gokkusagindaki ruh9
profili

  • gurbetçi dayının z kuşağı gençten yediği tekme

    çocuk "benim abim şehit" diyor, ve karşısındaki dişi oluşum "olabilir" diyor. bakın kafayı yersiniz. bu ülkenin vatandaşı rahat uyusun, bayrak inmesin, vatan bölünmesin diye canından oluyorsun ve diyor ki "olabilir". bir "allah rahmet eylesin" bile değil; "olabilir"! yani bana ne diyor. yani ne yapayım, olmuşsa olmuş, diyor.

    t: ağızlarından din iman düşürmemeleri apayrı bir ironi olan şahıslara sallanan tekmedir.

  • 35 bin skeç çektik ama kadın demeyi öğretemedik

    bir de bilmiş bilmiş "hitap ederken bayan diyeceksin" gibi anlatmislar. hayır, hitap ederken "hanımefendi" diyeceksiniz. biz "beyefendi bakar mısınız?"yerine "bay, bakar mısınız?" mi diyoruz?

    türkçe öğretmeninize selam ederek, dogru kullanım şekillerini bazı cümlelerle kısaca açıklıyorum.

    - bayan demirci, sıra sizde.
    - bayan şahin, evlenmeyi kabul ediyor musunuz?
    - bayan güler beş dakika içinde burada olacak.

    yani bay ve bayan smith gibi isim ve soyismin önünde kullanılır.

    - hanımefendi bakar mısınız? cüzdanınızı düşürdünüz.
    - hanımefendi, tanışabilir miyiz?
    - hanımefendi buraya park yapılmaz!

    gibi bir kadına hitap ederken hanımefendi kelimesi kullanılır.

    - parkta bir kadın çocuğunu gezdiriyordu.
    - bir kadın sesi duydum, ağlıyordu.
    - şu karşı binada oturan kadın az önce buradan geçti.

    gibi bir insanın cinsiyetini belirtirken. yani parkta biri bebek arabası gezdiriyordu. bir kadındı. nasıl bir kadın? kırmızı elbiseli bir kadın.

    yani umarim daha açıktır. bayan bakar mısın nedir ya? ne bayması dostum?

    ayrıca bu kimsenin egosuyla, şımarıklığıyla falan alakalı da değil, bu dil bilgisiyle ilgili. insanlar sadece size türkçe öğretmeye çalışıyor, düzgün konuşma, diksiyon eğitimi veriyor, üstelik bedavaya! sen hala hakaret ediyorsun. yegane çabamız sen öküz olma, dilini doğru kullan diye.

    dipnot: buradaki "kadın" diyememedeki asıl sorun birçok yurdum erkeğindeki kız-kadın ayrımından geliyor. yani iş dönüp dolaşıp aslında maalesef yine kadın cinselliğine dayanıyor da, hadi biz dilbigisi eksikliği diyelim. hadi öyle olsun.

  • yaz tatilinde yunanistan'a gitmiyoruz kampanyası

    yurtdisina onlarca kez gittim. hayatimin bir bolumunde londra'da yasadim. modern bir yasam tarzi olan, bagnazliktan uzak kafa yapisina sahip, cok yonlu dusunmeye calisan bir kadinim ve bu kampanyayi sonuna kadar destekliyorum.

    yok efendim hukumetler soyleymis, yok bilmem ne boyleymis. yerim hukumetini. ben izmirliyim ve senelerden beri yunanlarin dibimizdeki adalara asker ve muhimmat sevkiyati yapmasinin tedirginligini yasiyorum. lozan'a gore hic bir silah sokmamalari gereken adalara askeri us kurdu bu lavuklar. tapusu bizim olan adalari tek tek isgal ediyorlar.

    benim dedelerim o topraklardan buraya geriye evini, barkini, malini, mulkunu, konu komsusunu birakip geleli 100 yil olmamis daha. siz unutkan olabilirsiniz, dede ve ninelerinizi bayramdan bayrama goruyor da olabilirsiniz ama ben bizzat agizlarindan dinledim cekilen acilari. ufacik cocuklarin bile nasil öldürüldüğünü, evlerinden barklarindan olup yollarda gelirken nasil hastaliklardan ölenler oldugunu, ne cileler cekildigini. yani demem o ki, tum o yasananlarin simdi de olmamasi icin hic bir sebep yok.

    ben türkiye cumhuriyetinin bir ferdiyim ve ne olursa olsun, iyisiyle kotusuyle bana vatan olan bu topraklara sahip cikmak zorundayim ve bu once milli bilincle baslar.

    bu adamlar bizim adalarimizi isgal ettigi halde onlara para kazandirmak, ki senin kazandirdigin para dolayli olarak askeri harcamalara gidecektir, bana göre icinde vatan sevgisi ve bagliligi olmayan insanlarin yapacagi bir seydir. bu kadar net, bu kadar basit. sen bu ulkenin karsisinda, basi ne zaman dara dusse, lesin kokusunu almis akbaba gibi bekleyen bir politik goruse sahip ulkenin ekonomisini kendi ellerinle ayaga kaldiriyorsun ve bunu "kürtçü otellere para kazandirmaktan iyi" diye savunuyorsun. kafaya da bak ama, sadece kürtçü otel isletmecisi ve yunan adasi secenegi var cunku tatil icin! koca memlekette ve gezegende baska alternatif kalmadi tüh.

    yunan adalarindan, santorini, mykonos, rodos, sakiz ve kos'a gittim. santorini haric digerlerinin hepsi fos. neden fos cunku hayatinin her yazini, çeşme, foça, kuşadası gibi yerlerde geciren bir insan olarak soyleyebilirim ki basta dogal yapisinin, kültürünün, tarihi mekanlarinin vs. bu saydigim yerlerden hic farki yok. ustune ustluk yemekleri kalitesiz ve lezzetsiz, türk mutfaginin ihtişamindan cok cok uzak, otel ve pansiyonlari zevksiz doşenmis, eski püskü ve les gibi. calisanlar ilgisiz alakasiz. gunun bir yarisi ortadan kaybolup, bir tabak yemek icin saatlerce beklemenize sebep oluyorlar. ha pardon sey, alkol ucuz. bu sizin icin bir sebepse zaten diyecek pek birsey yok. ıyi tatiller.

    edit: yunan halkiyla elbette bir sorunumuz yoktur. mubadele zamanlarinda cok mu vardi sanki? eleni teyzeyle hatçe teyze aglaya aglaya vedalaştı belki de dogdugu topraklari terkederlerken. ama meselenin özü su ki, ikisi de zamaninda memleketinin cikarlarini savunsaydi, kimsenin cani yanmayacakti belki de. bu kadar apolitik ve duyarsiz bir nesille tarih tekerrurden ibarettir sozunu canli canli yasayacagiz gibi geliyor bana. keske isvec'te, norvec'te yasasaydik da en buyuk derdimiz copumuzun bitmesi olsaydi. ama degil! maalesef derdimiz buyuk.

  • alişan'ın nişanlısını gömmesi

    ben kadinin yerinde olsam su aciklamayi yapardim;

    "neden bu kadar tepki cekti bu aciklama anlamiyorum, alisan'la bu konudaki hayat goruslerimiz ayni. ben de yakisikli erkekle evlenmezdim. ne oyle pazulari, adonisi efendime soyleyim karizmatik bir gulusu falan olacak...olmaz! baska kadinlarin donup bakacagi bir adamla evlenmem. zaten cocuk olduktan sonra cocuktan baskasini gozum gormez benim, donup suratina da pek bakmayacagim icin o saatten sonra cok da onemli degil yaneaa *"

  • kadınların sekse ihtiyaç duymaması

    hakkında yorum yapanların çoğunun erkek olduğu tespit.

    kadın sekse ihtiyaç duymazmış. he anam he

    öyle de bir duyar ki şaşkınlıktan dudağın uçuklar hem de... sadece bu arzularını gizleme konusunda erkeklerden daha iyidirler.

    yani yukarı dönüp dönüp tekrar okuyorum ve gülüyorum tespitlere. ''kadınlar sekse ihtiyaç duymaz, aşık olmak ister, imza: erkek''... sanki kırk yıllık vajina sahibi gibi de iddialı ama *

    edit: kadınım.

    zorunlu edit: ulan evliyim be. ıhtiyaclarimi dusunenlere tesekkur ederim. ama biraz acmam gerekirse; ufak bebemiz var. kocamla ayni evde hasret yasiyoruz. uyumak bilmez, erkenden zimbirdayip kalkar, surekli aglar; ikimizi de haşat etti. bu konuyu da gorunce yazma geregi hissettim. gerginim. plazalarda calisan hic evlenmemis, stajyerlerin ve genc kadin calisanlarin korkulu ruyasi o kadin yoneticiler gibiyim. aşktan olsagerek...

    edit 3: simdi basligin kalanini okuyup gelen mesajlarla beraber yeni bir not dusmek istedim.

    eger bahsedilen kadin aseksuel degilse seks hayatinin cok onemli bir parcasi olacaktir (turk kadinin ugradigi tacizler, baskilar vs. bunlari konudan cikararak yaziyorum tabi)... evet esimle evlenmemin en onemli sebeplerinden biri seksti. evlenmeyi istedik cunku artik ayri kalmak hem manen hem madden zarar veriyordu (otel, pansiyon, tatil koyleri ve bilimum basbasa kalinacak yere dokulen paranin haddi hesabi yoktu). evet tavsanlar gibiydik. evet cocuk dogana kadar da bu boyle surdu. cocuktan sonra bu sekteye ugradi ve simdi ikimiz de cok mutsusuz. biliyoruz ki bu gecici bir surec ama anladik ki bizim hayatimizin vazgecilmeziymis. kadinlarin klasik kaliplara oturmus "onceliklerinin" cogundan nefret ederim. alisveris denmis, gida alisverislerimi bile sanal marketten yaparim, pazara gidince sinirden kusasim gelir, esimle alisverise gitmem cunku kabinde soyunmasini giyinmesini beklerken bile daral gelir. tek tastan nefret ederim, onun gerine game of thrones tum sezonlarin dvd setine havalara ucarim. yani kadinlari oturttugunuz kaliplarin cogu fiyaskodan ibaret.

    kadinlar icin seksin onemini az cok ozetleyebilmisimdir sanirim... ancak baskici ortamlarda yasayan kadinlarin cogu ozellikle ailelerinden bunu ayip ve ocu gibi gorup duyarak buyudugu icin ne yazik ki sagliksiz ve mutsuz evlilikler girla...

  • pizzagate

    kanimi dondurmustur. ısid gibi orgutlerin yaraticilarindan baska ne beklenir ki. etkisinden kurtulabilecegimi sanmiyorum.

    almanya'da kaybolan 9000 multeci cocugun da buna benzer igrenc organizasyonlar tarafindan kacirildigi soyleniyor.

    savasin sadece petrol zenginleri yaratmadigi ortada. dunyadaki tum kotulerin, kotuluklerini icra edecekleri en guzel ortami savaslar yaratiyor belli ki. somurulecek koca bir ulkenin kaynaklari, ortada kalmis dul kadinlari, etrafa sacilmis zavalli cocuklari, issiz gucsuz vatansiz her iste kullanilabilecek erkekler ve tum diger seyler. savas ne kadar ise yarar birsey gibi gorunuyor bir canavarsan eger.

  • parasızlıktan kediyi ameliyat ettirememek

    hayatinda hic hayvan sahibi olmamis insanlarin mumkunse yorum yapmamasi gereken baslik.

    bir insanin, hele ki yalniz bir insanin can yoldasi, arkadasi, sirdasi olur o hayvan.

    annenin, babanin, kardesin ameliyat olmasi gerekir ama parayi denklestiremezsin ya iste oyle bir durumdur bu. onlar gibi kiymetlidir. evin bir ferdidir. annemin gecen gun aglamakli ses tonuyla actigi telefondan bilirim yasli kedimiz icin 'bu sabah kahvalti yapmadi hasta mi acaba' diye duydugu sevgiyi. hastayken matem havasi vardir evde. bu yazilari yuzunde alayci tebessumle okuyanlar anlamaz. gonul isidir. o yuzden lutfen asagilamalarinizi, o harika orneklendirmelerinizi gidip baska kosede yapin.

  • aldatmayan erkek

    hamileyken ilişkiye girilmiyor zanneden malları gösteren başlık. yaş ortalaması git gide düşüyor canım sözlükte.

  • popoya kadar şort giymenin mantıklı açıklaması

    bir kadın olarak, erkeklerin bilmediği, kadınların o karanlık ve gizli dünyalarından bir örnekle açıklamak isterim bunu.*

    öncelikle şort giymek gerçekten sıcaktan yapılan bir eylemdir evet ama popoya kadar şort giymenin sıcakla hiçbir alakası yoktur.

    lise ve üniversite zamanlarımda farkettim kızlardaki bu dikkat çekme yarışını. birgün bir arkadaşımla dışarıda birşeyler içmeye karar verdik. dedim güzel giyineyim bugün, şık bir etek, biraz topuklu ayakkabı, makyaj vs... arkadaşımla buluştuğumda yüzündeki o hayalkırıklığı ifadesi dikkatimi çekti. basit bir kot ve spor ayakkabı vardı ayağında ve akabinde şu sözleri sarfetti 'şimdi bizim eve gidiyoruz, sen çok güzel olmuşsun, ben böyle gelemem, bütün dikkat senin üzerinde mi olsun yani'... o gün milat olmuştu ve sonradan hep farkettim bunu... kendilerini kesen adam için 'hayır seni kesmedi, bana bakıyor apaçık görmedin mi' diye kavga edenler, sen kısa mı giydin al ben donla (kıçın arasına giren şort) gelirim diye yarışa girenler...

    evet hiçbir kız bunu itiraf etmez ama dedim ya kadınların dünyasında gizlidir bunlar...aslında sadece kadın değil, erkeklerde de yok mudur? hangi erkeğin hoşuna gitmez bir kadının onu baştan aşağı süzmesi? sadece süzme meselesi değil ayrıca insana özgüven veren ve kendini beğenmesini de sağlayan bir olaydır bu.

    kısacası kıçının arasında şort giyen bir kadının gerçekten asıl amacı dikkat çekmektir, sıcak değil.

    ancak türlü türlü insan vardır. kimi dikkat çekmek ister, kimi gölgelerde kaybolmak. dolayısıyla bu kişinin tercihidir ve herkes saygı duymak durumundadır. yani bir kadının don gibi şort giymesi kimseye ona tecavüz etme, taciz etme, rahatsızlık verme hakkını vermez.