nomisma8
profili

  • cb'nin asıl çıkışımızı 2024'te başlatıyoruz demesi

    o tarih seçim tarihi belli olana kadar ötelenir, seçim tarihi belli olunca da sayın cumhurbaşkanımız yetki ve gücünün azlığından yakınıp güçlü bir kadro ve meclisle seçim sonrası sıçramanın başlayacağını belirtir.

  • 24 haziran 2021 yeliz koray tweeti

    böyle bir gazeteci varmış, ben ahmet hamdi çamlı tweet attı sandım.

  • küçükken korkulan garip şeyler

    bizimkiler'deki rüknettin bey.

  • 24-96 saat içinde deprem olabilir

    halkı korku ve paniğe teşvik etmekten hakkında işlem yapılmalıdır. ben desem ''3 gün içinde istanbul'da yüksek tesirli bomba patlatılacak'' terör şube anında evimden alır, bu deprem tahmincilerinin yaptığı da çok farklı değil.

  • çocukken hayal edilen tanrı şekli

    ben edirne'deki mimar sinan heykelini allah ile özdeşleştirmiştim. camilerin arasında yaşlı, uzun sakallı, sofu bir dede.

  • elmastan değerli bir eğitim sistemimiz var

    milli eğitim bakanı ismet yılmaz'ın son beyanatı. tam hali şöyle '' bizim doğalgazımız, petrolümüz, elmas madenimiz yok ama elmastan değerli bir eğitim sistemimiz var ''.

    eğitimin hali ortada, ben ortada elmas falan göremiyorum. dünyaya akp kurmayları ile aynı gözlükler ile bakmadığımız ortada, bizim bakıp taş gördüğümüzü onlar elmas görüyor. mevcut eğitim sisteminin henüz kömür aşamasına bile gelemedi ve bu zihniyet devam ettiği sürece de geleceğini düşünmüyorum.

    240.000 imam hatiplinin 200.000 tanesi üniversite sınavlarında döküldü. ne çocuğumu imam hatip okullarına yollarım ne de başkasını elimde olsa yollatırım. fakat burada kayıp bir nesil yetişiyor. 200.000 tane çocuğun geleceği ile oynandı. devlet bu çocukları imam hatiplere teşvik etti ya da mecbur bıraktı. göz göre göre yüz binlerce gencin geleceği yok ediliyor. bu insanlar yarın öbür gün bizim çocuklarımız ile birlikte aynı toplumda yaşayacaklar. tehlike çok büyük, üniversite her şey değildir lakin bu çocukların hurafeler ile çağ dışı bilgiler ile dolmuş beyinleri ne ülkeye ne de kendilerine fayda getirir. beni en çok korkutan bu imam hatipli başarısız nesil ve ilkokula bile gitmeyen sokaklarda dolaşan yakın gelecekte sayıları milyonları bulan suriyeli çocuklar. 20 yıl sonra bu çocuklarda başımıza büyük sorunlar açacak.

    kaynak

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    9 kasım 2016 trump'ın abd başkanı olması olmasının ardından çin'de yasak şehir'i ziyaretimiz sırasında çinli bir arkadaşımın anlattığı çin efsanesi aklıma geldi. günün anlam ve önemine binayen sizlerle paylaşayım.

    pekin'de bulunan yasak şehir'in avlusunda kocaman kazanlar var.
    bu kazanların bir kısmı bronz kazan bazıları da bakır. bu kazanların hikayesi şöyleymiş; imparatorluk kahinleri bir gün imparatorun huzuruna çıkarak, çin'i çok büyük bir felaketin beklediğini söylerler. kahinlere göre 7 gün ve 7 gece boyunca bardaktan boşalırcasına yağmur yağacak, nehirlere taşacak, pek çok köy ve kent sular altında kalacak, hayvanlar telef olacak. fakat kahinlere göre asıl felaket bu tufandan sonra başlayacaktır bunun nedeni ise söz konusu felaketlere neden olacak olan yağmurun suyundan içen herkes delirecektir. kahinleri dinleyen imparator paniğe kapılır ve önlemler almaya başlar. sarayın sarnıçlarına su depolatır, yeni kuyular açtırır ve bütün sarnıç ve kuyuları yağacak yağmur suları ile temas etmemesi için mühürletir. ne kadar kap, kacak, testi vs varsa hepsini felaket öncesi sular ile doldurtur ve suları depolayacak yer kalmayınca da sarayın avlusuna büyük büyük kazanlar döktürür çünkü bu kazanları koyacak başka yer kalmamıştır.

    günler geçer ve felaketi başlatacak olan tufanın ilk damlaları çin'in üzerine düşmeye başlar. gerçekten de yedi gün yedi gece aralıksız yağmur yağar ve tıpkı kahinlerin dediği gibi pek çok yeri sel basar. sarayda yaşayanlar depolarda bulunan eski sulardan içerler ve hayatlarına normal bir şekilde devam etmektedirler. kısa süre içerisinde sarayın dışında bulunan bütün halk içtiği sular yüzünden delirmiştir. aylar sonra sarayın su stoğu azalmaya başlayınca imparator saray halkının depo ve kazanlardan su içmesini yasaklar. artık kazanları sadece kendisi kullanmaya başlamıştır. kısa süre içerisinde bütün hanedan, haremağaları, görevliler, generaller, danışmanlar saray ile irtibatı olan herkes delirmiştir. imparator bu duruma daha fazla dayanamaz çünkü insanların davranışlarına bir anlam vermez, dünya yaşanmaz hale gelmiştir. en sonunda gider ve bir akarsudan su içer. artık imparatorda delirmiştir. rivayet edilir ki o günden sonra bütün dünya çıldırmış bir haldedir fakat herkes deli olduğu için kimse bu durumun farkında değildir.

    işte çin efsanesi böyle sevgili suserlar. ne zaman bir toplumun, cemaatin veya grubun hareketlerine anlam veremesem bu efsaneyi anımsar ve gülümserim. ama ne olursa olsun yağmur sonrası suları en çok bizim atalarımız içmiş gibi, her gün bir abukluk her gün bir olaylar silsilesi. uzaktan bakınca baya eğlenceli bir ülkeyiz.

  • türkiye doğalgazı çok farklı yerlerden alabilir