patlak fermuar17
profili

  • kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması

    düşürmek demeyelim de yedeklemek diyelim biz ona.

    edit: lan 34 yaşında adamım bana niye yürüyorsunuz. tövbe tövbe. kezban seni demiş biri de asjsjsjs siz bu kafayla çok yedek olursunuz.

  • patates kızartmasını üst noktaya taşıyan detaylar

    baharatı için;

    tuz, pulbiber, sebze çeşni, kırmızı toz biber, kekik, az miktar kimyon az miktar karabiber.

    2 sene önce patates kızartması efsane olan bir mekana dadanmıştık arkadaşla, aşçıyla kanki olmuştu bizimki dedim seni sever sorsana ne koyuyor içine diye. sağolsun vermişti adam.

    ayrıca patates soyarken suda bekletin nişastasını alır. daha çıtır olur.

    edit: anaa şükelaya girmişim buradan hamburgdaki kuzenlerimin bayramını kutluyorum. hepimiz iyiyiz. çok çok selamlar.

  • ekşi itiraf

    ölmekten vazgeçtim. benden öyle kolay kurtulamazsınız. anasını skicem dünyanın.

  • ekşi itiraf

    is çıkışı otobüs beklediğim durak birçok aktarmanın bulunduğu istanbul’un en kalabalık duraklarından biri sayılır.

    işin en güzel yanı ben diyeyim 20 siz deyin 30 kedi mesken edinmiş orayı. yavrusu yetişkini her yaştan kedi kaynıyor. insanlar sürekli mama getiriyor suları sürekli temiz ve taze tutuluyor. bunu yapan kişiler yoldan geçen vatandaşlar he. oyle belediye falan beslemiyor civardaki esnaflar artan yemeklerden gençler çantalarındaki kuru mamalardan. çimlere oturup onlarla oynayan seven insanlar.

    bu ülkede benim tek tutundugum güzel şey bu. açıkcası her gün bu güzel sahneyi görerek yaşayarak evime gidiyorum. dün durakta 17-19 yaşında bir genç vardı elindeki koliyi açmaya çalışıyor. abi bıçağın var mi çok bant var açamadım dedi.

    ver bakim sen şunu bana dedim dile kolay beş yıl bimde çalışmış ciplak elle en sağlam kolileri dahi açmada uzmanlaşmış adamız elhamdulillah neyse ben bayaga bir açtım sonra gence uzattım.

    bir baktım içinden küçük poşetlere koyduğu yemekleri veriyor birinde tavuk var digerinde spagetti. duvarın üstüne döktü etraf bir anda kedi doldu.

    hiç beklemiyordum la ben böyle bir şeyi işyerinde artan yemeği dökmeyin deyip koymuş kutuya getirmiş.

    dedim oglum kediler spagetti yemez bak burası da durak sonuçta çevreyi kirletme sonra şikayet ederler. aldı makarnayı tekrar koliye koydu o sırada otobüs geldi

    cop kutusu bulamadi bizim oglan elindeki koliyle otobüse bindi. senin o ışıldayan gözlerinden güzel yüreğinden öperim genç adam. ne güzel evlat yetiştirmişler.

    bazen insanların icinin güzelliği yüzlerine vurur ya bu genç arkadasım da böyle biriydi işte.

    neyse bu arada durağın civarındaki kedilerin hepsinin karnı gün içerisinde fazlasıyla doyuyor arkadaşlar ayrıca kulübeleri var yine hayvanseverler tarafından yapılmış.

    https://eksiup.com/c40998e00939

    bu ülkeyi en medeni avrupadan amerika’dan ayıran sanırım tek güzel taraf bu. dünyayı iyilik kurtaracak buna inanıyorum.

  • fiyatı korkunç bir şekilde artan ürünler

    askerliğim 2011 nisan ayında bitti ve 15 ay ikmal eri olarak gemide yaptım. askeriye çok boldur arkadaşlar gemide yapıyorsanız üstelik her turlu gıdayı yersiniz.

    ton baligini çok severim sandviçi makarnası yumurtalısı guzel olur. halk arasında çoğunlukla kopek baligi etinden yapıldığına dair efsaneler dolaşır.

    askerde gemiye koli koli çekerdim bir 500gr olanı bir de marketlerde satılan minik boyları olurdu.

    askerlerin hepsi ton baligina doymuştur benim dönemimde. ülkemizdeki ekonomik bunalımdan her ürün gibi bu konserve ürün de nasibini almış.

    gercegi yansıtmayan enflasyon rakamları tüik sitesinde sergilene dursun vatandaş artık et yemeyi çoktan bıraktı.

    bu ülkenin kurulu olduğu sınırlar içersinde binlerce yıldır tarım hayvancılık ve balıkçılık birinci derecede önem teşkil eden üretim politikasıdır.

    bugun geldiğimiz nokta 4 denizimiz var balık yiyemiyoruz binlerce dönüm meralarımız var et yiyemiyoruz britanya adası büyüklüğünde tarıma elverişli arazilerimiz var ekemiyoruz bicemiyoruz.

    bu topraklar asırlar boyunca bu denli teslim olmamış bu denli istila edilmemiştir.
    iktisadi bir yenilgiyle karşı karşıyayız. bu durumu en alttaki tabana açıklamak onlara izah etmek ise başlı başına ustalık gerektiriyor. kulakları var duymuyorlar gözleri var görmüyorlar.

  • iphone kullananların meslek ve gelir durumları

    iphone se, ruspu, $4000/saat

  • erkeklere vücut geliştirme kararı aldıran nedenler

    benimkisi tamamen ibnelik.

  • bize sorgusuz biat eden cahil gençlik lazım değil

    buraya okaliptüs yerken şaşıran koala fotosu gelecek.

    edit: geldi.

  • ekşi itiraf

    bazı geceler gelecekte ne olacağım hakkında düşünüyorum. yeri geliyor içli içli ağlıyorum yorgan altında çok isterdim bir boğaziçi tarihte okuyayım cambridge'de master doktora yapayım. keşke daha iyi şartlar içerisinde doğsaymışım. şu hayatta gözlerim açık gidecekse eğer sebebi bu olacak. market köşelerinde değil portekiz vatikan arşivlerinde sabahlamayı envanter stresi değil konferansa yetişebilme stresi yaşamayı isterdim. ben değil dünya kaybetti bi daha bok bulursunuz kırım tatarı tarih delisi bir adamı 70 yılda bir gelir ben size diyim. bak bir halil inalcık iki ilber hoca. kırım tatarı ikiside. ondan sonra türk denizciliği hakkında niye türkçe kaynak yok olmaz tabi ver bana imkan izle sonra. neyse gidim duşa gireyim işe gidicem envanter var nalet olsun be.

  • whatsapp'ın konum bilgilerini paylaşacak olması

  • kıvanç tatlıtuğ

    her yaşın bir güzelliği var kuşkusuz bu adam 30'lu yaşlarının ortasında adeta altın çağını yaşıyor. o ne muntazam bir vücut hattı lan allahsız!!! neyse fazla anlatmayayım sonra içi herif çekiyo derler. kıvanç buraları okuyorsan topsun olm aksldaksjd.

  • kedi

    bizim evin ordaki bim'de personelin beslediği bir kedi var. ne zaman yolum düşse mıncırlarım. tosun gibi bişi. bayadır görmemiştim geçenlerde yolum düştü dedim şurdan bişiler alayım da eve gideyim. neyse tam çıkıcam çalışan arkadaş fermuar bey sizin kedileriniz var anlarsınız nesi var bunun dedi. aa baktım bizim minnak. öyle şişmiş ki. dedim bunun doğumu gelmiş ondan kıvranıyor acilen kutu gibi bir şeyin içine koyalım dedim. tam içeri girdim poşetlerimi bağlayıp kenara koydum ki ilk yavru geldi. arkadaş millet de mal ya ulan hayvancağızın ilk doğumu belli ki kendini besleyen adamların yanında güvende hissetmiş tam giriş kapısının önünde doğum yapıyor millet tepkisiz. neyse depo tarafında kutu varmış içine gazete koyduk hava da öyle soğuk ki anasını satayım dayanamadım annemin ördüğü boyunluğu kutuya serdim güzelce kızımızı da koydum kutuya yavrusuyla. birkaç merdiven aşağıda eski depo kapısının oraya götürdük. tüm doğumunu orda yaptı. eve geldim ellerim kanlı annem hemen atladı noldu olm bu halin ne yolunu mu kestiler bıçaklandın mı asdfghjk dedim yok anne bugün ebeliğimin ilk günüydü. boyunluğun nerde buz gibi hava dedi, dedim böyle böyle. demek kediye serdin he, yaa anne dünyaya can gelmiş boyunluk ne ki dedim sarıldı. ehehehe. yavrular çok tatlı. yirin.

  • herkesin övdüğü ama kimsenin yapmadığı şeyler

    (bkz: türkiye'den siktir olup gitmek)

  • mesafeyi beğenmeyen taksici

    hemen hemen bütün taksicilerde bulunan özellik. ulan benim dayım taksici biliyoruz işte adamlar da var böyle geriliyor falan. dayı diyorum noldu 2 adımlık yere minibüsle gitse ölecek diyor defalarca kavga ettim dayımla götürmek zorundasın milleti diye. bir de genelde ben orayı bilmiyorum siz tarif edin diyorlar ben en çok buna gülüyorum. adamı duraktan çağırmışım semti avucunun içi gibi biliyo ama aptal ayağına yatıyo yemezler koçum. alışmışsınız milleti uzun uzun dolandıra dolandıra götürmeyi işinize gelmiyor.

  • marketteki ürünü tüketip ambalajı kasadan geçirmek

    ahanda en uyuz olduğum müşteri tipi gel hele keke gel bak ne anlatıcam şimdi. te yazın ramazan bayramı haftası diye siparişi yüklü girdik 2 tır geldi. o malları atana kadar canımız çıktı. ardından her yeri domestosla cifle dip köşe bucak temizledik. temizlik arabamız var 3-4 tur dönmüşümdür. herşey bitti tam kasaya geçicem o da ne müşterinin biri geldi yerler cips içinde herkes basıyor süpürge varsa süpürün yazık dedi. lan dedim ne cipsi amk 1 saattir temizlik yaptım her yer cillop demeye kalmadan ne göreyim abartmıyorum ekmek dolabının ordan içecek reyonuna kadar yaklaşık 30-40 adım yerler cips kırıntıları.

    ama nası çıldırdım nası gözüm döndü bulsam yapanı orada sikicem o sinirle. neyse 10 dakkada süpürüp temizledim söylene söylene ama sesli söyleniyorum ki şayet duyuyorsa utansın pezevenk yok efendim nerdeee bunların ar damarı çatlamış ar damarı. kasaya geldim bir araba yanaştı elinde bomboş cips paketini uzattı "ben bunu yödim göçsene gasadan" bi de böyle parmağını ağzına sokup dişinin kenarında kalan cipsleri de yiyo herif gözlerimde etna yanardağı patladı amk şimdi ben bu sığıra neyi anlatacam da anlayacak olm. o günden beri adamın adı yaban kaldı. mına kodumun keltoşu. kel sözlük yazarlarını tenzih ederim sözüm size değil canlar.

  • çalışılan pozisyonlar ve maaşları

    sektör: perakende (bim)
    pozisyon: personel (günlük temsilci)
    maaş: 1400 net.

    artılar:

    * yol parası derdim yok işten çıktığımda 10 dakika da evdeyim yürüyerek gidip geliyorum
    * klimalı ortam yazın buz gibi kışın ıssıcak
    * günlük temsilci olduğum için müdür ya da yardımcı uzun süreli izne çıktığında yerine bakıyorum ortalama 100 tl falan maaşa yansıyo bir sonraki ay
    * başında bu neden böyle şu iş yetişmedi mi diye zırvalayan patron ve patron yalakası tipler yok yapılacak iş belli kafa rahat. tabi biraz da uyumlu bir ekibiniz olmalı yoksa zor sürekli bağıran çağıran emir yağdıran sorumlular da var bizim bölgede
    * vardiyalı sistem bazen sabah 8.30 iş başı yapıp akşam 6 ya da 5 de paydos diğer günlerde öğle 12, 1 ya da 2 de iş başı. akşam 9 da kapanış. 30 dakika da kapanış işlemleri desek 9.30 da paydos.
    * sigortamın tıkır tıkır ödenmesi maaşımın hiç aksamadan ayın son günü hesabıma yatması şayet haftasonuna denk geliyorsa cuma öğlen gibi maaşlar yatar.
    * acaba beni işten atarlar mı gibi kriz bazlı bir kaygı yaşanmaması. müşteriyi dövmedikçe zimmete para geçirmedikçe işten atılmıyorsun. krizde daha çok iş yapıyoz lan mına kodumun fakirleri sizi bi de bimi beğenmezsiniz.

    eksileri ama öncelikle:

    ehehehehe du yazıcam şimdi

    * 30 dakikalık yemek molasında oturmanız ve geri kalan tüm mesai boyunca ayakta çalışmanız
    * hem kasaya bakmak hem mal atmak hem reyon düzenlemek hem temizlik hem de müşterilerle ilgilenmek üstüne bir de güvenlik yapmak
    * yorucu bir iş gerçekten yorucu ama eve ölü gibi geldiğim günler oldu olmaya da devam ediyor kimseyle konuşmak istemiyorum duşumu alıyorum sessiz bir odaya geçip yatıyorum çoğu zaman kucağımda laptop ya da kitap okuyucu uyuyakalıyorum. sese tahammül edemiyorum kafamda filler tepişiyo sanki.
    * haftaiçi bir gün izin ve o gün de dışarı çıkmaya hiç halim olmuyo izin günümü dinlenmeye ayırsam sosyal hayata adapte olamıyorum dışarı çıkmaya ayırsam dinlenemiyorum bu açıdan dışarlar da arkadaşlarla vakit geçirip bir şeyler yapmak zor be
    * ve insanlar müşteriler yani. işte şu işi en zorlaştıran en yokuş olan kısım. 2.5 senem doldu bu mağazada. ya neler görüp yaşamadım ki. ne hakaretler işittim suçum olmadığı halde haklı taraf olduğum halde özür diledim milletten. çünkü sorumluluklarım var ödemelerim var ev geçindirmek kolay değil be olm. burayı okuyan henüz öğrenci olan gençler beni anlamaz ama evli adamlar ailesini geçindirenler iyi anlar bekara karı boşamak kolay gelir derler ya istifa etmek zor.

    bim çalışanı olarak insanlar sizi hor görüyor küçümsüyor. geçenlerde orta yaşlı bir kadınla torunu geldi okumazsan sonun bu abi gibi olur dedi. duymamazlıktan geldim tartışmak istemedim ama çok incindim. benim hangi şartlarda nasıl bir hayatın içinden çıktığımı bir tek yakın olduğum arkadaşlarım biliyor başkası olsaydı ya madde bağımlısı ya da çoktan ipi boynuna geçirmişti. insanlar çok tahammülsüzler sıra beklemeyi enayilik olarak görüyorlar önünde 2 kişi olsa "kasaaaaaaaaaaa kasa açsanıza lan buraya" diye bağıra çağıra tavır sergiliyorlar.

    şu işe girmeden önce son derece hümanist insanları seven yardımcı olmaya çalışan bir tiptir. şimdi sokakta adres sorsalar arkadan seslenseler dönüp bakmıyorum gerçekten nefret ediyorum her çeşitten insan tanıdım gördüm. sevdiğim bir bulgar göçmenleri var insanlık denilen nane bir tek onlar da ölmemiş.

    kasada ürün poşetleyen müşteriye kibarca paketleme rafına gitmesini arkasındaki insanların sıra beklediğini ürünlerin karışacağını söylüyorum işine bak gerizekalı acelen ne dedi. açtım ağzımı yumdum gözümü. beni merkeze şikayet etti ben x şubesinden senelerdir alışveriş yapıyorum aylık 400 tl bırakıyorum şu çalışanınız bana hakaret etti beni küçük düşürdü. kadına dediğim şey terbiyesizleşmeye gerek yok seviyenizin yer çekimine yenik düşmesi benim suçum değil. aklsjdklajdaklsd çıldırdı paçoz karı. ha noldu haklı bendim yine devam ediyom aynı mağazada.

    ya daha neler neler mağaza kapanmış kasap kedisi gibi camları tırmalıyor herif yoğurt alacam yoğurt kajkdjaskdljaskld lan koskoca mahallede onlarca bakkal market var ben çıkış almışım ışıklar sönmüş adam yoğurt diyo ya. aman işte böyle kısaca bim de çalışmak. gerçekten işimden ve insanlardan nefret ediyorum market işi zor be. bu sene tıbbi dokumantasyon kazandım okulu bitirip sektör değiştirmeyi düşünüyorum. zaten artık eskisi gibi çalışan bulamıyor sektör bu maaşa bu saydıklarım çekilmez işe yeni başlayan 2. ayında istifa ediyor. çalışmaya devam edenler de benim gibiler işte. çalışanların büyük çoğunluğu açıköğretim öğrencisi herkes okul bitene kadar dişini sıkıyor sonra sektör değiştiriyor.

    bir de büyük poşeti balya balya evine götürmek isteyen kitle var allah onların ocağına ataşlar salsın. lan tüm ürünlerini paketlemiş hala poşet ver, neden? yırtılıyor, 2 adet verdim biraz daha ver. ulan her akşam çöp atıyorum iş çıkışı konteynırın içi bim poşetleri dolu adiler sizi çöp poşeti yapıyorsunuz işte biliyoruz amk.

    poşetleriniz çok dandik dkksadklasdkl bah hele bah. lan sen hayatında discount nedir duydun mu acaba beyin fonksiyonları üremeye ve karınlarını doyurmaya evrilmiş insanlara ekonomi anlatacak değilim de sonuçta bim demek maliyetleri olabildiğince kısmak demek nasıl oluyor bu az personel çok iş düşük kaliteli poşet. e bitti gitti daha ne soruyorsunuz bir de geliyorlar var ya siz de x ürünü yok mu hayır satmıyoruz diyorum neden yok neden satmıyorsunuz hemen getirin onu söyleyin patronunuza. tabi lan manyak mısın hemen arıyorum topbaş reyizi alo patron ya bizde x ürün yok ya millet mağdur çek olm ordan 2 tır muhasebeciye söyleyin para çıkarsın klsakladaslkd vallaha delisiniz ya arkanızdan kıkır kıkır gülüyoruz hep.

  • 2000-2010 arası doğmuş dejenere nesil

    son 2.5 senedir sıkça gözlemlediğim, ne edep görgü bilen, büyüklere saygı duymayan, öğrenmeye hevesleri olmadığı gibi içinde zerre merak barındırmayan, istediği her şey zahmetsizce önüne gelsin isteyen, hazıra alışmış, daha 4 işlem dahi yapamayan ağızlarında küfürün bini bin para olan dejenere nesil.

    edit: şimdi şurada minik bir açıklama yapayım evet bu çocuklar gökten inmedi bir önceki kuşağın çocukları zaten inkar ettiğimiz de yok. lakin bana laf salatası yapmayın be birader ben markette görüyorum işte. kasaya gelince saygısızca ağbeeiiiğğ geçsene şunu diye önüme ürünü fırlatan parayı önüme köpeğe kemik atar gibi atan hep bu nesil. daha bugün 13-14 yaş arası 4 genç geldi dolapta su yok mu abi dedi dolaba koymuyoruz canım dedim müdür de yanımda "sizin yapacağınız işi sikeyim" dedi bu mu şimdi vermesi gereken tepki cevap. ben böyle bir neslin içinde doğup büyümedim dostum, meraklısına 1986 doğumluyum.