yimirta gibi kadin10
profili

  • fakirleri avutmak için uydurulmuş şeyler

    (bkz: parayla saadet olmaz)

    hassiktir ordan.

  • kalben'li allianz sigorta reklamı

    bok gibi reklamdır.
    kanser olursanız allianz burada, çocuğunuz bacağını kırdıysa yine burda. yılda bilmem kaç k para vermeyenler kanserden geberebilir. çocukları çolak kalabilir.

    sırf sevdiğiniz şarkıcının müziği kullanıldı diye hemen övgüler, tebrikler...

  • atalay demirci'nin f. gülen'e yaptığı özel gösteri

  • ekşi itiraf

    10 yaşında otizmli bir çocuğun teyzesiyim. kendisi konuşamamakla birlikte oldukça hiperaktiftir.
    doğduğu günden bu yana, toplumda yaşadıkları, karşılaştığı insanlar yüzünden ablam yeğenimle birlikte eve hapsolmuş durumda.
    dışarı çıktığında eğitimsiz, cahil insanların bakışları, çocuklarını sanki yırtıcı bir hayvanmış gibi yeğenimden korumaya çalışmaları ister istemez yaralıyor kadını. o da çareyi, ne kadar yanlış olsa da mümkün olduğunca evden çıkmamakla buldu.

    dün benim de zorlamamla yeğenimi alıp içerisinde çocuk parkı, halı sahası bulunan bir cafe'ye götürdük. amacım, yeğenim oynarken ablamın nefes alması, modunun değişmesiydi.

    çocuk parkını ve halı sahayı gören bir masaya oturduk. gözümüz yeğenimin üzerindeyken, bir yandan da muhabbet ediyorduk.
    bir ara bir kadının yeğenimle konuştuğunu gördük. sevdiğini ve diyalog kurmaya çalıştığını düşünürken, yeğenimin ağladığını farkettik. ne olduğunu anlayana kadar, kadın çocuğu kolundan tutmuş, halı sahanın dışına çıkarmak için sürüklüyordu. bu sırada bizimki hıçkırarak ağlamaya başlamıştı.

    kadının yanına gittiğimizde; kadın çocuklarının yeğenimden rahatsız olduğunu, ona dışarı çıkması gerektiğini söylediğini ama dinlemediğini, bu yüzden de kolundan çekip çıkarmaya çalıştığını söyledi.

    kendisine çocuğun, gördüğü ve tahmin edebileceği üzere engelli olduğunu, tek amacının çocuklarla birlikte oynamak olduğunu söylediğimde, "ama benim çocuklarım onun koşmasından korktu ve oynamak istemediler, kaldı ki oynamak zorunda değiller" dedi.
    "tabi ki oynamak zorunda değiller, anlamak zorunda da değiller ama siz anlatmalısınız, korkulacak bir şey olmadığını onun sizin çocuklarınızdan bir farkı olmadığını öğretmelisiniz." dediğimde "böyle bir zorunluluğum yok, çoğunluk rahatsız oluyorsa çıkmak zorunda" diye cevap verdi.

    kadın dışardan bakıldığında oldukça çağdaş ve bilgili görünürken karşılaştığımız zihniyet bizi darmadağın etti.

    şimdi o kadının yetiştirdiği çocuklar büyüyecek, engelli alanlarına park edecek, down sendromlu gördüğü zaman mongol diye dalga geçecek, engelli rampalarının önüne engel koyacak, çocukları otizmli çocuklar ile aynı okulda okumasın diye imza toplayacaklar.

    insanoğlu yer yüzüne gelmiş en büyük felaketmiş. kim olduğunun, nasıl yaşadığının bir önemi yok. acımasızlık, saygısızlık ve kötü kalplilik her tarafımızı sarmış. ve kendimizden sonrakilere de aşılıyormuşuz.
    10 yaşında, yalan söyleyemeyen, gözlerinin içi gülen, etrafındaki karanlıktan haberi olmadan büyüyen bir çocuğu ağlatmakta, yaralamakta beis göremeyecek kadar hem de.

  • 28 temmuz 2016 thy rezaleti

    ozelden yediğim iftiralar ve buradaki saçma yorumlar üzerine enrty'mi siliyorum. zira asil olay bilet parası değil polis ve tgs görevlileri tarafından gördüğüm muameleyi. destek olan tüm arkadaşlara tesekkur ederim. bugün yeterince hirpalandim bir de sanal ortamda devam etmesine izin vermeyeceğim bu durumun.

    tanım: thy'nin klasik rezaletidir ve bildiğim tek şey bu halkın başına gelen her kötülüğü hakettiği dır.

  • 27 temmuz 2016 cnn türk tarafsız bölge yayını

    can erenoğlu, "siyasetçiler gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünsünler. siyasetçi değil devlet adamı olsunlar." dedi.

    ağzın bal yesin komutanım.

  • darbe girişimine rağmen akp'ye oy vermemek

    darbe girişimini geçtim, gökten vahiy inse, kızıl denizi ikiye yarıp geçse, nuh gibi gemisini inşa etse, ne yolundan yürür, ne de oyumu veririm.

  • shameless

    --- spoiler ---

    bacaklarının arasında atm taşıyorsun.

    svetlana-s6e5

    --- spoiler ---

  • bayram tatilinin 9 gün olması

  • kıyafet deneme kabinlerinde yere basma sorunsalı

    baskasinin giydigi terligi giymek istemeyenlerin, baskasinin giyecegi giysiyi yere koyup ustune basarak cozmeye calistigi sorunsal.

    ulkenin uzerine helikopterle cipralex atmasinlar mi?