frtslck18
profili

  • yusuf yazıcı'nın miss turkey güzeli sevgilisi

    (bkz: luis figo'nun 1992'de giydiği ceket)

  • ilahi adaletin galatasaray'ı şampiyon yapmayacağı

    ilahi adalete guvenen hiyarlarin, gol oncesindeki tac ve verilmeyen faul nedeniyle sadece fenerbahce derbilerinde bile galatasaray’in gasp edilen 4 puanina ne diyecegini merak ediyorum.

    tanim: ortada adaletin a’si bile varsa galatasaray’in son haftaya kalmadan sampiyonlugunu ilan etmesi gerekecegi icin baslik sahibinin ortaya attigi bombos ve yalan icerikli bir iddiadir.

  • nihat hatipoğlu'nun rektör olması

    (bkz: nihat hatipoğlu ile yök'e doğru)

  • arda kardeşler

    10 şubat 2018 göztepe osmanlıspor maçında tamamen osmanlıspor için çalışan, göztepe'nin puan kaybına uğraşan, açık ve net bir şekilde yanlı ve nefret dolu kararlar veren hakem.

    ben yakın tarihte bu kadar açık ve net bir şekilde tek bir takım adına çalışıp skora etki etmek için her şeyi deneyen bir hakem görmedim.

    nedir bu göztepe nefretinin sebebi? kardeşi erce'nin takımı altınordu, süper lig'e çıkamadı ama göztepe çıktı diye mi?

    sebebi ya şahsi gıcıklık ya da açık ve net bir şekilde federasyon bu maçın osmanlıspor'a verilmesi için talimat verip tehdit etmiş.

    bu ikisi dışında üçüncü bir ihtimal varsa adam değilim.

  • sensodyne ürün ve müşteri hizmetleri rezaleti

    okumayanlar için 0.1/10 puanlık rezalet olduğunu belirtmek istediğim olay.

    arkadaşın parmağı uf olmuş.

  • öğretmenlerin sakal uzatması

    normal bir durumdur.

    kılık kıyafet özgürlüğü varsa bu sadece başörtüsü takanın özgürlüğü değildir.

    başörtülü öğretmene çocuğunu emanet edebiliyorsan kot giyene de halı saha ayakkabısı giyene de emanet edebilirsin.

    "ama o ayrı" diyemezsin. konu kılık kıyafet özgürlüğüyse bahsi geçen hiçbir şey ayrı değil.

  • jack daniel's

    büyük anlamlar yüklenmemesi gereken sıradan bir viskidir.

    "herhangi bir viski" olamayacak kadar kaliteli değildir. eğer bunu birçok viskiden çok daha farklı yere koyuyorsanız kaliteli viskiyle hiç tanışmamışsınız demektir.

    en basitinden jack'in kendi serileri olan single barrel veya silver select'i içtikten sonra bile normaline ağzınızı sürmek istemezsiniz.

  • 100 yıl içerisinde dünya'yı terk etmeliyiz

    ilk 10 entry içerisinde kendisinin fiziksel durumu ile dalga geçilmemesiyle, sözlük hakkında ufak bir umut ışığı yakan başlık.

    gerçi arada bir tane bakınız var ama şimdilik buna sallamayacağım.

    çomarla, gerizekalıyla, troll'le uğraşırken iyice emekli albaya döndüm sözlükte.

  • 8 şubat 2017 erdoğan trump telefon görüşmesi

    rte'nin "havaryu? ooo havaryuuuu?" diyerek açılışı yapacağını düşündüğüm konuşma.

  • kılıçdaroğlu tayyip erdoğan bir atatürk'tür dedi

    sanki kemal kılıçdaroğlu demiş gibi algı yaratılmaya çalışılan yalan başlık.

    evet söyleyen bir kılıçdaroğlu ama kemal değil, kardeşi celal kılıçdaroğlu. böyle ucuz algı oyunları peşinde koşmaktan bıkmadılar, bıkamadılar.

  • güneşime gölge düşürmenize izin vermeyeceğim

    buram buram varoşluk kokan bir cümle.

  • tdk'da dolandırmak kelimesi rezaleti

    günümüz türkiye'sine bakarsak herhangi bir hata veya rezalet göremediğim şey.

  • yaz saati uygulaması

    dünyanın her yılki en orospu çocuğu dönemi kış saatinin sona ermesiyle başlayan yüce dönem. yaşam enerjimin yükseldiği, kendime geldiğim, adeta komple kendime reset attığım gün geldi sonunda be.

  • 22 mart 2016 taşeron işçilere kadro verilmesi

    chp aynısını yapacağını açıklayınca "nasıl yapacaklar, imkansız, olmaz" diyenlerin aldıkları karar. madem yapılamıyordu veya yapılması zararlıydı, neden yaptınız? ya da son seçimde mantıksız ve kötü olan şey 4-5 ay sonra mı aniden mantıklı hale geldi?

    not: cehape zihniyeti diye üşüşmeyin hemen, balıklı parti çok güzel, siz de ldp'ye gelin.

    edit: yunusun balık değil memeli olduğunu bilmeyeceğimi düşünen var. sözlük kötü yolda.

  • spor toto süper lig 15/16 sezonu ilk yarının 11'i

    bazı cahillerin, futboldan anlamayanların, takımcılık yapanların yine adam kayıracakları ilk 11'dir.

    tamamen gerçekleri yansıtan kadroyu veriyorum:

    tolga zengin
    sabri sarıoğlu-semih kaya-aurelien chedjou-tarık çamdal
    jem paul karacan-jose rodriguez
    yasin öztekin-umut bulut-sinan gümüş
    burak yılmaz

    bu kadrodan başkasına inanan cahildir. teşekkürler.

  • 2 yıllık mı 4 yıllık mı mezunusun diye soran kız

    sorusunu 7 yıllık diye cevaplayıp şok ettiğim kız.

  • football manager 2016

    başlığında fm 2015 kariyer hikayesi anlatılan oyun.

  • football manager 2016

    -not: bu entry sürekli güncellenecek, edit yapılacak, bilginiz olsun-

    muhteşem yenilikler ve özelliklerle tanıtımı yapılan serinin yeni oyunu. çıkış tarihi ise 13 kasım. steam'de ön sipariş fiyatı 100 tl. dışarıda ise 50 dolar. kur güncel değil, 100 liraya ağlama şansı yok kimsenin, adamlar 2 liradan almış kuru, gözünüz doysun.

    bu sene de "sadece makyajlayıp piyasaya sürüyorlar, güncel kadrodan başka olayı yok" diyenlerin götüne oyunun kutusunu sokmak lazım. adamlar daha ne yapsınlar lan?

    girin şuradan okuyun yeni özelliklerin hepsini: http://twitter.com/footballmanager

    ingilizcem yetmedi diyecekler için özet geçeyim yenilikleri:

    https://pbs.twimg.com/…ia/cotctkhuaaaxkfz.png:large - 1 nisan'da duyurulan "manager motion capture" olayı şaka değilmiş. kendinizi fifa veya benzeri oyunlarda oyuncu yaratır gibi yaratıyorsunuz. yarattığınız fiziksel görünümünüzle kulübede yer alacaksınız. görsel olarak şikayet edilen bir konuydu, kulübede hoca nasıl olmaz diyordunuz, alın işte yaptılar. takım mı giyeceksiniz aykut "haşortmanlı" kocaman mı olacaksınız size kalmış.

    manager motion capture için ufak bir detay geldi. "touchline view" diye bir ibare var şuradaki instagram videosunda: https://instagram.com/p/7vry0uijri/ - umarım kulübeden izleme seçeneği gelmiştir. teknik direktör gibi görmek lazım, sahayı tv'den görür gibi görerek takım yönetmek anlamsız çünkü. fifa değil sonuçta bu.

    https://pbs.twimg.com/…ia/cotdx-xvaaqfnqb.png:large - maç motoruna 2000'in üzerinde yeni hareket eklendi. daha detaylı, daha serbest bir duran top taktiği geliştirebiliyorsunuz. yapay zekanın falan geliştirilmesi klasik olaylar beklendiği üzere.

    https://pbs.twimg.com/…ia/coted6duaaazdlb.png:large - online oyunda belli takımları seçmek yerine belirli bölgelerden oyuncuları açarak onları draft edip takımlarınızı öyle kapıştırabileceksiniz. yani editör'de gidip öyle karma takım yapma eziyeti bitti. online maç sayısını birkaç kat arttıracaktır bu bence. milas jacobson der ki: 32 kişiye kadar destekliyor bu draft. 32 takımla katılıp eleme veya gruplu, mini şampiyonlar ligleriyle kapışmak sizin elinizde.

    https://pbs.twimg.com/…ia/cotewbeueaayxnb.png:large - oyunda yer alan bir takımın yerine formasını, renklerini, ezeli rakiplerini ve stadını kendiniz oluşturacağınız, tamamen kendi üretiminiz bir takımı ekleyebileceksiniz. benim şahsi planım osmanlıspor'u atıp yerine kendi marmarisspor'umu kurmak.

    https://pbs.twimg.com/…ia/cotfb23uyaqgmsj.png:large - maç analizleri çok daha farklı bir seviyeye getirildi. şu ana kadarki en detaylı haldeler. bunu büyük yenilik olarak saymayabilirsiniz ama istatistik meraklıları için eskiye oranla çok daha geniş ve detaylı hale gelmiş. ben istatistiklere koşu mesafesi dışında bakan biri değilim, bu beni heyecanlandırmadı o yüzden.

    https://pbs.twimg.com/…ia/cotgh-iueaanz7m.png:large - fm 2015'te bence detay derecesi ve görünümü gayet yeterli olan transfer-kontrat ekranı biraz farklı hale getirilmiş, sağdaki metinler sola alınmış falan. bunu çok beğenen de olur nefret eden de. riskli bir hamle.

    https://pbs.twimg.com/…ia/cotgz30u8aakdyb.png:large - bu da bir devrimdir işte ilk baştaki özellikler gibi. fm 2016 touch, oyunun yüksek özellikli, üst seviye tabletler için olan versiyonu. bu versiyondaki oyununuzu bilgisayardakiyle senkronize bir şekilde oynayabileceksiniz. bilgisayardaki oyuna tabletten devam edebileceksiniz.

    https://pbs.twimg.com/…ia/cothfpvuyaauqq5.png:large - konuşma, görüşme ekranları da detaylandırılmış, yeni cümleler, sorular, cevaplar gelmiş ki bu her sene detaylanacak ve bu konuşmaların olası sonuçları tekdüze olmaktan çıkıp çeşitlenecek, bunu övmeye gerek yok, yapmaları gerekeni yapmışlar.

    https://instagram.com/p/7vsscdcjsl/ - sakatlıklarda daha gerçekçi tepkiler var. bu da 2000'in üzerindeki yeni hareket içerisinde muhtmelen. sadece oturmuyorlar veya sağa sola dönmüyorlar, çimleri dövüp debeleniyorlar, ya da sert hareketten sonra hakeme "hocam!!!" diye kolları açıyorlar. göze hoş gelen detaylar.

    https://instagram.com/p/7vspmtijtb/ - yine yeni oyuncu hareketlerini tanıtmışlar. rabona kick gelmiş ama sanki önceden de vardı emin değilim, belki yapısını düzeltmişlerdir. ek olarak topukla gol atma falan eklenmiş, illa ayak üstü veya plase vuracağım diye helak olmayacaklar yani golcüler. boşluğu görünce topukla veya ufak dokunuşla işi bitirecekler.

    ancak genel olarak bakınca bence küçümsenmeyecek, makyajlandı bahanesiyle kötülenemeyecek bir oyun geliyor. bug olur, hata olur, bunlar da 2-3 güncellemeyle temizleniyor zaten.

    kusursuz oyunlar eskidendi, artık oturup da sıfır hatayla çıkan oyun beklemeyin hiçbir yapımcıdan. her oyun çıkar çıkmaz güncelleme alıyor, çoğu oyunu "early access" adı altında alıp beta değil alfa düzeyde oynuyoruz, unutmamak lazım.

    bu sene açıklanan özellikler beni tatmin etti.

    benim görmek istediğim iki şey var, kulübedeki menajerin gözünden de bir kamera açısı olması ve birebirde oyuncuların kaleciyi çalımlayıp geçmeleri veya en yakın örnekle oğuzhan'ın hollanda'ya attığı gibi kalecinin üstünden gönderebilmeleri. şu hareket maç motorunun en büyük eksiği. bir de direkten dönen toplarda tüm oyuncuların hissizleşip topun durmasını beklemelerini çözmüşlerdir herhalde artık. bu çok büyük sıkıntı olmasa da arada can sıkıyor gole ihtiyacınız varsa ve hücumdaysanız.