chekirdek1316
profili

  • 24 mart 2022 rus ekonomisinin şahlanışı

    al putin'i rusya'dan şu başlığa yaz de, birinci entry'nin sahibi gibi savunamaz kendisini. diktatör sevicilik bambaşka bir psikoloji konusu.

    yine de şahlanıyor aman dedirten şahlanıştır.

  • iskilipli atıf hoca

    hala şapka takmadığı için asıldığı sanılan hoca müsveddesi. vatana ihanetten yargılanmış ve idam edilmiştir.

    bak burada link var.

    "bir din alimi güya. güya diyorum çünkü yazdığı makaleler arasında hakikaten sorunlu olanlar var. iskilipli atıf’ın şapka devriminden önce yazdıkları için idam edildiği tamamen palavra. iki kez yargılanmış, ilki giresun’da. o dönemde giresun’daki ve rize’deki isyancılardan iskilipli atıf’ın risaleleri çıkıyor çünkü. yargılanıyor ama suç unsuruna rastlanmadığı için beraat ediyor. sadece kitabının dağıtılması yasaklanıyor çünkü halkı isyana teşvik ediyor. iskilipli daha sonra istanbul’a dönüyor ama bu kez de ankara istiklal mahkemesi çağırıyor çünkü kitabın dağıtımı devam ediyor. iki soru soruluyor: bu kitabı neden dağıtıyorsun? kurtuluş savaşı’nda teali islam cemiyeti’nin bildirisinin altına imza attın mı? iskilipli atıf bildiriyi imzalasa da aslında karşı olduğunu, bunu da gazete ilanıyla duyurduğunu söylüyor ama atatürk ve silah arkadaşlarını öldürmenin caiz olduğunu yazan o bildiri çoktan yayılmış durumda. dolayısıyla iskilipli atıf, halkı kışkırtmak ve vatana ihanet suçlarından idam ediliyor."

    sinan meydan belgesiz konuşmaz. gidin kitaplarını okuyun. kadir mısıroğlu a.k.a fesli'yi dinleyip burada saçma sapan argümanlar sunmayın.

  • avrasya tüneli'nin ismini atatürk tüneli koyuyoruz

    bu tip kampanyalarda çok ses getirebilen biri değilim ancak bu kampanyayı başarabilirsek bu ülkede yıllardır unutturulmaya çalışılan kurucumuz, atamız mustafa kemal atatürk'ün anısını yaşatabileceğiz. tabi eğer halkın sesini dinlemeye cesaretleri olursa.

    olay şu. ulaştırma bakanlığı bir kampanya başlatmış ve avrasya tünelinin adını halk koysun demiş. biz de halk olarak oraya atatürk yazacağız. sitede şu an problem var. oy vermeye çalıştığımızda sıkıntı çıkarıyor. site linkini yine bırakıyorum. aktif olduğu anda herkes elinden geldiğince oy versin.

    site linki.

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    cinsel yamyamlık. bilirsiniz bazı örümcek ve peygamberdevesi türlerinde dişiler çiftleşmeden sonra erkekleri yiyorlar. bununla ilgili her belgeselde de "ulan mal mısın neden kaçmıyorsun" diye kızardım. o iş öyle değilmiş. hatta bu gibi çiftleşme olan durumların çoğunda erkek, dişinin yemesi için çiftleşirken kafasını dişinin ağzına doğru uzatırmış.

    nedeni de ilginç. bu erkek örümcek ve peygamberdeveleri için dişi bulabilmek ömürleri boyunca bir kere olabilen bir şeymiş. bilirsiniz çoğu hayvan için soyun devam etmesi çok önemlidir. bu genetik olarak kodlanmıştır. böyle olduğu için erkek ilk bulduğu dişiye yemesi için kafasını uzatırmış. bunun iki türlü avantajı var:

    birincisi, dişinin daha iyi beslenmesini sağlanmak. daha fazla protein alıp daha sağlıklı bireyler doğurmasını sağlamak.
    ikincisi ise erkeğin kafasını yemeye başlayan dişinin seksi unutması. böylece seks süresi uzuyormuş ve erkek daha fazla spermi dişiye aktarabiliyormuş.

    ulan bu bilim çok güzel ya.

    bu bilgilerin kaynağı ise jared diamond'un seks neden keyiflidir kitabı.

  • ateist olup veganizm'i saçma bulan insan

    ateizm ile veganizm arasında nasıl bir bağ buldunuz bilmiyorum ancak ateist olan insanlar genelde evrime inanır. yani insan vücudu yıllar yılı değişmiştir. bu bağlamda devam edeceğim.

    kitaplardan okuduğum ve hatırladığım kadarıyla birkaç çıkarım yapmak istiyorum.
    insanlar buğdaya köle olmadan önce avcı-toplayıcı şeklinde geçiniyorlardı. yani daha çok hayvan ağırlıklı bir yaşam biçimleri vardı. bitki ağırlığı ise daha azdı. ne zamanki buğdayı evcilleştirdi, o zaman hayvan ağırlıklı besin azaldı. insanın genetiği bozuldu. çoğu hastalık da zaten tarım devriminden sonra ortaya çıktı.

    bu sebeple düşünüp okuyan ateistlerin veganizmi saçma bulması normaldir.

    doğduğundan beri vegan olan insanlar yaşıyor ama demek de biraz kendi zamanını düşünmek bana göre. sen yaşıyor olabilirsin ama bu yaşayış senin genlerini etkiliyor. bir hayvanın et için öldürülmesine kıyamıyorum ancak eti de seviyorum ve ihtiyaç duyuyorum. bu konuda iki yüzlüyüm ve kendimi sadece o hayvanların zaten çiftlik hayvanı olduğunu düşünerek teselli ediyorum.

  • 18 temmuz 2016 yurt dışına çıkma yasağı

    1 ay sonrası için tatil planı olan şahsımı zora sokmuş durum. ulan vize çıktı, oteller ayarlandı, uçak bileti aylar öncesinden alındı. her şey hazır. önüme çıkan engele bak. ulan palazlandırdınız palazlandırdınız, şimdi o şımarttıklarınız yurtdışına çıkmasın diye vatandaşınızı mağdur ediyorsunuz. gerçi sizden başka birinin mağdur olması mümkün değil. bu ülkede sizden başka kimse mağdur olamaz. ulan ne desem boş.

  • reza zerrab'ın tutuklanmasına sevinen soğan cücüğü

    amerika'yı dolandırdığı için değil, türkiye'de sağlanmayan adalet sağlandığı için mutlu olan cücüktür. aksi halde bana ne lan. amerika'da yakalanan adamın türkiye'de bu kadar haber olması da tamamen türkiye'deki adaletin işlememesi yüzündendir. şimdi ebru düşünsün.

    bu arada soğan cücüğü de hakaret midir bilemedim ama hakaretse nasıl bir hakaret? biri bana cücük dese gülerim.

  • vodafone arena

    neden öyle olmadı, böyle olmadı demek yerine biraz da bu işte uzmanlaşmış insanları dinlemek gerekiyor. bunun için beşiktaş arena forumu gayet doyurucudur. oradan statla alakalı yazılmış bir giriyi buraya kopyalıyorum. hala "banane zevk meselesi kardişim" denirse de ülkemizin en büyük sorunu olan "işi bilmeden eleştirmek" safhası ortaya çıkıyor. o noktadan sonra da ne desek boş.

    "merhaba,

    öncelikle neden modellerde saydam çatı kullanıldı. model insan boyutuna göre küçük ve içine girilemeyeceği için modele bakan bir insan stadın tüm koltuk trübün ve saha yapısını dışardan görebilmesi için modelin tavanı saydam olarak yapıldı. hee stadın dışını anlayabilmen için neden ekstra bir tane de membran olan bir model yapılmadı orasını bilmiyorum.

    şimdi çatının neden saydam olamayacağını anlatayım. saydam yapılan bir çatı güneş ışığının bir çoğunu içeri geçirir. içeri giren güneş ışını trübünlere sahaya yansıdıktan sonra tekrar tavanın alt kısmına çarpar ve büyük bir bölümü tekrar içeri girer. buna green house effect (sera etkisi) denir. bu kadar büyük bir yapı göz önüne alındığına güneşli havalarda istanbuldaki en sıcak nokta vodafone arena olur. ilkbahar sonu, yaz sonu, sonbahar başı hiçbir maç oynanamaz. bu stadın sadece futbol için kullanılmayacağı düşünülürse konser etkinlik vs. gibi bir çok organizasyonda (özellikle bunların yaz aylarında yapılacağı düşünülüyor) insanlar ölüm tehlikesiyle karşılaşır. gelelim kış aylarına. kış aylarında bu etki güneşli havalarda stadı daha fazla ısatıbilmesi mümkündür. ama stadın yaz aylarındaki ölümcül tehlike, stadın kalabalıklığı, kış aylarındaki güneşin bu sistemde aktifliği ve açısı hesaplandıktan sonra optimum bir geçirgenlik seviyesi elde edilir. şuanki geçrigenlik yüzdesi de odur. o yüzden stadın tavanı senin beklentilerinin altında insan sağlığı ve maksimum konfor düşünülerek yapılmıştır. hee dışı cam kaplama gök delen yok mu var. ama o binaların dış camı özel bir filmle kaplandıktan sonra ve iç hacmi vodafone arena kadar büyük olmadığı için klima çözümünü kullanabiliyorlar. klimasız olmaz mı bu iş? olur. daimler ag nin geliştirmiş olduğu magic sky control isimli, camın ışığı kırma etkisini ayarlayabilen, teknolojisi vodafone arena için en modern yegane çözüm olur. bu teknolojinin sadece sunroof denilen 0,35metre karelik cam fiyatı 2.600€ dur. o da tüm stadın tavanını düşünürsen 50 milyon€ gibi sadece cam maliyeti olur. buna ek olarak o camın ışığı kırması için içinde manyetik halde bulunan kristallerin kontrolünü sağlayan elektrik faturası 2. bir vodafone arena eder. bombeli olması da hoşuna gitmiyorsa o da üzerinde düşen yağmur suyunu maksimum düzeyde kazanıp depolayabilmek ve sonrasında da filtreleyip tekrar kullanabilmek için yine optümum açılarda hesaplanmıştır. demem o dur ki en uygun çatı şuanki çatıdır.

    son olarak sütünlar niye asimetrik. mimaride absürd veya asimetrik objelerin bütünlüğü kendini dışarı estetik olarak verir. modern mimaride de bu yöntemler kullanılır. tamamiyle göz zevkidir. anlamak için bilgi sahibi olunması gerekir. o sütünlar oraya etraftaki tarihi dokuyu bozmaması için konulup üzeri de yine aynı sebeple mermer cinsi bir taşla kaplandı. ama aynı zamanda sene 2016 olduğu da göz önüne alınarak külfeki taşı seçimi ve asimetrik dizayn sayesinde tarihi dokuyla beraber modern detaylar da içerdi. bence stadın mimari olarak en başarılı yeridir o sütünlar.

    benim kişisel fikrime göre koltuk dizaynın yarattığı estetik kayıp dışında eşi benzeri olmayan, şu an için tam olarak mükemmel bir stad yapılıyor. benim size tavsiyem fırsatınız varsa dediklerimi stadın orjinaline bakarak düşünmeniz olacaktır."

  • vodafone arena

    linç başlamadan önce beşiktaşlıların yapması gerekeni açıklıyorum kardeşlerim. nickin yanındaki aşağı ok işaretine tıklıyoruz, en alt sekmede engelle var. basıyoruz. bir troll'u susturmanın, onu insan yerine koymamanın hazzını yaşıyoruz.

    beşiktaş'ın nice zaferler yaşayacağı güzel stattır.

  • beşiktaş

    nokta atışı transferlerle 2015-2016 sezonu ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapacağını umduğumuz takımımız. gelenler gidenlerden sonra pozisyon pozisyon yazarsak;

    kaleci

    denys boyko (27) tolga zengin(32) günay güvenç (24)

    sol bek

    ismail köybaşı(26) dusko tosic(30)

    sağ bek

    andreas beck(28) serdar kurtuluş(28)

    stoper

    luiz rhodolfo(29) ersan adem gülüm(28) alexis delgado(30) marcelo guedes(28)

    orta saha

    atiba hutchinson(32) oğuzhan özyakup(23) veli kavlak(27) necip uysal(24) tolgay ali arslan(25) jose ernesto sosa(30)

    uç kanat

    gökhan töre(23) olcay şahan(28) ricardo quaresma(32) kerim frei(22)

    forvet

    mario gomez(30) cenk tosun(24) mustafa pektemek(27)

    böylece takımımızda 2'si alman olmak üzere 10 almanya'da top oynamış oyuncu, 3 latin amerikalı, 1 tane de brezilyalılarla aynı dili konuşan portekizli, 1 tane çok uluslu, 2 tane de uzak diyarlardan oyuncu bulunmakta.(ersan adem gülüm-avustralya, atiba hutchinson-kanada) altyapı eğitimini türkiye'de almış oyuncu sayısı ise 5. 30 yaş ve üzerinde olan oyuncu sayısı 7. yaş ortalaması ise 27,4.

  • vajinaya verilen yöresel isimler

    (bkz: pıttık)

    yazılmış daha önce evet ama bununla alakalı çoğunuzun bildiği ama yazmadığı bir hikaye var. yazalım.

    dönemin başbakanı tansu çiller erzurum mitinginde konuşma yaparken miting alanındaki vatandaşın biri "senin pıttığını yiyim" diye bağırıyor. tansu çiller de bilmediği için yanındakilere soruyor. oradan biri pıttığın ne olduğunu biliyor ancak söylemeye utanıyor: "sevgi gösterisinde bulunuyor başbakanım, ciğerinizi yerim demek istiyor." diyor. tansu çiller de tekrar vatandaşa dönüp efsane cümleyi kuruyor: "erzurumlu dadaşlar, bacınızın pıttığı da size feda olsun"

  • elektrik faturasından kaçak bedelinin kaldırılması

    bundan sonra çaktırmadan sikeceklerine delalettir.

  • olcay şahan

    beşiktaş'ın taraftar gücüdür cenk ile birlikte. ikisi de koyu beşiktaşlı ve bizim taraftar ruhumuzu takıma aşılıyorlar.

    kötü oynuyor, yanlış paslar atıyor, koşamıyor. hepsine eyvallah ama bu adamın bir gün bile çıkıp ruhsuz olduğunu görmezsiniz. 5'e 2 pozisyonda kaleye vurmaz mesela. illa ben o golü atacağım tribine girmez. çıkarır pasını, asistini yapar. taraftarımızın alınmadığı maçta boş tribünlere sanki oradalaymışız gibi gol atınca sevinmeye gelir. işte bu ruhtur. takımı sahiplenmedir. olcay'a futbol anlamında her şeyi söylersiniz ama her takımda bi ruh olmalı. bu adam da o ruhtur.

    kendimi bildim bileli beşiktaşlıyım. 2015-2016 sezonunda beşiktaş şampiyon olsun istiyorsam en büyük sebebi bu adamdır. zira olcay'ın olduğu şampiyonluk kutlamalarını izlemek için sabırsızlanıyorum. hadi be olm, olcay için şampiyon olun.

  • sevişirken kullanılabilecek mutfak malzemeleri

    (bkz: kettle)

    olursa olur, olmazsa çay demlersiniz.

  • alternatif mememetali hikayeleri

    çocuk kıza demiş ben bakire kız isterim ama kızlarla sevişirim kız demiş ne kadar ekşici bir piç.

  • game of thrones

    sempati beslediğimiz bütün karakterlerin elimizde kaldığı dizi.

    --- spoiler ---

    1. sezonda ned stark'ı bağrımıza bastık, adamı astılar.

    2. sezonda renly, diğer kardeşlerine göre daha ılımlı siyaset yapıyor dedik, böğrüne sapladılar bıçağı.

    3. sezonda robb stark iyidir dedik, o da güçsüz çıktı, sikik bir düğünde öldürüldü.

    4. sezonda oberyn martell dedik, bizi o kurtarır, tek adayımız o dedik, hırsına yenik düştü kafatasını parçaladılar.

    5. sezonda ejderha dedik, iki ok darbesiyle kuşa çevirdiler. khaleesi dedik, harpiya fakirlerine laf geçiremedi. tyrion dedik, anca ejderhaya şaşırır oldu pezevenk.
    jon snow dedik, koalisyon dedi, 10 yaşında oğlanı düşman yaptı kendisine. ondan önce de sevişme peşinde mala bağlayıp, ok falan yemişti. önüne gelenden atar yiyor. sümsük.
    stannis dedik, kızını öldürttü gerizekalı. mala bağladı iyice. 20 tane adam geldi anasını sikti ordunun.
    arya dedik, midye satmaya başladı.
    ulan zaten cersei'den nefret ederdik de o da 3-5 tane yobazın esiri. margaery de keza öyle.

    bundan sonra ak gezenler taraftarıyım. night's king gelecek alayınızı sikecek. westeros'a da essos'a da müstehak. yürüyedur night's king.

    edit: 1. sezondaki khal drogo'yu unuttum. harcadılar dağ gibi adamı.
    edit: hodor'u unutturmayan debauchee'ye teşekkürler.

    --- spoiler ---

    debe editi: (bkz: minik gülce için yardım kampanyası)