz yüksek, biraz daha rahat hareketleri var ve sosyal diye; daha rahat konuşuyor diye "zeki" olarak yaftalamaktan vazgeçelim.

  • burak yılmaz

    karşı karşıya kaçırdığı golü geçtim, kaçırabilir. aslında kaçırmaması gerekir bir forvet oyuncusunun ama ola ki kaçırdı.

    yahu ilk yarıda bir pozisyon var.

    antalyalı oyuncu topa vuruyor, ofsaytta olan adam topa dokunmuyor. top süzüle süzüle auta çıkarken burak koşup alıyor topu. önünde 30 metrelik bomboş alan var. top sürecek. defansın sağında. forvet oyuncusu. 31 yaşında. yıllardır üst düzey top oynayan adam.

    bu adam topa ikinci vuruşunda önü 30 metre boşken taca çıkartabiliyor topu. dönen pozisyon da uzaktan şut oldu kalemizde. özetlerde bunun bu hareketini gösterirler mi bilmem ama pozisyonu görürsünüz.

    amatör kümede bu hareketi yaptığın anda bir daha amatör kümede futbol oynama şansın olmaz. çünkü hem hocan anında oyundan çıkarır seni, hem maçı izleyen yuhalar, hem de namın yayılır:

    "auta giden topu alıp sürmeye çalışan, taca çıkaran, pozisyon veren adam (!)" diye.

    adam demezler, amatörde başka bir şey derler ama olsun. gg olabilir.

    ama bu yukarda saydıklarımı galatasaray spor kulübünde yaparak yılda 4 milyon euro kazanabilirsin bu arkadaş gibi.

    delireceğim ya.

    oturtan boga katkısıyla, işte o pozisyon.

  • cern'e sörn demek

    sörn'e sörn demek diye okuduğumdur.