wagner love5
profili

  • i-1-0 üçgeninin matematiğin sonunu getirmesi

    i’nin sanal bir sayi oldugunu unutup gercek bir nicelik veya uzunluk ifade ettigi sanrisina kapilmis yazar hezeyani.

  • amsterdam'da genelevlerin kapatılması

    6 sene once ogrencilik zamanlarimda amsterdam’a ilk kez gittigimde, yemek icin oturdugum bir mcdonald’s’ta bir kizla tanismistim.

    nasil tanistigimi hatirlamiyorum ancak konu bir sekilde neler yaptigimiza gelmisti. ne is yaptigini sordugumda “i am a prostitute” demisti pat diye. tabi yasimiz cok genc, o zamanlar bu islerin normalligine o kadar aliskin olmadigim icin ben dumur olmakla mesgulken, red light’ta calistigini da soyleyiverdi pesine. hayatimda daha once hic fahiseyle konusmamis olmanin verdigi saskinlikla olayi idrak etmeye calisirken, kiza “hic fahiselere benzemiyorsun ama” demistim. gerci fahiseler neye benziyor ki? heralde aklim hollywood filmlerindeki yol kenarinda musteri bekleyen jartiyerli kadinlara gitti, neyse konumuza donelim...

    gercekten de sokaktaki siradan kendi halinde olan insanlar gibiydi. guzeldi orasi ayri konu ancak kesinlikle fahise olduguna dair hic bir isaret, davranis, hava yoktu.

    normalde ogrenci oldugunu anlatmisti. 21 yasindaymis. romanya’liymis. taa 1-1,5 sene onceden burada calismak icin basvurmus. o kadar cok basvuran oluyormus ki, bekleme listesine aliniyormus. burada 3 - 4 ay calisip dunyaligini yapip ulkesine donuyorlarmis. kendisinin de yakin bir arkadasi onceki yaz calismis, kiz bayagi bir zengin olup donunce buna da tavsiye etmis bizimkisi de o sekilde baslamis. peki “rahatsiz olmuyor musun?” diye sordugumda tipini begenmedigini iceri almadigini soylemisti. gunde ortalama 10-15 kisiyle beraber oluyormus. ortalama 10 dakika vakit ayirip 50€ (guncel fiyat nedir bilmiyorum) kazaniyormus. yani gunde 2-3 saat calisip 500-600€ kazaniyormus. haftada 6 gun calisiyormus. 3 ayda 45.000€ eder. temiz para. aylik 1000€ o vitrinli yere vergi oduyormus o kadar. gayet halinden memnun gibiydi. elimde olsa 6-7 ay burada olurum diyordu.

    demem o ki, orada calisanlarin halinden memnun oldugu cok belli. hic o filmlerdeki gibi mafyavari pezevenk olusumlari da yok. orayi devlet isletiyormus. direkt hollanda devleti ile muhattap oluyorlarmis vs vs.

    bence kapatmazlar. hem turist cekiyor; hem ulke kazaniyor hem de oradakiler.

  • ilber ortaylı

    gun itibariyle fransa'nin nice sehrinde, bir pedicap'in icinde seyahat ederken karsilastigim buyuk hoca..

    tabi tanir tanimaz hemen kirmizi isiga yakalanmalari da cok iyi oldu. hemen "hocam merhabalar" diye muhabbete girdim. burada da tanindik aq der gibi gulumsemeyle karisik bir bakti. herneyse.. hal hatir kismini gectikten sonra direkt tarihle ilgili muhabbet actim. almanya tarihinden girip avusturya tarihinden ciktik. bir ara "hocam ama malesef o alanda turkce kaynak sikintisi var" dedigimde "onu da mi ben yazayim?" dedi gulerek.. asfjfkfk :dd

    sonra pedicap a yesil yanmasina ragmen heralde sohbetten kendisi de biraz keyif almis olacak ki pedicap surucusune fransizca birseyler soyledi ve adam pedicabi surmedi. konu futbola geldi. "yarinki mac icin mi geldiniz hocam?" diye sordum. "fatih hoca'niz cagirdi geldik" dedi.. efsane bir adam hakikaten :dd

    sahsen tanistigimiza cok memnun oldugumu soyleyip bir kac selfie aldiktan sonra ayrildik..

    ayrilirken de padicap surucusune "hey dude! be careful while driving. you are carrying the most important person of turkey" dedim. hoca da gulerek "aman cocuklaaar" dedi. ahahahs :d

    not: florians diye bir sekerci varmis. oraya gidiyormus. bize de tavsiye etti. gitmemek olmaz. az sonra oraya gidecegiz. :)

    saka maka life-goal'lerimden birini gerceklestirdim :)

  • hasan şaş

    az önce sıradan bir dostluk turnuvasındaki maçta, bir pozisyon sonrası hakeme "amına koydugumun cocugu" demis kisi..

    sonra ntvspor'da fair-playdan bahseder durur artık..

  • lazar markovic

    bu cocugun vaftiz babasi, obradovic'mis ya la.. hem de halis mulis fenerbahce kocu obradovic.. hani obra reyizin basketbol takimina yaptirdigi transferleri gorup de, "futbol takimina da el ativer reyiz" derdik ya, sanirim hayallerimiz gercek oldu, obra reyiz futbol takimina da el atti :)

    not : bogdan bogdanovic'in da olumune kankasiymis. basket takimiyla, futbol takimiyla tam bir aile kulubu olduk azizim :)