anamuhalefet7
profili

  • nuriye ve semih'in açlığına ses ver

    prensip olarak süresiz açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına karşı olmakla birlikte, birileri seni açlığa mahkum ediyorsa, buna karşı açlık grevine gitmeyi ahmakça bir eylem olarak görmüyorum.

    devletler, yargı kararıyla mahkum olmuş kişilere dahi cezaevlerinde en temel insani ihtiyaçlarını sunmakla yükümlüdür. cezaevine giren bir kişi aç bırakılmaz, sağlık ihtiyaçları karşılanır ve cezaevinin tanımı gereği kendisine bir barınma yeri sağlanır.

    mevcut ohal khk'ları ise içeri atmayıp da dışarı bıraktıklarını bu haklardan dahi mahrum bırakıyor. işten atıyor, yetmezmiş gibi işe girmesine de engel oluyor. malvarlığına el koyuyor. yani ne birikimine dokunduruyor, ne de gelir elde etmesine izin veriyor. sosyal güvence, sağlık sigortası, işsizlik sigortası... bunların da hiçbiri yok. ya ne olacak bu insanlar? ne yapacaklar? nereye gidecekler? pasaport da iptal...

    söylemesi kolay, ama düşünmesi korkunç: bu insanlara idam mahkumuna bile sağlanan hakların sağlanmamasından, açlığa mahkum edilerek yavaş yavaş ölüme terk edilmelerinden söz ediyoruz.

    fethullahçılardan nefret eden, hatta bu sözlükte "nur terör örgütü" başlığına yazdığı yazı yüzünden vakt-i zamanında başı belaya girmiş bir yazar olarak söylüyorum bunları. sadece nuriye ve semih olayı değil bu. insanlar, suçlu olsalar dahi açlığa terk edilemez; suçu kanıtlanmadıkça da hayatını idame ettirecek bir gelir kapısı bulması engellenemez.

    bugün bu yapılanları destekleyenler yarın ortadan kaybolacak, sanki hiç kimse "oh olsun" dememiş de biz halisünasyon görmüşüz gibi bir atmosfer yaratacaklar. tıpkı 12 eylül anayasasına %91.5 evet oyu verip de kenan evren ölünce hepsi sanki zamanında darbe karşıtı mücadele vermiş gibi ucuz kahramanlık taslayan sahtekar milletimizin daha önce yaptığı gibi. o yüzden belgeleyin bugün kimin ne dediğini. arşivler yalan söylemez. suratlarına vurmak için her söylediklerini bir bir kaydedin ki, bir 30 yıl sonra bu kötülük tekrar palazlanamasın yanı başımızda.

  • selge antik kenti'nin beyin yakan tanıtım filmi

    turist yolmaya giden köylülere söylenen laflara üzülmüş duyar tayfamız.

    lan oğlum, soma'da bunları cenaze acısı çekerken yerde tekmelediler, arkadaşları ve hemşehrileri olarak cellatlarına oy yağdırdılar.
    çoluk çocuklarını ruhsatsız kuran kurslarında diri diri yaktırdılar, oğullarının ırzına geçtiler; "kol kırılır, yen içinde kalır" deyip olayın üstünü kapattılar.
    ali ismailler, berkinler, uğur kaymazlar ölürken "oh olsun" dediler. yeter mi?

    daha geçen gün a haber'de hükümet yalakası şaklabanın teki bunlara "domates pahalıymış da halk menemen yiyemiyormuş öyle mi? menemen yiyemiyorsan mehter ye, al!" dedi, gıkları çıkmadı.

    evet ulan, para veren yoksa mehter yesinler. o da olmadı bok yesinler. bize ne? müstehak.

  • bitaksi uygulamasını siliyoruz kampanyası

    polis uygulamasını da siliyor muyuz kardeş, onu da söylesin biri. yaşanan rezalette polisin olayı siklememesi, ve hatta polisin siklemeyeceği baştan bilindiği için bu tür olayların sürekli yaşanıyor olduğu gibi bir gerçek var karşımızda ne de olsa.

    sahi lan, hadi elbirliğiyle bitaksi'yi batırdık; polis işini nasıl halledeceğiz?

  • 11 ocak 2017 dolar kuru

    dolar borcu olanlar yanmış da, bitmiş de, allah kolaylık versinmiş de...

    vermesin lan, vermesin. hani, 1 tanesini bile gördünüz mü sokakta? 1 tanesinin bile sesini duydunuz mu? "ama önüne geleni içeri tıkıyorlar". tıksınlar lan. kendisi için değil, ülkenin geleceği için laiklik çağrısı yapanlar bile tutuklandı, bedel ödedi. seninse firman batıyor, işin elden gidiyor, evine banka el koyuyor; ama hala gıkını bile çıkarmıyorsun. geber o zaman, beter ol, daha ne diyeyim.

  • binali yıldırım

    kemal kılıçdaroğlu için "istanbul belediye başkanlığı seçimini kaybetmişti. kaybeden adamdan başbakan adayı olmaz." diyenlerin alkışa tutacağı, izmir büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin kaybedeni.

  • belli dönemlerde fenomen olmuş ifadeler

    ingilizceye yeni yeni maruz kalınmaya başlanan 80'li yıllardan:
    (bkz: thank you very much, teperim geri kaç)
    (bkz: of course, my horse)
    (bkz: haşırt to the blackboard) --> bununla neyi kastettiklerini hiç anlayamamışımdır.

  • 26 eylül 2015 demirtaş'ın chp'ye ittifak çağrısı

    "bu yüzden oylar mhp'ye".

    sanki chp'ye oy veriyordun ulan sikik beyinli. burada bizi mi yiyeceksin? siktir git reisinin daşağını yala ocakta. oradan da osmanlı ocaklarına geç, ne de olsa alıştınız adamlarınkini her zora düştüklerinde sıvazlamaya.

    "bu yüzden"miş. he amına koduğum he. bu yüzden.

    siktirin gidin lan, chp'ye oy vermeyin siz. sizin vereceğiniz oyu sikeyim. siktirin gidin abdullah gül'ü cb seçtirin. hadi.