anti iroas5
profili

  • dünya dışı varlıklara uzaylı demeyelim

    (bkz: uzay kökenli vatandaşlarımız)

  • aziz sancar

    antkabir'e ödülü vermek ve tapınak sunağına hediye bırakmak arasında benzerlik kuran arkadaşlar var da bir nokta unutuluyor sanırım. anıtkabir sadece bir mezar değil, aynı zamanda bir müzedir. kişisel eşyalar dışında, türk milletinin mustafa kemal atatürk öncülüğünde gerçekleştirdiği başarıların gösterildiği bir yerdir aynı zamanda. aziz sancar da bir türk olarak ilerlediği yolda mustafa kemal atatürk'ü kendisne rehber edinmiş bir kişi olduğuna göre (ben söylemiyorum. konuşmalarında bu vurguyu kendisi yapıyor) ödülü anıtkabir'e vermesi oldukça normal geliyor bana.

    ha vermese benim aklımın ucundan geçmezdi açıkçası niye anıtkabir'e vermiyor diye. ama vermeye karar verdiyse de bunun oldukça mantıklı bir açıklaması var.

    bir kez daha söylüyorum anıtkabir bir mezardan çok müzedir. mozolenin bulunduğu kısım açıkçası beni en az heyecanlandıran yerdir. siyasilerin resmi bayramlarda gelip gittiği yer diye kazınmıştır aklıma hep. müze kısmında dolaşmak ise çok farklı duygulara gark edebiliyor insanı. keşke siyasilerimiz de (gelmiş geçmiş hepsi için konuşuyorum) her bayramda mozoleye çelenk bıraktıktan sonra şöyle müzede bir gezse...

    umarım anıtkabir komutanlığı da müzede bu ödüle en güzel yerlerden birini ayırır ve gelenler gördükçe hem gurur duyar (sadece gurur duymak yetmez) hem de ilham alır.

    p.s: cumhurbaşkanının davetine icabet etmesi ve hakkında "allah razı olsun" demesi bence garipsenecek bir durum değil. kaldı ki cumhurbaşkanı çağırmasa "bak gördün mü çağırmadı" veya "sallamadı" diyecekti büyük bir kesim. günlük siyasetle yorumlamamak gerek bütün bu olayları.

  • özerklik ilan edenlerin mahkeme savunmaları

    bak yalan söylüyorlar kısmında değilim ama 35-40 yaşında teyze demek ki ellerine ülkücü yemini verse okuyacaklar. çok güzelmiş lan!

    ben bunun bir benzerini "ergenekon'da kandırıldık"tan hatırlıyorum.

    edit: başlıkta ergenekon tutuklusuna keriz diyen yazar, keriz sensin, ergenekon da sana .....

  • aşti'deki taksiciler

    gideceğim mesafe 15-16 lira falan tutacağından dolayı çoğunluğu arıza yapan bu güruhla muhatap olmadan elde bavulla alternatif durak olan ankaray çıkışındaki durağa gittim. genelde buradaki şoförler daha insan canlısı oluyorlardı. ama bana denk geldi çıkıntının biri işte. gideceğimiz yeri söyledikten sonra klasik afra tafralara girip ya bu kadar mesafeye ne diye taksiye biniyorsun dedi. hiç bir şey söylemedim. emek metro durağını biraz daha geçince (sırasının iyice ağzına tükürülmüş olduğunu umarak) sağa çekmesini isteyip 4 ya da 5 lirayı bırakıp indim.

  • bern'de kürtlerin üzerine araba süren ülkücü

    göstericiler sabit duran arabanın şoförü ile nasıl bir diyalog içindeler? bunu anlayabilen varsa açıklasın bana.

    edit: videonun uzun hali varmış, bijiler! videonun öncesini itina ile kesmişsiniz. ava giderken avlanmışsınız net bir şekilde. ayrıca adamın ülkücü olduğu net bir şekilde görülemezken, linç eğilimli grubun pkklı olduğu baya bariz bir şekilde anlaşılmaktadır.

    not: karakter sayısı engeline takılmayacak olsa başlığın doğru hali "bern'de şoför tartaklayan pkklıların üzerine araba süren şoför" olmalıydı.

    not 2: uzun videonun orta kısımlarında videoyu çeken ya da hemen yanında bulunan bir kişinin duran mercedes şoförü için "aha türk çıktı" ve hemen yanındakinin "türk mü çıktı?" ifadesi ve kalabalığın araca yönelmesi bile olayın daha farklı boyutlarının da olduğunu göstermektedir. lütfen ama lütfen demoktratik protesto ayaklarına yatmayın artık. yutmuyoruz. en azından bizimle muhatap iken yapmayın. avrupalı abilerinize istediğiniz gibi servis edin bu haberleri. onlar yutabilir işte.

    not 3: bir de rica ediyorum. sözlük yönetimi mi, akp merkez yürütme kurulu mu, karaambar kamyoncular derneği mi; kim el atıyorsa şu başlıktaki "kürt" ifadesini "pkk", "ülkücü" ifadesini de "kişi" olarak değiştirsin.