kratos18
profili

  • 22 eylül 2022 türkiye lüksemburg maçı

    alman teknik direktörümüz var. rakibimizin ana dillerinden biri almanca. basın toplantısına çıkıyoruz almanca bilen çevirmen yok.

    çevirmen "ben ingilizce biliyorum almanca konuşursanız çeviremem" diyor. luksemburglu gazeteci almanca soru soruyor, kuntz almanca cevaplıyor. biz de beypazarı kurusu gibi bekliyoruz "bunlar ne diyorlar acaba?" diye. çevirmen "next question" diyor.

    baştan aşağı rezalet bir futbol idaresi var bu ülkede.

  • ali babacan işte budur bundan ibarettir

    ahmet hakan benim için diğerlerinden ayrı yerde. bu devran içinde herkes döndü, ak partisinin bir mensubu olmak içind bir çokları taklalar attı ama hiçbiri ahmet hakan kadar kendinden, ilkesinden, kişiliğinden bu kadar vazgeçmedi. yarın devran dönüp de bu günlere baktığımızda, dönemin en omurgasız karakterlerinin başında sayılacak.

    ahmet hakan işte budur. bundan ibarettir.

  • 8 ekim 2020 levent'te motosiklet hırsızlığı

    canımı sıkan bir olay olduğundan uzun yazacağım.

    ne yazık ki polis/jandarma bunlara hiçbir şey yapmıyor. kağıthanede yuvalanan hırsız çetesi, istanbul'un tüm motorsikletlerini çalıyorlar. bundan benim haberim varsa, polis teşkilatının haberi olmaması tabiki mümkün değildir. ne yazık ki ülkede motor hırsızlığı alıyor başını gidiyor. sanki izinli bir işmiş gibi.

    bir motorun kilidi kırılarak çalıştırılması 6 saniyedir. tekerden kilitli ise, kilidin kesilerek alçak panelvana yüklenmesi ise 8 saniyedir. göz açıp kapayana kadar motor gider. alarm da olsa hiçbir esprisi yok çünkü 8 saniye sonra panelvanın içinde olacak arıtk.

    motorsikletin piyasa bir motorsiklet ise, geçmiş olsun. parça parça yapılıp piyasada yedek parça olarak hayatına devam edecek ya da konya'nın bir köyünde gezecektir.

    eğer nadir bir model ise; hırsızlar bu tip başlıklar, motor forumları, facebook grupları, sahibindene açılan "çalınmıştır" ilanları gibi ilanlar vasıtası ile sana ulaşacaklar (bu yüzden her yere plakanı yaz) ve aranızda tam olarak şu konuşma geçecek:

    "selamın aleykum kardeş. ben senin motoru pendik'te (anadolu yakasında isen gaziosmapaşa diyecekler) bir sitede gördüm. üstü örtülü orda bekliyor. şimdi bin lira kamyona versem, 5 arkadaş gideriz biner lira da biz alırız, 6 bin liraya o motoru ordan alır sana getiririz."

    sende motorunu almak için tabiki evet diyerek gideceksin. polisi aradığında da tamam ekip orada olur diyecekler -kimse olmayacak-. kağıthane'de bir parkta buluşacaksınız. parkın dört bir yanında 30 kişi olacak. telefonu kapattırmadan sana parkın içinde motorun yerini tarif edecekler. sende gidip bölgenin en tanınmış motorcularının çıraklarından kendi motorunu 6 bin liraya satın alacaksın.

    istanbul'da motorcu olanların yaşadığı benzer tecrübeler bunlar. ne yazık ki devlet hırsızlığa ceza vermiyor. hırsızlık yanında yaptığınız işler (cinayet, adam yaralama vb.) suç. hırsızlığın kendisinin hiçbir suçu yok.

    ben hayatım boyunca 1 metre motor kullanmadım ama bu konu beni gerçekten sinir ediyor. bir siyasetçi de çıkıp mevzu yapmıyor bu durumu. hiçbir farkındalık yok. "ne de olsa motordur" diye bakıyorlar ki 20 bin lira bir motor artık. bu adamlar elini kolunu sallayarak hırsızlık yapıyorlar.
    güpegündüz plakasız motor kullananların iddia ediyorum tamamı motorsiklet hırsızıdır. en azından bunlara müdahele etseler, serbest gezmelerini engelleseler faydası olacak.

  • godaddy tarafından dolandırılan sözlük yazarı

    insanların fikri olması tabiki güzel ama burada yazılan entrylerin bir çoğu teknik açıdan külliyen yanlış. en başta cümlelerdeki kavramlar hatalı. hatalı kavramları daha da hatalı önermelerle savunanlar/yanlışlayanlar da var.

    öncelikle godaddy bir aracı firma. yani domain'ler üzerinde bir yönetim yetkisine sahip değil. bunu bi içinizde sindirin.

    domain.me isimli .me alan adlarının sahibi kuruluş adına aracı işlemleri yapan ve domain üstünde hakkı olmayan bir firmadır godaddy. godaddy bir domaini, yönetici firması istedi diye sizden alabilir, size satmayabilir, ödediğiniz ücreti iade edebilir ama bunu kendi keyfine yapamaz.

    gelelim bu olaydaki gerçeklere; .me alan adının sahibi kurumun kendi sitelerinde gösterdiği üzere u.me bir premium domaindir ve domain üzerindeki hak .me'ye aittir. sizin bir bug, glitch, kod hatası, insan hatası, firma hatası ya da ne derseniz diyin bir sebeple bunu tescil edeyazmanız, eder gibi yapmanız, etmiş kadar olmanız da o premium domain üstünde hak iddia edebileceğiniz anlamına gelmez.

    çünkü neden? çünkü premium domainleri öylece parasını veren alıcılarına satmamaktalar. premium domain için öncelikle bir ön başvuru ve uygulanabilirlik formu doldurmalısınız. bundan sonra premium domain için bir kontrat yaparak ve premium domain için belirledikleri kriterlere (gerçek bir ziyaretçi trafiği olması, bir servis, hizmet ya da anasayfaya bağlı olması, cinsel içerik olmaması, tüzel kişilik olması, satın alanın şahıs olmaması vb.) bağlı kalacağını taahhüt ederek ancak domain sahibi olabiliyorsunuz. bu kısmın yine godaddy ile hiçbir ilgisi yok. konu tamamen domain.me ile ilgili.

    burada yazar heyecanlanmıştır tabi böyle bir şey görünce fakat bu tüm top level domainler için böyledir. bir tld premium domain için parasını bir şekilde ödemiş olmanız size hak tanımaz.

    illa .me ile derdim var diyorsanız, buyrun policyleri burada. kendilerine başvurabilirsiniz.

    https://domain.me/policies/#dispute-policy

    https://domain.me/files/me-udrp-policy.pdf

    https://domain.me/…ploads/2015/11/me-udrp-rules.pdf

  • tayyip erdoğan'a özel protokol küreği

    (bkz: kürek-i şerif)

  • faceapp yaşlandırma uygulamasındaki büyük tehlike

    (bkz: thank you captain obvious)

  • beren saat'in instagram'da paylaştığı fotoğraf

    genç yaşta, geçirdiği trafik kazası sonucu ölen eski erkek arkadaşını anmış olması sadece. geniş gönülle bakınca, ölen birinin ardından, ince bir anma işte.

    buna rağmen birazdan ne orospuluğu kalacak, ne dengesizliği ne, ne pr çalışması ne de hafif kadın olması. zayıf beyinlinin standart linç kültürü işte.

  • a haber

    haberleri yakalayın ve günde 4 dakika izleyin. bu sayede türkiye'de hükumetin neyi yanlış yaptığı konusunda gündelik bilginiz olur.

    "tanzimde patates 2 lira" haberi gördüysen bil ki patates üretimi bitmiş, ithal patates pahalılığı alıp başını gitmiştir, halde fiyat yükselmiştir.

    "dövizde büyük oyunu kuranlar yarı yolda kaldı" haberi görürseniz bilin ki döviz aşırı yükselmiştir.

    "sandıklara saygılıyız" diyorlarsa bilin ki hile yapmak için deli gibi yol yöntem arıyorlar.

    "emekliye zam müjdesi" diyorlarsa bilin ki emekli maaşlarının zam oranı kuş kadar kalacaktır.

    "chpkk da kirli oyun" diyorlarsa bilin ki bay kemal kırk yılın başında düzgün muhalefet yapmıştır.

    "afrin'e balyoz indi" diyorlarsa bilin ki topraklarımız dışında şehit vermişizdir.

    "bakan albayrak'tan kritik mesajlar" diyorlarsa bilin ki ekonomimiz hakkında çokomelli gelişmeler oldu ve müdahale edemiyorlar.

    "dış güçlerin ekonomimize yapmaya çalıştığı oyun başkan erdoğan sayesinde yarı yolda kaldı" diyorlarsa derecelendirme kuruluşları puanımızı düşürmüştür.

    daha böyle gider bu..

  • yerli ve milli kek için isim önerileri

    (bkz: 15 temmuz şehitler keki)

  • bitcoin

    burayı okursanız kafanızda konuya dair bir çok şey canlanacak;

    blockchain işlem zincirine ait halkaları peşi sıra saklayıp, saklanan bu halkaların tutulduğu veri dosyasının, paylar arasında dağıtılarak bir nevi doğrulama/noter mekanizmasının kurulduğu sistem.
    bitcoin ise, para karşılığı bir değeri olan alışverişlerin, sisteme giren (miner) herkes tarafından kaydının tutulduğu ve yine herkesteki dosyalar karşılaştırılarak doğrulandığı sistem. bu veriyi bulundurma/işleme (mining) ücreti olarak da yapılan alışverişten pay kazanıyorlar. tüm bitcoin alıp-verme işleri, sistemin içindeki herkes tarafından kaydediliyor ve bu kayıtları tutmak ve doğrulamak karşılığında bitcoin denilen sanal para kazanıyorlar.

    bir bankada 1000 lira hesabın olduğunu sana sadece o banka söyleyebilir. yarın o banka olmadığı zaman (bkz: imar bankası) sana o bankada 1000 liran olduğunu hiçkimse söyleyemez. bitcoin'de ise senin 1000 liran olduğu, bitcoin sistemine bağlı herkeste kayıtlıdır. sen 1000 liranın bir kısmını alıp da başkasına gönderdiğinde, işte bu herkesteki kayıtlarda güncellenir. varsayalım ki sen kendindeki kaydı değiştirdin -hile yaptın- ve 1000 liran değil de 10000 liran varmış gibi gösterdin. aynı kayıtlar herkeste olduğu ve senin kaydı o kayıtlardan farklı olduğu için eşleştirmeden geçemeyeceksin ve işlemin geçersiz olacaktır. bir nevi noter/tasdik denklemi.

    bitcoin özelinde blockchain nedir derken, kabaca tavuğun götünden çıkan yumurta ile anlatıyorum; daha anlaşılır oluyor. hem işin içinde para da yok. akıl kaymıyor.

    diyelim ki marketin biri yumurta satıyor. market yumurtayı aracıdan, aracı da yumurtayı çiftçiden alıyor. bu yumurta soğuk zincir ile rafa kadar geliyor. işte blockchain şudur ki; bu yumurtanın tüm aşamalarının, paydaşların hepsinde birden ve zincirin halkalarında değişiklik yapıldığı taktirde o paydaşın hesabını geçersiz kılacak şekilde saklanmasıdır.

    1- tavuk yumurtayı bıraktı, zincirin ilk halkası oluştu. çiftçi aldı yumurtayı ve zincirdeki veri tarih.
    2- çiftçi yumurtayı soğuk zincirin ilk halkası olan soğuk deposuna koydu. zincirdeki veri; tarih ve sıcaklık.
    3- çiftçinin deposundan yumurta alındı ve aracının kamyonuna yüklendi. yine tarih ve sıcaklık zincirin sıradaki halkaları oldu.
    4- yumurta, aracının kamyonundayken belirli aralıklarla sıcaklık takibi yapıldı ve zincire yazıldı.
    5- yumurta, aracının kamyonundan indirildi ve marketin deposuna alındı, tarih ve sıcaklık zincire yazıldı.
    6- yumurta market deposunda beklerken belirli aralıklarla sıcaklık takibi yapıldı ve zincire yazıldı.
    7- yumurta market deposundan market rafına alındı ve tarih ve sıcaklık zincire yazıldı.
    8- yumurta satıldı. işte bu zincirin son halkası. son kullanıcı yumurta üzerindeki barkod'u okuttu ve bu zincir halindeki bilgiyi tutan tüm bilgisayarlardan doğrulanarak zincirin bir kopyasını gördü. baktı ki yumurtanın sıcaklığı hiç 10 derece altına düşmemiş. yumurta sağlıklı. afiyet olsun.

    son halkada, geriye doğru bütün kayıtlar bulunmaktadır. varsayalım ki yumurta bozuk. adımlar geriye doğru takip edilerek hangi adımda bozulduğu görülebilecektir. ya da aracı firma deposunda 30 dereceye kadar çıkan yumurtanın sıcaklığını kendi kaydında 30 değil de 3 gösterdi; bu kayıt, diğerlerindeki kayıtlarla eşleşmediği için güvensiz sayılacak ve o zincir dosyası sistemden çıkartılacaktır.

    işte blockchain teknolojisi ve bunun bitcoin adını verdiğimiz sistemde, para kayıtlarını tutması da kabaca olarak bu şekilde. insan gerçekten hayret ediyor.

  • sera kadıgil

    mehmet sarı gereksizi konuşurken "bir dakika burada ilgi çekici bir saçmalık var" diye araya giren ve bir anda gönlümü çalan kadın. kırmızı ceket, siyah gözlük kombinasyonuna bile direndim lakin bu nüktedan zeka karşısında dayanamadım. :kalpsmileyi

    (bkz: bir dakika burada ilgi çekici bir saçmalık var)

  • galatasaraylıların anlamsız riekerink sevdası

    yalnız bu şekilde olmaz. riekerink bey diyeceksiniz.

  • beyaz futbol

    ozan tufan: "hocamız daha yeni geldi duran top ortamlarına giremedik."
    rok: "ozan tufan zaten alemlere, ortamlara giden bir insan. duran top ortamlarına giremedik derken acaba aksam dışarı çıkamadık, ortamlara akamadık, kerimcan durmaz' larla takılamadık mı demek istiyor"

  • fernando muslera

    "isminin birincisi. galatasaray kalesinin koruyucusu. 18 takimli super ligin krali. ilk kalecilerin soyundan. lord fernando muslera"

  • ali biçim'in ajans stajyerini tehdit etmesi

    bunu hep yapmak istemistim, galiba bu sefer oldu;

    (bkz: ali biçim kim amk)

  • star wars serisinin zeka yaşı

    1977 senesinde ilk filmi cekilmistir star wars serisinin. film, uzayda bir uzay gemisini kovalayan, baska bir devasa uzay gemisinin lazerli savasiyla baslar. daha sonraki sahnede uzay gemisinin icinde 3 robotla devam eder.

    su an elindeki cep telefonunla cektigin videoya, yine cep telefonunla efektler ekleyip bundan daha iyi bir sahne yapabilirsin. ama 1977 senesinde boyle bir sahneyle sinema seyircisini karsilamak, serinin zeka yasinin zamaninin cok otesinde oldugunu gosterir.

    tabletinde talking tom, televizyonda pepe' yle buyumus cocuklarin anlamayacagi bir durumdur.

  • 6 eylül 2015 metro turizm kazası

    bu ve bunun gibi bir cok trafik kazasi, is kazasi vb. hepsi devleti 13 yildir yoneten hukumetin sucudur sayin ak it. sen kontrollerini yapmazsan, kiyakcilik/ayakcilikla ulke yonetirsen, himmet adi altinda rusvet devletin idare sekli olmussa, rant olan yerde biat duzenini calistirirsan adamin biri de gelir otobusunde 10 numara yag kullanir, oburu madeni denetlemeye gelenleri pavyona goturur. her ikisinde de o muhtemelen hukumete oy vermis insanlar yok yere ölür giderler.

    bu adamlar vergi zamani da birilerinin cebini doldurup, maliyeye zarar gosterir.

    sayin ak it, bunu boyle bil ki hirsizlar dort bir yaninda. senin de cebinde bir hirsizin eli var. bunu unutma.

  • 28 ağustos 2015 milli takım aday kadrosu

    gorunen o ki yine adam kayirma, kiyakcilik, memleketcilik var.

    cenk tosun yok, batuhan var. umut bulut denen bir sey var. volkan demirel devasa performansina ragmen yok. gokhan gonul resmi mac oynamadan var.