el bombai11
profili

  • sıcak kafa

    şu diziyi izleyip de abuklama kelimesine takan yazarlar direkt olarak uçurulmalı. bu seviye bir idrak yoksunluğunu, bu kadar düşük zekayı haketmiyor bu sözlük.

  • güldür güldür'ün hasan can kaya skeci

    takdire şayan bir skeç olmuş. t24 linki (youtube'dan kaldırılmış.)

    kahvehane muhabbeti yapıp gelene geçene laf sokarak ünlü olmuş hasan can kaya'nın mizah gurusu ilan edildiği, geleneksel türk tiyatrosunun kalıplarıyla güncel konuları işleyen ve bunu her yaştan insanın izleyebileceği bir formda sunan güldür güldür ekibinin ise eziklendiği bir devirdeyiz.

    bu malum nedenlerle birazdan seri eksilenme ihtimalim yüksek. ama çok önemli değil. ben daha önce hasan can kaya hakkında fikirlerimi yazmıştım ve alternatif kanallar da önermiştim. sanırım hala aynı yerdeyim ve sanırım güldür güldür ekibi de benimle aynı fikirdeymiş.

    edit: eklemeler yapma gereği hasıl oldu. çünkü ne güldür güldür'ün bu skeci neden yaptığı ne de benim bu başlığı neden açtığım anlaşılamamış. aşağıda papağan gibi aynı şeyler tekrarlanmış: "hasancan'a gülmüyorum, bu skece de gülmedim", "güldür güldür'ü komik sanan insanlar hasancan'a laf atıyor" vs. vs.

    aslında satır aralarını okuyanlar için güzel ifade etmişim kendimi ama yine de açıklamam gerekiyor sanırım. ben ve benim gibi düşünenler temelde hasan can ve güldür güldür ekibinin mizah seviyesini karşılaştırmıyor aslında, güldür güldür'e über süper mizah işi muamelesi de yapmıyoruz. ikisinin yaptığı işlerin toplumun belli bir kesimi tarafından algılanışındaki farklılıklara odaklanıyor ve bu farklılığın absürd olduğunun altını çiziyoruz.

    yukarıda da dediğim gibi, güldür güldür bir aile programı... gibi dizisi gibi, kalt ekibi gibi niş bir iş ortaya koyma çabasında değiller. karasal yayında yayınlanıyor işte anlayın artık o kadarını. oyuncu ve yazar kadrosu da ne yaptığını biliyor ve ona göre hadlerini aşmayan, belli bir alçakgönüllülük seviyesinde yürütüyorlar kariyerlerini. skeçleri de o minvalde zaten. "bakın biz buyuz, gerek politik gerek toplumsal bazı meselelerdeki fikirlerimizi televizyon sistematiğinin el verdiği ölçüde mizahi bir dille anlatmaya çalışıyoruz" diyorlar sadece. (tabii bir de tamamen şive komedisi, abartılı karakter komedisini dayanan skeçleri de var.)

    hasan can kaya'nın hem izleyicilerinde hem de bizatihi kendisinde ise farklı bir durum var. tanıyan varsa dediğimi anlayacaktır, caner özyurtlu'da da var mesela bu. aslında yaptıkları işte bir b.k yok afedersiniz ama kendilerini çok daha farklı bir iş yapıyorlarmış gibi lanse ediyorlar. bir başkadır dizisindeki "totale iş yapmıyorum ben aaabi" muhabbetini hatırlarsanız, aynı şey işte.

    hasan can'ın bir röportajını izlemiştim. adam "bizi izleyen hep o susturulan çocuklar. lisedeki arka sıradaki fırlama tayfa yok mu.. onlar işte bizim takipçilerimiz. biz farklı bir iş yapıyoruz." gibi şeyler söylemişti. bak bak bak... kendi programını farklı bir yene konumlandırdığı yetmiyor bir de seyircilerini konumlandırıyor. tabii hasan can seni izlemeyenler de lisede ön sırada oturan ezik tipler işte...

    olum sen hakketen kahvehane muhabbeti yapıyorsun. alıcısı var, satıcısı var, eğlen git işte. niye büyütüyorsun bu işi? hayır gün sonunda objektif bir gözle tahlil ettiğimde rtük kuralları içinde komedi yapmaya çalışan güldür güldür'den bile daha alt seviye bir mizahi derinliğin var. ki bu tip muhabbet programlarında bazen yanılsamalar olabiliyor. gülüp geçtiğin için gerçekten kaliteli bir şeyler var mı yok mu anlayamıyorsun. ama dizi, film, stand-up gibi yerler tam er meydanı. bu nedenle hasan can'ın bir yeraltı sitcom'u dizisini merakla beklemiş ve 1. bölümü tamamlayamadan bırakmıştım. gerçekten çok kötüydü.

    tabii hasan can'ın takipçileri asıl mesele. şu an bunları tartışmamızın sebebi de onlar aslında. paylaştığım skecin ana fikri o insanlar hakkında. hasan can'ı bir övüyorlar bir övüyorlar... "çok piç abii yaaa", "tam şerefsiz bak nasıl konuşuyor yaa" diyen tayfa yok mu, onlardan bahsediyorum.

    zaten ben de güldür güldür yazarları gibi o kitleyi eleştirmiştim. entry'nin başında hasan can'ın mizah gurusu ilan edildiğinden bahsetmiş, bunun saçmalığından dem vurmuştum. bugün böyle bir sıfatı hak edebilecek isimler cem yılmaz, umut sarıkaya, cenk & erdem, feyyaz yiğit & aziz kedi vs. gibi adamlardır en fazla. eski ustalara değinmiyorum bile. bu birinci ligin bir altında sayılacak isimler vardır ama hasan can muhtemelen 3. 4. ligde falandır. neyse çok uzattım. meramımı anlattığımı düşünüyorum. herkese sevgiler.

  • cem küçük'ün sedat peker tweet'ini silmesi

    cem küçük ya sessiz kalacaktı ya düşük seviyede bir cevap verecekti ya da atar yapacaktı. ama o olup olabilecek en kötü şeyi yaptı. hem sedat'ı sinirlendirdi hem de korkak damgası yedi. böyle tipler uluslararası strateji falan anlatıyor bir de kanallarda *

    edit: ekşi'nin gözünü seveyim. aynısını tweet attım, anca 3 fav alabildim.

  • yolun açık olsun paşam

    10 yıldır ekşi sözlüğü takip ediyorum, beni bu kadar dumura uğratan başka bir olay daha olmamıştı. aşk kelebeklerine bak sen ya. sinek öldürür gibi yazar uçuruyorlar, bir de üzerine dalga geçiyorlar.

    yazıklar olsun ya gerçekten yazıklar olsun. pişkinlikte akp'yi geçtiniz kanzuk ve saz arkadaşları

  • alvaro negredo sanchez

    35 gol atmasına 35 gol kalan futbolcu

  • game of thrones 7.sezon eleştirel parodisi

    keşke youtube'da yayınlamak yerine, bluetooth'da telefondan telefona dolaşıma girmesini sağlasalarmış. videonun çağına ve konseptine daha uygun olurmuş

    (bkz: 6600)
    (bkz: troy çorum versiyonu)

  • hiçbir gelin robot değildir

    "hiçbir gelin robot değildir" oscar wilde

  • derin futbol

    sinan engin: ya hocam, bu hayrullah'ın takıma alınması bir motivasyondur ya..
    ahmet çakar: sen milli takımı motivasyon yeri olarak görürsen, izlanda seninle motive olur

  • gecenin kraliçesi

    bence meryem uzerli kösem'e gitsin, beren saat de bu diziye gelsin.
    taş yerinde ağırdır kardeşim, herkes bildiği işi yapsın.

    not: dizinin müzikleri çok zayıf. bir türk dizisi için bu ne kadar önemli biliyorsunuz.

    ayrıca tamam baba biz de uğur polat'ı seviyoruz. karizma adamdır, şöyledir böyledir de. ilk bölümden beri berbat oynuyor bence. kendisinin oyunculuk yetisine lafım yok ama, fazla çalışmamış gibi.. evet böyle diyeyim bari, çalışmamış.

  • tanklarla şehir içinde barikat yıkmak

    tabi tank topu ile yıkılmasın. polis gitsin, barikatları kol gücüyle kaldırsın. sonra mayın, bomba bok püsür ne varsa patlasın ve polis ölsün.

    bak sayın örgüt lover kardeşim, sen merak etme. güvenlik güçleri tankla barikat yıkıyorsa, kimse zarar görmesin diye halkı oradan uzaklaştırmıştır zaten.

    eğer birilerine çemkireceksen ve oradaki insanları gerçekten seviyorsan; git pkk'ya çemkir. belki o zaman insanlar; örgütün dağdan şehire taşıdığı savaş nedeniyle, tahir elçi ve diğer yüzlerce merhum sivil gibi kör kurşuna kurban gidip hayatını kaybetmezler.

  • akıllı telefonların yok ettikleri

    umut sarıkaya'nın steve jobs'a yazdığı mektubundan

    "ışıklar içinde yat stiiv... çünkü bizler sürekli ışıklar içinde yatıyoruz. bir kere bile sönmedi o telefonun ışığı stiiv, gece gündüz sönmedi. gubik gubiksiz, kurrkk kurrk (kurbağa)'sız bir saniyemiz bile geçmedi.
    .....
    biz artık, kara haberi 'keliforniyaaa laav' diye alıyoruz stiiv.. unutma bu dünyayı sen hayal ettin.

    .......
    haberin var mı bilmiyorum geçen ay eminönü'nde çubuk satan işportacılarla, zabıta palalı bıçaklı birbirine girdi, iki zabıta hastaneye kaldırıldı. yaşlı bir adam kameralara 'yav bu çocuklar naapmış, hırsızlık mı yapmış? altı üstü selpi satmış. bırakın satsınlar selpisini.' dedi. silikon vadisinde kanat çırpan kelebek burada öyle bir fırtına çıkardı ki kardeş kardeşe girdi stiiv, o kelebek ebemizi s.kti"