doktor sensin doktor20
profili

  • 2 aralık 2023 pendikspor galatasaray maçı

    olm bu fenerlilerde hiç yüz yok. başlığın altını doldurmuşlar yine. lan 48 saat bile geçmedi 6 yemenizin üzerinden hala ona buna sataşıyorsunuz. lan sizin yerinizde olsam ırak savasındaki saddam gibi yer altı sığınağına saklanır, bakkala bile dublörümü yollardım aq shsjshdj

  • recep tayyip erdoğan

    bakın bu adam epi topu bir iett şoförü. daha fazlası değil. bu çapta bir adama 16 yıl ülke yönettirdiniz, yetmedi adam dünyanın en zengin adamlarından biri oldu, hem de göz göre göre yolsuzluklarla. onlara montaj dedi ve geçti. yanına kar kaldı.

    dünya tarihinde kendisinden daha şanslı bir adam yoktur. hak ettiği, emekliliğini bekleyen bir belediye işçisi olmak iken ülkeyi yöneten tek kişi oldu.

    şimdi bu ülke bu adamın ağzından çıkacak sözlerle yönetiliyor.

    sen matbaayı 250 sene geç getirir, din masalları ile toplumu yüzyıllarca uyutursan böyle bir kurnaz da güç odaklarının emri ile senin başına gelir öyle 16 yıl boyunca da yönetir.

    boşuna umutlanmayın. bu adam ölene kadar başınızda. o gidince de bir benzeri gelecek, sonra bir benzeri, sonra bir benzeri.

    size de şükürcülük, kadercilik aşılanacak. birbirinizi kazıklamaya devam edeceksiniz.

    not: 8 sene önce avrupa'ya taşındım. hayatımda aldığım en doğru kararmış. bu bataklıkta çocuğumu yetiştirmeyeceğim için mutluyum.
    edit: imla.

  • bitcoin

    kolay bitcoin kazanin diye kendi referansli linkini paylasan yazar gormekten gina geldi. ne koylu kurnazi heriflermissiniz lan, sozlugun dustugu hale bak.

  • 26 mart 2017 kılıçdaroğlu'ndan düello teklifi

    mal mısınız lan toplanmıs yine troller buraya.
    kılıcdar her secimde davet eder de tayyip karsısına cıkmaz. bırak kılıcdar'ı, tayyip muhalif bir gazetecinin karsısına bile cıkmaz. hep prompter, hep barlas...

    sacmalayıp durmayın surda.

  • 2017 ekonomik krizi

    ulan en cok güldügüm de ergenlerin gelip akp öncesini diger ergenlere sanki biliyormus gibi kötülemesi.
    olm siz vitamindiniz lan o zaman.

    o degil de hacı hadi diyelim akp öncesini kötülüyorsun. ulan göt, akp öncesi türk siyasetini de zaten senin baban/deden belirliyordu. anap'ı, dyp'yi, mhp'yi, dp'yi, adalet partisini benim dedem/babam mı secti? onları da siz sectiniz zaten.

    biz klise bir laf olarak dededen chpli'yiz. arada shp'ye de oy verdi bizimkiler.

    inönü dönemindeki ekonomik sıkıntıyı elestirenler zaten biz malız diye alnında yazıyla gezenler. olm dünya savası oldu bak dünya savası diyorum ve adam usta politikacılıgı ile o savasa bizi sokmadı milyonlarca insanın hayatanı, sizin dedelerinizin hayatını da kurtardı. sehirlerin darmadagın olmasını engelledi. tabi ki ekonomik etkiler yasanacaktı ve yasandı da.

    bak bakalım su haritaya (1942 dünya haritası) anlarsın ne demek istedigimi:
    https://commons.wikimedia.org/…ed_axis_1942_jun.png

    simdi bir suriye savası oluyor direk dalıyoruz, yetmezmis gibi binlerce terörist sınırımızdan iceri giriyor. ekonomi duman oluyor.

    bu adamlar ikinci dünya savası gibi bir savasta basımızda olsa idi ne olurdu tahmin bile etmek istemiyorum.

    konuya geri döneyim ve entry'i bitireyim. akp öncesi türk siyasetini de senin sünni muhafazakar sag egilimli baban/deden belirliyordu.

    elestireceksen önce kendini elestir.

  • kılıçdaroğlu uğruna ölecek kimse olmaması

    demokrasi, bireyler ugruna ölünmesi gereken bir sistem degildir zira.

    bir birey icin öleceksen: sen demokrasiyi hic anlamamıssın kardes.

  • 10 aralık 2016 leicester city manchester city maçı

    manchester city icin sürekli city diyen bir türk spiker'e sahiptir.

    ulan biri su adamı düzeltsin. manchester'in gercek ismi manchester city de leicester'inki leicester polisgücü degil. o da city amk.

  • rusya iran ve çin bize tl üzerinden ödeme yapsın

    biz de taso üzerinden ödeme yaparız artık.

  • reisçi almancılarla laik türklerin mübadelesi

    `reisçi almancılarla türkiye'de yaşayan laik türklerin nüfus mübadelesi` şeklinde olacaktı karakter sınırına takıldı.

    almancı dediysem, tanım olarak söyledim. hollanda, fransa, belçika'daki reisçiler de bu tanıma dahil.

    fikir çok basit. adamlar türkiye özlemi ile yanıp tutuşuyor, ee zaten rte hastası bunlar, adam yol yaptı bi kere, ayrıca adam dünya lideri. alıyoruz bu reisçi topluluğu, türkiye'ye getiriyoruz. türkiye'den de kafası çalışan ama bulunduğu sosyal/siyasi ortamdan artık bıkmış ne kadar kişi varsa avrupa'ya taşıyoruz.

    almanya zaten bunu direk kabul eder. reisçi almancıların çoğu almanya'nın istediği entegre topluluk değil, çoğu kalifiye değil. rte de bunu direkt hoş karşılar. milyonlarca sevdalısı geliyor lan, ayrıca pis laiklerden kurtuluyor. türkiye'deki laik-kalifiye kesim de bunu hemen kabul eder.

    ama ortada bir tek tepkisinden emin olamadığım avrupa'daki reisçiler var. lafa gelince hepsi türkiye ve erdoğan sevdalısı ama hepsi avrupa'da yaşamaya devam ediyor. samimiyetsiz bir durum var yani.

    onları da ikna edebilirseniz oldu bu iş.

    mali/ekonomik kısımları ile de başka arkadaş ilgilensin onu da ben mi yapacağım?

    not: almanya'da yaşayan reisçi olmayan bir türk

  • başkanlık sistemi gelmezse türkiye bölünür

    "bölünmemis miydi zaten?" dedirtir.
    (bkz: alevi-sünni)
    (bkz: türk-kürt)
    (bkz: laik-dindar)
    (bkz: fakir-zengin)

  • ekşi sözlük'ün şaka maka 30'luk teyze kaynaması

    eger 30 yaşında teyze kaynıyorsa bu sözlük, bir o kadar da 30 yaşındakilere teyze diyen liseli kaynıyor demektir ki bence bu durum daha vahim.

  • aşırtma şut denince akla gelen ilk futbolcu

    https://www.youtube.com/watch?v=weyznxoryfe

    futbolcu demeyelim de mac diyelim.

  • türkiye'den siktir olup gitmek

    öyle gidince de bitmiyor be gencler.

    bak 2010 yılında gittim ben ülkeden. 4- 4.5 sene ingilterede yasadım simdi de 1.5 yıldır nerdeyse almanyada yasıyorum.

    yurtdısında yasayanlar hep bal yiyor, hayatları cok mutlu gibi bir anlayıs var. ama ne yazık ki öyle degil.
    söyle ki:
    1-nereye gidersen git kimligini de beraberinde götürüyorsun. batı modernligin cok daha yüksek oldugu bir yer. ama sanıyor musun ki buralarda ırkcılık yok. olmaz mı lan? dik alası var. zaten temelde bir ırkcılık var, bir de üstüne ısıd filan ayagına dogu batı ucurumu iyice acıldı. günlük yasamda hatta is yerinde ön yargılarla karsılasıyorsun.

    2- tayyip'in yaptıgı hersey aslında sana zarar veriyor. seni yakınen tanımamıssa, türk tipini yani bir yerde seni de tayyiple özdeslestiren baya bir insan var. yurtdısında mustafa kemal degil tayyip'sin.

    3-kagıda dökülmüs zorluklar var. ab vatandası olmamanın getirdigi, is ararken ya da oturma izni gibi davalarda resmi zorluklar.

    4-uzun yıllar türkiye'de yasadıgın icin oranın kültürü ile büyüyorsun. leyla ile mecnun izleyip, cayla börek yemekten hoslanıyorsun. bunlar klasik bir avrupa/abd'liye hitap etmiyor. yakın arkadaslıklar kurmak zorlasıyor. kendi evinde kücük türkiye'ni yaratabildiysen ne ala (esinle colugun cocugunla) ama tek basına türkiye'den gittiysen depresyon seni bekliyor dostum (cok sayıda arkadasımın basına geldi, türkiye'de iken en türk tarzı yasamdan uzak arkadaslarım bile yurtdısında türk arkadas toplulukları arar oldular).

    5- ana dilini konusmuyorsun. ben sular seller gibi ingilizce konusurum yok almanca konusurum deme. öyle degil o. adam bir atasözü, deyim söylüyor. millet takır takır gülerken sen mala baglıyorsun. kendini en iyi anadilinde ifade edebilirsin unutma.

    ha o zaman, niye türkiye'ye dönmüyorsun diyebilirsin. teraziye bunları bir tarafa koydugunda diger tarafa da türkiye gerceklerini koydugunda burada kalmak demek ki daha agır basıyor. kaldı ki sonraki jenerasyonları düsünüyorsan bu zorluklara gögüs germeye calısmak da o kadar kötü degil. benim kızım avrupa'da dogdu bu zorlukların cok daha azını cekecek, belki hicbirini cekmeyecek ama en sonunda kabul edilebilir bir vatandaslıgı olan dünya insanı olacak.

    onun icin avrupa'ya devam dostlara selam...

  • jason denayer

    rastalı mıçı

  • ingiltere ab'den neden çıktı

    anlatayım. 4,5 yıl ingilterede yasadım (2010-2015), yaklasık 2007'den beridir de yazları ordayım.

    en büyük sebebi, ab'nin genisleme politikası nedeniyle romanya, polonya vs gibi dogu avrupa-balkan ülkelerinden sayısız iscinin calısmaya ingiltere'ye gelmesi, muhafazakar aklı cok calısmayan ingiliz'in ise (a.k.a ingiliz comarı) kendisinden daha cok calısabilme kapasitesindeki bu insanlara islerini kaptırması oldu.

    bunun dısında bir de su neden var. oraya bir sekilde gitmis yerlesmis vatandası olmus hintli, pakistan asıllı vs. insanlarda da sıklıkla söyle bir görüs var. biz geldik, yerlestik cesmenin basını tuttuk, baskaları da gelip bizim bu imtiyazımızı paylasmasın. evet dogru duydunuz, dogulu ama ingiliz vatandaslıgını kazanmıs kisiler de kraldan cok kralcı olup sag politikaları destekliyor.

    iste böyle, yenge bu arada cayım bitti dolduruver bir bardak daha... sagol.

  • atalay filiz

    bu adamın öldürdükleri insanlardan birinin yakını olsam su duruma hakikaten cok üzülürdüm. ne haldedir lan o insanlar simdi?

    düsünsene colugun cocugun kardesin ölmüs, öldürene övgüler, selfieler filan.

    sikerim gezegenini der mars'a yerlesirdim herhalde.

  • recep tayyip erdoğan

    16 devlet kurmakla övünen bir milletiz ya, bu rakamın coklugu aslında devlet kurabilmekle övünmekten cok idame ettiremedigimize üzülmemiz gereken bir gercek.
    yerlesik hayata zaten cok gec gecmisiz o nedenle cok da sasılmaması gereken birsey bu sistemsizlik.

    her neyse cumhuriyet özellikle ilk yıllarında olmak üzere bir asırdan kısa bir süre icinde sorunları olan ama yine de gücler ayrılıgının benimsendigi, bürokratların, bakanların, milletvekillerinin, askerin, savcının, kaymakamın herkesin görevini bazı hatalarla da olsa bildigi en önemlisi eni konu devlet ciddiyetinin oldugu bir sistem yaratmıstı (elbette atatürk ve inönü gibi devlet adamlarının da sayesinde).

    iste bu devlet ciddiyetini yerle bir eden, tüm sistemi kendisine baglayan, tekrar bir hanedan sacmalıgına dogru bizi götüren üstelik bunu hicbir birikimi olmadan sadece basit-banal söylemlerle cahilleri kandırarak yapan, toplumun önemli bir kesimini de 10 yıldan biraz uzun bir sürede kendi istedigi sekile inanılmaz agırlastırmıs bir dini egitim, acun gibi eglence kanalı sahipleri sayesinde getiren kisidir rte.

    kendisi gittiginde, ki sanırsam ölünce olacak bu artık, devlet bu ciddiyetsizligi, vıcık vıcıklıgı, sistemsizligi tekrar düzene sokabilecek mi? sanmıyorum. zira zaten bu konuda dogal yetenegi olan bir toplum degiliz. toplumun atatürk gibi bagrından bir kisi daha cıkarması lazım ki o da zor.

    yani bir cok kötü siyasetci geldi bu memlekete ama erdogan'ın bu ülkeye bıraktıgı onarılmaz hasarı kimse bırakamadı.

    emegi gecen herkese yazıklar olsun.

  • ysk'nın sonuç bildirimini %35'den sonra durdurması

  • türkiye 2 milyon suriyeli daha alacak

    (bkz: eski parayla mı)

  • sümeyye erdoğan'ın mesleği

    (bkz: mağduriyet)