manzikert9
profili

  • torpille tavuğu patlatan şerefsizler

    bu görüntüleri paylaşan bunları izleyen herkes ruh hastasıdır... niye izliyorsunuz manyak mısınız siz? niye paylaşıyorsunuz? amaç ne?

    doğru ya amaç dikkat çekmek tık kazandırmak bu vicdansızlıktan bu canilikten hayvansever kılıfı altında kendine çıkar sağlamak... bunları izleyen kimse kendine hayvansever demesin... bir canlının vahşice katledilmesini izleyip sonra da çok üzücü:'( demek samimi olmadığı gibi büyük bir ruh hastalığıdır. kendinize bir sorun; ben bu görüntüleri niye izliyorum? yoksa ben de bu manyaklar gibi şiddetten ve vahşetten gizli gizli hoşlanıyor muyum?

  • sırp denince akla gelenler

    mertliklerini, dürüstlüklerini, arkadaş canlılıklarını bence bosnalılara bir sorun...

    sırp komşuları tarafından tecavüz edilen, sırp komuşuları tarafından katledilen kaç bosnalı aile var biliyor musunuz?

    bence bunları bilmeden burada bu kadar rahat yorum yapmayın. türkleri seviyorlar diyenler miloseviç'in srebrenica düşerken çektiği videodaki "türklerden intikam alıyoruz" cümlesini bilmiyorlar herhalde...

    bizim türk tarihindeki sivas katliamı vb olayları düşünün... şimdi onun aynısının ülke genelinde gerçekleştiğini düşünün... hatta ek olarak simultane gelişen bir olay değil de, sırpların günler boyunca gizli gizli buna hazırlandıklarını düşünün... bosnalıların hiç bir şeyden haberi yok. bir gün birdenbire komşunuz size silah doğultuyor, hayal edin... hacım bir saniye noluyo ya filan derken adamları kıtır kıtır kesiyorlar. bosnalılar kendini savunmaya başladığı zaman da zaten nato gelip savaşı bitiriyor.

    tabi ki yaşasın halkların kardeşliği de, öyle mesnetsiz sallamayın yani. osmanlılar çok seviyormuş filan... manyak ve cesur oldukları doğru olabilir, savaş alanında bile sultan murad'ı şehit etmişlerdir.

    osmanlılar ukrayna gibi buranın da kadınlarını cariye olarak almış. evet bu anlamda sırpları "sevmiş" olabilirler...

    ayrıca müslüman olup da sırbistan kökenliyseniz siz sırp değil türksünüz. çünkü sırplar bosnalı müslümanlara bizim gibi boşnak demiyor, türk diyor.

  • çakarlı araca ceza yazan polisin açığa alınması

    açığa alınan memur emniyet müdürü yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunmuş.

    helal olsun! işte ismet inönü'ye atfedilen meşhur namusluların namussuzlar kadar cesur olması eylemini bu polis başarıyor. bence herkesin destek olması lazım. başlığı gündemde tutmak gerektiğini düşünüyorum.

  • irma kasırgası

    eğri oturup doğru konuşmak gerekirse beklendiği kadar veya abd medyasının yaygara yaptığı kadar büyük bir yıkıma (amerika'da)sebep olmamıştır. zaten kategorisi de neredeyse 1'e düşecek...an itibaiyle esen rüzgarın şiddeti 80-90 kmh... niye bunu söyleyenlere karşı bu kadar cellaleniyorsunuz anlaşılmıyor... fox medianın şok görüntüler dediği görüntüler ankarada her yağmur sonrası yaşanan görüntüler. olan yine garip ada milletlerine oldu, zaten fakirlerdi bir de üzerlerine cat5 fırtına ile herşeylerini kaybettiler... ama amerika'ya da helal olsun 7 milyon insan çat diye 2-3 günde tahliye edildi. ayrıca tvlerde gördüğüm manzara da ne güzel, bütün devlet kurumları eyaletler hizmet için birbiri ile yarışıyorlar. atlanta eyaleti şu kadar arabalık otoparklı kamp alanı yapıyor. filanca eyalet yol güzergahlarını gelecekler için değiştiriyor vs... bütün medya kanalları da yapılan hizmetleri öve öve anlatıyor. florida valisi neredeyse saatte bir ya tv'ye çıkıyor ya da açıklama yapıyor. türkiye'de olsa daha fırtına gelmeden herkes birbirini suçlar, bütün kurumlar birbirine bilenir, kimse bi bok yapmaz, cat0.1 fırtına ile de bütün evler milletin başına yıkılırdı. üç gün sonra da vali ortaya çıkar "biz elimizden geleni yaptık devletin kusuru yoktur" filan derdi... üzülüyorum hep böyle başka ülkelerde basit şeyleri görüp bizim bunları bile beceremiyor olmamıza...

  • türk kürt kardeştir

    amerika'da, kanada'da, avustralya'da bin çeşit milletten gelme bin çeşit farklı insan, hepsinin dili de farklı, kültürü de farklı ama hepsi nispeten huzur ve refah içinde yaşıyor... bence de türk ve kürt kardeşdir, ama değil diyorsanız da birlikte yaşamak için kardeş olmaya da gerek yok. birbirimize hak ettiğimiz saygıyı gösterelim yeter.

  • boğaz ağrısı ile acil servise gelmek

    gerçekten ihtiyacı olan insanların hakkını gasp etmektir. doktora suç bulmayın doktorlar sonuna kadar haklı. allaha çok şükür kendim hastaneye acile hiç gitmedim ancak yakınlarımı bir kaç kere götürmek durumunda kaldım. acil servisler aynı doktorların dediği gibi başı ağrıyan boğazı ağrıyan insanla dolu.

    nefes alma problemi, çok yüksek ateş, kanama, yanma, sakatlanma, çok yüksek veya düşük tansiyon, kalp krizi, şiddetli göğüs ağrısı, astım koah gibi kronik hastalıkların krizi, felç vb durumlar dışında acil servise gitmek kul hakkı yemektir. bu kadar net. müslümansanız günahtır, ateistseniz de vicdansızlıktır. adı üzerinde acil servis. hayati tehlikesi olanlar için. boğaz ağrısından ölmezsin pis herif.

  • ahraru'ş-şam'ın 2 ypg'li kadını kahramanca infazı

    suriye'de hiç bir tarafta ahlak yok. ne kürtlerde ne islamcılarda. ya onunki tamam biraz kötü ama şapşikler işte demeye de gerek yok. al birini vur ötekine.

    verilen örnek de yanlış. ölüm normal ama teşhir normal değil. ypglilerin yaptıklarının ışıd'ın yaptıklarından farkı yok. çanakkale örneği üzerinden örnek verilecekse; türkler ölen anzakları kamyonlarla şehir meydanlarında teşhir mi ettiler yoksa tüklerin komutanları anzak cesetlerini kastederek onlar artık bizim evlatlarımızdır mı dedi... bunları düşünebilmek için einstein iq'suna sahip olmanıza gerek yok. suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor ve bu savaşta biri ötekinden daha iyi değil. bu kaosun içinde herkes nasıl kendini kurtarmaya çalışıyor, bunun için kendi çıkarını düşünüyorsa türkiye de bu savaşta kendi politikası gereği taraf olmak zorunda kalıyor.

  • gss prim borcu

    30 eylül 2015'de son başvuru tarihi var diye yine gazetelerde çıkmaya başlamış. bu kaçıncı erteleme, ondan önceki mart 2015 idi, ondan önceki kasım 2014 idi, ondan önce de en az 10 kere ertelediler. gitmeyin, gelir testi yaptırmayın, ödemeyin, ödettirmeyin. sağlık hizmetlerine ihtiyacınız varsa özel sağlık sigortası yaptırın. aylık 100-150 tl ödeme ile bütün özel hastanelerden kanser gibi hastalıklar dahil faydalanabiliyorsunuz. bu hukuksuz uygulama mutlaka bir gün tarih olacak. ödeyenlerin parasını artık ssk primine falan sayarlar. milyonlarca borçlu ve milyarlarca lira(eski parayla katrilyon) borç var. bu sistemin çalışması mümkün değil.

    bir yandan türkiye'deki resmi rakamlara göre 2 milyon gayri resmi rakamlara göre 4 milyon suriyeli'nin sağlık hizmetlerini devlet ücretsiz karşılıyor, biz keriz miyiz? bu hukuksuzluğa alet olmayın.

    gelen mesajlar üzerine edit:

    arkadaşlar kimse ödemezse kimseden alamazlar bu parayı. birlikte hareket etmemiz lazım. bunun dışında bir kere sgk'nın 6 milyon! rakamla 6.000.000 borçlunun banka hesaplarını bloke ettirecek bir güce yani böyle bir yazılım altyapısına böyle bir işlem yapacak altyapıya sahip olduğunu düşünmüyorum. bu sayfada örnek teşkil edecek bir çok entry var, bunları okuduğunuz zaman göreceksiniz daha adamlar kendi memurlarının işe girdiğini bile kontrol edemiyorlar, kendi memurlarına bile borç kitliyorlar. yani sistem zaten kendi başına doğru düzgün işlemiyor.

    buraya gelip hesabınıza bloke konulacak diyenler ödeyen ve başkalarının da kendisi gibi ödemesini isteyen insanlar. onlar yapmış bir hata, bizim de aynı hatayı yapmamıza gerek yok. devlet vatandaşa hizmet için var, vatandaş devlete hizmet etmek için var değil. eğer bu sigorta isteğe bağlı olsaydı eyvallah; zaten geçmişte de sistem bu şekilde çalışıyordu. ama bugün sistem zarar eden sgk'yı sübvanse etmek için oluşturulmuş bir sistem. bu tam olarak bir haraçtır. suriyelilerin tedavi parasını işsizlere/kayıtsız çalışanlara kitleme işlemidir. buna alet olmayın! bu iktidara ve bu iktidarın çarpık yasalarına biat etmeyin. bu iktidar, bu akp gidecek. bugün gitmez yarın gider ama gidecek. hem de çok kötü gidecek. rezil rüsva olarak, bacaklarını götlerine vura vura gidecekler. canlarını zor kurtaracaklar. görünen köy kılavuz istemez.

    zorunlu hastalığı olanlar, mecburiyetinden ödemek zorunda kalanlar tabi ki istisna, onlara bir şey diyemem, allah şifa versin. ama bunun dışında olanlar gitsin özel sağlık sigortası yaptırsın. yaşınız ne kadar düşükse ödeyeceğiniz prim o kadar düşük. mesaj yollayanlar oldu özel sağlık sigortası limitleri ile ilgili; o limitler keyfi tedaviler için, yani ayakta tedavi için, istismar edilmesin diye, yatmalı tedavilerde limit yok hiç birisinde. devlet o kadar saçma salak ki, kendi yaptığı uygulama özel sağlık sigortasından daha pahalı. düşünün o kadar saçma bir sistem.

    edit2

    ey türk gençliği! öğrencilere işsizlere garibanlara borç geçiren, diğer yandan iç savaş çıkarttıkları suriye'den gelen 2 milyon mülteciye ücretsiz sağlık hizmeti veren, 15.000 tl maaş alan millet vekillerine 8 adet implant hakkı veren, kendi yandaş adamlarının milyonlarca liralık vergi borcunu silen bu iktidara haraç vermeyin! hepsi vatan hainliğinden yargılanacak!

    (bkz: 615.9 milyonluk vergi borcunu 7 milyona düşürmek),

  • türkiye'de üç taraflı bir iç savaş yaşanacak

    ben de bu öngörü içindeyim.

    ancak temennim türkler ve kürtlerin bir an evvel birlik olup en büyük ortak düşman olan ışıd destekçisi kan emici yobaz dincilere ve bunların ürediği asıl bok çukuru olan "cehalet"e karşı cephe alması. önümüzde böylesine küresel çapta bir tehdit varken birbirimizle savaşmak gerçekten çok büyük saçmalık olur.

    not: altını çizeyim "dindar"lar değil, yobaz dinciler. #51290828