55613
profili

  • 1 ağustos 2018 fenerbahçe cagliari maçı

    adama hazırlık macını bile ticarethaneye cevirdiniz diye kizmislar, gelmis üste cikiyor.

    demezler mi 10 tane maca bile gidemiyorsun ne sikime kombine aliyorsun diye? takimin tum kulvarlarda neredeyse 40 maci olacak, maçların %75inde vergisiz illegal ticaret yapacak, bi de uzerine gelmis çemkiriyor.

    sanki gise fiyatlarını üst üste koyunca kombine ücreti ediyormuş gibi salaga yatmaya da ayrıca bayılıyorum.

    adam gibi cikip deyin iste, birader bizim aklımızdan gecen su: "merhaba ben sark kurnazıyim, sikko maclarda kombinemi pazarlayarak parasını cikariyorum, guzel maçları da bedava izliyorum hepinizi gerizekalisiniz hahaha"

    bunu favlayanlar var bi de. comarlandde bir gunu daha boyle geçiriyoruz sayın seyirciler.

  • 23 ocak 2018 alaska depremi

    alaska ve britanya kolumbiyasi icin tsunami uyarisi yapilmistir. siddeti 8.2 olarak guncellenmistir. vancouver island'in konumu dolayisiyla lower mainland bc icin tehlike arz ettigini sanmam, ama kuzey bc icin tehlike arz edebilir. kiyidaki insanlarin tsunami hazard zone'a cekilmesi gerekiyor.

    eksisozluk'te bu tur haberlerin sonrasindaki rutin hic degismez: turkiye'ye uzak oldugu icin saka malzemesi yapacak haysiyetsizler birazdan damlayacaktir, hele bi gundeme dussun. cunku oradakiler insan degil, muminlere eziyet ettikleri icin allah tarafindan cezalandirilan kafir hepsi.

    gel kardes, "dun google mapste bakiyordum, verilmis sadakamiz varmis :(" de. cok komik cunku.

  • recep tayyip erdoğan'ın beton isyanı

    sayın cumhurbaşkanımıza katılıyorum serzenişinde. çok haklı bir serzeniş. yanındayım.

    yalnız hangi orospu çocuğu yaptı acaba, merak ediyorum. cehape zihniyeti yaptı gibi geliyor bana. camileri yıkıp ahir yaptılar, ahıra da beton döktüler ellam. gılışdarın elinden gelse gezi parkını da yıkıp barok bi sikim bişeyler yapacaktı ama bu millet ona gününü sandıkta gösterdi. koyun dediniz koyduk. büyük oyunu gördük.

    cumhurbaşkanım çok yaşa.

  • muslera'nın trabzonspor maçında ettiği küfür

    goruldugu gibi hakeme 10 santimetreden bagira bagira kufur ediyor. hakemin otoritesini sarsiyor ve kisiligini acikca zedeliyor. stadyumdaki herkes farkinda, herkesi provoke ederek macin gerilmesini de saglamis. zaten yayinci kurulus gostermedi ama pozisyon gecince buyukce bir branda acti, onunde oc hakem, arkasinda da birkac dile cevirisi yaziyordu. federasyon lisansini iptal etmezse ligler saibelidir.

    ya oglum siz niye bu kadar aptalsiniz, nasil bu kadar salak kalmayi basarabiliyorsunuz aklim almiyor. zeka neydi zeka emekti. kac yasiniza gelmissiniz nelerle ugrasiyorsunuz. bir tarafta adamin biri, baska bir adamin arkasinda "sen orospu cocugusun!" diye usteleyerek gidiyor; bir tarafta da yukaridan izleyebileceginiz goruntu. kendi kendine soylene soylene kale vurusu kullanan adamin agzini okuyarak 4 mac ceza almasini savunan adam sozlukten cikacak sokakta yuruyecek, icimizden birilerine ampir ampir bir seyler konusacak. sonra diyorum bu sokaktaki insanlar niye mal.

    yani ayni canli turunun bireyleri oldugumuz icin ben utaniyorum, boyle beyinsizce beyanatlarda bulunan insanlar kendilerinden utanmiyorlar. sporu, futbolu, rekabeti gectim; muhakeme yetenegi bu kadar limitli olan canlilarin kendini insandan saymasi bile bana dokunuyor.

  • halis özkahya

    4 dakika uzatma gelmis. 3. dakikada ts'li abuk sabuk vakit gecirirken itirazlara saatini gosteriyor; diyor ki durdurdum. sonra normal uzatma bitince maci bitiriyor.

  • igor tudor

    galatasarayla alakali basliklara arada goz atiyorum, abuk sabuk yorumlar hep ayni gerizekalilar tarafindan yapiliyor.

    oglum sabah aksam izleyip, konusup, tartistiginiz oyunu nasil bu kadar anlamamayi becerebiliyorsunuz ya? nasil bu kadar cahil tutabiliyorsunuz kendinizi, nasil bir gerizekalilikla sinaniyorsunuz siz?

    sezon basindan beri galatasaray 4lu savunma oynuyormus. gotuyle izleyene 4lu savunma var tabi. bir mac insan gibi izleseniz fernandoyu defans blogunun kucaginda, kanat bekleri de ondeki blogun uclarinda goreceksiniz.

    acin bakin opta analiz sirketi bu sene spor toto super lig istatistikleri tutuyor her takim icin. her hafta her stadyuma her mac icin sistem doseniyor. mariano ve lato/linnes'in heatmap'lerine bakin. nerede gecirmisler maci acaba. niye daha yedek forvet yokken yana yakila dominant sol bek arandigini kucuk beyinleriniz anlar belki.

    3lu defans icin de 3 tane cakili kalas gibi topcuyu yan yana gormeye alismissiniz. "kagit ustundeki stoper sayisi + 2" islemini yapabilen beyinleriniz direkt 4lu defansi yapistiriyor. bi istatistik okuyun bakalim fernando ne yapmis, kac atagi defans blogunun icinde karsilamis, nerede pozisyon almis.

    bursa macinda adam ayni anda mariano ve latoyu cikardi. herkesin gotu tutustu lan defans kalmadi diye. ama yerlerine girenlere bakinca adamin kanatlari daha ofansif ve diri kanatlarla degistirdigini fark etmek zor degildi. sonrasinda zaten 3-4-3e dondu, ileri uclude gomisin arkasindaki wide forvetler belhanda ve feghouli oldu. oyle cahil ve sinirli iqye sahip bir ulkede yasiyoruz ki degil bunlari yapmayi akil etmek, insanlar yapilani gordukten sonra bile idrak edemiyor. gunlerce televizyoncular gotunu yirtti bursa taktigini anlatmak icin, ekranlarda interaktif yontemler falan kullandilar, hatta o televizyoncularin cogu bile anlamamisti olayi. halbuki atla deve de degil. ama oyle de embesil, avam bir topluma sahibiz iste.

    size ne lazim, size terim lazim. daha ben demeden kendiniz terim isteruz diyorsunuz zaten. adam bassin hazir kalip taktigi, 4 orta saha 2 forveti salsin cayira, siktirin gidin oynayin lan desin herkes bi yerlere kosarak kaos futbolu oynasin. bos zamanlarinda da mafyacilik oynar. maurizio sarriyi falan siz bilmezsiniz ama tudor biliyor. en azindan adam basarili gordugu taktikleri kopyalamaya calisiyor.

    terimin hucum futbolunu cok cok cok net hatirliyorum, hem gsde hem milli takimda. dalginliktan yenen gol sonrasinda rakip hayvan gibi isirilirdi. o baskida ya gol atilip kral olunurdu, ya da 3-4 kisiye tek defansla yakalanip maci kopartan golleri yerdik. bu 1-2 degil, benim gencligim terim takimlarinin bu sekilde yedigi bir araba golu izleyerek, kahrolarak gecti. simdi bakiyoruz ligde 9 hafta oynanmis, gs 6 tane gol yemis. ben boyle bir gs izlemedim daha once. muslera gibi cok iyi bir kaleci sikko takim defansi yuzunden hic clean sheet yapamazdi. ha bakiyoruz defansif takim miyiz, yo, en cok gol atan takimiz ayrica. en yakin rakibine 9 haftada 9 averaj fark atmissin, bu da mac basina +1 avg demek.

    yildim yemin ediyorum ya. en cok sesin en mal adamlardan cikmasi bu dunyanin en buyuk ibneligi.

    not: savundugum adam degildir. sadece insanlarin gerizekali olmasina kizginim.

    edit: cevap falan gelmis, biseyler anlatilmis. simdi herkes sussun belgeler konussun.
    (1) karabuk'e karsi 2 stoper + fernando
    (2) fener'e karsi 3 stoper

    (1)e bakinca fernando ortada stoperlerin arasina oturmus. savunmada stoperlerle ayni cizgide, hucumda ortadan ileriye diagonal hafif bir hareket soz konusu.
    (2)ye bakinca 3 stoper ayni hizada, ileriye dogru olan hareketi ise serdar aziz yapmamis, ayagi daha duzgun olan maicon yapmis sag taraftan.

    o kadar fark da olsun amk. sahanda karabuk'e karsi oynarken 3 adami defansa ip gibi dizmene gerek yok. fernandoyu bucuk defans olarak kullanirsin, ortayi kalabalik tutarsin mumkun oldugunca. ama fenerle oynuyorsan o lukse giremiyorsun. tudor da derbi macina cikiyorum, biraz daha saglam durayim demis. gol de yemedi takim, fena olmadi. kirmizi yemese atardi da muhtemelen, ama gerizekali belhanda o kadar emegi sikti.

    edit2: zorunlu bir degisiklik yapma geregi hissettim. burada anlatilanlara kohnelesmis futbol anlayisiyla itiraz edenler, taktiklerin statik olmasi gerektigini zannediyor. sahaya adamlari civiyle cakarsin, langirt gibi oynarlar saniyor. transition nedir, hucum/defans gecisleri nedir kimsenin haberi yok. bu adamlara gore sahaya adamlari dizdikten sonra hucum ve defansta bunlar kalip seklinde ileri geri gider.

    yav oglum, sahadaki ayni adamlar, atak/defans durumuna ve anlik taktiksel anlayisa gore 442/244/451/433/352/343 un tamamini akici bir sekilde oynayabilir. oyle buyuk aksiyona da gerek yok, bunlarin rollerini biraz degistirmesi ve pozisyonlarini ufakca oynatmalari yeterli. sabahtan beri bos bos tartismaya calistiginiz 3lu defans mi 4lu defans mi dedigin olay mac icinde 100 kere gerceklesiyor. beklerin hucuma katilip defansif orta sahan emniyete gectiginde defansi 3lemis oluyorsun zaten.

    insanlarin anlayamadigi nokta, mac icinde gereksinime gore uygulanan 3. stoper, fener macini tudor ciddiye alinca dedicated bir stoper ile tam uygulandi. o da zaten bi devre bile uygulanamadi, sakatlik olunca adam eski duzene dondu. sanki tudorun 20 dakikalik macerasinda 5 gol yedik gibi bir hava olusturuluyor, niye bu yapiliyor acikcasi ben anlamiyorum. macin kalaninda ayni duzen oynandi cunku.

    ayrica fener macini "hezimet" olarak niteleme dangalakligina da dusmeyin. en belali oldugun ezeli rakibinle maca cikiyorsun, hem zaten acik ara onde oldugun farki koruyorsun, hem de o hafta oynanan diger maclardan oturu zirvedeki sende baska en onemli 3 takimin hicbiriyle fark kapanmamis oluyor. su ana kadarki en kritik macini hasarsiz atlatiyorsun, taraftar gelmis "ama 5 atamadik :(" diyor. uzucu. ac pes'i orada at canim kardesim. muhtemelen "derbilerin favorisi yoktur" laflarini sen duymadin, is derbiye gelince olayin siralamaya, oyuna, kadroya bakmadigini bilmiyorsun. johnson'un golunde, selcuk sahin'in derbi performanslarinda falan futbol izleyecek yaslarda degildiniz sanirim.

    son olarak adam demis ki tudor iyi degil, iyi teknik direktor olsa 4 puan daha alirdik en az diyor. lan 4 puan alinca 9 haftada 27 puan ediyor, ne istiyorsunuz nasil bir taraftar profilisiniz siz ben cozemiyorum. inaniyorum ki takim handikap yapamadi diye oyuncu isliklayip takimdan gondertiriz ileriki haftalarda, ben bizimki kadar kostek taraftar gormedim acikcasi.

  • alvaro negredo sanchez

    kotu futbolcu falan degildir, yeri gelir ikiser ucer de atar, ama su ana kadar 1 gol attigina dair istatistik verilmis. hatta uc kisi de hemen favorilemis. o kadar dusundum, gol attigi maci animsayamadim.

    ne zaman gol atti oglum bu adam? halusinatif etkiler, sentetik maddeler geyigine girmek istemiyorum. hangi skora etki ettigini bulmaya calisiyorum, aydinlatin.

    ayrica ironi olarak, rakipler algi yapar, algilara gelmeyin derken dezenformasyon yapilmasi soz konusu. bakalim kabul edilecek mi, sehven oldu efenim mi denilecek. bu adam cop falan degil ama ya taraftar?

    edit: vallahi gozlerime inanmak istemiyorum ama "adam fener macinda gol atti ya" gibi mesajlar aliyorum. arkadas etmeyin, eylemeyin. bu besiktas taraftari gercekten psikolojik sikintilar yasiyor. oyle veya boyle, adamin attigi gol ofsayt diye verilmemis. mac, bu adamin attigini dusundugunuz gol verilmeden bitmis. puana yansimamis, skorborda yansimamis. oldu olacak haksiz saydigimiz kirmizi kartlari yazmayalim, veya bize gore kirmizi verilmis olmasi gereken maclarda quaresma 3 macta 5 kez atildi, 10 mac da ceza aldi diye koyalim istatistiklere, veya gol kralligina "bize gore gol olan" pozisyonlari falan da ekleyelim. iyice corba edelim her seyi.

    yemin ediyorum 2011 sampiyonlugu pesinden trabzonun yaptiklarini gectiniz bir ofsayt pozisyonu uzerinden. bu kadar hastalikli dusunce, boyle obsesyon hayatimda kimsede gormedim. sonraki asama ne biliyor musun, sayet besiktas bir puanla falan sampiyonlugu kaybedecek olursa bu taraftar besiktasi sampiyon ilan edecek. trabzon gibi uefaya mac kasetleri yollar artik. negredonun ligin basinda sayilmayan golunden gelecek puanlarla 2018 sampiyonu besiktas diye gezerler. diger takimlarin sampiyonluk sayisindan falan duserler. demisti dersiniz.

  • ama sen hiç kürde benzemiyorsun

    simdi oncelikle belirtmem lazim ki, normal kosullarda bu arkadasi desteklerdim. insanlar kurtleri, alevileri, hatta avrupada turkleri vesaire kafalarinda "kotu" resmediyorlar. iyi davrandiginizda, veya medeni oldugunuzda, veya dikkat cekici bir sey yaptiginizda "aa hic benzemiyorsun onlara" gibi tepkilerle, bilinc altlarindaki igrenc onyargilari fark etmeden ortaya koyuyorlar. onlarin zaten ben agzina sicayim.

    ama bu basligi hortlatan arkadasin gerizekali oldugunu belirtmeden gecemeyecegim. ulan, kurt dedigin adam steryotipik olarak esmer, kara kas kara gozlu adamlar. e sen de sarisin, renkli gozlu biriymissin. e yarragim benzemiyorsun iste, neyin giderini yapiyorsun?

    yarin zenci bi adam gelse, oz be oz japonum dese, oha ne japonu hic benzemiyorsun japona demez miyim? derim. niye demeyim amk?

    senegalli deyince aklina zenci, cinli deyince cekik, iskandinav deyince sarisin geliyorsa, kurt deyince de esmer geliyor. e neyin duyari o zaman bu?

  • tarık akan'ın sanatçı sayıldığı ülke

  • snapchat

    bir insanin liseli olup olmadigini anlamaya yarayan aparat.

  • golden state warriors

    uzerlerinden elestirilen amerikan seyircisi gerizekali turk mantigindan cok daha ileridedir. hic kusura bakmasin kimse, birazdan acik ve net sekilde anlatacagim. anlatacagim ki insanlarin akli basina gelsin, sagda solda duydugum sacmaliklari daha az duyayim. ortadogu topraklarinda bunun anlanacagini sanmiyorum ama, amerikanlar gibi entertainment olayini asmis adamlara boylesine argumanlarla yuklenmek asiri derecede sacma bir sey, yol yakinken donulmesi acisindan anlatacagim.

    hic dusunuluyor mu bu spor karsilasmalari neden var, bunlar neden prime timeda gosteriliyor, showbiz nedir? aksama kadar essek gibi calisan amerikan steryotipi aksam macina gider, birasiydi popcornuydu derken oynanan maca tiyatro, sinema muamelesi yapar. haklidir da, dunyanin en mantikli hareketidir. insanlar iyi sarki soyleyen icin konsere, akrobatlar icin sirke, sportif acidan ayricaliklilari izlemek icin de maca gider. olay basit.

    simdi soyle bana arkadasim, borsada faaliyet goren, birer ozel sirket olan spor kuluplerinin kapisinda kopek olan sen mi daha akillisin, "5 yasindaki cocuk" olan amerikali sisko mu? takimi icin adam bicaklayan davar mi daha akilli, sehrine gelen yildiz sporculari takdir eden adam mi?

    ulan sehrine curry gelmis, tarihe taniklik ediyorsun, takimiyla birlikte ligin dengelerini degistirip rekorlari birer ikiser gomuyor adamlar. kolay kolay gorulmeyen bir sezon geciriyorlar. yine ayni densiz, gerizekali turkler tarafindan gecen yil euroligle karsilastirilip, bir de daha kalitesiz bulunan(!) nba'in populeritesini tekrar artirmayi basarmis, alakasiz adamlari basketbol izler, keyif alir hale getirmis adamlar. alkislamasin da molotof mu atsin sahaya?

    aptalca varsayimlarla elestirilen amerikanlar kadar dogru yapan yok bu konuda. adam farkinda ki oraya keyif almaya gidiyor. adam oraya guzel oyun, yetenekli oyuncular izlemeye gidiyor. basketbolunu da gectim, iyi vakit gecirmeye gidiyor. devre arasinda inip orta sahadan ucluk atiyor, trambolinle smac basiyor 100 kiloluk herifler. kiss camde first date'ler opusuyor falan. sirf isemeye gitsinler diye molalar oluyor. sirf olay seyirci icin diye adam parkenin uzerinde mac izliyor.

    biz napariz? rakibin anasina sov. basketi islikla. basariyi yuhala. kendi oyuncuna tap. ulan, adamlar franchise, sana noluyor da neresini tutuyorsun? ama sen apple'in samsung'un bile 'tutulabildigi' mal gibi ulkede yasadigin icin normal. her gittigi deplasmanda alkislanan kobe'ye turkiyede dayak atilirdi tabi. alem bandvagon olmus :(( diye elestirilen gsw'nin asil taraftarlari, oakland'da kobe oyuna girsin diye tezahurat yapmis adamlar. neden bahsediyorsunuz siz?

    sonuc olarak, amerikada spor demek eglence demektir. tiyatro oyuncusu nasil senin hos vakit gecirmen icin performans sergiliyorsa, basketbolcular da onu yapiyor. tabi, spor olaylari rekabet ile daha keyifli oluyor, cunku basariyi daha somut bir sekilde olcebilirsin sporda, atilan sayilar vs ile. olayin asli rekabetten ziyade, keyif verici oyundur basit izleyici icin. siz sinemaya gidince "tutmadiginiz" yonetmenin filminden cikanlara falan da daliyor musunuz rekabet ayagina mesela?

    (bkz: akil fikir)

    ----------------------------------------

    edit: yikici degil yapici olmak lazim. dolayisiyla bir kez daha, daha yumusak kelimelerle ifade edecegim. bu sekilde dusunmek, dusunmeyi ogrendiginiz toplumdan kaynaklanan bir sey. basarilinin destekci sayisinin artmasi ne amerikaya, ne spora, ne nba'e ozgu bir seydir. bunu degistiremezsiniz, cunku bunu olusturan dinamikler hic de haksiz temellere dayanmaz.

    futboldan ornek verelim, 96-99 donemi ve uefa kupasinin alinmasi, galatasarayli bir jenerasyon olusturdu. ayni sekilde gezi olaylari, carsi, marjinallik falan derken simdi besiktasli bir nesil yetisiyor. bi ara barcelona her yeri domine ederken sagda solda barca formasiz insan gormek imkansizdi. neden? sadece guce tapmak degildir bu. insanlar aradigi seyleri bu takimlarda buldular. galatasaray o donem her mac kopek gibi kosup, sakat sakat oynayip her maci savas gibi oynayan futbolcular sayesinde sempatik geldi insanlara. besiktas, tum ulkenin dansoz oldugu donemde karakterli geldigi icin. barcelona, futbol kalitesini ve takim oyununu acayip bir seviyeye cikardigi icin. insanlar her hafta jeneriklik bir messi dribling+golu goruyor, tarihe taniklik ediyordu. barca maci izlemesin de osasuna maci mi izlesin?

    simdi donelim bugune. eskiden galatasarayin futbol maclarini izlerdim, simdi sahadaki o sacma kosusturmaya 90 dakika ayirmanin luks oldugunu dusunuyorum. ayrica bu basarisizlikla aciklanabilecek bir sey de degil sadece. basina gerizekalinin birini getirir, abuk sabuk cahil yorumlar yaptirir, paralari plansiz programsiz bir sekilde yeteneksiz adamlara gomersen; ben beni temsil etmeyen bir zekaya neden aidiyet duyayim? bakin sozlukteki besiktaslilara. adamlar gururdan olecek. neden? baslarindaki adam kurnaz. ucuza aliyor, pahaliya satiyor falan; taraftar ne diyor? tam benim kafamda diyor. kendisini ait hissediyor. bak biz boyle akilliyiz falan diye seviniyor vesaire. su acik ki, basari olur olmaz o kadar onemli degil. onemli olan sporcun seni temsil ediyor mu, yoneticiler seni temsil ediyor mu, teknik kadro senin dusuncelerini temsil ediyor mu? unutmamak gerekir ki gs madride elenirken tum stat "basarilar gelir gecer" diye gururla mars soyluyordu. elendigi, her sey bittigi halde. herkes basariyi bosvermis, cabayi alkisliyordu.

    iki senedir kacirmadan gsw maclarini canli izliyorum. bos bir insan degilim, bir suru isim var. yuz tane mac izlemek neresinden baksan buyuk bir commitment, gecerli sebebim olmasa yapilacak bir sey degil. neden? cunku keyif veriyor amk! bu kadar basit. goze hos geliyor, inanilmaz seriler izliyorsun, her an bambaska bir sey olabilecegi heyecani var. bir sov izliyorsun, keyifli bir aktivite.

    bazi insanlar spora gonul vermislerdir, karda sogukta dandik cim stat kenarlarina gidip tellerin arasindan 10 yasindaki cocuklarin hicbir seye benzemeyen macini izleyip keyif alan amcalar var. kendi cocugun olsa zor katlanacagin seyi adam izliyor. simdi bu adamlar cogunlugu olusturmuyor, herkesin vakit gecirmek icin cok daha mantikli aktiviteleri var. o zaman neden ayni sporda, ayni takimda israr etsin? nicin kendini adasin, niye daha secici olmasin?

    sunu demiyorum, taraftarlik olgusu kalksin falan. olaya canlilik getiren rekabettir, rekabeti ayakta tutan da destekcilerindir. dolayisiyla taraftarlik guzel bir sey, degisik bir his. bana sempatik gelen takimlar var, antipatik gelen takimlar var. bu kesin ve sinirlari cizilmis bir liste degil, degisiyor. oyun tarzina gore, gelen giden oyuncusuna gore, yaptiklari hareketlere gore, bazen centilmenlik seviyelerine gore. renklerine, formalarina, salonlarina, maskotlarina, bazen yaptiklari eglenceli pranklarina gore falan. ama niye hayatimi memphis'e adayayim ben arkadasim? tamam, guzel renkler, sempatik franchise falan ama, 20 yil icinde sikerim sizin oynayacaginiz basketbolu diyecegim zaman olurdu benim. adamlara vefa borcum yok ki yagmur camur muhabbeti yapip karsiliksiz taraftarlari olayim?

    not: grizzlies vancouvera donse taraftari olurum, ama su an sevmiyorum ayi oglu ayilari.*

  • san francisco

    hakkinda buyuk gunahlar islenen, ulu ustad guru'ya danismadan, desturunu almadan entryler girilen sehir. kiniyoruz.

    eyyy sf'de yasayan diger eksiciler, siz kimsiniz ulan? sizin haddinize mi sf hakkinda entry girmek? eger bir ihtiyac varsa sehrin tapulu malini elinde bulunduran guru girer zaten gerekli gordugu entryi. utanmadan bi de havasina suyuna yorum yapmissiniz.

    herkesin bilmesi gerekir ki, sen geldin sehirde 3-5 yil yasadin diye sehir hakkinda kendince, 'oznel' bir fikrin olamaz. ne munasebet! senin kisisel deneyimine dayandirdigin, guru hatrina simdilik kulliyen yanlis saydigimiz bilgiyi kamuya acma hakkin da tabi ki yoktur. ha, varsa havasi ile ilgili yapacagin yorum, soyle bir geri gidiyoruz yontma tas devrine, oradan itibaren genel bir ortalama aliyoruz. boyle buyurdu hazretleri.

    ulan daha fazla devam edemeyecegim. bu guru denen adamin hamurunu gerginlikle yogurmuslar. kendi capinda, kah dogru kah yanlis yorum yapan elemana kezban gibi trip atmis, hmm evet kly ygmr yagmz .s.s.s falan yazmis. anlatsana birader madem biliyon; "son iki senedir boyle boyle olsa da aslinda boyledir" desene, adama laf sokmaya calismak yerine. sanki herif suc islemis de guru atar yapiyor. madem bay area cocugusun anlat bilsin millet. diger eleman kendi bildigini kadarini anlatmis, kimseyi hedef de almamis, hedef kitlesi bile belli degil. senin hayatinda ne tarz bir derdin var da rasgele insanlarin entrysinin bi cumlesini cekip laf sokmaya calisiyon ergen gibi? bi de is guc sahibi, nufuz sahibi kocaman adam bunu yapan.

    sonra da en nefret ettigim kismi geliyor. once ustune vazifeymis gibi turkce ogretmeye kalkmis, olanca antipatikligini ortaya dokmus, sonra da bu turk milleti yok mu hepiniz aynisiniz muhabbetine girmis. asil turk milleti senin gibiler yuzunden cekilmiyor, yurtdisinda gotum gotum turklerden kaciyoruz. benim geldigim sehirde gelisimin ikinci gunu hayvan gibi dogal afet yasandi, hayat durdu. ama sordugumda son 5 yilda boyle bir sey katiyen yasanmamis. ben geldigim gibi izlenimlerimi yazsam da firtinali, yagmurlu bir sehir desem, biri de 'haaayir hic de bile git meteorolij verilere bak .s.s' diye cevap verse, sonra da bana bilmislik taslayip yukaridan yukaridan turkce ogretmeye kalksa o arkadasin korudugu uslubu bile koruyamam. aman laf sokun, aman kimsenin bilgisine, deneyimine bi katkida bulunmayin. ozel mesajla "arkadas boyle demissin ama normalde boyle boyle" demek yerine insan icinde atarli giderli konusmak daha guzel cunku.

    uzatmaya gerek yok, hali hazirda denildigi gibi;
    (bkz: guru gürültü)

  • 24 eylül 2015 mekke şeytan taşlama faciası

    bana kalirsa gercek olmayan, zaytungvari bir kaynaktan cikan bir haberdir. gercek olamaz cunku gercek olamayacak kadar sacma.

    uzay caginda ortada savas, dogal afet, vs yokken 753+ kisi nasil bir anda olebilir? tamamen keyfine gittigin yerde, ortada teknolojik bir hata, bir terslik yokken birbirini ezmek suretiyle oluyorsun. insanlar birbirini eziyor, ust uste cikiyor, kafalara vucutlara basa basa ilerlemeye calisiyor. baska bir insanin kafasina gozune basiyorsun. millet hayvanlardan beter sekilde, ust uste insan yigini olarak oluyor. bir olur iki olur bayilir vesaire olur kalabaligin arasina karisir da; bin kisi. bir gunde. tavuk gibi. nasil??

    aklim almiyor, bakiyorum ne yazilmis diye, dogru okuyup okumadigimi, saka olup olmadigini kontrol ediyorum emin olmak icin. "neyse allah yolunda olduler", "sehit oldular" disinda pek bir sey yazilmamis. hadi lan oradan. sehit olmuslarmis. arkadas muslumanlar kadar uygarlasamamis, gerizekali, suursuz bir topluluk yok ya. resmen embesil toplulugu. uzay caginda yurumeyi bilmeyip, medeniyetten bihaber olup, seytan taslayacagim diye galeyana gelip birbirini ezerek oldurecek kadar barbar insanlar olamaz. boyle bir sey olabilir mi ya? muslumanim deyip olayi bir sekilde savunmaya calisan, olaya bahane uretmeye calisan, olayi kendince aciklamaya calisan, orada olen insanlarin sehit olacagina inanan, oradaki insanlarin olum seklinin onlara bir tarz getiri saglayacagini dusunen herkes gerizekalidir, bu konu tartismaya bile musait degil. hem seytan taslama ne ulan? musluman gecinenlerin milyon kisi toplanip bir seyleri linc etme girisimini cok guzel temsil eden bir aktivite. ancak bu kadar yakisir.

    2015 yilinda haybeye 753+ kisi oluyor. hem de vahsice oluyor. saka gibi. orman kabileleri bile muslumanlardan daha medenidir, en azindan is adami olup 50-60 yillik hayat tecrubesine sahip olup kendi parasiyla bu tarz bir saklabanligin, palyacolugun icine girmiyorlar. bir de soyle bir not var ki, bir kisinin basina bir sey gelse hayatin durdugu ulkeler var; paralel evrende degil ayni dunyada bin kisi bir yerde olurken diger hacilar seytan taslamaya devam ediyor. are you fucking kidding me?

    simdi ben bu entryi gonderirim, akil terazisini kaybetmemis tek tuk akliselim begenir, ama klasik musluman gider "dinimize hakaret ediyur" diye sikayet eder. suursuz sozluk yonetimi de gg diyerek entryi siler. benzerini yaptilar oradan biliyorum. arkadas, 753 kisi oluyorsa bunu anlamlandiramayan insanin entrysini silemezsin. her sey normalmis de bu entry normal degerlere hakaret ediyor diyemezsin. ulan 753 kisi, boru mu? bir can icin dunya yakilir, 753 kisinin olmesini elestiren adama dokunamazsin.

    ya da sadece tipik bir musluman gibi davranabilirsin.

    edit1: mesajlar geliyor, tesekkur ederim tepkiler icin. itirazlardan biri bunun cahillikle pek alakasi olmadigi yonunde. uzgunum ki 10bin kisilik gruplar da olsa karsilasan, akil cercevesi icinde bu olay aciklanamaz. verdigim cevabi buraya da yazayim da ayni goruste baskalari da varsa yararlansinlar:

    "basbayagi cahilliktir bu. neresinden tutarsan tut cahilliktir. onundeki durunca durmayip uzerine cullaniyorsan medeniyetsizsin. sen durdugunda arkandaki durmuyorsa medeniyetsizdir. yahu, boyle bir sey nasil olur? kimin ne acelesi var, kim nereye yetisiyor? durmak diye bir sey var. cok basit, sadece onundeki gittigi surece gideceksin. fren yapin yahu, programlanmis ayni hizda giden mekanizma degilsiniz ki. bu, trafikte ondeki araba fren yapinca arkasindan gelen butun otobanin birbirine girmesi gibi bir sey. azicik insan gibi yuru, takip mesafesi birak, aralikli yuru. niye oyle yapmiyorsun? cunku muslumanlik kisiye saygi duymayan, kisisel alan biramayan, vicik vicik ust uste bir kultur empoze eder. oyle ulkeler var ki insanlara belli bir mesafenin yakininda yuruyemezsin bile, kisisel alan muhabbeti vardir.

    bu ezilme olaylari sadece hacta yasanmiyor, bunu kabul ediyorum. ama hep insanlarin minimum iq duzeyinde kaldiklari salak ortamlarda yasaniyor. hac dahil. ve hep isin icinde galeyan, zibidilik, panik var. ornegin fanatik taraftarlar dengesiz bir sekilde kitlesel hareketlerde bulunuyorlar, polis tel orguleri kapatiyor, sonra da on tarafin halinden anlamayan arka yuklendikce ondekiler oluyor veya yaralaniyor. niye? cunku holiganlik pesindeler. veya konserlerde oluyor basima geldi az daha eziliyordum, arkadakiler on tarafa gelmek icin veya arkada eglencenin dozunu kacirip yuzlerce kisiyi itekleyerek sebep olabiliyor. hepsinde insanlar ust uste, birbirinin sirtindalar zaten. tabi ki ezilme olur. seytan taslayacaklarmis. seytan musluman bir ulkeye gitse aralarinda en masum kalir.

    kimse kusura bakmasin da, 2015 yilinda yururken olebilen insanlar, oldukca gerizekali bir eylem icerisindedirler. oraya gitmek ayri mallik, o eylemin icerisinde bulunmak ayri mallik. birbirinin sirtinda ilerleyen 10 bin kisilik bir grubun icine girmek intihar zaten. ayagin burkulsa bile olursun ki orada. bu insanlar cahildir, bu din cahillere hitap eder. nokta."

    edit2: muslumanlarin ekseriyeti icin "barbar" ifadesi kullanmistim, birazcik hassas karsilandi. barbarlik tanimini "vahşi", "yabani", "ilkel" ve "uygarlaşmamış" kelimeleriyle benzer bir duzlemde dusunerek yapmis olsam da, hassasiyeti goz onune alarak en makul kelimeyle, "uygarlasamamis" olarak duzelttim. simdi daha guzel oturdu. hakikaten muslumanlik uygarlasamamis toplumlar getiriyor gunumuze.