bosverinbeni4
profili

  • 9 haziran 2017 sol'un paylaştığı şehit haberi

    ideolojik olarak sınıfı, ekonomiyi, kimlik siyasetini falan bir yana koyalım. insanlık arıyoruz. şehitlik kavramına resmi ideolojiyle aynı bakmak, olaya dinsel yaklaşmak istemeyişi de anlarım. ama "öldü" demek, bir eğilime kötü görünmemekten öteye gitmiyor. o öğretmeni kaybeden biziz, "kaybettik" diyebilirdiniz. ideolojik olarak size sıcak bakmayanlar bile burada bir vicdansızlık bulmamış olurdu en azından.

    sınıf siyaseti yapması gereken sosyalistlerin, kimlik siyasetine karşı etkisizliğinin göstergelerinden biri buradaki. bu sadece sol portal ile ilgili bir durum değil. hatta sol portal ve tkp bunlar içerisinde düşük dozlu sayılabilir. türk bayrağı'nı ellerine aldıklarında "kemalistlik, faşistlik vs." söylemler ile afaroz çalışmaları da yapılmıştı aynı çevreye.

    kimlik siyaseti ve şiddetine sessiz kalmaktan, açıktan desteklemeye giden bu sorun, sosyalistler için sorunlardan bir sorun.

  • oku çalış evlen çocuk yetiştir emekli ol öl

    arzu ettiğini oku. sevdiğin bir işte çalış. aşık olduğun kişi ile evlen. iyi ve mutlu bir çocuk yetiştir. emeğinin karşılığınca emekli ol. arkada gözün kalmadan öl.

    bu duraklar arasında iyi şeyler serpmeyi becerebilmek mesele. ha bu yaşam biçimi zaruri değil tabii. başka durakları da benimseyebilir insan. o şekilde mutlu olabilir. fakat sadece durak adları sayılarak her yaşam şeklinden bu kadar soğuk bahsedilebilir.

    fazla kısa bir özetsel çıkarım.

  • 9 mayıs 2016 nuray sayarı'nın bayılması

    tableti tutan ele dikkat edilecek olursa, bayılmaya sonradan iştirak etmiş bir el olarak gözlenmekte.

    kadının bayılması sonrasında yerini beğenmeyen sol el, yer değiştirerek kendi özerk bayılmasını icra ediyor.

    (bkz: medya)
    (bkz: rating)

  • ypg'nin suriye'de köyleri boşaltıp yıkması

    uluslararası af örgütü'nün raporuna göre ypg'nin "savaş suçuna varabilecek ölçüde" uygulamalarından.

    bbc tarafından haberleştirilmiş. şaşırtıcı.

    aynı haber t24'de ve odatv'de.

    düzeltme/ek: panagiotis haberin kaynağının kendisini mesaj yolu ile iletti. şudur.