farnerud7
profili

  • demba ba

    demba ba’ya değil de şuna takıldım. bir göztepe taraftarı yazmış. “ holdinglerden değil mahalle aralarından tribünden gelen başkan görmek isterseniz izmir’e bekleriz!”

    mehmet sepil türkiye’nin en varlıklı işadamlarından biri. her sene düzenli olarak en zengin 100 kişi listesine girer. dev şirketleri var. garibim daha başkanını tanımıyor.

  • wesley sneijder

    normalde bir beşiktaşlı olarak gidişine sevinmem lazım. üstüne galatasaray'ın içinde bulunduğu kaos, yeteneksiz bir teknik direktör, çapsız bir yönetim falan ama ne yalan söyleyeyim üzüldüm. türkiye'ye gelen en önemli oyunculardan biriydi. yolu açık olsun.

  • türkiye'nin en güvenilir kurumu

    yukarıdakine ben de katılıyorum. türkiye'de en iyi çalışan kurumlar belediyelerin mezarlık müdürlükleridir. vefat ne kadar ani olursa olsun cenaze aracı anında temin edilir. dini işlemler muntazaman yerine getirilir. vefat eden kişinin yakınlarına belediye otobüsü ayarlanır. taziye evine yemek gönderilir. üstelik bunlar için ne bir kuruş para alırlar ne de formalitelerle uğraştırırlar.

  • seçim barajı'nın %5'e düşürülmesi

    referandumda evet çıktıktan sonra hiç bir anlamı olmayan gelişme. türkiye'de artık siyasi parti dönemi bitti. barajı isterlerse sıfırlasınlar, hangi partinin ne kadar oy aldığının bir önemi kalmadı.

  • cumhuriyet halk partisi

    hani klişe bir söz vardır, "sen x'i seversin ama cenazene y gelir" diye. işte bugün tam o gün. bugün cemaat'in kanalları kapatılırken chp milletvekilleri orada. kim bu cemaat? yıllarca chp'ye darbeci suçlaması yapan bir oluşum. aynı cemaat, akp ile el ele verip askerleri hapise tıkarken silivri mahkemeleri önünde de chp'liler vardı. kimin için? chp'yi amerikancı olmakla suçlayan paşalar için. yetmedi mi? cizre'ye 8 gün sokağa çıkma yasağı uygulandığında da chp baskıdan zarar gören sivil halkın yanındaydı. kim onlar? chp'yi yıllarca devletin partisi olmakla suçlayıp, yüzde 1 bile oy vermeyen kürtler.

    işte chp bu. vaktiyle kendisine düşman olmuş olsa bile mazlumların yanında, vicdanların sesi, herkes için adalet arayanların buluştuğu adres.

  • chp'yi geri almadan türkiye geri alınamaz

    hiçbir geçerliliği olmayan, boş saçma sapan söz. yılmaz özdil gibiler chp tabanını zerre kadar tanımıyor. onların yaratmak istediği algının aksine chp örgütleri laikçi teyzelerden oluşmuyor. kimse atatürk'e olan sevgimizi kullanıp içine ırkçılık katmaya çalışmasın. chp bu ülkede her etnik kökenden, emekçi insanların partisidir.

  • türkiye'nin tek makul partisinin chp olması

    içinden geçtiğimiz süreçte ortaya çıkan gerçek. sırtını bir silahlı örgüte dayamamış, elinin altında devletin asker ve polisi olmayan, gençlik örgütleri parti binası yakmayan bir oluşum. ayrımcılık yok. her siyasal parti ile görüşebiliyor. olabildiğince her kesimi kucaklamaya çalışıyor. kutuplaştırma, ötekileştirme yok. türkiye'nin geleceğine dair planları, projeleri var. bu ülkenin refahını düşünüyor. olmayacağını da biliyorum ama keşke diyorum halkımız bu sağduyuya prim verse, hepimiz rahatlasak.